Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 10.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='zakla']za Miske tez kcuki trzymamy, zeby weygrala z tym piesem;)[/quote]Dzięki wielkie. Ale najpierw musi z tymi wszystkimi suczkami wygrać, to już byłby sukces. :D

Posted

Flaire, na pewno będę Was szukać gdzies po tej wystawie (Dragulec pewnie zajęty będzie czarowaniem pań 8) ).

Zakla, tylko Dragulec się wystawia, Bari chrapie u rodziców pod kominkiem :lol:

Posted

A ostatnio było coś nienormalnie?
Trening będzie jak zwykle uzależniony od pogody. Od piątku ma być odwilż, więc prawdopodobnie dopiero w sobotę okaże się, czy nasz placyk nada się do biegania.

Posted

Niestety, nic się nie da przewidzieć. Inaczej może być w piątek, a inaczej w sobotę. Zwłaszcza, jeżeli w dzień temperatury będą dodatnie, a w nocy ujemnie - wtedy kiszka, na pewno nie da się trenować. Musimy uzbroić się w cierpliwość i czekać do soboty, nic innego nam nie pozostało.

Posted

Smutna prawda Mokka...:( Miejmy nadzieje, ze nie bedzie tak jak powiedzialas bo wtedy to nawet chodzic sie nie da, a co dopiero biegac i skakac...:/
JA CHCE WIOSNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(

Posted

[b]Flaire,[/b]

Hmmm ... czyli ile suk bedziecie mialy w swojej klasie? Tak tylko pytam, bo sama jestem przyzwyczajona do 20 - 30 suk w klasie :lol:

Posted

Na dzień dzisiejszy nie nie powinno być zmian w treningach ale to zależy głownie od pogody...
Jeśli chodzi o zawody kwietniowe to niestety nie mam tam klasy A0 ale do nich jeszcze trochę czasu i podyskutujemy jeszcze o nich na którymś treningu. :)
Czy jest jeszcze ktoś chętny na seminarium i się do mnie nie zgłosił? termin zgłoszeń tylko do niedzieli...
Mokka Ciebie zgłosiłam... :)

Posted

[quote name='Wind'][b]Flaire,[/b]

Hmmm ... czyli ile suk bedziecie mialy w swojej klasie?[/quote]Myślę, że będziemy same - ale nie wiem. Ktoś mówił, że może będzie jeszcze jedna.

[quote name='Wind'] Tak tylko pytam, bo sama jestem przyzwyczajona do 20 - 30 suk w klasie :lol:[/quote]Ale nie na krajówce i to w klasie Championów!!! Złapałam kilka katalogów - pierwszych-lepszych, słowo honoru, wszystkie z 2003, dwie krajówki i jedna międzynarodowa - i sprawdziłam stawki yorków w klasie championów suk. Wyszło tak:

Włocławek: 0
Warszawa: 0
Łódź (międzynarodowa): 0 (!)

Tak więc widzisz, że aż takiego tłoku to nawet u Was nie ma. NB, we Włocławku, w klasie pośredniej yorków suk było 3 sztuki, a w otwartej - 6. Na tej samej wystawie w yorkach psach, jedyne zgłoszone były w klasie otwartej - 1 sztuka i w klasie championów - też 1; pozostałe klasy psów nie miały zgłoszeń! Tak to jest z małymi krajówkami, nawet w yorkach. :wink:

Posted

[b]Flaire,[/b]

Troche lepiej to wyglada z 2004r. ;) Chociaz tez tloku nie ma. ;) Jednak to co dzieje sie w klasie mlodziezy, posredniej i otwartej to istny horror. Dla psow i dla wlascicieli :(
I dlatego z zazdroscia (bo nie trzeba tyle czekac w upale, deszczu, wietrze i tloku :)) spogladam na prawie puste ringi innych ras, gdzie rywalizuja w klasie dwa .. w porywach do trzech psy ;)
Ale tak to juz jest z popularnymi rasami. Bo przeciez w labradorach, westach, ON-ach tez nie jest lekko :-?

[b]Mokka,[/b]

Wszystkie dobrego dla Leosia. Przeczytalam, ze jest mu troszke lepiej. Miejmy nadzieje, ze to "lepiej" bedzie juz stalym stanem, czego mocno Wam zyczymy :-)

Posted

[quote name='Elka']Na dzień dzisiejszy nie nie powinno być zmian w treningach ale to zależy głownie od pogody...
Jeśli chodzi o zawody kwietniowe to niestety nie mam tam klasy A0 ale do nich jeszcze trochę czasu i podyskutujemy jeszcze o nich na którymś treningu. :)
Czy jest jeszcze ktoś chętny na seminarium i się do mnie nie zgłosił? termin zgłoszeń tylko do niedzieli...
Mokka Ciebie zgłosiłam... :)[/quote]

ja bym byla na seminarium agility, ale cena nie ta... :(

moze kiedy indziej :)

Posted

[quote name='Wind']
[b]Mokka,[/b]

Wszystkie dobrego dla Leosia. Przeczytalam, ze jest mu troszke lepiej. Miejmy nadzieje, ze to "lepiej" bedzie juz stalym stanem, czego mocno Wam zyczymy :-)[/quote]

Dziękuję Wind, jeszcze raz dziekuję wszystkim, którzy byli z nami wirtualnie w tych trudnych chwilach. Ja też mam nadzieję, że to "lepiej" będzie stopnio przechodzić w "jeszcze lepiej". :D A jest co poprawiać, bo serduszko wciąż jeszcze nie pracuje prawidłowo, chociaż po psie raczej tego nie widać. Kipi energią i ogarnia go szaleństwo. Cały czas muszę go temperować, bo mu nie wolno tak się zachowywać :evil:

Posted

[quote name='Wind'][b]Flaire,[/b]

Troche lepiej to wyglada z 2004r. ;) [/quote]Ale chyba tylko bardzo "trochę".

Warszawa krajowa 2004, yorki suki, klasa championów, stawka: 0
Warszawa międzynarodowa 2004, yorki suki, klasa championów, stawka: 1

Więcej katalogów nie mam, bo w 2004 myśmy dzieci robiły, a nie jeździły po wystawach. Ale jak z tego chyba widać, w championach mało kto wystawia, bo po co? :niewiem:

Posted

Hej my tez bedziemy mocno trzymac kciuki za Flaire i Sajko i nawet osobiscie kibicowac :wink: :D . Moj maluch ma natomiast swoj debiut w klasie szczeniat. Mam nadzieje, ze uda mi sie Was spotkac w niedziele na wystawce :D .