Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

bylam dzis w schronisku z Jagienka i narzeczonym kiedy pan przyniosl w kartonie 2 szczeniorki. mial 3 swoje psy a te mu ktos podrzucil (akurat :angryy:). pan wykazal sie niebywala kultura osobista bo kiedy poprosilam go zeby podpisal zrzeczenie odwrocil sie na piecie i krzyczac ze musi przestawic samochod bo zle zaparkowal (a pod schronem taki ruch ze hoho - korek sie zrobil kilkudziesieciokilometrowy, kierowcy wscielki trabili ;) ) po prostu uciekl. widac groznie wygladamy bo az sie za nim kurzylo :diabloti:. sunie od razu wzieli panstwo (nazwali ja Hera ;) ) a piesek zostal u mnie na rekach. do schroniska nie mogl trafic, tak wiec zaczelismy kombinowac z DT (dziekuje Camara :loveu:). tak sie akurat zloyzlo ze byli w schronisku panstwo ktorych znajomi chcieli adoptowac szczeniaka... no i co tu duzo mowic - psiurek w nowym domku :loveu: jest przeslodki - szukal u swojej polrocznej kolezanki cycorka :evil_lol: Moher - bo tak go roboczo nazwalam ;) ma super
domek, u mlodych bardzo sympatycznych ludzi i niezle broi :diabloti:

Jagienka wklei foty ;)

• Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ludzie, którzy adoptowali siostrę Mocherka/Budrysa to Ci sami ludzie, którzy oddali Here (kieleckiego szczeniora) na drugi dzień :angryy: .
W schronisku umowę podpisali...

I chciałam jeszcze tylko dodać, żeby cioteczki się nie denerwowały... Szczęśliwie umowy adopcyjne miałam przy sobie (Mordce się nie przydały :-( ) więc jest podpisana na Perfi. Zaprosiliśmy państwa na dogo. Obiecali wkleić zdjęcia.
W drodze... cioteczka Perfi całą drogę tylko: "Ach ile on ma pcheł", "O jejku jakie rany", "Takich pcheł to jeszcze nie widziałam", "Popatrz", "Popatrz", "Popatrz"... itd :evil_lol:

W nowym domku:
na początku trochę niepewnie...

Pierwszy siur - przyjęty z uśmiechem :lol:

A tutaj już baaardzo pewnie. Budrys daje z Truflą też z krakowskiego schroniska (państwo ją odchowali od 3tyg szczeniaka :crazyeye: )

Posted

dziekuje :loveu: racja - nawet pan (wlasciciel Trufli) stwierdzil ze to nie pchly tylko czolgi :crazyeye: w zyciu czegos takiego nie widzialam :shake:
mam nadzieje ze pan od katronu nie dostal manadtu :diabloti: ;)
naprawde to super domek :) siooosiac nawet wolno na podloge :diabloti: pieszczot mu tez nie zabraknie i dobrej opieki :) jutro wizyta u weta ;)

Posted

hehehe.... ale mnie przyjemności ominęły :evil_lol:

moje psy już by chyba kompletnie ogłupiały :roll: jak dzwoniłaś Perfi - to właśnie wywoziłam do nowego domu siostrę Amberki :lol: )

dobrze, że szczeniorek znalazł taki dom :loveu:
ale na tych ludzi od Hery... no cóż... :cool1:

Posted

Borys nie ma juz robali i pcheł:multi: Razem z Bobkiem szlaeje.Waży aktualnie 3,75 kg (dane z poniedziałku),Bobek 1,35 kg.Ma juz swoje miski, smycz,obrózkę,legowisko,poduszkę ,piłkę i inne cuda do zabawy.Ale najwiekszą frajdę sprawia mu podgryzanie nam nóg ;) a także gonitwy z Bobkiem.
Ponizej zamieszczam aktualne zdjeciq naszych zwierzaków (najświeższe!)Pozdrawiam i do zobaczenia!

Ps.A to zdjęcie Borysa w trakcie zabawy z Sonią, 4-miesiączną suczką adoptowaną z karkowskiego schroniskaprzez mojego brata i jego żonę :)

Posted

Borys nie ma juz robali i pcheł:multi: Razem z Bobkiem szlaeje.Waży aktualnie 3,75 kg (dane z poniedziałku),Bobek 1,35 kg.Ma juz swoje miski, smycz,obrózkę,legowisko,poduszkę ,piłkę i inne cuda do zabawy.Ale najwiekszą frajdę sprawia mu podgryzanie nam nóg ;) a także gonitwy z Bobkiem.
Ponizej zamieszczam aktualne zdjeciq naszych zwierzaków (najświeższe!)Pozdrawiam i do zobaczenia!

Ps.A to zdjęcie Borysa w trakcie zabawy z Sonią, 4-miesiączną suczką adoptowaną z karkowskiego schroniskaprzez mojego brata i jego żonę :)

Posted

witam na watku :loveu:
kochani wklejajcie prosze zdjecia z imageshach zmniejszone 640x480 (for message board) i skopiujcie po prostu link w ramce przy: Hotlink for forums (1)

pozdrawiam Was Bobka i Borysa :loveu:

Posted

W piątek kolejna psina -Pedro,kundelek z kieleckiego schroniska-znalazła dom:multi: .Rodzice i najmłodszy brat Piotrka adoptowali 8-miesięcznego psiaka:lol: .Cieszę sie bardzo, bo jak pojedziemy na święta do domu to bedziemy mieli bardzo wesołe spotkanie:lol: . Moi rodzice mają Kota i suczkę Kropkę (obie znajdy),brat ma suczkę Sonię a my Borysa i Bobak.Będzie naprawdę rodzinnie:)
Ponizej zamieszczam zdjecie Pedra:)

Nie mogłam się powstrzymać przed zamieszczeniem tego zdjecia:)

Posted

Wczoraj minął tydzień odkąd Borys pojawił się w naszym domu.Na początku był bardzo nieśmiały, ale teraz się rozbrykał :lol: Bardzo polubil spanie z nami w łózu-układa się w nogach na kołdrze i udaje ze wcale go tam nie ma;) Z naszych obsrewacji wynika że urósł.Zamieszczam zdjecia oceńce sami:

Borys tydzień temu

Borys Wczoraj

Posted

Borys ma się wspaniale.Rośnie bardzo szybko,ma ogromny aptyt- zarówno na zabawę jak i na pysznosci, które dostaje do jedzenia.Niestety nie mogę na razie zamiścić jego zdjeć ponieważ komputer nam sie zepsuł a tego posta pisze u znajomych:) Obiecuje ze w najbliższym czasie pojawią sie najświeższe fotki Borysa:)

Posted

Na prosbę Perfi zamieszczam zdjecia Bobka i Borysa z przed (nie wiem jak się to pisze,jeśli jest błąd - przepraszam ;) ) ok 2 tygodni i dzisiejsze.

To pierwsze chwile Borysa w naszym domu....

.... a tu Borys i Bobek szaleją na kanapie :)