Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 101
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Vega w coraz lepszej formie, już wznowiłyśmy spacerki do lasu. Szew wygląda dobrze ale okolice są poodparzane przez ten jej obfity biust, który musiał zostać podgolony a dostęp powietrza w te rejony jest mocno ograniczony. Mamy szczęście, że teraz nie ma upałów bo problem byłby znacznie większy. Codziennie parę razy przemywamy cyce rivanolem ... i czekamy cierpliwie aż się wygoi.

Posted

Dzisiejsza Vega w swojej ulubionej pozycji leżącej
przy bramie
[IMG]http://i893.photobucket.com/albums/ac133/Mrozz/VEGAA3.jpg[/IMG]
[IMG]http://i893.photobucket.com/albums/ac133/Mrozz/VEGAA1.jpg[/IMG]
i na tarasie
[IMG]http://i893.photobucket.com/albums/ac133/Mrozz/VEGAA2.jpg[/IMG]

Vega uwielbia jazdę samochodem, wpycha się natychmiast jak tylko uchyle drzwi.

Posted

W rzeczywistości jest jeszcze ładniejsza, ma wyjątkowo długi ogon trochę zawinięty bo inaczej by nim zamiatała. To masywna sunia waży prawie 36 kg...
Chyba nikt ciekawy nie dzwoni :shake:, beka co prawda na urlopie ale telefon ze sobą ma.

Posted

Byłam dziś z Vegą u wetki na kontroli brzuszka i miałam nadzieję zaszczepić ją przeciw wściekliźnie ale pani doktor powiedziała, żeby przyjść za parę dni jak wszystko sie wygoi. Jest jeszcze nieduży placek odparzonej skóry i musimy go całkiem zaleczyć, a więc dalej przemywamy /obecnie Abacilem/.

Posted

Ranka coraz mniejsza za dwa dni zniknie... Potrzebne zabezpieczenie p/kleszczowe dla suni.
Dzisiaj odbyło sie drugie spotkanie z Gajką :lol: pierwsze zaliczyliśmy wczoraj, suki się powąchały i rozeszły każda w swoją stronę, Vegunia oczywiście do kojca.
Dziś trochę razem połaziły, Vega zaczepiała Gaję do zabawy ale bez skutku, bo Gajka
starsza pani nie bawi sie :shake: zwłaszcza z większymi psami. Póżniej położyły sie ;) Vega w kojcu, a Gaja przed kojcem :evil_lol:.

Posted

O to super ze z Gaja ok :).
Jutro przywioze fiprex, dzis byłam w Andzie focic psy. Jest onka, ok 4 letnia, bardzo fajna :(

A o Vege bylo kilka tel głównie do budy, i po pilnowania.
Do bloku tez ale były małe dzieci, a ona sie ich boi.
Wezme Olka i pojde z nia na spacer zobaczymy jak bedzie.

2 osoby zrezygnowały jak sie dowiedziały ze ma ok4-5 lat.
Zdjęcia w kwiatach przepiekne :))

Posted

Wczoraj było trochę chwil ze słońcem, zrobiłam dziewczynom parę fot
tutaj Gaja wydaje sie większa ale naprawde Vega waży o 10 kg więcej

odpoczywają... Vega najchetniej w kojcu

leżę sobie w cieniu winogron

Posted

Być może będę miała przynajmniej ze 2 chętne domki na sunię - a moze nawet i 3.
Prześlę info na maila i dam znać.
Jeden domek niedaleko mnie, pod Wrocławiem, drugi i trzeci na Śląsku.
Czy Vega preferuje bardziej warunki kojcowe? Na pewno 2 domy są ze sporym ogrodem, na pewno w jednym był kojec, w drugim raczej dom, ale to by zależało od psa.
Dam znać jak się czegoś dowiem.

Posted

Aniu szukamy domku bez kojca. Chce by mieszkała z ludźmi. Jest grzeczna, uwielbia jeździć samochodem, ładnie chodzi na smyczy.
I kocha ludzi.

Posted

beka napisał(a):
Aniu szukamy domku bez kojca. Chce by mieszkała z ludźmi. Jest grzeczna, uwielbia jeździć samochodem, ładnie chodzi na smyczy.
I kocha ludzi.

Ale do dzieci się raczej nie nadaje, prawda? Boi się ich?...
Bo mam fajną rodzinę z Mikołowa - adopcja nie wypaliła, bo własciciel sam zdecydowal się (pomimo naszej słownej umowy) oddać psy byle komu w sumie... :(
Wizyta się odbyła, dom w porządku, pies mieszkałby w domu, ale Pani ma troje dzieci, w tym najmłodsze ma 1,5 roku.
Ale Vega nie powinna mieć najmniejszych problemów ze znalezieniem dobrego domku...

Posted

Nie powinna a ma :(
Tak małych dzieci sie boi niestety :(
A jakiego psa szukaja ludzie z Mikołowa? Bo w naszym przytulisku jest ok 4 letnia onka, w przyszłym tyg pojedzie na giełde :(

Posted

beka napisał(a):

A jakiego psa szukaja ludzie z Mikołowa? Bo w naszym przytulisku jest ok 4 letnia onka, w przyszłym tyg pojedzie na giełde :(

Jak się okazuje - już niestety nie szukają... Albo bynajmniej tak twierdzą...
Podobno dostali jakiegoś małego owczarka od znajomych...
Nie będę komentować, ale jakoś nie bardzo chce mi się wierzyć.
Życzę Vedze samych szczęśliwości i jak najszybszej i tylko trafionej adopcji.

Posted

Vega na razie nie została zauważona w sieci :shake: ale mamy wakacje i ludziska mniej sie teraz interesują adopcjami.
Jest piękną sunią o wspaniałym charakterze , wzbudza powszechne zainteresowanie
na spacerach, do psów i suk przyjazna - jestem spokojna, że fajny domek pojawi się wkrótce.

Posted

Były 2 tel w weekend. Jeden ze Starych Babic, pan ma malego Yorka. Zaproponowałam zeby z nim przyjchał żeby psy sie poznały. A pan na to ze jest powaznym czowiekiem i nie ma czasu wycieczki tylko po to by się psy spotkały :(
Drugitel z ok Wlocławka do strózowania :(