Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='monika083']jak Toruniek sie czuje? Mamy nowe wplaty, i z mojego bazarku tez juz czesc wplynela, takze jest ok.Przelalam do Lilu 290 za operacje, jutro zaktualizuje.[/QUOTE]

super, dziękuje :)

Posted

Z Torusiem mamy problem. Jeździmy co dwa dni do lekarza na antybiotyki. Prawdopodobnie wystąpiła reakcja alergiczna na szwy rozpuszczalne i Toruś ma obrzęk. Przez ten obrzęk nie można było usunąć wcześniej wszystkich szwów zewnętrznych. Dziś trzeba było go ponownie premedykować aby te dwa ostatnie wyłuskać. Dostał antybiotyki oraz leki przeciwbólowe do domu no i będziemy obserwować. Koszt dzisiejszej wizyty 75zł (podobno to cena tylko leków), poprzedniej 12 zł.

Posted

LILUtosi napisał(a):
Z Torusiem mamy problem. Jeździmy co dwa dni do lekarza na antybiotyki. Prawdopodobnie wystąpiła reakcja alergiczna na szwy rozpuszczalne i Toruś ma obrzęk. Przez ten obrzęk nie można było usunąć wcześniej wszystkich szwów zewnętrznych. Dziś trzeba było go ponownie premedykować aby te dwa ostatnie wyłuskać. Dostał antybiotyki oraz leki przeciwbólowe do domu no i będziemy obserwować. Koszt dzisiejszej wizyty 75zł (podobno to cena tylko leków), poprzedniej 12 zł.

cholera zawsze coś musi się przyplatać!
poza tym czuje sie dobrze?

Posted

szok...jak sie pitoli to porzadnie... my wyleczylismy gruczoly,a ranka po nacieciu ropnia sie paprala, poszlismy na kontrole ,ranka ok to teraz zapalenie gardla i pies juz ponad miesiac antybiotyki,jak nie w zastrzyku w tabletach.. a pod koniec miesaca wyciecie gruczolaka na powiece i czyszczenie zebow, wysiadam nerwowo.

Posted

Fajne antybiotyki dostał bo smakowe i je bez problemu - on wszystko je. Ale pierwszego dnia pół mu dałam a pół zostawiłam na talerzyku na wieczór i jakiś kot mi zeżarł a właściwie Torusiowi zeżarł. Pół dnia będzie w plecy. On generalnie jest dość żwawy, je biega i nie wygląda na chorego ale te jajka a właściwie wydmuszki go bolą. Kupiłam maść na obrzęki zobaczymy czy da się posmarować.

Posted

oj bidulek, jednak starszy pan to i goi sie wszystko gorzej, ale w kolnierzu juz nie chodzi? U nas sie papralo po tym ropieniu,wetka pwiedziala,ze on musi sobie tam lizac jak zostaje sam i bakterie przenosic i dlatego sie papra..ale mi go szkoda bylo zostawiac w kolnierzu samego.Jutro znow idziemy na kontrole dupiny i gardla..mam nadzieje,ze juz ostatnia.

Posted

Oj ten nasz Torus to jst nie do zdarcia....
Moniczko melduje poslusznie,ze przelalam juz deklaracje pazdziernikowa i zalegla wrzesniowa.
Lilutosi Ty tam biedna jestes skazana czasem na "zabki" psiakow.Polecam kup i stosuj zel SOLCOSERYL(ale nie dentystyczny).Jest rewelacyjny na rany-bardzo przyspiesza ziarninowanie i gojenie.Ja go zawsze stosuje u siebie na wszelkie rany,no i oczywiscie u mojego piesa jak sie np.skaleczy.

Posted

Dzięki, skorzystam z rady bo ostatnio ciągle chodzę z jakąś nową dziurą. ;-)
Toro ze względu na wiek i to że jest niedowidzący i niedosłyszący to kłapie na oślep. Nawet w trakcie pieszczenia nagle mu coś się nie spodoba i kłapie. A wyobraźcie sobie co robi przy czyszczeniu uszu. Ostatnio jak go lekarz lekko uśpił to zrobiliśmy mu komplet: uszy i wyciskanie gruczołów . Przy tych ostatnich tak się wkurzył że się obudził i lekarz zobaczył śmierć w oczach. Normalnie jak wściekły pies. Zrozumiał wtedy dlaczego nie czyścimy Torusiowi codziennie uszu.