Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Marycha35']Wiadomo co u Pestki słychać????

Wiadomo ;)
P. Gosia wczoraj przesłała mi meila :loveu:

witam ! troche nowych wieści o pesteczce; jutro mijaja 3 tygodnie od kiedy jest z nami i musze powiedziec ze juz calkiem calkiem poznalysmy sie ,choc codziennie Pestka nas czyms zaskakuje;]to bardzo odwazna,wrecz nieustraszona psinka.swietnie dogaduje sie z mniejszymi pieskami,ganiaja sie ,niestety czasami zdarza sie ze obszczeka wiekszego psa,na szczescie po kilku minutach takiego szczekania zaczyna sie z tym psem poznawac ,obwachiwac, i pestka daje sobie spokoj,a czasami nawet troche z takim psem pobiega.gdy pies jest bardziej bojowy,to ona go nie zaczepia,raczej unika.z suczka rodzicow łukasza super sie dogaduje,to jest sznaucer miniaturka ,mlodziutki ,lubia sie razem bawic, i to chyba dobrze,zeby ona miala staly kontakt z psem ktorego lubi. swietnie juz aportuje, skacze bardzo wysoko.niedlugo dostanie swoje frisbee(takie dla psow)-bo nasze,dla ludzi,juz łapie i nie specjalnie podoba jej sie ,ze to nie zabawka dla niej:)z racji tego,ze ona ma ogrom energii,sprobowalam z nia jazdy na rowerze(tzn ona przy rowerze),powoli- i to dla niej super zajecie,moge powiedziec ze nawet niezbyt męczace,ale jakze zajmujące(gdy biegnie truchcikiem przy rowerze,to nic ją nie interesuje,tylko rower). po prostu jakby robila to od urodzenia:)oczywiscie co jakis czas robimy przerwy,ale jak mowie-ona jest tak aktywna ,mloda ,zdrowa- ze niespecjalnie musi odpoczywac.dokupie jej jeszcze koszyk do roweru,w razie gdybysmy mialy dluzsza przejazdzke i rzeczywiscie chcialaby jechac w koszyku. poza tym stała sie psem jezdzacym tramwajami i autobusami- i tak to lubi,ze jak widzi jakis autobus to zaraz chce do niego wskakiwac-pewnie kojarzy jej sie z wycieczka:)takze pestka jest teraz prawdziwym psem miejskim,zwiedza Wrocław, poznaje duzo ludzi (jest do kazdego łagodna,jednak to mnie słucha sie najbardziej,mnie i łukasza).umie juz dać łapke ,siad, stoj ,chodz.to takie poczatki nasze..uwazam, ze to suuuuper pies,idealny dla nas,do naszego domku i najbardziej pasujący naszemu trybowi zycia-nie boi sie nowych miejsc,rzeczy,ludzi,jest chetna poznawania..do pracy narazie jej nie wziełam,bo uwazam, ze bedzie jej sie tam nudzic-takie siedzenie i patrzenie na inne pieski(salon pielegnacji psow), i do tego moze byc nieco zazdrosna.chociaz na pewno niebawem zabiore ją i sprawdzimy jak bedzie.poki co i tak spedzamy razem bardzo duzo czasu,wiec przynajmniej jak ide do pracy to ona sie uczy ze czasem jest sama(lub z lukaszem).bylismy z nia tez nad jeziorem,ale niestety nie lubi wody,nie chce plywac heh:)to chyba jedyna rzecz ktorej sie boi. to narazie tyle wiadomosci, pozdrawiam cieplo i powodzenia dla innych pieskow zycze,to nasz drugi pies ze schro i wiem ,ze juz zawsze bede miala pieski tylko ze schroniska,bo sa NAJLEPSZE!
Gosia i Pestka

• 3 weeks later...