furciaczek Posted October 11, 2007 Author Posted October 11, 2007 [quote name='Doginka']No to sobie na noc filmik obejrzałam - to gorsze niż horror:placz::placz::placz: Jestem bezsilna i to mnie dobija, nie mogę patrzeć na przemoc, a zwłaszcza na zwierzętach:placz::placz::placz: Człowiek to najgorsza bestia na Ziemi:mad::mad::mad:[/quote] tak...bezsilnosc jest chyba najgorsza:shake: [quote name='_ChiQuiTa_']cooo?? za tydzień już będą futrzaki ??[/quote] ja bede u futrzakow:evil_lol: czyli w PL... ale przez cieczke Furci nasze spotkanie moze sie opoznic:placz: [quote name='Niki-lidka'][URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=79286&page=7[/URL] zapraszam...zdjecie dajace do myslenia:([/quote] ehhhhhhhh odwiedzam ten watek czesto...nie pisze bo czasami brak slow... Quote
_ChiQuiTa_ Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 zobaczyłam pierwsze sekundy.... wystarczy mi.... :( Quote
sacred PIRANHA Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 [quote name='_ChiQuiTa_']zobaczyłam pierwsze sekundy.... wystarczy mi.... :([/quote] ja dochodze do wniosku, ze dla mnie to za duzo...ja sie musze (moge) zajac tylko wlasnym podworkiem (zamojskim schroniskiem)...tutaj jest wystraczajaco duzo biedy, smutku, psich serc do ratowania...reszta mnie przerasta:placz: Quote
_ChiQuiTa_ Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 [quote name='Niki-lidka']ja dochodze do wniosku, ze dla mnie to za duzo...ja sie musze (moge) zajac tylko wlasnym podworkiem (zamojskim schroniskiem)...tutaj jest wystraczajaco duzo biedy, smutku, psich serc do ratowania...reszta mnie przerasta:placz:[/quote] Ja zajmuję się także moimi Tarnobrzeskimi bidami, gdzie i tam mam pełne ręce roboty. To co się dzieje po za... te filmiki, mnie przerasta,m przeraża i doprowadza do pasji, złości, rozpaczy bo wiem, że jestem bezsilna :shake::shake::placz: Quote
furciaczek Posted October 11, 2007 Author Posted October 11, 2007 [quote name='Niki-lidka']ja dochodze do wniosku, ze dla mnie to za duzo...ja sie musze (moge) zajac tylko wlasnym podworkiem (zamojskim schroniskiem)...tutaj jest wystraczajaco duzo biedy, smutku, psich serc do ratowania...reszta mnie przerasta:placz:[/quote] ja musze znalesc wlasne podworko... [quote name='_ChiQuiTa_']Ja zajmuję się także moimi Tarnobrzeskimi bidami, gdzie i tam mam pełne ręce roboty. To co się dzieje po za... te filmiki, mnie przerasta,m przeraża i doprowadza do pasji, złości, rozpaczy bo wiem, że jestem bezsilna :shake::shake::placz:[/quote] a mi juz brak slow po prostu.... Quote
_ChiQuiTa_ Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 Ech mnie też... ale dla równowagi jest też wiele rzeczy dzięki którym właśnie mam siłę by codziennie być do dyspozycji, mimo wszystko. Quote
sacred PIRANHA Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 [quote name='furciaczek']ja musze znalesc wlasne podworko... a mi juz brak slow po prostu....[/quote] Fur musisz sobie znalezc takie wlasne miejsce (to nie musi byc fizycznie jakies miejsce) gdzie bedziesz miala pelne rece roboty i bedziesz widziala, ze cos robisz a nie tak jak pisalas siedzisz w cieplym domku otoczona miloscia itd ja wiem, ze znajdziesz sobie takie zajecie i mam nadzieje, bedzie ono pozwalalo na pomoc rowniez mi:diabloti: Quote
furciaczek Posted October 12, 2007 Author Posted October 12, 2007 [quote name='_ChiQuiTa_']Ech mnie też... ale dla równowagi jest też wiele rzeczy dzięki którym właśnie mam siłę by codziennie być do dyspozycji, mimo wszystko.[/quote] [quote name='Niki-lidka']Fur musisz sobie znalezc takie wlasne miejsce (to nie musi byc fizycznie jakies miejsce) gdzie bedziesz miala pelne rece roboty i bedziesz widziala, ze cos robisz a nie tak jak pisalas siedzisz w cieplym domku otoczona miloscia itd ja wiem, ze znajdziesz sobie takie zajecie i mam nadzieje, bedzie ono pozwalalo na pomoc rowniez mi:diabloti:[/quote] nio mam nadzieje ze tak bedzie... ehhh wykonczylam sie dzisiaj psychicznie... ale moze to bylo potrzbne?? teraz musze dokonczyc sprawe z kwarantanna...to na chwile obecna jest dla mnie priorytetem... Quote
