Jump to content
Dogomania

2x CACIB + Specjalistyczna Wystawa Psów Myśliwskich Użgorod (Ukraina) 13-14.08.2011

Recommended Posts

• Replies 167
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Było bardzo dużo Polaków i nie wszystkim się udało...Były nie miłe incydenty ale niech napiszą sami bo nie wiem czy chcą to nagłaśniać w ich rasie. :shake:

W katalogu 334 psy...oni mówia prawdę że to duzo.... Pamiętam jaki kiedyś w Uzhorodzie było 60-70 psów. Byłem na innych wschodnich, południowych wystawach jeszcze mniejszych o randze cacib. One mimo małej ilości psów zgłoszonych i tak się odbyły. U nas by pewnie odwołali:evil_lol:

Posted

Masz rację Paweł ten z soboty...;)
Wasze bedlingtony natomiast były dobrze przygotowane i wystawione przez Oktawię i Ryśka/szacun/...też nie rozumiemy oceny z soboty...ale ta sama sędzina w niedzielę też się nie popisała w innej bliskiej nam rasie....prawda? Za niska? to dlaczego wygrywa jeszcze mniejsza suka pod siodło? Ech...

Posted

Pawel psy ponoc w b. dobrej kondycji. Nie wiem gdzie sa... czekam na informacje, jak juz wjada do Polski.
No ich trzepali dosc dlugo. Wiem, ze na granicy stali ok. 3-4 godz.

Co do sedziow to przykro mi jest, ze w sobote na cacib i na 'bazancie' -badz co badz dosc specjalistycznej wystawie, sedziowie mowili, z enie znaja rast gonczy szwajacarski, przez co w ogole na grupie nie stanelismy. To wstyd. Wiem, ze mam rase nieznana, ale w Polsce polscy sedziowie umieja sie przygotowac do oceny szwycerow i dawac porzadne opisy, co mile zaskakuje...

No coz ciesze sie z kolejnych cacibow, tytulow i championacika :)

Posted

Aniu kazali nam wszystko wyjmowac z auta ;) sprawdzali rzeczy, etc.

Dziewczyny z Wroclawia i Swinoujscia poszly na "specjalna" kontrole, bo powiedzialy, ze maja az dwa kartony papierosow.

Sprawdzali wszystko, ale byli mili.

Bylo, minelo :)

Co do sedziowania, to masz racje ;) sedziowie nie byli zbytnio przygotowania do ras, ktore mieli oceniac :) oprocz twojego przykladu, podam swoj, Bedlingtony ;)

Posted

Paweł miałam na myśli majorke bo to przecież ta sama sędzina sędziowała ją w niedzielę- a wasze bedlingtony w sobotę...
A ja bym poprosił zdjęcia mojego Centuriona na mail:)

Posted

Bedlisie, Majorka i jeszcze co najmniej dwie duze rasy ;) Ale wiesz co, z gustami sedziow sie nie dyskutuje ;) Ta Pani na pewno nie byla od terrierow i molosow ;)

Zdjecia wyslane!

Posted

Szkoda ,że tak długo bo to niewygoda i dla nich i dla psów. U nas temperatura dochodziła dziś do 40 stopni. Mam nadzieje ,że byli w takim miejscu ,że mogli wziąć hotel. Szkoda,mogłem po nich wyjechać z samego rana. To byliby juz w domu.
W razie jakby cos się zmieniło to pisz Mariusz.
Pozdrawiam

Posted

My już w domku i w miarę odespane ;) 27 godzin bez snu mnie lekko wykończyło , nie wiem kąd, ale mam okropną chrupkę, chyba od tego kibicowania Wam na BISach :D
Kurcze, mam nadzieję, że Marta z dogami i Ellą dotrą wreszcie szczęśliwie do domu, pisali i dzwonili do nas, ale mój telefon zawiódł... jak zobaczyłam, że dzwonili, to byłyśmy już daleko, a oni nie odbierali i nie odpisywali :( Fatalne zakończenie... tak miłego wyjazdu.

No więc my: Ceskoslovensky Vlcak
Sobota: excellent, CAC, CACIB, Winner, BOB - championat Ukrainy, skończony Int.Ch. Piękności i Int/ Ch. Wystawowy ;) (no i jak to jest z tym Zwycięzcą Karpat 2011?? Fajnie by było mieć taki tytuł w kolekcji u psa, w którego żyłach płynie krew wilka karpackiego ;) )
Niedziela: excellent, CAC, CACIB, Winner, BOB i piękna prezentacja na BISach przez Ryśka - nie mogłam oczu oderwać ;) a sędzia się nie znał :P A co do granicy, ruszyłyśmy w trasę z pół godziny po Was, więc aż tak źle nie było. Uczciwość nie popłaca - człowiek się uczy całe życie... ;)

Mariusz od Elli - wiem, że Ella championat zdobyła, ale nie wiem, czy napewno przywiozą go już wydrukowany do domu - trzeba było mieć ze sobą kopię (!!!) championatu Polski i kopię (!!!) rodowodu, bez tego nie wydawali championatu Ukrainy. Więc wiem, że dokumentów dogów nie mieli. W razie czego pozostanie Wam wysłać dokumenty i czekać.

