talut Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 Stereo, zapisujemy się gdzieś razem? :cool3: jak zobaczyłam zawody w Łodzi to stwierdziłam, że to strasznie fajny sport ;) już teraz ćwiczymy skakanie przez encyklopedie polozone na ziemi ;) szkoda tylko, że tej maszynki nie da się 'podrobić' :lol: Monulca freesbe nie kręci, ma je gdzieś :eviltong: próbuję klikać kontakt z talerzykiem, ale jakoś nie widzę w niej entuzjazmu jaki czuje np. do ganiania za gołębiami ;) Quote
betty_labrador Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 [quote name='talut'] Monulca freesbe nie kręci, ma je gdzieś :eviltong: próbuję klikać kontakt z talerzykiem, ale jakoś nie widzę w niej entuzjazmu jaki czuje np. do ganiania za gołębiami ;)[/QUOTE] probowalas wprowadzic talerzyk w ruch? ale nie rzucac tylko wywijac nim psu przed nosem na jego wysokosci, i uciekac psu? no i czasem pozwolic psu dogonic dysk i poszarpac sie z nim, po czym skonczyc sesje. Cwiczyc na poczatku bardzo krotko, i wtedy tylko gdy pies jest wypoczety, nie po spacerze, nie po cwiczeniu innych rzeczy. Ja dostalam takie rady i Tosca zaczyna sie nakrecac niezle na talerze :p Quote
WŁADCZYNI Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 Moje jak zobaczy że stoje OBOK szafki gdzie są talerze to świruje:D Nakręciła się szybko i nawet nieźle jej idzie..tylko skąd zamówić freesby bo w zoologikach są tylko twarde:( Quote
WŁADCZYNI Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 [quote name='betty_labrador']no tak, ale nauke i tak zaczynasz z ziemi-tzn jeden ze sposobow zaczynania, i pies poczatkowo biega za frisbee tylko na swoim wysokosciowym poziomie :D[/quote] A ja trenuje sztukę rzucania frisbee z pozycji czołgania:razz: Quote
stereo Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 [quote name='talut']Stereo, zapisujemy się gdzieś razem? :cool3: szkoda tylko, że tej maszynki nie da się 'podrobić' :lol: [/quote] Ja bardzo chętnie, tylko jedyny klub, który znalazłam jest w Pruszkowie :angryy:. Maszynka stoi w garażu w Cavano, trzeba by się zapytać Elki, czy działa.:cool3: Negra frisbee kocha, ale szkoda mi kasy na takie porządne, bo po kilku dniach przestałoby latac prosto, a po tygodniu by przestało latać w ogóle. Co jak co, ale ona nie ma pojęcia, co znaczy szanowanie zabawek.:shake: Quote
WŁADCZYNI Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 [quote name='stereo']Ja bardzo chętnie, tylko jedyny klub, który znalazłam jest w Pruszkowie :angryy:. Maszynka stoi w garażu w Cavano, trzeba by się zapytać Elki, czy działa.:cool3: Negra frisbee kocha, ale szkoda mi kasy na takie porządne, bo po kilku dniach przestałoby latac prosto, a po tygodniu by przestało latać w ogóle. Co jak co, ale ona nie ma pojęcia, co znaczy szanowanie zabawek.:shake:[/quote] Podgryza w trakcie? Bo moja to pędzi byle szybciej do mnie (hehe tak utrwalałam "do mnie";)) żebym rzuciła drugie:] Jeśli w Cavano będzie fly to ja chętnie sprawdze czy sucz będzie chciała:razz: Quote
talut Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 w Pruszkowie? Alternatywa może? :) chodzi tam mamcia mojego Monulca ;) a może namówimy Elę na malutkie treningi flyballu? :cool3: Betty, spróbuję zrobić tak jak mówisz :) może Monuch polubi latający talerzyk :) Quote
stereo Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 [quote name='talut']w Pruszkowie? Alternatywa może? :) chodzi tam mamcia mojego Monulca ;) a może namówimy Elę na malutkie treningi flyballu? :cool3: [/quote] nie wiem, gdzies na forum są zdjecia jak po nocy w jakieś hali ćwiczyli. A dokładnie tu: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=21928"]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=21928[/URL] Najpierw trzeba się dowiedziec, czy działa i czy jest nowego typu (tzn nie takiego, który wyrzuca piłki w górę i pies musi skakać nad tym). Mnie się wydaje, że takie mamy: [URL="http://www.russ.pl/psie_sporty/flyball.php"]http://www.russ.pl/psie_sporty/flyball.php,[/URL] a na takie się już chyba nie szkoli... :-( :shake: Quote
PsychoSzczurek Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 właśnie mamy pożyczone RUSSowe... i chyba lepiej nie ryzykować z tym. a wracając do treningów... morderca wraca na trening:evil_lol:strzeżcie się psiaki i ludzie:evil_lol::razz: Quote