_ChiQuiTa_ Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 Tyle przetrwałaś że teraz będzie już z górki :) Quote
sacred PIRANHA Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 [quote name='furciaczek']nio mam nadzieje ze tak bedzie... ehhh wykonczylam sie dzisiaj psychicznie... ale moze to bylo potrzbne?? teraz musze dokonczyc sprawe z kwarantanna...to na chwile obecna jest dla mnie priorytetem...[/quote] ja dzis obejrzalam tyle filmikow, tyle razy sie przy nich poryczalam... ale tak jak mowisz moze to bylo potrzebne...trzeba miec swiadomosc tego co sie dzieje... dla mnie priorytetem jest teraz alergia Tima (znow powrot) i ta mala biala sunia, z ktora w sobote wyladuje na dworcu bo do schronu jej nie odprowadze!!! Quote
furciaczek Posted October 12, 2007 Author Posted October 12, 2007 [quote name='_ChiQuiTa_']Tyle przetrwałaś że teraz będzie już z górki :)[/quote] nio musi... ale te ostatnie dni sa najgorsze:shake: [quote name='Niki-lidka']ja dzis obejrzalam tyle filmikow, tyle razy sie przy nich poryczalam... ale tak jak mowisz moze to bylo potrzebne...trzeba miec swiadomosc tego co sie dzieje... dla mnie priorytetem jest teraz alergia Tima (znow powrot) i ta mala biala sunia, z ktora w sobote wyladuje na dworcu bo do schronu jej nie odprowadze!!![/quote] Znowu ma alergie?? ja juz nie mysle cholera...bylas przeciez u weta i cos Ci doradzil, mialo byc lepiej... :-( Quote
sacred PIRANHA Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 [quote name='furciaczek'] Znowu ma alergie?? ja juz nie mysle cholera...bylas przeciez u weta i cos Ci doradzil, mialo byc lepiej... :-([/quote] no mialo, ale nie jest...niby sie przestal drapac (wiec poprawa tak?)...ale tabletki mu zostaly jeszcze dwie (z osmiu) a on ma dalej te placki lyse i mam wrazenie ze mu sie powiekszaja...:shake: jutro rano biore go w samochod i jade znowu...niech robi badania, zmienia leki, ja sie nie znam ale jak tak dalej pojdzie to bedzie lysy i co wtedy?? ten nowy wet wydaje sie lepszy, bo przynajmniej sie zastanawia, rozwaza rozne opcje, pyta o poprzednie leczenia o leki jakie bral itp (moze dlatego ze jest mlody i jeszcze czuje "powolanie"....poprzedni to po 5 sekundach stawiali diagnoze i kuli Timowi dooopsko...i nic z tego nie wynikalo i tak:-( ja juz nie wiem przerzucialm go na gotowane jedzenie...nie dostaje nic wiecej...i teraz chodzi ciagle glodny...jest caly czas glodny!! zachowuje sie jakbysmy go doslownie zaglodzali ...a dostaje tegomzarcia wiecej niz wczesniej dostawal i bardziej tresciwe to jest:shake: Quote
furciaczek Posted October 12, 2007 Author Posted October 12, 2007 [quote name='Niki-lidka']no mialo, ale nie jest...niby sie przestal drapac (wiec poprawa tak?)...ale tabletki mu zostaly jeszcze dwie (z osmiu) a on ma dalej te placki lyse i mam wrazenie ze mu sie powiekszaja...:shake: jutro rano biore go w samochod i jade znowu...niech robi badania, zmienia leki, ja sie nie znam ale jak tak dalej pojdzie to bedzie lysy i co wtedy?? ten nowy wet wydaje sie lepszy, bo przynajmniej sie zastanawia, rozwaza rozne opcje, pyta o poprzednie leczenia o leki jakie bral itp (moze dlatego ze jest mlody i jeszcze czuje "powolanie"....poprzedni to po 5 sekundach stawiali diagnoze i kuli Timowi dooopsko...i nic z tego nie wynikalo i tak:-( ja juz nie wiem przerzucialm go na gotowane jedzenie...nie dostaje nic wiecej...i teraz chodzi ciagle glodny...jest caly czas glodny!! zachowuje sie jakbysmy go doslownie zaglodzali ...a dostaje tegomzarcia wiecej niz wczesniej dostawal i bardziej tresciwe to jest:shake:[/quote] a wet bral zeskrobine?? moze warto by bylo wyslac probki do laboratorium... Quote
sacred PIRANHA Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 [quote name='furciaczek']a wet bral zeskrobine?? moze warto by bylo wyslac probki do laboratorium...[/quote] pogadam z nim o tym jutro...mysle, ze on jest taki ze jak bedzie widzial ze cos nie skutkuje to sam zacznie robic badania...bo widac ze on drazy temat az do znalezienia zrodla a nie tak tylko zeby cos przypisac i miec z glowy... Quote
