Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ola&Kora']Już się przyzwyczaiła do nowego domku? :p[/QUOTE]

już prawie, jeszcze troche jest wystraszona ale juz sobie całkiem dobrze radzi... :lol: siedzi sobie grzeczkie pod bluzą... :loveu: a ja ją kiziam za uszkiem , a jak ją wkładam do klatki to piszczy nie wiem czy dlatego że mnie polubiła i chciałaby więcej czasu na mnie siedzieć czy z innego powodu ...
Ale niedługo będzie musiała się przeprowadzić do większej klatki bo niedługo urosnie i bedzie problem w małej kateczce ....:roll:

[quote name='Cerber']oooo masz swiniaczka :-D:-D:-D:-D:-D:-D jaki słodki :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D też szastanawiam sie czy po raz enty nie kupić se świniora, ale w sumie będę miała chomika więc świnioczka mogę se kupić po chomiczku :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D[/QUOTE]

Kupuj świniaczka... są kochaniutkie, ja szczerze to już niechce chomika... są fajne ale jakos mnie do nich nieciągnie... Stefanek zgniął w niewyjaśnionych okolicznościach i sobie postaowiłam ze juz wiecej żadnych chomików.... i juz w ogole niechcialam wiecej zadnych zwierzakow...az pojawiła sie Bunia i zawładeła moim sercem... :loveu:

• Replies 5.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='_ChiQuiTa_']

Kupuj świniaczka... są kochaniutkie, ja szczerze to już niechce chomika... są fajne ale jakos mnie do nich nieciągnie... Stefanek zgniął w niewyjaśnionych okolicznościach i sobie postaowiłam ze juz wiecej żadnych chomików.... i juz w ogole niechcialam wiecej zadnych zwierzakow...az pojawiła sie Bunia i zawładeła moim sercem... :loveu:[/quote]

Ty miałaś więcej niż jednego chomika??? i więcej niz jedną świnkę morską???? czy To Twoja pierwsza świnia???

jeśli pierwsza, to zobaczysz jakie są też konsekwencje posiadania swini... nie będę Ci pisała bo sama się przekonasz :D:D:D:D:D:D moje wszystkie świnki ( a miałam ich chyba 6 za swojego żywota) były przekochane, ale niekiedy dawały mi nie zle popalić :D a chomik... hmmm chomik też daje popaliś wyrzucaniem jedzenia z miseczki, rozrzucaniem trocin na okolo klatki itd. ale mimo wszystko jest cichszy i ma delikatniejszy zapaszek :D:D:D:D Nie nie jeśli to nie są Twoje pierwsze nabystki to sama wiesz jakie są te stworzenia, po co ja się rozpisuje... ja nie chce już świnki bo są dla mnie za duże, wolę mniejsze gryzonie... :)

Posted

[quote name='Cerber']Ty miałaś więcej niż jednego chomika??? i więcej niz jedną świnkę morską???? czy To Twoja pierwsza świnia???

jeśli pierwsza, to zobaczysz jakie są też konsekwencje posiadania swini... nie będę Ci pisała bo sama się przekonasz :D:D:D:D:D:D moje wszystkie świnki ( a miałam ich chyba 6 za swojego żywota) były przekochane, ale niekiedy dawały mi nie zle popalić :D a chomik... hmmm chomik też daje popaliś wyrzucaniem jedzenia z miseczki, rozrzucaniem trocin na okolo klatki itd. ale mimo wszystko jest cichszy i ma delikatniejszy zapaszek :D:D:D:D Nie nie jeśli to nie są Twoje pierwsze nabystki to sama wiesz jakie są te stworzenia, po co ja się rozpisuje... ja nie chce już świnki bo są dla mnie za duże, wolę mniejsze gryzonie... :)[/quote]