Strasznie miło było Was wszystkich poznać i mam nadzieję, że wkrótce spotkamy się gdzieś w świecie znowu ;) Nie załapał się komuś Wilczak z ringu honorowego z Ryśkiem na niedzielnych BISach? Ehhh... ta moja suka to jest sprzedajna ;)

Posted

Ja już w domku,odespana,wypoczęta:lol:.
Wyjazd uważam za mega udany,moja amstaffka Gang Staff LOOK AT ME w sobotę CAC,R,CACIB=CACIB i nowy Ch.Ukrainy,a w niedzielę R.CAC,R.CACIB=CACIB!
Towarzystwo przesympatyczne.Aniu,Krzysiu dziękuję za wszystko i do zobaczenia mam nadzieję niebawem:lol:.
Pozdrawiam serdecznie wszystkich nowo poznanych znajomych!

Posted

[B]Gia[/B] dzieki za informacje :) Ja już nawet nie mysle o tym championacie tylko chce Elzunie usciskac :)
Rozumiem, ze nas nikt nie ufocil? Jeszcze nadzieja w Marcie :)

p.s. oni mieli oryginaly ode mnie, wiec chyba nici... no ale jak zdobylismy 3 x cac i 2 x cacib to dali te championat bez tych kopii?

Posted

Hej hej, oryginały nic nie dały :( Chcieli kopie, które sobie zostawiali do dokumentacji...

Wierzę, że jesteś na maksa stęskniony, dajcie znać od razu jak Marta dotrze do Wrocka :)

Posted

Gia twojego wilka i Ryska ufocilem ;)

Wszystkie zdjecia masz tutaj:
[url]http://pies.tv/index/movie/id/164/2xcacib-uzhgorod-13-14-08-2011-r-.html[/url]

Szukajcie, a znajdziecie.

Milo bylo Cie poznac!

Posted

Dzięki za super spedzony czas :D Na takie wystawy z takim towarzystwem to ja moge jezdzić :D
Pierwotne plany byly ruszyć razem wyszło jak wyszło. Szkoda ze fon nawalił , mozna było pociągnąc a tak ... ale napewno szcześliwie dojadą :D tylko potrzeba kilka wiader wody ;)
Uczciwość nie popłaca, mało że przetrzymali to kazali wywalić nadwyżke ( mają ukraincy co wybierac ze smietnikow ;) ).
W pierwszy dzien nawaliłam na całego ale dziewczyny były czujne i jeszcze raz dzieki za wystawienie :D

Border Collie
Triple Trouble Crazy Pirate Love Cac, Cacib
Enonae Akasha Cac, R.Cacib
w niedziele
Triple Trouble Crazy Pirate Love Cac, R.Cacib
Enonae Akasha Cac, Cacib, BOB
Guniego Ruda podała wcześniej.

Gratulacje dla Guniego i Kalinki :D
Gratulacje dla całej polskiej ekipy :D

Jak sciągne jakis program do obrabiana zdjec wstawie bordery i wilczaka

Posted

My też już w domciu ( tzn byliśmy już rano ale odsypialiśmy:) )
Przy powrocie poczułam się jak za komuny:(
to była jakaś masakra:( uwielbiam jak mi obcy facet grzebie w bieliźnie osobistej:(
No ale cóż widać tak to jest po za Unią:)
a co do samej wystawy zdania nie zmieniam :) było równie sympatycznie jak dwa lata temu :) a wyniki naszego rudzielca - Lofty DESPERADO -w pełni nas satysfakcjonują hihihihi
13.08 CACIB - CAC, CACIB, BOB, BOG II
13.08 CAC - CAC BOB, BIS II
14.08 CACIB - CAC, BOB, BOG I
Dess zdecydowanie woli biegać po trawie niż po kamolach :(

Posted

Gratulacje dla wszystkich Zwycięzców :)
Nasze sznaucery też troszkę powalczyły:
[B]Irvier's CLASSY- CHASSY[/B] wygrała[B] 2 x CAC, 2x CACIB[/B][B].[/B] Tym samym zdobywając swojego 10. CACIBa skończyła [B]INTERCHAMPIONAT[/B] oraz [B]Championat Ukrainy[/B]

[B]Irvier's LICENCE TO KILL[/B] - [B]2x Best Of Breed Baby[/B]
[B]
Gran Caribe TEODORO[/B] - [B]CAJC, BOB Junior, BEST OF BREED

[/B]Mieliśmy przykrą przygodę- z "przypadkową" zamianą kolejności sędziowanych ras.... w ten sposob nie zdążyliśmy wyjść z jednym psem w drugi dzień a suczka pojawiła się na ringu praktycznie w ogóle nie przygotowana... + fałszowanie karty oceny i wiele wiele innych. Ale generalnie jestesmy b. zadowoleni z wystawy, nam teren bardzo odpowiadał. Na granicy też bez większych problemów- pomijając musowe odstanie kilku godzin w drodze powrotnej ;)

[IMG]http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/300972_2140134435537_1611457751_2176257_3389170_n.jpg[/IMG]