Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
ps. Sylwia studiuje na SWPS anglistykę 8)
Hihihi, czyli mnie zna :lol: ...

Ale to nic, bo.... ja już tam nie uczę :D .

Ale za to mam jeszcze jedno pytanko... Jak trafiłyście na ten topik??? (No i widzę, że jesteście dobrze poinformowane na temat terierów! :lol: )

• Replies 10.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na ten topic trafiłyśmy przez czysty przypadek (przeznaczenie? :wink: )

Szukałyśmy gdzie jest nowa siedziba Cavano, a wiedziałyśmy, że Ela U. jest na DGM....i po nitce do kłębka.... 8)

ps. aaach te Study Skills :lol:

Posted
ps. aaach te Study Skills :lol:
Oj, nie przypomnaj mi! Problemy ze tym kursem w sporej mierze dołożyły się do powodów mojej rezygnacji z tej pracy... A mogło być tak pięknie... :wink:
Posted

Wind napisała:

Jedno pytanko mi sie nasunelo.

Skoro to jest bardzo sportowy watek, to powiedzcie mi ile Wasze psy biegaja za rowerem? Pytanie oczywiscie do tych, ktorych psy uprawiaja takie atrakcje.

Pytam dlatego, ze nie wiem czy nie za bardzo forsuje swojego psa. Biega zazwyczaj trzy razy w tygodniu po ok. 2,5 km na jeden raz, potem pol godziny odpoczynku w marszu, nastepnie statyczne szkolenie PT, a pozniej ponownie ok. 2,5 - 3 km truchtu za rowerem.

Zapewniam oczywiscie systematyczny dostep do wody, a biegi uprawiamy w zacienionym lesie.

Pogratulować pieska i kondycji.

Moja pitka biega też 3 razy w tygodniu jednorazowo dystans 7 km.

Później robimy przerwę niezbyt długą, po czym przechodzimy do aportowania piłeczki. Po wypiciu całego zapasu wody wracamy do domu, gdzie suka szczęśliwa pada na posłanie.

Pozdrawiam

Beata, Leia i Max (królik baranek)

Posted
PsychoSzczurek: Juz wszystkie mozliwe informacje zostaly Wam przekazane..., a wiec czekamy na WAS w sobote (18- grupa poczatkujaca)! Tylko nie nawalcie!

postaramy się nie nawalić..... już się doczekać nie możemy!! Tylko jeszcze szczepienie trzeba załatwić(i mamy nadzieję że będzie mógł po tym biegać :roll: ) Najwyżej przyjedziemy popatrzeć :wink:

Posted

Coby pomóc Wam układać weekendowe plany uprzejmie informuję, że w tę sobotę Elka prosi, aby na treninu zjawiła się wyłącznie grupa początkująca.

Grupa zaawansowana spotka się we własnym gronie jak zwykle w piątek, a razem z grupą początującą - w niedzielę.

Posted

aga,

Dokladnie tak - godz. 18.00 :-)

Ja bede na pewno, mimo ze sie prawie nie ruszam :( Od tygodnia mialam nasilajacy sie bol w ledzwiach ... Coz, mysle sobie przyszla starosc ... Ale to bylo jeszcze nic. Dwa dni temu caly dzien spedzilam na schylaniu sie, przechylaniu, bieganiu, podnoszeniu, znoszeniu i trzymaniu. Efekt - wczoraj i dzisiaj wlasciwie wcale zwlec sie z lozka nie moglam. Przestalam sie tez prostowac i chodze zgarbiona ;)

Jednak nie daje za wygrana i na treningach bede!

pozdrawiam,

Posted

Dzieki Wind za potwierdzenie godzinki!

Ja tez do najsprawniejszych teraz nie naleze! Choroba polozyla mnie do wyrka i od 4 dni nie ruszam sie z domu! Kichanie, kaslanie itp. Mam nadziej, ze do soboty bede juz wykurowana!

Wind: Duzo zdrowka dla ledzwi!

Posted
Jedno pytanko mi sie nasunelo.

Skoro to jest bardzo sportowy watek, to powiedzcie mi ile Wasze psy biegaja za rowerem? Pytanie oczywiscie do tych, ktorych psy uprawiaja takie atrakcje.

Pytam dlatego, ze nie wiem czy nie za bardzo forsuje swojego psa. Biega zazwyczaj trzy razy w tygodniu po ok. 2,5 km na jeden raz, potem pol godziny odpoczynku w marszu, nastepnie statyczne szkolenie PT, a pozniej ponownie ok. 2,5 - 3 km truchtu za rowerem.

Zapewniam oczywiscie systematyczny dostep do wody, a biegi uprawiamy w zacienionym lesie.

Wracam do tematu, bo wczoraj zainstalowano mi licznik przy rowerze i teraz wiem wszystko i dokładnie. Wczoraj przejechaliśmy 7 km. w ciągu 35 min. ze średnią prędkością 12 km./h, a największa prędkość, jaką rozwinęliśmy na trasie wyniosła 21,5 km/h.

Przystanków ani przerw nie robiliśmy, za to serwowałam piechom coś w rodzaju treningu interwałowego - zmiany tempa.

Wind, czy uważasz to za duży sadyzm z mojej strony, że nie wkładam Leona do koszyczka, jak się zmęczy? :help1:

Posted
Wind, czy uważasz to za duży sadyzm z mojej strony, że nie wkładam Leona do koszyczka, jak się zmęczy?

Hmmm ... gdy przeczytalam, ze czasami rozwijacie predkosc 21,5 km to troche sie dziwie, ze to Leon nie wezmie Cie do koszyczka, co by Ci oddech uregulowac ;) No chyba, ze Ty masz juz taka kondyche i nic Cie nie wzrusza ;

pozdrawiam,

Posted
Wind

zważ, że sama napisałaś "czasami", a poza tym ja wtedy jestem na rowerze! A w Tour de France pędzą 40km/h !

Więcej! Nawet ja, z fajnej takiej górki w Kalifornii, regularnie jechałam do 30 mil na godzinę (>45 km). A większość mnie wyprzedzała... Ale to było z górki - kondycha nie potrzebna, tylko odwaga i głupota :wink: .
Posted

Hej!Nie pokazujemy się,bo siedzimy na wsi i jezdzimy na koniach.Ale szkotki trochę skaczą na własnej prowizorce.Jednak to nie to samo co trening w CAVANO!Ta atmosfera...Po wakacjach będziemy przychodzić regularnie!Pozdrawiamy wszystkich!

Posted

Wiem, ze to nie na temat ale jestem w desperacji ...

Pilnie potrzebuje pozyczyc pudlo po monitorze 17 calowym. Musze wyslac takowy monitor kurierem do Lublina a nie mam w co zapakowac. Jesli ktos pozyczy to go ozloce :-)

Flaire, dokladam Ci roboty tym topikiem. Usun go prosze za np. dwa dni, ok?

Dziekuje :-)

Posted

Pożyczy, czy odda? Ja chyba mam takie pudło w piwnicy, ale

1. jeśli mam, to nie chciałabym się go pozbywać

2. u nas była zalana piwnica (pękła jakaś rura) i część rzeczy się zniszczyła - nie wiem, czy to pudło również.

Sprawdzić?