Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='aga.aksa'][CENTER][B][SIZE=3][COLOR=navy]dziś o 16 na polach mokotowskich, a konkretniej na terenie Słoniewicza będziemy rzucać frisbee :razz: więc zapraszamy chętnych (:mad: ) :eviltong: [/COLOR][/SIZE][/B][/CENTER]
[/quote]

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

• Replies 10.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ta, ta... Bardzo ładnie:mad: Ja o 15 skończyłam kółko biologiczne i chemiczne (dobrze, że sale blisko:evil_lol:), a w rowerowej drodze do domu zajechałam do mięsnego z myślą o dupakach kudłatych:lol:

[B]TALUTKU[/B]!!!!!!!!!!!!!!!! Czy mogłabyś się ze mną skontaktować w sprawie wystawki jeżeli to o mnie Ci chodzi?:eviltong:

Ma ktoś może namiary na [B]Olę od Miśki[/B]??? Chyba że Olu sama sie odezwiesz:cool3:

Posted

[quote name='talut']Zakluś, a jak chcesz się skontaktować? :lol: mój telefonik 600-054-389 ;)[/quote]
Oj, dzięki:lol: Mój 694-433-015:p W sumie to już się skontaktowałaś na topicu wystawy ndm:eviltong: Musiałam się upewnić, że uwzględniam beagle w rozpisce dnia:cool3:

Posted

powiedzcie mi proszę, chcę kupić klatke dla Mufki, jest w rozmiarze SS wymiary[FONT=Arial][SIZE=2] [COLOR=#006600][COLOR=black]d[/COLOR][COLOR=black]ługość 610 mm[/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2][COLOR=black] szerokość 458mm [/COLOR][COLOR=black]wys [/COLOR][COLOR=black]508mm. myślicie, że będzie ok? jest taka z materiału, jak ta którą ma Drago, usztywnienie jest "wdudowane"... myślicie, że się nie rozpadnie? bo nie chcę wyrzucić tych pieniędzy:shake:[/COLOR][I][COLOR=#006600][/COLOR][/I][/SIZE][/FONT][CENTER][FONT=Arial][SIZE=2] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][COLOR=#006600][B][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER]

Posted

Mufka raczej spokojnie zostaje, więc powinno być ok. Klatka Draga wytrzymuje bulla leżącego całym ciężarem na ściankach, a Moni szturchanie głową, więc Muflon jej bardzo zaszkodzić nie powinien.

Posted

dzięki :) zastanaiam się o tyle, że Ola mówiła, że są takie co się łamią od położenia na nich katalogu wystawy :cool1: i takiej chcę uniknąć...

Posted

[quote name='Tusek']dzięki :) zastanaiam się o tyle, że Ola mówiła, że są takie co się łamią od położenia na nich katalogu wystawy :cool1: i takiej chcę uniknąć...[/quote]
Stelaż Dragulcowej klatki jest już złamany, choć raczej nie od katalogu ;) .
Jeśli stelaż jest z włókna szklanego, to jest bardzo kruchy i łatwo się łamie. Musisz się zastanowić, jak to ma się do Mufki. Postury jest raczej mizernej, waga też niezbyt wygórowana, jeśli będzie leżała spokojnie, nie powinna nic zniszczyć, choć musisz pamietać, że pręciki są kruche.
Nasza klatka jest inna, ma stelaż z metalowych rurek, jedyną modyfikacją, jaką Monia wprowadziła było wygryzienie dziury :evil_lol: .

