Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='PATIszon']Sek w tym, ze ja nic nie robilam :niewiem:
Skopiowalam ino z wlasciwosci adres zdjecia.....[/QUOTE]

wiesz-nie wiem, ale takie cos wyslalas, bylo jeszcze otoczone znakami URL i IMG :niewiem:

"http://img423.imageshack.us/img423/796/ckaklinazmoni10gd.jpg"]http://img423.imageshack.us/img423/796/ckaklinazmoni10gd.jpg

• Replies 10.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='WŁADCZYNI']Ja chętnie przygarnę tylko na jakie wymiary jest M bo nie wiem czy się zmieszcze:oops:[/quote]
Na mnie troche przyluzna:lol:

Posted

[quote name='PATIszon']Sek w tym, ze ja nic nie robilam :niewiem:
Skopiowalam ino z wlasciwosci adres zdjecia.....[/quote]Miałaś spację po adresie a przed [/img] - już poprawiłam.

Posted

[B]Flaire [/B]
Nie mam zadnej spacji i dalej nie idzie.
NIe wiem nawet czemu od razu adres kopiuje mi sie w formie limka....

[img]http://img222.imageshack.us/img222/6034/ckleon12ka.jpg[/img]

Posted

[quote name='PATIszon'][B]Flaire [/B]
Nie mam zadnej spacji i dalej nie idzie.[/quote]Już znów poprawiłam. :roll: Spacja to chyba nieodpowiednie słowo, ale w każdym razie masz tam jakiś znaczek, bo poprawiam w sposób następujący: ustawiam kursor pomiędzy końcem adresu i [, a potem uderzam w klawisz backspace. Kasuje mi się link i robi się img.

Posted

A to jest bardzo ciekawe, bo jak chcialam zrobic tak jak Ty piszesz to skasowal mi sie ostatni znak adresu :niewiem:

Nie wazne, mnie poprostu komputery nie lubiom, ide spac.

Posted

[quote name='PATIszon']A to jest bardzo ciekawe, bo jak chcialam zrobic tak jak Ty piszesz to skasowal mi sie ostatni znak adresu :niewiem:[/quote]To może najpierw strzałką w prawo, żeby się upewnić, że jesteś w dobrym miejscu? :niewiem:

[quote name='PATIszon']Nie wazne, mnie poprostu komputery nie lubiom[/quote]I psy też nie! ;-)

Posted

Tak sie czesto robi. I raz wystarczy zorbic to wlasnie backspace, a czasami tzreba skasowac kiolka liter i dopiero je napisac na nowo i jest dobzre:eviltong:

PS. Flaire, dlaczego av mi nie dziala(a zreszta nie tylko mi)? Spelnia wymogi rozmiarowe, a i tak sie nie wyswietla...:niewiem:

Posted

[quote name='stereo']nie chce się czepiać, ale przenieście się z tą (niewiarygodnie interesującą) dyskusją gdzieś indziej. :cool1:[/quote]Tu chodziło o wstawiani Waszych zdjęć... :roll:

Posted

[quote name='asher']I niech mniekto dobry oświeci, co to jest agility, a co to jest jumping? :modla:[/quote]Jumping to jest tor bez strefówek. Często sędziowie ustawiają szybkie torki jumpingu.

Posted

[quote name='Flaire']Jumping to jest tor bez strefówek. Często sędziowie ustawiają szybkie torki jumpingu.[/quote]Dzięki, jestem mądra dziewczynka, bo tak myslałam :cool1: ;)

Posted

Mnie te tory przerażają, bo jak patrzę na 10 porozstawianych bezładnie hopek, to się boję o moją zdolność zapamiętywania kolejności. Jak są "duże":lol: przeszkody, to jakos łatwiej to wygląda.:evil_lol:

Posted

[quote name='Flaire']Ja mam dwie koszulki Cavano, rozmiar M, z których jedną odstąpię, a drugą chcę na pamiątkę zatrzymać. :-)[/quote]
To ja bardzo chętnie, obiecuje godnie reprezentować :loveu: Cavano:loveu:

Posted

[quote name='stereo']Mnie te tory przerażają, bo jak patrzę na 10 porozstawianych bezładnie hopek, to się boję o moją zdolność zapamiętywania kolejności. Jak są "duże":lol: przeszkody, to jakos łatwiej to wygląda.:evil_lol:[/quote]Hej, no w jumpingu masz jeszcze tunele, koło, skok w dal, slalom... Tak że nie jest tak jednolicie, jak by się mogło wydawać.

