Kala_Gracja_Kiwi Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 ;) Mam pytanie: skąd wziąć trop, aby pocwiczyć z psem tropienie?? Quote
Moniasek Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 [quote name='Kala_Gracja_Kiwi'];) Mam pytanie: skąd wziąć trop, aby pocwiczyć z psem tropienie??[/quote] Ułożyć go sobie :D Quote
Kala_Gracja_Kiwi Posted November 5, 2006 Author Posted November 5, 2006 No tak, ale z czego trop?? Słuszałam, że z krwi- ale skąd takową wziąc(ble)??;) Quote
Berek Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 Po pierwsze - kup sobie "Nowoczesne szkolenie psów tropiących" Bogusława Górnego (wyd. Multico). To powinno Ci rozjaśnić obraz sytuacji. :lol: Quote
Moniasek Posted November 5, 2006 Posted November 5, 2006 [quote name='Kala_Gracja_Kiwi']No tak, ale z czego trop?? Słuszałam, że z krwi- ale skąd takową wziąc(ble)??;)[/quote] Zależy jakie tropienie chcesz uczyć, czy sportowe (ślad układa człowiek, i pies tropi człowieka, pies musi iść z nosem przy ziemi), czy użytkowe (ślad układa człowiek i pies tropi człowieka, pies nie musi trzymac się śladu tak jak w tropieniu sportowym, może pracować górnym i dolnym wiatrem), czy tropienie użytkowe psów myśliwskich (ślad jest układany przez człowieka rozpryskując zwierzęcą krew na tropie, pies tropi "zwierzynę", nie człowieka). O tropieniu użytkowym możesz poczytać tutaj: [URL]http://www.dogs.gd.pl/kliker/tropienie.html[/URL] O sportowym, do IPO itd możesz poczytać na tym forum [URL]http://www.psysportowe.pl/forum/index.php?showtopic=690[/URL] chociaż nie ze wszystkim tam się zgadzam ;) Quote
malgorzata_n Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 Cześć. Witam wszystkich z racji tego, ze jestem tu nowa. Może ktoś wie gdzie znalezć regulaminy tropienia sportowego i w ogóle coś blizszego o zawodach. Małgorzata Quote
Gazuś Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 Na stronie goldenów "z karnickich szuwarów" jest regulamin Konkursu Tropowców ;) My zaczynamy polować (ale na polowaniu prawdziwym, nie konkurasie) prawdopodobnie od najbliższego weekendu! :) Quote
Kala_Gracja_Kiwi Posted November 14, 2006 Author Posted November 14, 2006 :klacz: :klacz: :klacz: Brawo. W jaki sposób się ,,załapaliście"?? Quote
Gazuś Posted November 20, 2006 Posted November 20, 2006 [quote name='Kala_Gracja_Kiwi']:klacz: :klacz: :klacz: Brawo. W jaki sposób się ,,załapaliście"??[/quote] Znajomi to mysliwi ;) Quote
LadyPorto Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Tropienie to pewnie świetna zabawa dla psa. Coś nowego. Mam posokowca, powinno mu to przypasować. Zacznę od zabawki w mieszkaniu :D Quote
Recommended Posts