Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Mam na imię Iwan i od kilku dni przebywam w dzierżoniowskim schronisku Azyl (woj. dolnośląskie). Dlaczego się tu znalazłem, nie wiem. Byłem oddanym Przyjacielem, zawsze czujnie strzegłem domu i mojej rodziny i nawet nie przeczuwałem końca mojego szczęścia. Domyślam się, że moja rodzina nie miała co ze mną zrobić w okresie wakacyjnym i w najprostszy sposób rozwiązali swój problem. Oni są szczęśliwi, zrelaksowani i zapomnieli już o naszych wspólnie spędzonych latach a ja? Ja bardzo tęsknie bo nie znam innego życia. Dotąd miałem bezpieczny kąt, w którym wiodłem spokojne życie. Czułem się członkiem rodziny, czułem się ważny. Spacerowałem z wysoko podniesionym ogonem i oznajmiałem całemu światu, że jestem "czyjś".
Tkwię w schroniskowym więzieniu, nie chcę jeść z cudzej miseczki, nie umiem spać na cudzym posłaniu a zgiełk i hałas bezdomnych współtowarzyszy wzbudza lęk.... Przez kraty wypatruję człowieka, który zabierze mnie i uratuje przed schroniskowym marazmem. . Jakie mam usposobienie? Jeszcze wesołe, lubię tarzać się na świeżo skoszonej trawie, wypatrywać ptaków na trawniku i udawać, że próbuję je upolować. Z ludzi bardzo dobrze się dogaduję, bo jestem bezkonfliktowy. i potrafię się dostosować.
Proszę zaufaj mi i uwierz, że jestem dla Ciebie stworzony. Nigdy nie pożałujesz decyzji o mojej adopcji. Stanę się dla Ciebie Przyjacielem, bezgranicznie oddanym i zaufanym.

Potrzebuję własnej miseczki, posłania i spacerów. Głaskanie i przytulanie potraktuję jako najcenniejszy dar!
Iwan ma około 2lat jest juz zaszczepiony i odrobaczony
Iwan gbardzo teskni,przywieziony jest z Marcinowic
prosze,pomozcie mi oglaszac:(

664 315 852-Grazyna
74 83 11 800-Jasia
[email protected]

Edited by giselle4
  • Replies 458
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zosia123 napisał(a):
Ale on jest zadbany, na pewno się zgubił... Może rozwieście ogłoszenia na słupach?

On jest paręnascie kilometrow od Dzierzoniowa znaleziony:(

Posted

Witaj mój prawie imienniku. Śliczny jest i też mam wrażenie,
że zbyt daleko wypuścił się od domu. I by tak było.
Kilkanaście km. to nie taki znów wyczyn dla psa.
Byli już przecież tacy turyści- labek z onkiem

Posted

Dałabym sobie reke uciać ze widzialam tego psiaka pare dni temu w bielawie pod NETTO czekajacego na swojego pana na smyczy przy sklepie.Moge sie mylic bo podobnych psiaków jest duzo ale tamten byl identyczny