furciaczek Posted October 12, 2007 Author Posted October 12, 2007 [quote name='Niki-lidka']pogadam z nim o tym jutro...mysle, ze on jest taki ze jak bedzie widzial ze cos nie skutkuje to sam zacznie robic badania...bo widac ze on drazy temat az do znalezienia zrodla a nie tak tylko zeby cos przypisac i miec z glowy...[/quote] To popros go o to badanie...zaszkodzic nie zaszkodzi a moze pomoc... Dobrze ze trafilas wkoncu na weta z prawdziwego zdazenia a nie jakiegos konowala:) Moze to kurna wcale nie alergia?? badania krwi mial robione?? moze to cos od narzadow wewnetrznych...:roll: Quote
sacred PIRANHA Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 [quote name='furciaczek']Moze to kurna wcale nie alergia?? badania krwi mial robione?? moze to cos od narzadow wewnetrznych...:roll:[/quote] wez mnie nie strasz...juz chyba wole zeby to byla alergia jakas uparta...:roll: jutro pogadam z wetem...i juz sie teraz boje:roll: Quote
furciaczek Posted October 12, 2007 Author Posted October 12, 2007 [quote name='Niki-lidka']wez mnie nie strasz...juz chyba wole zeby to byla alergia jakas uparta...:roll: jutro pogadam z wetem...i juz sie teraz boje:roll:[/quote] kurna post mi skasowalo:angryy: ja Cie nie chce straszyc...lepiej wiedziec co jest psu a nie faszerowac go czyms co nie pomaga:) z tego cio wiem to takie plackowate wylysienia sa wlasnie objawem choroby ktoregos z narzadow wewnetrznych...nie pamietam dokladnie ktorego:roll: nio ale to tylko moje domysly i gdybanie... wierc dziore w brzuchu wetowi zeby zrobil badania... Quote
sacred PIRANHA Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 [quote name='furciaczek'] z tego cio wiem to takie plackowate wylysienia sa wlasnie objawem choroby ktoregos z narzadow wewnetrznych...nie pamietam dokladnie ktorego:roll: nio ale to tylko moje domysly i gdybanie... wierc dziore w brzuchu wetowi zeby zrobil badania...[/quote] "dziure" siostro:eviltong: i bede wiercic bede...bo musze wiedziec co jest psu zeby go leczyc a nie tylko faszerowac lekami i wydawac byc moze niepotrzebnie kase (a juz jej troche poszlo:roll:) Quote
furciaczek Posted October 12, 2007 Author Posted October 12, 2007 [quote name='Niki-lidka']"dziure" siostro:eviltong: i bede wiercic bede...bo musze wiedziec co jest psu zeby go leczyc a nie tylko faszerowac lekami i wydawac byc moze niepotrzebnie kase (a juz jej troche poszlo:roll:)[/quote] tak... seplasam za blad:oops: tylko od razu po wizycie u weta masz zdac mi relacje:mad: mam wystarczajaco stresow juz i nie chce sie martwic jeszcze o lyzwa:loveu: Quote
sacred PIRANHA Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 [quote name='furciaczek'] tylko od razu po wizycie u weta masz zdac mi relacje:mad: mam wystarczajaco stresow juz i nie chce sie martwic jeszcze o lyzwa:loveu:[/quote] oki oki...bede pisac:lol: Quote
furciaczek Posted October 12, 2007 Author Posted October 12, 2007 [quote name='Niki-lidka']oki oki...bede pisac:lol:[/quote] Trzymam Cie za slowo:loveu: W niedziele jade na zakupy:cool3: musze rodzince jakies prezenty kupic...i do zoologa napewno zajze:diabloti: musze nowe zabaweczki im kupic:loveu: juz slysze jak TZ narzeka:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Cerber Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 cześć furciaczkowa... dawno mnie tu nie było... widzę, ze udało Ci się przekonać TZ do kastracji Prezia tak? ciesze się :) i cieszę się, ze niedługo będziesz razem z psiakami i z TZ w Angli, ale musisz przeżyc do tego czasu... domyślam się, ze może być ciężko, ale dasz radę wierze w ciebie :) Pozdrawiamy z cerberowatym i chomisiami :) Quote
bonita Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 Witanko o poranku :cool3: Jeszcze chwila i będziecie wszyscy razem w tej Anglii :) Trzymam kciukaski aż do Waszego szczęśliwego powrotu :) ( już trzymam, bo nie wiem czy będę miała czas śledzić to co u Was się dzieje, tyle roboty mam :shake:) Pozdrowienia od nas :loveu: Quote
eria Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 conieco ponadrabiałam, widziałam filmik:-(, szkoda że akurat teraz Furcia ma cieczke:shake: A w zoologu kasy nie załuj :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Recommended Posts