Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 10.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oj tam, ja na przystanek z domu mam 3km:lol: Pomijam fakt, z z psem jeszcze nie chodzilam, ale sama owszem:eviltong:
A ja dzisiaj chcialam przyjechac, ale sie nie wyrobilam, a wrecz niewywiedzialam sie wczesniej o ktorej godzince bedzie trening :( No ale coz, biegalismy w domku, Aisha biega juz tunel, rekaw, kolo, hustawke, kladke i hopki. Szkoda tylko ze po dwoch razach ma juz wszystko w doopie. Ale teraz nakrecaja sie na zabawki, a wyjdzie to na dobre, bo Ajsz jest na nie znacznie bardziej nakrecona niz na zarcie, a do tego tluscioszek z niej maly:cool3: A no i slalom juz nawet jako tako idzie...:roll: Beda te dwa treningi w tygodniu, to moze cos z tego wyjdzie:razz:

Posted

No to ja powiem, że było bardzo fajnie. :lol: Pojawiło się 10 całkiem nowych piesków i wszystko poszło OK. Psiaki bardzo miłe, a i przewodnicy niegłupi ;) . Młodzież uczyła się kładki, tunelu i hopek i wszystko poszło jak z płatka. Nikt nie miał większych trudności z nauczeniem sę pdstaw. Jeśli grupa się utrzyma (przewodnicy nie spuchną :evil_lol: ), to będziemy mieli niezłą ekipę. Będzie można wystawić całą drużynę poczwarków niemieckich i poniemieckich. :evil_lol:

Posted

Mokka, o wodzu uświadomiony, a my przed wrockiem jeszcze jakiś trening w tym tygodniu mamy? Bo coś może być śmiesznie jak czołgista na tor wyskoczy w obecnej kondycji:cool3:

Nasz weekend słaby, bo co prawda mamy Zw. Klubu Terierów Litwy, ale na międzynarodówkach porażka po całej linii łącznie z pierwszą w życiu bdb dla Dragulca:shake:

Zakla, czyli do wrocka nie jedziesz, dobrze doczytałam?

Posted

[quote name='Sajko']
Nasz weekend słaby, bo co prawda mamy Zw. Klubu Terierów Litwy, ale na międzynarodówkach porażka po całej linii łącznie z pierwszą w życiu bdb dla Dragulca:shake:
[/quote]
A któż się ośmielił i dlaczego? :-o Czym młody podpadł tak straszliwie?

Sajko, na trening mamy szansę w sobotę, bo w tygodniu to raczej nie ma warunków.

Posted

No a teraz bez śmiechu, dostał bdb za ruch... słowa sędziny- could move more freely....:angryy:

Mokka, nie mogłam gadać przez tel, zadzwonię wieczorkiem:cool1:

Posted

[quote name='Mokka'][B]Młodzież[/B] uczyła się...[/quote]
:megagrin: :megagrin: :megagrin:

[quote name='Mokka']Jeśli grupa się utrzyma (przewodnicy nie spuchną :evil_lol: [/quote]Mam zakwasy :roll: I muszę nabyć stabilizator na staw skokowy, nie wiedziałam, że z moją kostką jest aż tak źle :roll: Normalnie mam wrażenie, że to ja, a nie Bugajski biegałam po torze :roll: :evil_lol:

Posted

[quote name='Sajko'] could move more freely....:angryy: [/quote]
no nie dziwne, w koncu to okragly bullek, ktory nawet wlasnego ogonka zlapac nie potrafi:lol: Jak dla mnie to on ma bardzo swobodny ruch:cool3:

Posted

Alix...no coś Ty...zapomniałaś o moim diable :evil_lol: przy nim Twój, to aniołek. mój gargamel będzie na emeryturze, zanim porządnie na tor wejdzie ;)

ale dziękuję wszystkim za wytrwałość. jakież było moje zdziwienie, że nikt nas nie wyrzucił :crazyeye: :evil_lol:

ech, najwyżej będziemy się uczyc na dwa fronty ;) bo ja tam słuch mam wytęzony, oczy wybałuszone ;) i oprócz pracy z moim gamoniem, podpatruję Wasze zmagania :cool3: i...zdobywam wiedzę teoretyczną ;)

a Crazy....uffff....to sdię nazywa dobrac imię do psa ;)