talut Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 trzeba wypytać Elkę ;) (swoją drogą-to gdzie Ty tą maszynkę przyuważyłaś? :cool3:) Quote
stereo Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 W garażu. Jak normalnie stoją poustawiane hopki, za nimi lezą hopki z PCV (w stanie wskazującym na destrukcję) i za nimi, przywalona mnóstwem śmieci, stoi taka maszynka. :cool3: Wy nie zauważyłyście, bo nigy nie nosice sprzętu. Jak przychodzicie, to już jest rozstawiony przez zaawansowanych, a jak wychodzice, to my tam jesteśmy i was wyreczamy w tym (jakże miłym) zajęciu. Quote
talut Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 w piątki rozstawiamy :evil_lol: ale jakoś nigdy się nie skupiałam na tym co jest za przeszkodami :p Quote
stereo Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 Jakby tam pogrzebać, to by sie zapewne dużo fajnych rzeczy znalazło... :evil_lol: Quote
betty_labrador Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 eee, zadne odkrycie :lol: maszynka do flyballu stoi tam od dawna....niegdys cwiczylismy kilka razy, ale nie wiem dlaczego zaprzestalismy :roll: Quote
betty_labrador Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 [quote name='PsychoSzczurek']a wracając do treningów... morderca wraca na trening:evil_lol:strzeżcie się psiaki i ludzie:evil_lol::razz:[/QUOTE] wszystkie ONki dryzjcie, nadchodzi wladca ONkow :razz: :diabloti: Quote
PsychoSzczurek Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 :eviltong::eviltong::eviltong: to o Krejzuszy było... ale tak, Sylwia też będzie:evil_lol: Quote
betty_labrador Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 [quote name='PsychoSzczurek']:eviltong::eviltong::eviltong: to o Krejzuszy było... ale tak, Sylwia też będzie:evil_lol:[/QUOTE] no to nadchodzi wladczyni shelti :mad: Quote
betty_labrador Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 [quote name='Mokka']Jak zwykle. W sobotę godz. 15 grupa zaawansowana. [/QUOTE] tydzien temu (czy dwa?) bylo na 16, mi dzis pasowaloby na 16 bardziej. Ale chyba nie mozna tego juz zmienic? pliss o odpowiedz. Quote
talut Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 Krejzula wraca? super :D stęskniłam się za małą wiewiórą :razz: Quote
Aldra Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 [quote name='betty_labrador']tydzien temu (czy dwa?) bylo na 16, mi dzis pasowaloby na 16 bardziej. Ale chyba nie mozna tego juz zmienic? pliss o odpowiedz.[/quote] Beata dwa tygodnie temu bylo na 16.00 w drodze wyjatku - jak pamietasz wtedy byly zajecia z Mokka i widac nie mogla byc na 15.00, ale dzis jest juz normalnie - czyli na 15.00 i raczej nie da sie tego zmienic bo juz wiesci sie dawno rozeszly :roll: Quote
betty_labrador Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 [quote name='Aldra']Beata dwa tygodnie temu bylo na 16.00 w drodze wyjatku - jak pamietasz wtedy byly zajecia z Mokka i widac nie mogla byc na 15.00, ale dzis jest juz normalnie - czyli na 15.00 i raczej nie da sie tego zmienic bo juz wiesci sie dawno rozeszly :roll:[/QUOTE] ok, dzieki. Chyba dam jednak rade na 15 :) Quote
PsychoSzczurek Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 [quote name='talut']Krejzula wraca? super :D stęskniłam się za małą wiewiórą :razz:[/quote] ja już też tęskniłam za naszą grupą:loveu:(Crazy chyba też;)) Betty, ona to chyba bardziej władczyni collie:roll: Quote
talut Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 władczyni wiewiór :cool3: przeglądam listy startowe z Pęcic i mam pytanko-w Cavano ćwiczy jakiś inny whippet? czy to może Tigra startuje? ;) i na czym polega konkurencja Junior Handling? :) Quote
WŁADCZYNI Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 ja jestem WŁADCZYNI tylko ja! Mój małymorderca dziwnie głuchnie wraz z wiekiem chyba zaczne ją głodzić żeby bardziej chciała pracować za kulke karmy. Ja widziałam to coś w garażu ale nie wiedziałam co to:D Chętnie spróbuje pytanie czy mój pies nie będzie za lekki? Junior handling to chyba "wystawiacze" do yy 16 roku życia? Jutro na 10? Quote
talut Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 ja dla Monulca wynalazłam właśnie 'magiczną' piłkę-zwykła tenisowa opleciona gumkami i na sznurku :) pierwszy raz zobaczy ją na treningu-może w końcu się nakręci ;) a na wszelki wypadek kupię jeszcze parówki albo kiełbasę :) Quote
Recommended Posts