Wojenka Posted April 1, 2004 Posted April 1, 2004 Mam takie pytanko:na forum Was nie odróżniam,możecie napisać imię swiojego psa?Psy odrózniam :D Pamiętam Kenię,Brutuska,Monię,Drahmę,Cecilkę...chyba o nikim nie zapomniałam Innych psiaków jeszcze nie poznałam Quote
Flaire Posted April 1, 2004 Posted April 1, 2004 Ja byłam bez psa i mierzyłam czas :D . Mój pies, Misia, jest na urlopie, hmmm... macierzyńskim :D . A najlepiej skocz na naszą stronkę: http://www.cavano.republika.pl i kliknij Nasze psy - tam wszystkich poznasz! Quote
Flaire Posted April 1, 2004 Posted April 1, 2004 A na warszawskiej będę, tylko bez psa, z wyżej wymienionych powodów... Miała być po wystawie jakaś Cavanowska imprezka, co, dziewczyny? Posunęło się coś naprzód, czy mam sprzątać mieszkanie? Quote
Elka Posted April 1, 2004 Posted April 1, 2004 Flaire Szcegóły jeszcze nie są do[racowane ale na wszelki wypadek rób wielkie wiosenne porzadki! Wojenka! Witamy gorąco! I myślę, że na wystawie będą wszyscy, a nawet więcej NAS:P A teraz uwaga! Skomplikowała nam się znowu sprawa zawodów! :( Okazało się że 25.04 Agnieszka ma coursing i nie mogła by być, za to 24.04 Ula nie będzie mogła. Już sama nie wiem kiedy je zrobić, żeby wszystkim pasowało. Może 7.05... Myślałam też o 17 lub 18.04 ale wtedy są zawody obedience a z tego co wiem to i Flaire i Ula się tam wybiearją...:( Czekam na propozycje odnośnie terminu a najlepiej informacje kiedy kto nie może. Jeśli nie bardzo chcecie ogólnie to może być na priv A żeby tak smętnie nie kończyć to... :beerchug: za tą setną stronkę! :drinka: Quote
Wind Posted April 1, 2004 Posted April 1, 2004 Hejka Robaczki :-) Dopiero wrocilismy od ortopedy. Chyba bedzie dobrze :D Nie uslyszalam nic innego, czego nie uslyszalabym wczesniej :-? Ale same/sami (jesli czyta to plec meska ;)) rozumiecie co dwie opinie to nie jedna. Potwierdzilo sie, ze rzepki nie sa "luzne", nie maja znamion zwyrodnienia, ani sklonnosci do wypadania. Nawet mechanicznie (recznie) trudno bylo je przesunac (bo i takie zaklusy czynil lekarz). Czasowa kulawizna spowodowana jest stanem zapalnym stawu i fizycznym bolem spowodowanym upadkiem i sluczeniem kolana. To, ze jeszcze jej nie przeszlo to normalka. Mam sie tymczasem nie niecierpliwic bo przez ok. tydzien - dwa kulawizna bedzie sie powtarzac :( Wspomagajaco Majka dostala jeszcze Canvition. Przez najblizsze 3 - 4 tygodnie ma spacerowac i nie wolno jej podkskakiwac, skakac, wskakiwac i wogole nie wolno wybijac sie jej na lapach ... tylko jak ja ja upilnuje :-? Uffff ... trzymajcie kciuki za nozke Majusi :-) pozdrawiam, Quote
Mokka Posted April 2, 2004 Posted April 2, 2004 No to wkrótce Majeczka będzie z nami szalała :klacz: Szkota witamy i pozdrawiamy serdecznie :lol: Flaire, Ty lepiej rób porządki, bo z tego co wiem, to żaden lokal jeszcze nie został zarezerwowany, a nie możemy przecież zostać na lodzie. Imprezka pod chmurką ? Czemu nie ... 8) Quote
PATIszon Posted April 2, 2004 Author Posted April 2, 2004 ale ja fiolecik to tylko wirtualnie spożywam :drinking: :drinking: :drinking: Od czegos trzeba zaczac... 8) Quote
Flaire Posted April 2, 2004 Posted April 2, 2004 Prośba do tych z Was, którzy będą w ten weekend na wystawie: Mój pies zastępczy, Iksia, ma wadę serca (właściwie chyba głównie nadciśnienie). Dzisiaj przepisana jej została karma Royal Canin Early Cardiac. Jeżeli będziecie na wystawie i można będzie zdobyć próbki tej karmy, to bardzo byłabym wdzięczna. A jeżeli chcecie pomóc jeszcze bardziej, to sprawdźcie również w stoiskach innych producentów, czy nie ma podobnych karm. Chodzi głównie o niską zawartość soli (zawartość chlorku sodu w powyższej karmie to 0,17%, jeśli dobrze odczytałam malutki druk). Quote
Wind Posted April 2, 2004 Posted April 2, 2004 Ja bede na wystawie, ale dopiero w niedziele. Rozejrze sie wiec za ta lub tymi karmami. Mam pytanko, czy od przyszlego tygodnia ZK czynny jest normalnie, czy z uwagi na Swieta bedzie zamkniety? pozdrawiam, Quote
Wojenka Posted April 3, 2004 Posted April 3, 2004 Nam to termin zawodów nie robi różnicy.25 jest wystawa w Opolu,ale my przegapiłyśmy termin zgłoszeń :D Pozdrawiamy!!! Quote
Wojenka Posted April 3, 2004 Posted April 3, 2004 :Dog_run: Ojo joj!Ale Maka jest gruba!Kiedy ona tak przytyła? Maka w stosunku do psów jest :diabloti: ,za to w domu :angel: Quote
Elka Posted April 3, 2004 Posted April 3, 2004 No to jak narzazie jeden komentarz co do terminu zawodów! To troche mało jak na moje wymagania! :evil: Prosze napiszcie bo ja nie wiem na kiedy ten termin ustalic, żeby wszystkim Wam pasowało! Quote
PATIszon Posted April 3, 2004 Author Posted April 3, 2004 Elka, Nigdy nie bedzie tak, zeby wszystkim pasowalo. Ja na wystawy nie jezdze, szkole moge opuscic ten jeden, jedyny raz, wiec mnie wsio rawno. Lepiej dostosowac sie do pogody... Quote
Elka Posted April 3, 2004 Posted April 3, 2004 Tak sie zastanawiam jak my się jutro znajdziemy wszyscy na tej wystawie. :wink: Może by ustalić miejsce spotkania? Ja na pewno bedę przy szetlandach więc tam mnie będzie łatwo znaleźć! A gdzie Was szukać? :fadein: Quote
Flaire Posted April 3, 2004 Posted April 3, 2004 Ja o 10 będę przy airedalach, potem pewnie przy welshach, kerrakach i inszych terierowatych... A co z imprezką? P.S. Dzisiaj znaleźli się właściciele Iksi, więc znów jestem bezpsia :cry: . Quote
PATIszon Posted April 3, 2004 Author Posted April 3, 2004 Buuu, to smutne. Znowu jestes ...dogless. Ale w sumie chyba to dobrze, ze sie znalezli...czy nie? Bo tak jakos ciezko to wyczuc z tonu Twojego posta :roll: A znajdziemy sie przy pomocy telefonii momorkowej... 8) Quote
Flaire Posted April 3, 2004 Posted April 3, 2004 Ale w sumie chyba to dobrze, ze sie znalezli...czy nie? Bo tak jakos ciezko to wyczuc z tonu Twojego posta :roll: Bo dla mnie nie jest to tak jasne, jak bym chciała... :( . Quote
Flaire Posted April 3, 2004 Posted April 3, 2004 Datę zawodów trzeba ustalić tak, żeby Ula mogła sędziować. Kto się będzie mógł stawić, to się stawi, a reszta poczeka do następnego razu. Nie ma na co czekać - już i tak długo czekamy! Quote
Sajko Posted April 4, 2004 Posted April 4, 2004 to ja tylko szybciutko jak już wróciłam- my bardzo prosimy o zawody jeszcze w kwietniu, bo w maju znowu mnie nie ma :-? później dłużej napiszę :D Wind, trzymamy kciuki za zdrowie malusieńkiej łapki :lol: Witamy nowego Szkota 8) my się jeszcze nie znamy, ale moje to to największe czarne bydlę :evilbat: Quote
