Rudzia-Bianca Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Zadzwoniły dziś do mnie nasze Panie Dr " na osiedlu wczoraj ktoś potrącił małego rudawego młodego psa, przyniosły go dzieciaki z osiedla , pies ma złamaną łapę z przemieszczeniem trzeba operować - my nie operujemy takich przypadków , więc niestety trzeba będzie gdzieś zrobić zabieg i pewnie zapłacić za niego . Psiak jest raczej mały, słodki i grzeczny . Dzieciaki porozwieszały ogłoszenia na osiedlu ale nie nikt po niego się nie zgłosił a ludzie na osiedlu mówią że od jakiegoś czasu się tam błąkał - co robimy ? " No co robimy oczywiście operujemy jeśli jest rokowanie że wyjdzie z tego bez szwanku , jakoś sobie poradzimy z kasą a później ze znalezieniem mu domu . I tym oto sposobem kolejny Psi Myśleniczanin prosi o pomoc . Po zabiegu psisko ma zapewnione miejsce u pań w gabinecie - na jak długo wszystko zależy od jego zachowania . Przedstawiam Wam Franka Quote
Rudzia-Bianca Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 Post na finanse Franka . wydatki 200 zł zabieg u Znajomej :loveu::loveu::loveu: naszych pań Wet dlatego tak tanio ok. 100 zł za leczenie wpływy 15 zł zostało mi z bazarków dla Kory więc przekazuję na potrzeby Franka 101 zł z bazarku http://www.dogomania.pl/threads/210126-ZAK%C5%81ADKOWY-SZA%C5%81-NR-III-pom%C3%B3%C5%BCmy-Frankowi-stan%C4%85%C4%87-na-%C5%82apki-do-1-lipca-ZAPRASZAM 09-008-02011r. wpłaciłam 100 zł na leczenie Franka zostało 16 zł potrzebujemy 184 zł żeby spłacić dług . gdy ktoś będzie chciał zobaczyć fakturę proszę pisać, nie brałam dzisiaj ale wszystko jest w komputerze więc wszelkie dokumentacje finansowe do wglądu na życzenie . Quote
paoiii Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Może bazarek imieninkowy?? ale przydałoby się zdjęcie Quote
Rudzia-Bianca Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 paoiii napisał(a):Może bazarek imieninkowy?? ale przydałoby się zdjęcie Dzięki paoii :) Psiak dostał już imię na szczęście na pamiątkę naszego pierwszego wspólnie uratowanego z paniami wet :) psiaka Franka , które jemu szczęście przyniosło i oby teraz też to zadziałało :) Zdjęcie powinnam mieć wieczorem , wpadłam prosto od mechanika do gabinetu bez aparatu ale zdjecie zrobiłyśmy gabinetowym aparatem i później pani Wet mi podeśle . Franek jest cudowny - 7 kg cudowności , ma taki piękny pysio , jest bardzo przyjazny . Zabieg zaplanowany jest na piątek - oby wszystko się udało ... W nocy będę lepić zakładki na Franka :) Quote
Rudzia-Bianca Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 No i czyż Franio nie jest cudowny :) Jest bardzo przyjacielsko nastawiony, panie dr mówiły że mimo strasznego na pewno bólu pozwolił sobie ładnie opatrzyć łapkę , nawet nie warknął. Nadstawia pysio do głaskania . Okazało się że prawdopodobnie ktoś go wyrzucił . Widziany był już jakiś czas temu na drugim końcu Myślenic gdzie dokarmiały go panie ze sklepu , ale im zniknął kilka dni temu . Franek jest młody , ma może 1.5 roku maksimum . Taki słodziak z niego :) Quote
Rudzia-Bianca Posted June 17, 2011 Author Posted June 17, 2011 Franio dziś ma zabieg, mam nadzieję że wszystko się uda pięknie złożyć . Jutro ma wrócić do Myślenic więc pojadę go odwiedzić i pewnie jakieś zdjęcia będą :) Strasznie tu cicho u Franciszka nikt nas nie odwiedza :( Quote
savahna Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 No to jestem.Rzeczywiście cisza....ale my to zmienimy mam nadzieję. Quote
ewelinka_m Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 jestem i ja:lol: Rudziu skoro trafił na Ciebie i panie dr to musi być dobrze! Quote
savahna Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Fajne ma pysio Franio....:loveu: i to spojrzenie....:roll: Quote
Rudzia-Bianca Posted June 19, 2011 Author Posted June 19, 2011 Franio już po zabiegu, łapka wygląda strasznie , wdała się martwica ale psisko dzielnie wszystko znosi . Później będą zdjęcia . Dzięki Ciotki że zaglądnęłyście do nas :) Quote
Rudzia-Bianca Posted June 19, 2011 Author Posted June 19, 2011 Zdjęcia Franciszka z soboty tylko 2 bo nie chciałam męczyć biedaka Quote
erka Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Ojej, strasznie biedna ta łapka, czy będzie całkiem sprawna? Quote
Rudzia-Bianca Posted June 19, 2011 Author Posted June 19, 2011 erka napisał(a):Ojej, strasznie biedna ta łapka, czy będzie całkiem sprawna? Kości złożone są podobno pięknie , teraz trzeba opanować skórę i martwicę , ale panie dr mają doświadczenie w leczeniu tego typu paskudnych ran ( choćby Czarlik ) więc mam nadzieję że się wszystko uda ... Franek jest przesympatycznym psiakiem, mimo bólu i niewygody lgnie do człowieka i prosi o przytulanie . Quote
savahna Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 No faktycznie nie wyglada cudnie....:roll: Trzymaj się Franuś.:loveu: Quote
Rudzia-Bianca Posted June 20, 2011 Author Posted June 20, 2011 Łapka Franciszka nadal bardzo biedniutka:( martwi mnie ta skóra ale wierzymy że się uda , weekend przeszedł bez problemowo na szczęście . teraz potrzebny nam czas i cierpliwość ... Quote
Saththa Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 I ja spóźniona jestem. Biedna łapka. Alez on pociesznie wygląda :loveu: No cudo jest po prostu. 3mam kciuki za łapkę;) I się dopytuję o ten bazarek... Zakładkowy...:) Quote
Rudzia-Bianca Posted June 20, 2011 Author Posted June 20, 2011 Saththa napisał(a):I ja spóźniona jestem. Biedna łapka. Alez on pociesznie wygląda :loveu: No cudo jest po prostu. 3mam kciuki za łapkę;) I się dopytuję o ten bazarek... Zakładkowy...:) Witamy Ciotunię :) Bazarek będzie ale dopiero jak będę miała wolne w pracy teraz nie wyrabiam , dociera mnie moja robótka traz nieźle - ale wolne mam od czwartku więc myślę że niedługo zakladeczki powstaną ;) Quote
Saththa Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Rudzia-Bianca napisał(a):Witamy Ciotunię :) Bazarek będzie ale dopiero jak będę miała wolne w pracy teraz nie wyrabiam , dociera mnie moja robótka traz nieźle - ale wolne mam od czwartku więc myślę że niedługo zakladeczki powstaną ;) Będe wypatrywać;) Może mi się uda jakaś dla mamy upolowac;) Quote
savahna Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 Wpadam rankiem do Frania. Trzymaj się psiaczku.:roll: Quote
Rudzia-Bianca Posted June 21, 2011 Author Posted June 21, 2011 Zapraszam jeszcze do myślenickiego oseska , któremu szukamy mamki ... http://www.dogomania.pl/threads/209789-POTRZEBNA-MAMKA-DLA-KILKUDNIOWEGO-SZCZENIAKA-prosimy-o-pomoc-okolice-KRAKOWA A o zakładkach poinformuję na pewno :) Quote
Saththa Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 savahna napisał(a):Magiczna godzina, do góry Franuś.:loveu: Imieniny godziny;) Quote
Recommended Posts