Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Patriotka sie odezwala...

:roll:

No to jak macie tyle lat,

No pewnie, ze mamy! A Pati to ma 17, tylko odmlodzic sie probuje cwaniara! 8) 8)

Sajko, ja wlasnie na Pilsko najczesciej jezdze. Zima jest naprawde super przygotowany, przynajmniej byl w zeszlym roku i dwa lata temu.

Na desce jedzilam tylko po tym z wyciagiem krzeselkowym, nie odwazylam sie wjechac wyzej. Natomiast narty i wizyta na szczycie tej goreczki to po prostu bajka!

Nie oplaca sie niestety jezdzic w sezonie, drugi wyciag na Pilsko - masakra. Szczegolnie, jezeli zbierze sie grupa z dziecmi, i te maluchy, nie potrafia sie utrzymac. Wypadaja, a Ty musisz uwazac, zeby niczego im "nie uszkodzic".

Pilsko ma rowniez atrakcje - mianowice super sklad instruktorski. Super przystojny, naturalnie 8)

• Replies 10.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mami- Pilska nie musisz zachwalać :lol: tam się uczyłam jeździć na deseczce, skład instruktorski- znam ten stary, ponarciarskie imprezy fajowe. no i tyle wspomnień- pierwsza gleba taka, że nie wiedziałam, jak się nazywam, pierwsze razy na wyciągu orczykowym, pierwsze razy na podwójnym orczyku w dwójkę snowboardzistów, pierwsze skoki, pierwsze snowboardowe miłości, pierwsze drzewo zaliczone podczas jazdy w lesie, aż mi sie łezka w oku kręci :bigcool:

Posted

Sajko, mnie tez sie kreci, mnie tez!

W tym roku, w zimie nie mialam okazji pojechac, bo na emigracji. Kurcze, to prawie tak jak Mickiewicz 8)

I tez mialam pierwsza glebe, przy obrocie... ehh :roll: :wink:

Posted

Mami, polecam Squaw Valley w Kalifornii, gdzie niegdyś działałam jako ratownik :D . Doskonałe tereny dla zaawansowanych (dla mniej zaawansowanych niestety nie najlepsze :( ).

Sajko, a gdzie we Francji jeździłaś, że Ci się niepodobało? Bo ja właśnie Francji najbardziej lubię - byłam w Trzech Dolinach (a jeździłam też i w tej czwartej :D ) i Val d'Isere. I w jednym, i w drugim miejscu super off piste (byłam z kolegami - ratownikami), a dla mniej zaawansowanych (mój tata też był z nami :) ) - doskonale przygotowane, dłuuugie zjazdy. No i świetna knajpka na szczycie każdego ważniejszego wyciągu! Raj na ziemi. W Austrii byłam raz (Zillertal), warunki i stoczki też były dobre, ale do francuskiej infrastrukuty jeszcze Austriakom daleko. Ale za to taniej, niż we Francji. W Szajcarii (Gstaad, skąd właśnie wróciłam) drogo straszliwie, infrastruktura z pierwszej połowy ubiegłego wieku, stoki nie przygotowane, a off piste może i jest, ale nie sprawdzałam za bardzo, bo śniegu nie było. A do Włoch może pojadę w przyszłym roku.

W Polsce nie jeździłam od xxx lat (więcej, niż Wy macie wszystkie razem wzięte :wink: ), ale chętnie bym pojechała. Może mnie weźmie ktoś z młodzierzy? Obiecuję, że nie zawstydzę poziomem zaawansowania :wink: .

Ale trochę chyba schodzimy z psów :wink: . Może czyjś pies uprawia sporty zimowe (poza agility :lol: :lol: :lol: ) ?

Posted

IDA, IDA, IDA!!! Zlituj się nad nami i zmniejsz zdjęcie podpisie, bardzo Cię proszę, nie tylko jako Moderator, ale również jako normalny użytkownik!!!

czapla, a turlanie się w śniegu?

Posted

Moj trenuje nurkowanie pod lodem, ale przyprawia mnie to o zawal :-?

A co do miejsc za oceanem- na starosc jade do Whistler- mekka snowboardzistow :lol:

Posted

Whistler jest oki. Jedyny problem, to że rzadko są warunki na jazdę na całym stoku - jak na dole jest dobrze, to szczyt zamknięty; jak na szczycie dobrze, to na dole odwilż. Ale ogólnie dobre tereny i fajnie.

Z tamtej strony oceanu, poza juz uprzednio wsponiana Squaw Valley :lol: , polecam jeszcze Jackson Hole. To jedyne miejsce w Ameryce, o którym myślę, że gdybym tam więcej pojeździła, to lubiłabym je jeszcze bardziej, niż Squaw.

Posted

Flaire, o Squaw slyszalam i mam zamiar im zrobic wizytacje w przyszlym roku :wink:

Obok mnie rowniez jest jakas gorka, w Wisconsin, ale przypuszczam ze do najwyzszych i najciekawszych nie nalezy.

Musze tylko nowych wiazan do deseczki poszukac, i przywiezc stary sprzet z Polski - sentyment 8)

Posted

Flaire

Wiem wiem.Jednak tamto było zdecydowanie za duże. A co do Sobotniego treningu to moze ja się zjawie ale bez psa.Ale sama nie wim czy przyjechać bo troche się Elki boje Bo znowu przegapiłam jej trening Aikido, :oops: .............. No ale jak się ma bilarda pod domem ( nie tak dosłownie, w barze na osiedlu) to nie trudno o CAŁYM ŚWIECIE ZAPOMNIEĆ :lol:

Posted

Witam w koncu!!! nareszcie moglam sie zalogowac, od pewnego czasu mialam jakis problem z tym, ale juz jest ok :wink:

Ja tez zjezdzalam z Nosala i podziwialam ale tylko wzrokowo tych na jednej desce :lol: ale narazie uczylam sie na nartach jezdzic. Kare natomiast w ubiegly weekend probowalam nauczyc jazdy na lapkach po lodzie, na poczatku srednio jej to wychodzilo bo plataly jej sie nogi i rece ale pozniej smigala jak szalona :lol: Kara polubila Mazury :lol:

PS. ja tyz sie Elki boje bo po naszej dlugiej nieobecnosci to nie wiem czy jeszcze jestesmy na liscie :roll:

Posted
PS. ja tyz sie Elki boje bo po naszej dlugiej nieobecnosci to nie wiem czy jeszcze jestesmy na liscie

a jestescie, jestescie na liscie ... skazancow ;)

pozdrawiam,

Posted

siem ujawnilam bo juz niedlugo to dogomanie by mi zablokowali!

Gorale pamietaja mnie dobrze bo niedawno u nich bylam :lol:

no tak, jestem pierwsza na liscie - do skreslenia :cry: tego nie zniese!

Posted

JUTRO TRENING O 14.00 A W NIEDZIELE O 10.00

Nareszcie udało mi sie dobic do komputera!! Mam nadzieje ze teraz bede tu czesciej!!:P

Nikogo bic nie bede wiec smialo przychodzcie!!:D

Posted

Elka, to ja malutkimi literkami dopiszę- wyjeżdżam na deseczkę, więc nas nie będzie :) a przy okazji, czy w Katowicach przy okazji wystawy będą jakieś zawody? bo ja i tak jadę do Katowic, to bym mogła niedźwiedzia zabrać i na południu Polski się zbłaźnić 8)

i jeszcze wcześniej zapomniałam- lubiłam też bardzo jeździć na Gubałówce, ale że górka nie jest zbyt trudna, to ostatnio zaczęły mi przychodzić różne pomysły i jazda kończyła się bardzo boleśnie, więc już nie bardzo chcę tam jeździć, bo pupcia może tego nie wytrzymać :smokin:

Posted

A ja mimo wczesniejszych planow, ze bedziemy na sobotnim treningu, niestety przybede tylko w niedziele.

Zbliza sie Dzien Kobialek i z racji tego zostala sciagnieta na jakis pokaz.

Jestem troche zla, bo dopiero dzisiaj mi powiedziano, ze ma obecnosc jest obowiazkowa :(

Musze popracowac od 12.00 do 17.00, wiec Flaire jesli nie sprawi Ci to klopotu, wpadlabym po 17.00. Ok?

pozdrawiam,

Posted

Hej, ja troche choruje i dlatego nie udalo mi sie byc na treningu. Flaire tez nie odwiedzimy, bo przyjezdza do nas znajoma z Ameryki, akurat ma tylko dwa wieczory wolne. Niestety rowniez za tydzien nie bedziemy mogly z Bajka przyjsc na trening, bo jedziemy do Sieradza zarejestrowac samochod. Ale w nastepne weekendy bedziemy odpracowywac nasza nieobecnosc. Obiecujemy, ze sie przylozymy:) :) :) :) Mam nadzieje, ze pogoda wtedy tez juz figli platac nam nie bedzie. :) Na razie w ramach pracy domowej cwiczymy "samoloty".

Pozdrawiamy goraco cale Cavano.

I uwazajcie, bo ja juz jezdze po warszawskich drogach :o :) :) :)

Posted

Jesli chcecie wiedziec jak bylo na dzisiejszym treningu, to z pewnoscia mozemy liczyc na szczegolowy opis Flaire :-)

Ja natomiast wrzucam Wam dokumentacje fotograficzna. I choc uwieczniona jest tylko jedna przeszkoda (skok w dal) to musicie wierzyc mi na slowo, ze cwiczylysmy rozniaste uklady, z roznymi przeszkodami w roznych kombinacjach.

Na treningu cala grupa okazala sie bardzo grzeczna i bardzo zdolna :-)

I Ela wreszcie byla z nas zadowolona :-)

Bella:

_224798_n.jpg

Drachma:

_224799_n.jpg

Kecia:

_224800_n.jpg

Monia i Leon czyli trening synchroniczny :-)

_224801_n.jpg

Maja - najwieksza w rodzinie :lol:

_224797_n.jpg

pozdrawiam,

Posted

Jesuuuu, ale piekne fotki:)

A jak ja wam zazdroszczam ze mnie dzis nie bylo :( siedzialam za to caly dzien w szkole. Ledwo na oczy patrze i chyba nic wiecej nie napisze tylko sie poloze spac... :roll:

Posted

No to żeby nie było że Wind coś zmyśla to napisze to oficjalnie!!

JESTEM BARDZO ZADOWOLONA Z UCZESTNIKÓW DZISIEJSZYCH ZAJĘĆ!!!!!!!!!!!!!!!!

:laola:

Mam nadzieje ze wszystkie treningi beda takie!!

Dzieki!!