Posted

[quote name='Mokka']Młodzież uczyła się kładki, tunelu i hopek i wszystko poszło jak z płatka.[/quote]
jeśli nie liczyć naszego pierwszego przejścia po kładce :lol:

Posted

Ka-ka ja Ci gratuluje wytrwalosci.Sama mialam duzego i potencjalnie groznego psa ,to wiem ile samozaparcia trzeba zeby wytrzymac takie zachowanie naszego kochanego pupilka.
Powiem Ci jeszcze tylko ,co wezmiesz sobie do serca albo i nie :-) ,ze moim zdaniem za szybko podeszlas z nim do grupy czy tez za maly dystans dzielil go od innych psow.I za malo byl nagrdzany kiedy zachowywal sie O.K Mysle ,ze dobrze jest roznicowac w czytelny dla psa sposob ,ze to czy tamto jest premiowane.Jesli sie stoi a pies moze robic co chce to on nieraz nie ma innego pomyslu jak rzucic sie z warkotem na kogos.
Pisze to nie z powodu ,ze chce sie pomadrzyc tylko mialam dokladnie prawie taki sam problem jak Ty i dlugo ( ale skutecznie) nad tym pracowalam.Poznalam wiec kilka sztuczek pomagajacych opanowac psa.
Pomiziaj swojego rozbojnika od nas :-)

Posted

[quote name='Romas']Ka-ka ja Ci gratuluje wytrwalosci.Sama mialam duzego i potencjalnie groznego psa ,to wiem ile samozaparcia trzeba zeby wytrzymac takie zachowanie naszego kochanego pupilka.
[/quote]

Poczekajcie aż poznacie Milo :lol: :lol: :lol: .

Posted

[quote name='Sajko']
Nasz weekend słaby, bo co prawda mamy Zw. Klubu Terierów Litwy, ale na międzynarodówkach porażka po całej linii łącznie z pierwszą w życiu bdb dla Dragulca:shake: [/quote]

A trzeba było do Włocławka jechać. Bylibyście bezkonkurencyni:lol: .

Posted

[quote name='talut']jeśli nie liczyć naszego pierwszego przejścia po kładce :lol:[/quote]
Spoko, spoko, to było rozpoznanie wroga - potem przecież nie było już problemów :lol: .
Wy jeszcze nie widzieliście psów z problemami :roll:.

Romas, czy dostałaś odpowiedź na wczorajszego priva? Pisałam, pisałam i [B]wysłałam,[/B] a dziś nie widzę po nim śladu. Nie wiem, czy poszedł, czy go gdzieś wcięło.

Posted

puk puk

witajcie ASHER wspomniała mi cosik ze sie spotykacie w niedziele i ternujecie...............i wspomniala rowniez zebym z moim psem rasy oszolom wszedobylski wpadla.......i tak z TZ myslimy zeby popatrzec i sprawdzic nasza psice

([SIZE=1]jesli beda sprzyjac warunki pogodowe[/SIZE]
[SIZE=1]czyli w miare cieplo (bo cycolinskie mojesz Spilinskiej marzna)[/SIZE]
[SIZE=1]i musi sie do konca lapeczka wygoic[/SIZE])

slyszalam rowniez ze MOKKA ma wladze ;) :lol:
Mokka chyba bede musiala Cie zameczyc pw musisz mnie poprowdzic jak dziecko we mgle ;)

jak zbiore wszystkie pytania to Cie zapriwuje ;) Mokko ;) :evil_lol:

Posted

[quote name='dbsst']
slyszalam rowniez ze MOKKA ma wladze ;) :lol:
[/quote]

Dziecko drogie, a kto Ci takich bzdur naopowiadał. :crazyeye: Ja nie mam żadnej władzy, ja tylko kasę trzymam :evil_lol: . Pełnię władzy dzierży Ela i to jej musisz się podlizywać ;) , ale na pytania chętnie odpowiem w miarę możliwości.
W najbliższą niedzielę mnie nie będzie, bo jadę do Wrocka, ale przyjdźcie, bo jeśli naprawdę chcesz zacząć trningi z psicą, to im szybciej tym lepiej. Kurs dla początkujących już się zaczął i grupa jest po pierwszych (jakże udanych :loveu: ) zajęciach.

Posted

Na stronce Cavano pojawiła się relacja z IALu w Laskach autorstwa Zakli :).

Kto chętny do napisania czegoś o zawodach w Pruszkowie :).
Tylko sie prosze nie zabijać:lol: .