Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Milus przez kraty do obcych osób sadzi się zawodowo.
Wobec ludzi znajomych-schroniskowych, słodki,lekko niesmiały. Wobec schroniskowych "dalszych" z dużym dostansem. Ma tendencje do zostania łapaczem nogawek. Łakomy i skory do przekupstwa. Czysty.

Posted

Cziła siedzi. Po jednym spacerze uznal,żem "swoja" i nie trzeba dobierac sie do moich rąk i kostek. Opiekunki w schronisku kocha; na ile chiła może kochac kogos poza sobą samym.

Posted

brazowa1 napisał(a):

PS Itske,czy widzisz ten wielki brązowy nos w awatarze? ;]

Widzę, wielki, piękny i obrzydliwie brązowy :-)
też teraz taki mi lata po domu (ino nie taki piękny :-)

• 3 weeks later...
Posted

to niepolityczne robic złe PR psu schroniskowemu,ale no kurczę! to potwór!

W schronisku jestem "na swoim podworku" i nie ma takiego psa,od lat,żebym musiała czekac,az pieska zamknął,aby przejśc do psiego pawilonu. Ostatnim razem był wypuszczony Miluś i...nagle uswiadomiłam sobie,że od minuty krążę wokół bramki,bo MILUSIEK wypuszczony i czekam,az go zawołaja do boksu. Rozumiecie? Gdyby tam był obcy ast,rottek,azjata,przez głowe nie przeszłoby,aby nie wejść. Oczywiscie bohatersko weszlam i w rozdziawiona paszczę wrzuciłam kiełbasę (zdziwił się). Atakuje kostki profesjonalnie i zawsze z tyłu.

• 3 weeks later...
Posted

Dopiero teraz uświadomiłam sobie,że dzis nic na mnie sie w pawilonie nie darło,a leżało legowisko w czerwona kratę,a to by oznaczało,że Miluś wybył. Ciekawe,czy wróci z listą zażaleń i skarg.

Posted

Wrócił po trzech dniach,ale tylko na chwilke,nawet nie właził do schronu,tylko z daleka pomachał lapką,oczywiscie z wysokosci ramion swojej pańci,bo zgaga siedziała na raczkach.
mam tylko nadzieje,ze ten dom sie nie skonczy,gdy pojawią sie dzieci....a wszystko mozliwe.

• 7 months later...
Posted

Ojej znalazłam watek Milusia :) Milusia spotykam,zawsze jest naburmuszony i nadęty.Rączka się do głaskania nie wyciąga.Chodzi ze swoją uwielbiana panią,pana jakos toleruje ;). P
Pani powiedziala,na pytanie,dlaczego właśnie Miluś :to była chemia. W czterech schroniskach była szukając właśnie takiego psa.

Posted

brazowa1 napisał(a):
Ojej znalazłam watek Milusia :) Milusia spotykam,zawsze jest naburmuszony i nadęty.Rączka się do głaskania nie wyciąga.Chodzi ze swoją uwielbiana panią,pana jakos toleruje ;). P
Pani powiedziala,na pytanie,dlaczego właśnie Miluś :to była chemia. W czterech schroniskach była szukając właśnie takiego psa.

i właśnie o to chodzi. Super.