*Gajowa* Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 Vega w coraz lepszej formie, już wznowiłyśmy spacerki do lasu. Szew wygląda dobrze ale okolice są poodparzane przez ten jej obfity biust, który musiał zostać podgolony a dostęp powietrza w te rejony jest mocno ograniczony. Mamy szczęście, że teraz nie ma upałów bo problem byłby znacznie większy. Codziennie parę razy przemywamy cyce rivanolem ... i czekamy cierpliwie aż się wygoi. Quote
mysza 1 Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Bidulka, to prawda, że szczęscie, że jest chłodno. Quote
*Gajowa* Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 Dzisiejsza Vega w swojej ulubionej pozycji leżącej przy bramie [IMG]http://i893.photobucket.com/albums/ac133/Mrozz/VEGAA3.jpg[/IMG] [IMG]http://i893.photobucket.com/albums/ac133/Mrozz/VEGAA1.jpg[/IMG] i na tarasie [IMG]http://i893.photobucket.com/albums/ac133/Mrozz/VEGAA2.jpg[/IMG] Vega uwielbia jazdę samochodem, wpycha się natychmiast jak tylko uchyle drzwi. Quote
mysza 1 Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 Bardzo ładna, naprawdę. Nie dzwoni nikt? :( Głupki z tych ludzi. Quote
*Gajowa* Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 W rzeczywistości jest jeszcze ładniejsza, ma wyjątkowo długi ogon trochę zawinięty bo inaczej by nim zamiatała. To masywna sunia waży prawie 36 kg... Chyba nikt ciekawy nie dzwoni :shake:, beka co prawda na urlopie ale telefon ze sobą ma. Quote
swagnieszka Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 Witam, znalazłam wątek Suńki... Piękna jest Dziewczynka, mam nadzieję że szybko znajdzie domek. Quote
*Gajowa* Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Byłam dziś z Vegą u wetki na kontroli brzuszka i miałam nadzieję zaszczepić ją przeciw wściekliźnie ale pani doktor powiedziała, żeby przyjść za parę dni jak wszystko sie wygoi. Jest jeszcze nieduży placek odparzonej skóry i musimy go całkiem zaleczyć, a więc dalej przemywamy /obecnie Abacilem/. Quote
*Gajowa* Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 Ranka coraz mniejsza za dwa dni zniknie... Potrzebne zabezpieczenie p/kleszczowe dla suni. Dzisiaj odbyło sie drugie spotkanie z Gajką :lol: pierwsze zaliczyliśmy wczoraj, suki się powąchały i rozeszły każda w swoją stronę, Vegunia oczywiście do kojca. Dziś trochę razem połaziły, Vega zaczepiała Gaję do zabawy ale bez skutku, bo Gajka starsza pani nie bawi sie :shake: zwłaszcza z większymi psami. Póżniej położyły sie ;) Vega w kojcu, a Gaja przed kojcem :evil_lol:. Quote
beka Posted July 13, 2011 Author Posted July 13, 2011 O to super ze z Gaja ok :). Jutro przywioze fiprex, dzis byłam w Andzie focic psy. Jest onka, ok 4 letnia, bardzo fajna :( A o Vege bylo kilka tel głównie do budy, i po pilnowania. Do bloku tez ale były małe dzieci, a ona sie ich boi. Wezme Olka i pojde z nia na spacer zobaczymy jak bedzie. 2 osoby zrezygnowały jak sie dowiedziały ze ma ok4-5 lat. Zdjęcia w kwiatach przepiekne :)) Quote
*Gajowa* Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Wczoraj było trochę chwil ze słońcem, zrobiłam dziewczynom parę fot tutaj Gaja wydaje sie większa ale naprawde Vega waży o 10 kg więcej odpoczywają... Vega najchetniej w kojcu leżę sobie w cieniu winogron Quote
swagnieszka Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Piękna jest Dziewczyna, na pewno niedługo znajdzie Swoich Ludzi do kochania :) Quote
olivetshka Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Być może będę miała przynajmniej ze 2 chętne domki na sunię - a moze nawet i 3. Prześlę info na maila i dam znać. Jeden domek niedaleko mnie, pod Wrocławiem, drugi i trzeci na Śląsku. Czy Vega preferuje bardziej warunki kojcowe? Na pewno 2 domy są ze sporym ogrodem, na pewno w jednym był kojec, w drugim raczej dom, ale to by zależało od psa. Dam znać jak się czegoś dowiem. Quote
beka Posted July 16, 2011 Author Posted July 16, 2011 Aniu szukamy domku bez kojca. Chce by mieszkała z ludźmi. Jest grzeczna, uwielbia jeździć samochodem, ładnie chodzi na smyczy. I kocha ludzi. Quote
olivetshka Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 beka napisał(a):Aniu szukamy domku bez kojca. Chce by mieszkała z ludźmi. Jest grzeczna, uwielbia jeździć samochodem, ładnie chodzi na smyczy. I kocha ludzi. Ale do dzieci się raczej nie nadaje, prawda? Boi się ich?... Bo mam fajną rodzinę z Mikołowa - adopcja nie wypaliła, bo własciciel sam zdecydowal się (pomimo naszej słownej umowy) oddać psy byle komu w sumie... :( Wizyta się odbyła, dom w porządku, pies mieszkałby w domu, ale Pani ma troje dzieci, w tym najmłodsze ma 1,5 roku. Ale Vega nie powinna mieć najmniejszych problemów ze znalezieniem dobrego domku... Quote
beka Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 Nie powinna a ma :( Tak małych dzieci sie boi niestety :( A jakiego psa szukaja ludzie z Mikołowa? Bo w naszym przytulisku jest ok 4 letnia onka, w przyszłym tyg pojedzie na giełde :( Quote
olivetshka Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 beka napisał(a): A jakiego psa szukaja ludzie z Mikołowa? Bo w naszym przytulisku jest ok 4 letnia onka, w przyszłym tyg pojedzie na giełde :( Jak się okazuje - już niestety nie szukają... Albo bynajmniej tak twierdzą... Podobno dostali jakiegoś małego owczarka od znajomych... Nie będę komentować, ale jakoś nie bardzo chce mi się wierzyć. Życzę Vedze samych szczęśliwości i jak najszybszej i tylko trafionej adopcji. Quote
*Gajowa* Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Vega na razie nie została zauważona w sieci :shake: ale mamy wakacje i ludziska mniej sie teraz interesują adopcjami. Jest piękną sunią o wspaniałym charakterze , wzbudza powszechne zainteresowanie na spacerach, do psów i suk przyjazna - jestem spokojna, że fajny domek pojawi się wkrótce. Quote
beka Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 Były 2 tel w weekend. Jeden ze Starych Babic, pan ma malego Yorka. Zaproponowałam zeby z nim przyjchał żeby psy sie poznały. A pan na to ze jest powaznym czowiekiem i nie ma czasu wycieczki tylko po to by się psy spotkały :( Drugitel z ok Wlocławka do strózowania :( Quote
*Gajowa* Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 U nas pioruny i oberwanie chmury, a Vegunia bohaterka wcale się nie boi :lol:. Quote
Recommended Posts