Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zadzwoniły dziś do mnie nasze Panie Dr
" na osiedlu wczoraj ktoś potrącił małego rudawego młodego psa,
przyniosły go dzieciaki z osiedla , pies ma złamaną łapę z przemieszczeniem
trzeba operować - my nie operujemy takich przypadków , więc niestety trzeba będzie gdzieś zrobić zabieg i pewnie zapłacić za niego .
Psiak jest raczej mały, słodki i grzeczny . Dzieciaki porozwieszały ogłoszenia na osiedlu ale nie nikt po niego się nie zgłosił a ludzie na osiedlu mówią że od jakiegoś czasu się tam błąkał - co robimy ? "

No co robimy oczywiście operujemy jeśli jest rokowanie że wyjdzie z tego bez szwanku , jakoś sobie poradzimy z kasą a później ze znalezieniem mu domu .

I tym oto sposobem kolejny Psi Myśleniczanin prosi o pomoc .

Po zabiegu psisko ma zapewnione miejsce u pań w gabinecie - na jak długo wszystko zależy od jego zachowania .

Przedstawiam Wam Franka

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Post na finanse Franka .

wydatki
200 zł zabieg u Znajomej :loveu::loveu::loveu: naszych pań Wet dlatego tak tanio
ok. 100 zł za leczenie

wpływy
15 zł zostało mi z bazarków dla Kory więc przekazuję na potrzeby Franka
101 zł z bazarku
http://www.dogomania.pl/threads/210126-ZAK%C5%81ADKOWY-SZA%C5%81-NR-III-pom%C3%B3%C5%BCmy-Frankowi-stan%C4%85%C4%87-na-%C5%82apki-do-1-lipca-ZAPRASZAM

09-008-02011r. wpłaciłam 100 zł na leczenie Franka
zostało 16 zł
potrzebujemy 184 zł żeby spłacić dług .

gdy ktoś będzie chciał zobaczyć fakturę proszę pisać, nie brałam dzisiaj ale wszystko jest w komputerze więc wszelkie dokumentacje finansowe do wglądu na życzenie .

Posted

paoiii napisał(a):
Może bazarek imieninkowy?? ale przydałoby się zdjęcie

Dzięki paoii :) Psiak dostał już imię na szczęście na pamiątkę naszego pierwszego wspólnie uratowanego z paniami wet :) psiaka Franka , które jemu szczęście przyniosło i oby teraz też to zadziałało :)
Zdjęcie powinnam mieć wieczorem , wpadłam prosto od mechanika do gabinetu bez aparatu ale zdjecie zrobiłyśmy gabinetowym aparatem i później pani Wet mi podeśle .
Franek jest cudowny - 7 kg cudowności , ma taki piękny pysio , jest bardzo przyjazny .
Zabieg zaplanowany jest na piątek - oby wszystko się udało ...

W nocy będę lepić zakładki na Franka :)

Posted

No i czyż Franio nie jest cudowny :)
Jest bardzo przyjacielsko nastawiony, panie dr mówiły że mimo strasznego na pewno bólu pozwolił sobie ładnie opatrzyć łapkę , nawet nie warknął. Nadstawia pysio do głaskania . Okazało się że prawdopodobnie ktoś go wyrzucił . Widziany był już jakiś czas temu na drugim końcu Myślenic gdzie dokarmiały go panie ze sklepu , ale im zniknął kilka dni temu .
Franek jest młody , ma może 1.5 roku maksimum .
Taki słodziak z niego :)

Posted

Franio dziś ma zabieg, mam nadzieję że wszystko się uda pięknie złożyć .
Jutro ma wrócić do Myślenic więc pojadę go odwiedzić i pewnie jakieś zdjęcia będą :)

Strasznie tu cicho u Franciszka nikt nas nie odwiedza :(

Posted

erka napisał(a):
Ojej, strasznie biedna ta łapka, czy będzie całkiem sprawna?

Kości złożone są podobno pięknie , teraz trzeba opanować skórę i martwicę , ale panie dr mają doświadczenie w leczeniu tego typu paskudnych ran ( choćby Czarlik ) więc mam nadzieję że się wszystko uda ...
Franek jest przesympatycznym psiakiem, mimo bólu i niewygody lgnie do człowieka i prosi o przytulanie .

Posted

I ja spóźniona jestem.

Biedna łapka.

Alez on pociesznie wygląda :loveu:

No cudo jest po prostu. 3mam kciuki za łapkę;)

I się dopytuję o ten bazarek... Zakładkowy...:)

Posted

Saththa napisał(a):
I ja spóźniona jestem.

Biedna łapka.

Alez on pociesznie wygląda :loveu:

No cudo jest po prostu. 3mam kciuki za łapkę;)

I się dopytuję o ten bazarek... Zakładkowy...:)

Witamy Ciotunię :) Bazarek będzie ale dopiero jak będę miała wolne w pracy teraz nie wyrabiam , dociera mnie moja robótka traz nieźle - ale wolne mam od czwartku więc myślę że niedługo zakladeczki powstaną ;)

Posted

Rudzia-Bianca napisał(a):
Witamy Ciotunię :) Bazarek będzie ale dopiero jak będę miała wolne w pracy teraz nie wyrabiam , dociera mnie moja robótka traz nieźle - ale wolne mam od czwartku więc myślę że niedługo zakladeczki powstaną ;)

Będe wypatrywać;) Może mi się uda jakaś dla mamy upolowac;)