Jump to content
Dogomania

2x CACIB + Specjalistyczna Wystawa Psów Myśliwskich Użgorod (Ukraina) 13-14.08.2011

Recommended Posts

Posted

[quote name='Lofty']No nie wiem jak będzie w tym roku z płaceniem bo ja pisałam do nich zapytanie czy można na miejscu i dostałam odpowiedz ze tylko psy z potwierdzoną wpłatą będą przyjęte na wystawę.[/QUOTE]

No i co z tym fantem zrobic? Informacja o płatności jest dla bardzo mało czytelna. Moze ktos już robił wplatę z pozytywnym skutkiem, a jezeli tak to bardzo prosze o informację. I dla pewności rozumiem, że za każdą wystawę opłata 30 euro ?

• Replies 167
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Sundara']No i co z tym fantem zrobic? Informacja o płatności jest dla bardzo mało czytelna. Moze ktos już robił wplatę z pozytywnym skutkiem, a jezeli tak to bardzo prosze o informację. I dla pewności rozumiem, że za każdą wystawę opłata 30 euro ?[/QUOTE]

Za 3 wystawy za jednego psa wychodzi 115 euro.
Ja już płaciłam przelewem i mimo ze podają konto niemieckie opłatę za przelew mi skasowali 60 zł:(

Posted

[quote name='Sundara']Dlaczego 115 euro? Czy ja czegoś nie doczytałam. To po ile sa wystawy z CACIB'em?[/QUOTE]

CACIB za pierwszego psa w II terminei czyli od 6 marca do 22 lipca - 45 euro
a CAC psów myśliwskich 25 euro
[url]http://www.uzhgorod-dog.org/index.php?id=183[/url]

Posted

[quote name='pawelg']bedzie b. malo psow :( patrzac na zgloszenia, to uzbiera sie moze ze 150 :)

np. w Westach zglosil sie jeden pies.[/QUOTE]

My zgłoszeni 2 pomki :) ,a możesz mi napisać gdzie można zobaczyć ilość zgłoszonych psów :)

Posted

No i mam niespodziankę:(
Mój przelew wrócił na moje konto:( oczywiście sam przelew opłata już nie - brak banku beneficjenta - taki mam komunikat :(
no i teraz jestem w kropce, na ukraińskie konto przelew nie idzie bo mam komunikat że nr jest niepoprawny a na to niemieckie ryzykować drugi raz mi się nie uśmiecha:( 60 zł mi nie śmierdzi:(

Posted

No własnie, ja miałam jakies wątpliwości co do tych numerów bankowych - jakies takie krótkie.
Dzisiaj prosiłam znajomą z Ukrainy aby jednak dowiedziała się czy przyjmą opłate na miejscu.
Jezeli ktos jest zainteresowany informacja o przyjętych zgłoszeniach to mogę listy wysłać na maila.

Posted

[quote name='pawelg']Przeciez mozecie placic na miejscu ;) szkoda pieniedzy za przelewy...[/QUOTE]

To jest oczywiście rozwiązanie ale nauczona doświadczeniem stania w dłuuuugiej kolejce 2 lata temu i przepychankami jakie były wolałam zapłacić na miejscu.
Dodatkowo pisałam do nich czy będą przyjmować opłat na wystawie i dostałam info że absolutnie tylko psy zapłacone przelewem będą w katalogu:(
Ale czytając wszystkie posty widzę że oni odpisują jak im się umyśli :(
Więc biorę potwierdzenie że przelew robiłam i jak coś będę na miejscu się martwić:((

Posted

Wszystkich, którzy są zainteresowani informacjami o wystawach w Użgorodzie - np. listami zgłoszonych psów, odsyłam do forum (zakładka na stronie o wystawach). Są tam podawane bieżace informacje a między innymi listy psów zgłoszonych (linki do plików). Na razie listy alfabetyczne ras i listy z podziałem na płeć. Ale pewnie niedługo będą inne ciekawe rzeczy.

