Jump to content
Dogomania

10 - letnia sunia z ropomaciczem oddana jak stary przedmiot. JUZ W NOWYM DOMU!!!

Recommended Posts

Posted

Lulka napisał(a):
ja bym nazwałą Saba od dziada :evil_lol:
nie, nie zartuje :lol:
buziaki dla Sabuni

Asiu - czy Saba jest juz gdzies wystawiona? Chetnie pomoge w ogłaszaniu.

Niezłe, niezłe:evil_lol:

jeszcze jej nie wystawiałam. Chcę ją wystawić na allegro. Jakbyś mogła gdzieś jeszcze to proszę o pomoc.
dziękuję

• Replies 160
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sabcia bardzo niepewnie czuje się w nowym otoczeniu. Jak siedział w klatce i karmiłam ją kiełbaską to machała ogonkiem, podchodziła do krat.
Jak ją wyprowadziłyśmy do przedpokoju to juz się bała i nawet kiełbaski nie chciała przełknąć:shake:

Posted

ogonek jeszcze opuszczony ale już nie podwinięty pod brzuszek to chyba dobrze - ostatnio bardzo wiele działo się w życiu Sabci-ona jest bardzo mądra i kochana musi sobie tylko to wszystko poukładać w swojej główce, że teraz już jej nikt krzywdy nie robi i nie da zrobić.:loveu:

hm hm ta kiełbaska co mi ciocia Asia przywiozła bardzo dobra aż się oblizuję a sierść jak mi się błyszczy ciocia Grażynka dba o mnie.

Posted

Biedulka, ona musi przywyknąć do tych luksusów, przecież jeśli dobrze zrozumiałam nigdy nie miała nawet budy! :placz:

A jak z tym piciem? Oby to tylko nerki nie były?

PS. Jak tylko wpadnie kasa za chałturę podeślę wsparcie.

Posted

Ania-Sonia napisał(a):
Biedulka, ona musi przywyknąć do tych luksusów, przecież jeśli dobrze zrozumiałam nigdy nie miała nawet budy! :placz:

A jak z tym piciem? Oby to tylko nerki nie były?

PS. Jak tylko wpadnie kasa za chałturę podeślę wsparcie.

Już nie rzuca się na picie. Może to była kwestia podwyższonej temperatury.

Posted

W sobotę jedziemy z Sabcią na badanie krwi. chcemy sprawdzić czy nie jest na coś chora.
Sabcia bardzo powoli przystosowuje się do nowej sytuacji. Ciągle nie wiem co się z nią dzieje, jest smutna.
Jak jej pomóc:shake:

Posted

katarzynka30 napisał(a):
Ja tak sobie myślę, że jakby Sabcia miała swój domek i swojego człowieka to i smuteczek by zniknął.

Pewnie tak by było.
Kasiu ja bym chciała wyjechać do Otrębus najpóźniej o 10.00 czy będziesz mogła ze mną jechać i czy tej Pani uda się złapać sunię?

Posted

Asia nie ma problemu mogę jechać.Co do suni to dziś po 19.00 będę rozmawiała z Marzeną bo podobno jakaś osoba jest chętna ją do siebie zabrać.Asia a gdyby tak było to może ten drugi (rotkowaty) by mógł pojechać? A ugotować Sabinie jakieś jedzenie czy przechodzi na karmę?

Posted

katarzynka30 napisał(a):
Asia nie ma problemu mogę jechać.Co do suni to dziś po 19.00 będę rozmawiała z Marzeną bo podobno jakaś osoba jest chętna ją do siebie zabrać.Asia a gdyby tak było to może ten drugi (rotkowaty) by mógł pojechać? A ugotować Sabinie jakieś jedzenie czy przechodzi na karmę?

Myslę, że mógłby pojechać.
Ugotuj je coś proszę bo ona suchego nie lubi:shake:

Posted

Zabrałyśmy ją dziś do veta na pobranie krwi.
Niunia niestety schudła w przeciagu niecałych 2 tyg 6 kg:shake:
Nadal jest smutna.
Boimy się o nią.
Myślę że gdyby bbyła normalnie w domu, nawet na tymczasie ale częściej z ludźmi to byłaby szczęśliwsza.
Hotel to już coś ale tam przy takiej ilości psów nie można wszystkim zapewnić wystarczającej dawki miłości:shake:

Wyniki jutro, trzymajcie kciuki

Posted

Wyniki krwi są dobre, jedynie ma powiększoną normę leukaocytów i jakiś granulatu???
Lekarz powiedział, że może to świadczyć w najgorszym wypadku o nowotworze ale równie dobrze jest to wynik tego, że sunia jest zarobaczona i w tą wersję wierzymy tym bardzie, ze ona przecież musiała być natychmiast operowana i my jej nie zdążyłysmy przed operacją podać tabletek.
A czy wscześniej je dostawałą? podejrzewam że nie.
Wczoraj była weselsza, zjedła z ręki obiadek przygotowany przez Katarzynkę30 (kurczaczek z ryżykiem i marchewką).
Wyraźnie kuchnia Kasi jej leży-nie wiemy jeszcze jak to logistycznie rozwiązać:evil_lol:

Posted

Podsumowanie wpłat:
100-Irma
100-Aasiaa
50-Mikimol
10-Fona (na AFN)

Razem:260 PLN:multi:

Wydatki:

200-operacja (na szczęście policzono nam tylko tyle)
200-hotel
110-badania
Razem:510 PLN czyli mamy w plecy 250 PLN:shake:

Posted

fona napisał(a):
Wybaczcie z tym imieniem, no przeciez, mialam jakas zacme, teraz mi sie przypomnialo i przybieglam tu sie kajac. :)

Spoko, spoko ja też często miewam zaniki pamięci:evil_lol:

Posted

Cieszę się bardzo, że Sabuni smakował obiadek-dla takich piesków to aż chce się gotować.
Trzymam kciuki żeby te wyniki krwi były objawem zarobaczenia bo jak napisała Asia istnieje duże prawdopodobieństwo że Sabcia nie była nigdy odrobaczana.
A tak najbardziej to bym chciała żeby Sabunia znalazła wspaniały domek, ona jest taka kochana i tak by chciała mieć kogoś przy kim czułaby się bezpieczna.