Posted

ja mam dwie klatki

na zawody - gdzie z klatki bardziej korzysta nieokrzesany Blue zabieram klatkę metalową, wtedy mam pewność że nie pojawi się przypadkiem na torze z klatką :evil_lol:
ale na wystawy gdzie z klatki korzysta bardziej Ares zabieram materiałową z metalowymi rurkami - ma ona dosc mocne i szerokie rurki ale jednoczesnie jest lekka - jak chcesz przyniąsę ją na trening to sama ocenisz - ja jestem z niej bardzo zadowolona.
oczywiscie ty bedziesz potrzebowała inny rozmiar :lol:

Posted

Moja klatka uległa destrukcji dopiero jak do Dragulca dopchnięto małą bullinkę, ale im razem nic by się nie oparlo. Sam Drago nie nie zrobił, ale on bardzo spokojnie w klatce zostaje:p

Posted

Mufka też zostaje w klatce spokojnie więc może ta klatka się nie rozpadnie :roll:
A Ty Iwona masz taką właśnie z materiału? to ja bym ją chętnie pomacała jakby dało radę :razz: ale nie mogę sobie wyobrazić czy do tej 61x50x58 Mufka się zmieści, nie wiecie jakie wymiary ma klatka Oli? ta trixie?

Posted

[B]UWAGA - INFORMACJA DLA WSZYSTKICH[/B] - [B][COLOR=red]WAŻNE !!!!![/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000][/COLOR][/B]
[COLOR=black]W SOBOTĘ SPOTYKAMY SIĘ NA TERENIE KLUBU O GODZ. 16:30 BEZ PSÓW. WSZYSCY!!![/COLOR]
MUSIMY PRZETRANSPORTOWAC PRZESZKODY. KAŻDY SAMOCHÓD SIĘ PRZYDA, ABY ZAPAKOWAĆ DROBIAZGI.

Posted

[quote name='Mokka'][B]UWAGA - INFORMACJA DLA WSZYSTKICH[/B] - [B][COLOR=red]WAŻNE !!!!![/COLOR][/B]

[COLOR=black]W SOBOTĘ SPOTYKAMY SIĘ NA TERENIE KLUBU O GODZ. 16:30 BEZ PSÓW. WSZYSCY!!![/COLOR]
MUSIMY PRZETRANSPORTOWAC PRZESZKODY. KAŻDY SAMOCHÓD SIĘ PRZYDA, ABY ZAPAKOWAĆ DROBIAZGI.[/quote]

Ja niestety pewnie o tej godz. będę już w Bydgoszczy więc nie pomogę :(.

Posted

A ja będę :cool3: a kto wie, może uda mi się tatę z samochodem namówć na pomoc... a mamy duży samochód :razz:
teren nowy jest na Kole przy jakiejś szkole...
a czym przeszkody transportujemy? bo jeżeli sciągnę tatę to mozemy siedzenia zostawić w domu i np hopki zabrać, ale to nie jest pewne czy tat się da...
trzymajcie kciuki

Posted

Nie ma nowego terenu, bo się okazało, że ten na Kole jest asfaltowy. Przynajmniej tak zrozumiałam z rozmowy z Elą.

Mnie nie będzie, bo wtedy będę już w Bydgoszczy.

Posted

A jak tak sobie dzisiaj pomyślałam...
Może by spróbować na wyścigach? Z tego co wiem nic tam na razie się nie dzieje i nie będzie działo w najbliższym czasie, padoków trawiastych sporo, jakieś schowki na przeszkody też by się znalazły...

Posted

[quote name='#Vera#']A jak tak sobie dzisiaj pomyślałam...
Może by spróbować na wyścigach? Z tego co wiem nic tam na razie się nie dzieje i nie będzie działo w najbliższym czasie, padoków trawiastych sporo, jakieś schowki na przeszkody też by się znalazły...[/quote]

Nie jest prawdą, że na wyścigach nic się nie dzieje - obecnie trwa sezon wyścigowy, rozgrywane są gonitwy. A przez cały rok normalnie odbywają się treningi, niezaleznie od sezonu.
Niestety, nie ma tam ogrodzonego placu, padoki są grodzone, jak dla koni, czyli żerdziami. Nie możemy ryzykować, że psy pogonią konie, poza tym tam też jeżdżą samochody. Co prawda natężenie ruchu jest mniejsze niż na Marszałkowskiej, ale jeżdżą. Brak ogrodzonego placyku jest zasadniczą przeszkodą.