Posted

raczej w euro ;)

mnie odpisuja na kazdego mejla, z komunikacja z nimi nie ma problemu ;)

nie bedziesz stac godzinami w kolejce, bo pieskow bedzie naprawde nie za duzo...ale beda az trzy Bedlingtony ;)

Posted

[url]http://www.uzhgorod-dog.org/exhibitions/2011/a20110630pred/cacib-1.xls[/url]
[url]http://www.uzhgorod-dog.org/exhibitions/2011/a20110630pred/cacib-2.xls[/url]

tutaj macie spis wystawcow ;)

Posted

rzeczywiscie sa listy, mnie odpisali, ze nie robia list wystawcow... :)
odpisali mi 2 x ze mozna placic na miejscu i ze nie ma zadnych kar za to, wiec ja na takie rozwiazanie sie pisze -mam nadzieje, ze nie bedzie z tym problemow. Z tego co naliczylem, to w grupie szostej sa chyba tylko 4 rasy... rzeczywiscie malenkie te wystawy -ze tez im sie oplaca...

Posted

Ja równiez nie mialam problemu z komunikacją. Na każdy mail dostała odpowiedx. Mnie również napisali, że mogę spokojnie opłacic wystawy na miejscu i nie ma żadnej zwyzki.

Czy Jedziecie przez Słowację?? Czy nie bedzie problemów z powrotem?? Słyszałam, że Słowacy się czepiają....

Posted

[quote name='virtavalo']
Czy Jedziecie przez Słowację?? Czy nie bedzie problemów z powrotem?? Słyszałam, że Słowacy się czepiają....[/QUOTE]
Słowacy się nie czepiają, tylko przestrzegają przepisów dot. przeciwciał, gdy pies wjeżdża na teren unii z tzw. krajów trzecich ;)

Posted

[quote name='narisowa']Słowacy się nie czepiają, tylko przestrzegają przepisów dot. przeciwciał, gdy pies wjeżdża na teren unii z tzw. krajów trzecich ;)[/QUOTE]

dokładnie tak, upierdliwi są Ukraińcy z tym swoim sprawdzaniem jakby się im chciało nie wiadomo co tam przewieść:(

Posted

Przekraczam granice UA kilka razy w roku z pieskami i jeszcze mi się nie zdarzyło by się Ua celnicy czegokolwiek czepiali jeśli chodzi o psy....poza tym ,że długo oglądają w celu zapoznania się z rasami :) Widać ,że lubią zwierzęta.
Większy problem jest z celnikami PL na prawdę potrafia być nie życzliwi/ zdarzyło nam się to dopiero pierwszy raz/. Mam nadzieję ,że się już nie powtórzy. Pan celnik mógłbyć dopiero po szkole i chciał sie popisać swoim stanowiskiem i znajomością przepisów a....tylko się ośmieszył co potwierdzili jego koledzy. Czasu nam jednak trochę zmarnował...
Przez Słowację też jeżdziłem z Ua i tamtejsi celnicy są ok i się nie czepiają przeciwciał.
Piszę oczywiście o swoich doświadczeniach...:)

Posted

Ja wolałam nie ryzykować i w zeszłym tygodniu zrobiłam swojej Zuzi badanie na przeciwciała. Za kilka dni powinnam już mieć wyniki i wpis do paszportu.
Ale przyznam, że lekarze weterynarii zupełnie nie znają przepisów i wręcz wprowadzają w błąd. Wyjątkiem był pan z Przemyśla (Powiatowy Lekarz Weterynarii).
Wyjechać możemy, ale z powrotem do Polski (czyli do Unii) może być problem. A jak się ma pecha to nawet wyjątkowy problem. I po co się stresować niepotrzebnie.

PS. Mam prośbę, czy osoby rezerwujące hotel mogłyby mi powiedzieć czy otrzymały potwierdzenie rezerwacji mailem? Wysłałam rezerwację i prosiłam o potwierdzenie i nic - cisza.