Flaire Posted April 5, 2004 Posted April 5, 2004 Drodzy Cavanowicze! To ja bardzo dziękuję za prezenty, za tort i za imprezkę. Bardzo mi było miło... :D Quote
Fanka Posted April 5, 2004 Posted April 5, 2004 Cavanowicze (czki) byłyscie wczoraj na wystawie??? Jak wrażenia. Ja byłam od ok 14. Trafiłam na zakończenie. Spotkałam Anie od Aksy z rodzinką psia i ludzką, moja córcia spotkała Elcie. Moim zdaniem straszny spęd w dusznej hali. Nie bede nigdy mojego skarba wystawiać to nie dla mnie (za dużo stresów) denerwowałabym sie bardziej niz moja sunia. Psiaki były piekne, wypielegnowane, nalakierowane, napiankowane... Moja młodsza sterczała co chwila przed klatkami i piała z zachwytu. Dla rozluźnienia napiszę o spotkaniu mojej Fanki z jej tatusiem zwanym Zackiem. Poszłysmy z córkami i psiakiem tuż przed paradą psich par w rejon pobytu szanownego Zacka i jego Pań. Wczesniej rozmawiałam z "pania od Zacka" o Fance że jestem jej pańcią i że sunia jest kochana i takie tam... No wiec poszłyśmy i... (wiecie jak Fanka wyglada - mówie o uszach, które mimo wysiłku wielu osób nadal stoją)... pani od Zacka pogłaskała Fanke i powiedziała "ojej co z twoimi uszkami!!!!!!!" i natychmiast udała sie w najodleglejszy kąt biegać ze swoimi psiakami. To tyle, chyba nie zrobiłysmy jej zbytniej reklamy jesli chodzi o potomstwo.....hihihihi. Mimo wszystko czuje sie wygrana bo kupiłam mojej suni posłanko za bezcen (29 zł) take miękkie korytko do spania w zielona krateczke i najwazniejsze mam nareszcie naklejkę do samochodu z szelciakiem:)))) Wiecej z dziećmi nie pojadę no chyba że najpierw wygram w lotto parę złotych (te piekne czerwone smycze, kokardki dla yorków, miseczki w kształcie serca, spanko z budką i obszyciem w kwiatki, torby ocieplane na suwak.....) Ogólnie było mi miło że spotkałam Anie od Aksy i jej psiaki (była z Nuką, Baffim, Desi zwaną "deską" Lukasa nie było). Quote
Ania-Bajka Posted April 6, 2004 Posted April 6, 2004 Hej:))) Witam po dlugim nieodzywaniu sie:) FANKA- panie od Zacka po prostu nie mialy czasu dluzej z toba porozmawiac, bo szykowaly sie do konkurencji finalowych- ich Goldie wygrala rase i brala udzial w Best in Show. Mi tam wystawa podobala sie bardzo, wreszcie nie bylo psow agresywnych, wiekszosc bardzo ladnie koegzystowala ze soba, a niektore nawet sie ze soba bawily. Nawet na ringu amstaffow. FLAIRE! Wszystkiego naj, naj, najlepszego!!!:) Nie udalo nam sie do ciebie dotrzec, bo do domu dojechalismy dopiero na 18.30, trzeba bylo jeszcze wybiegac psy, a potem ja padlam z nog. Na dodatek w poniedzialek musialam wstac o 5.45 zeby zdazyc do pracy. A w ogole to musze sie pochwalic! Bo ciagle pekam z radosci!!! :D :) :) :) Bajka wygrala klase otwarta, zdobyla CWC i CACIBA! Hurra!!!Zaczela championat i interchampionat. Trzymajcie za nia kciuki w Grudziadzu-to juz za dwa tygodnie. Quote
Elka Posted April 6, 2004 Posted April 6, 2004 Wojenka Sędziwać ma Ula charytonik z Alternatywy! :) Ania Gratulacje! Mam tylko nadzieję, że na zawodach będziecie! Flaire Dostałas mojego wielce wyszukanego smsa z życzeniami? :P Quote
Recommended Posts