Chomików miałam chyba tylko 4. Bo zawsze nim zdecydowałam się na 2 mijało sporo czasu. Juz taka jestem że strasznie się przywiązuje. Jak zdechł moj 1 chomik to nastepnego kupiłam rok później, a raczej dostałam potem było podobnie.
Świnke miałam kiedyś jak bylam mała, jeszcze nie mialam Tiny czyli to był dalej niż 7 lat temu...
Pamiętam zawsze leżała mi na bruchu, i była taka kochana. A teraz zdecydowałam sie na świnke, sama chciałam sobie kupić ale kolega usłyszał i mnie ubiegł :)
Co do świnkowego zapaszku jakoś mnie nie zraża... :) hehe
a Bunia już dalej mi popalić, wczoraj obudziła mnie o 4 rano bo była głodna i musialam jej marchewke oskrobać...
wkurzyłam sie troche ale do rana mi przeszło...
Wiem ze zawsze są konsekwencje, zime przezyjemy w domu bede codziennie trociny zbierać a w lecie to luz blus :):):)

Posted

[quote name='_ChiQuiTa_']Hehehe :D dobre:D ja miałam kiedys miniaturke ale chyba oszukaną. Bo moj Królik wyrósł na wielkiego zająca jakiegoś....[/quote]
Hehe to moja siostra cioteczna tez miala taka "miniaturke"

Ja jednego dostalam na urodziny, a drugiego kupilam przed wystawa psow ( no co prawie jak pies):evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
ale to byly angorki i dlatego moze mniejsze

Posted

[quote name='Ola&Kora']Czepiasz się szczegółów :eviltong: A poza tym czy to nie umaszczenie jako pierwsze rzuca się w oczy? :cool3: :cool3: :cool3:[/quote]

może i tak.. ja sie zawsze na "twarz" patrze najpierw:eviltong:

Posted

Wiecie co sobie pomyślałam, że może tak by się przydał 2 swiniaczek. Bunka jest sama a tak by przynajmniej miała sie z kim bawić. Świnki to takie towarzyskie stworzenia. Bawie się z nia codziennie, puszczam po domu, ale jest taka troche hmm jakby to powiedzieć. No ja ją wyciagam a ona sobie siedzi w miejscu. Puszczam ją po pokoju to zaczyna krzyczeć i też siedziw miejscu, no chyba ze jej sie tak spodoba to ucieknie pod meble. a w klatce to przeważnie też sobie siedzi w jednym miejscu. Raz sobie siedzi w kącie, raz gdzie indzeiej.
Luiza czy swinki tak mają? Bo Ty masz doświadczenie... :roll:
A co myslicie o dokupieniu jej 2 swinki ?

Posted

o samcu nawet nie myślałam, pewnie samiczke, tylko ze wiesz moja swinka jest malutka, ma kilka miesiecy a jeszcze 3 dni temu siedziała z gromaga swinek w jednej klatce, moze kupiłabym w tym samym sklepie ??

Posted

Witaj :)
Chrumcie masz cudniastą, pasowałaby do mojego stadka :D
Co do drugiej świnki to mogłabyś spróbować ;)
Ja miałam parę koszy i miło było popatrzeć jak sobie gadają w tym swoim koszkowym języku, jak śpią wtulone w siebie :loveu:

Posted

[quote name=':: FiGa ::']
Ja miałam parę koszy i miło było popatrzeć jak sobie gadają w tym swoim koszkowym języku, jak śpią wtulone w siebie :loveu:[/quote]

Miałaś koszatniczki? Ale fajnie :loveu: To moje ukochane gryzonie, ja mam obecnie dwójkę rodzeństwa - dwóch braci Syriusza i Bulika :)

Posted

[B]chihuahua [/B]witamy w galerii :multi:

Justyna masz kosztniczki ? ja planowałam kiedyś ale trafiło na myszoskoczka, po tygodniu urodziła młode... tylko 2. Jednego zjadła a 2 urodził sie martwy :-(

Posted

piekna swinka
wydaje mi sie jednak troche za mloda.. ale tak to juz jest... zdecydowanie polecam 2ga swinke, samiczke. swinki sa lagodne i zgodne, nie powinno byc konfliktu

Posted

No w zoologicznym mówiła ze już jest na tyle duża ze może wszystko jeść i w ogóle. Chciałabym dla niej 2 swinke razem by sie bawiły ale ... no własnie zawsze musi być jakieś ale...

Posted

Witaj chihuahua u Tinusi wszystko super zrobiła dzisiaj napad na stół i zaatakowała czekoladowe kuleczki a potem siedziała pół godziny pod stołem czajac sie żeby znowu zaatakować :D:D
A Twoja mama boi sie gryzoni i dlatego nie chce??