Mnie w ogóle długie tory przerażają, bo nie mam doświadczenia w ich zapamiętywaniu. Gdy zaczynałam, nie wyobrażałam sobie, że kiedykolwiek moja skleroza pozwoli mi zpamiętać więcej jak 6-7-8 przeszkód. Ale z czasem stało się to przystępniejsze. Niemniej gdy wyszłam uczyć się toru agility w Łącku, przeraziłam się, bo on miał 20 przeszkód! :-o (tory zerówek zazwyczacj mają o wiele mniej...) Potem się okazało, że to był ten sam torek, co A1, tylko slalom był zastąpiony przez dodatkowy tunel... :roll: W każdym razie niezbyt dobrze go zapamiętałam i w czasie przebiegu trochę się zgubiłam.... Ale podobno nie było można poznać - a ja spojrzałam na numerki i się znalazłam... :oops:

Posted

[quote name='Flaire']Hej, no w jumpingu masz jeszcze tunele, koło, skok w dal, slalom... Tak że nie jest tak jednolicie, jak by się mogło wydawać.

ja spojrzałam na numerki i się znalazłam... :oops:[/quote] slalomu i skoku w zerówkach nie ma (z tego co ja wiem).

Ja nie za bardzo mogę polegać na numerkach, bo jestem ślepa i z odległości nie odróżniam 6 od 8...

Ale będzie dobrze, nasze najbliższe zawody dopiero na jesieni, wiec do tego czasu bedzie lepiej. :razz:

[B]asher [/B]to nie dobrze :-(. Jeśli to coś zmienia, to możemy trening przełożyć. Na pewno znajdzie się dla nas jakis inny termin.

Posted

Karolajna, nie będzie tak źle z tymi przeszkodami, myśmy przecież na ostatnim treningu latały po torze złożonym z 15 w sumie przeszkód. I nie było tak źle :cool3:
A terminu nie przekładajcie ;)

Posted

[quote name='Flaire']Oj, skok jak najbardziej jest... Poza slalomem nie ma koła.[/quote]I huśtawki chyba nie ma? Ale slalom to raczej jest?

ps. czy mnie się wydaje, cyz na zawodach podejscie na i zejście z kładki jest bardziej strome niż na treningu u nas? :hmmmm:

Posted

[quote name='asher']I huśtawki chyba nie ma? [/quote]Huśtawka to strefówka, więc w jumpingu jej nie ma.

[quote name='asher']Ale slalom to raczej jest?[/quote]Slalom jest w jumpingu (koło też), ale nie w jumpingu zerówkowym.

[quote name='asher']ps. czy mnie się wydaje, cyz na zawodach podejscie na i zejście z kładki jest bardziej strome niż na treningu u nas? :hmmmm:[/quote] Regulamin wyznacza, jakie wymiary może mieć każda przeszkoda, ale jest to podane z pewnym marginesem, tak więc jest całkiem możliwe, że płocka kładka jest stromsza od Waszej (płocka huśtawka jest niewątpliwie dłuższa od fortowej).

Posted

[quote name='Flaire']
Niemniej gdy wyszłam uczyć się toru agility w Łącku, przeraziłam się, bo on miał 20 przeszkód! :-o (tory zerówek zazwyczacj mają o wiele mniej...) Potem się okazało, że to był ten sam torek, co A1, tylko slalom był zastąpiony przez dodatkowy tunel... :roll: [/quote]

No wlasnie ! Mnie tez niezly strach oblecial jak zobaczylam ten tor.
Dodam, ze to byl ten sam tor co A1 w dodatku w egzaminach na A2 !!!
Na szczescie (dla Flaire i dla mnie ;) ) wszystko sie dobrze skonczylo :cool1:

Tylko nadal mnie zastanawia co kierowalo osoba ustawiajaca tor (zdaje sie ze to sedzia) ze miedzy A0 a A1 nie bylo prawie roznicy... No i jedyne co mi na chwile obecna przychodzi do glowy - to... brak pomyslow :roll: - potem wystarczylo zamienic jeden tunel na slalom i A1 gotowe - prawda ze sprytne :razz: No chyba ze sie myle - wtedy poprawcie :lol:

Posted

[quote name='asher']Karolajna, nie będzie tak źle z tymi przeszkodami, myśmy przecież na ostatnim treningu latały po torze złożonym z 15 w sumie przeszkód. I nie było tak źle ;)[/quote]
Tylko przez ten upał mój pies się wyłamywał po 9. i przed tunelem (13.) kończył. A poza tym u nas te przeszkody są ustawione po kolei, równolege do siebie (pomijając te piruety na hopkach), a na zawodach to się po całym biega. Jak przeglądałam bank torów z Alternatywy, to nie doszukałam sie tam żadnego sensu.
Chyba muszę postudiować jakis regulamin zawodów i zapoznać się z wymaganiami do zerówek (i debiutów).:roll: