Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ufff ... juz wrocilam. Niewiele z tej wystawy zrozumialam, bo jakos zbyt gleboka abstrakcja jest dla mnie nie do przelkniecia :lol:

Tak jak pisalam wczesniej zajecia sa suuper :-) Aby bardziej nas uwrazliwic na rozne nurty gonia nas od wystawy do wystawy :-) Na te trudniejsze ciagniemy ze soba goscia od analizy obrazu, ktory na "polskie" tlumaczy nam wizje autora.

Cwiczeniowo powrocilam do fotografii analogowej ;) Coz ... pewnie i slusznie zaczelismy od poszanowania kadru, materialu i modela :-) Dlatego z namaszczeniem przygotowuje jedno zdjecie, aby zabrac je na dalsze "pieszczoty" w ciemni :-)

Nie zarzucam tez swojego aparatu. Po glowie konkretyzuje mi sie projekt "cuples". Mam nadzieje, ze pod koniec listopada zaczne go realizowac :-) Bedzie duzo wizualnych wrazen i mnostwo technicznych manipulacji ;)

Natomiast miedzy 10 a 16 listopada wybywam na plener do Kampinoskiego Parku Narodowego i do Pragi. Pakujemy caly sprzet, ciemnie i studentow wszystkich pracowni i wybywamy :-)

Flaire, przypomne Ci jeszcze o tym abys dogladala i tu i tu :D

Na szczescie w tych wszystkich zawirowaniach mam troche czasu dla Majeczki :-) Jest teraz raczej niewyjsciowa (cieczka w kulminacyjnym momencie) ale strasznie chetna do pracy :-) Brak agility rekompensuje skakaniem po wszystkich meblach w domu :lol: Niestety nie zapewniam jej teraz tyle tej "pracy" ile bym chciala :( Weekendy zamiast na dlugasnych specerach i treningach posluszenstwa spedzam u Mamy. Biedaczka goniac moje niesforne papugi spadla z krzesla i paskudnie w trzech miejscach zlamala prawa reke ... :( Nie musze wiec pisac, ze teraz to ja jestem Jej prawica i dwoje sie i troje aby wszystko jakos pogodzic ...

Uff ... ale sie rozpisalam :-)

Na zakonczenie tylko dodam, ze terrierowe topiki czytam zawsze i z pelna uwaga ... chociaz malo ostatnio na nich pisze ...

pozdrawiam,

• Replies 10.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rzeczywiscie Wind, zdecydowanie za zadko sie odzwasz, no ale jesl chce sie byc pilna uczennica i odrabiac wszystkie prace domowe, to... krucho z czasem 8)

Wytarmos Majeczke ode mnie i Cziki za uszy i powiedz, ze predzej czy pozniej moze sie mnie (moze plus Czika) spodziewac! :D

Posted
Natomiast miedzy 10 a 16 listopada wybywam na plener do Kampinoskiego Parku Narodowego i do Pragi. Pakujemy caly sprzet, ciemnie i studentow wszystkich pracowni i wybywamy

Ale masz fajnie w tej szkole, nie ma co!

Hmmmm, moze tak po SGGW zrobilabym trzeci fakultet...:hmmmm:

Posted

Dla tych, co niedowiarkami byli- zaczęłam poprawiać naszą stronkę :lol: jak zajrzycie w zawody, to obejrzycie całkiem nową część :D a niedługo kolejne zmiany 8)

Posted

No dobra, na razie nie oglądajcie, bo przekroczyłam limit tranfseru :-? ale za to biorę się za poprawianie całej stronki i potrzeowałam ściągnąć pliki 8)

Posted

Z przykrością powiadamiam, że z końcem miesiąca rezygnuję z członkostwa w Cavano. Mam nadzieję, że uda nam się z Misią dalej uprawiać ten sport gdzie indziej.

Zamierzam dotrzymać zobowiązań, które podjęłam (np. względem budowy huśtawki), ale na treningi nie będziemy już przychodzić.

Wszystkim Cavanowiczom życzymy samych sukcesów i radości z przyszłych poczynań!

Posted

Flaire, :bigcry:

mam jednak nadzieję, żę będzisz zaglądać tu do nas, no i opowiesz nam jak Wam idzie z Misią w nowym miejscu :D

P.S. a będzie jakieś farewell party?

Posted

No to jak hurt, to hurt... ja tez (choc calkiem krotko z Wami bylam) rezygnuje z Cavano.

Bede trzymala za Was kciuki na zawodach i moze od czasu do czasu bede zagladala!

Mokka: Wiem, ze mam jakis zwrot z wyjazdu... dolaze jeszcze kaske i za ten zalegly, dawno temu miesiac, przekaze 60 zl.

Posted
Mokka: Wiem, ze mam jakis zwrot z wyjazdu...
aga_, to mój problemik - jedną z prac, które muszę skończyć dla Cavano to obozowe finanse. Mam już pierwsze podejście, ale muszę jeszcze co najmniej raz sprawdzić zanim zacznę rozdawać pieniążki... W każdym razie, wszystkim uczestnikom oprócz Sajko i Mokki należy się skromny zwrot (a te dwie Panie muszą cosik dopłacić).

Szczgóły (i kasa) już niedługo! (Oczywiście pełna księgowość będzie do wglądu wszystkich zainteresowanych uczestników).

Posted

Flaire, o zaglądanie to mi na Cavano Dream Team chodziło;)

Aga, TY???

Czekam na te wyliczenia, ile co komu wiszę, Flaire za obóz a zła Mokka miała mi napisać do kiedy mam zapłacone:/

Posted

Na wstepie dementuje, iz moja decyzja nie byla powiazana w zaden sposob z decyzja Flaire.

Jak pewnie wszyscy zauwazyli od przyjazdu z obozu nie bylysmy na ani jednym treningu... i choc przez wlasciwie miesiac nie pojawialysmy sie z powodu cieczki, to nasza nieobecnosc byla spowodowana rowniez kompletnym brakiem czasu.

Nie chce odlaczyc sie od Cavano na amen! Bede odwiedzla topik ( w koncu jest na terierach :D ), moze uda mi sie do Was zajrzec na trening, ale nie moge robic czegos na tzw. "odwal sie" nawet jesli to ma byc zabawa! Jesli nie bede mogla byc przynajmniej 2 week-end w miesiacu to... takie treningi odpadaja!

Powodzenia, buziaki i do zobaczenia :hand:

Posted

Witam serdecznie Cavanowiczów dwu i czteronożnych :wink:

Nam też się lekko pokićkało :wink: -z czasem,z daaaalekimi cotygodniowymi wyjazdami w "duchu"rasy bokserskiej i w ogóle.

Nas też raczej już nie będzie na treningach-ale na stronkę zajrzymy sobie z przyjemnością.

Pomijam już fakt,że Dogomania ostatnio tak się mi zapychała(dziś to cud!!!),że wejści na forum groziło kilkunastominutowym czekaniem :evilbat:

Zdrówka.

Czy mogę prosić na priv albo tutaj telefon kontaktowy do Eli?

Posted

Ja nie odpowiem, bo nie wiem. Ale wczoraj byliśmy u pana doktora, i mam małemu jeszcze ze 2 miesiące odpuścić treningi :( małemu stawy się teraz wykształacają, a przy jego wadze (wczoraj ważył 15.8kg :o - moja mama śmieje się, że jak tak dalej pójdzie, to ten rudy garniaczek na szwach mu pęknie :wink: ) nie może ich jeszcze przeciążać. Pan doktor nawet coś o ograniczaniu ruchu bredził, ale później spojrzał na jaszczura, który w międzyczasie zwiedził salę operacyjną, gabinet, pakował mu się na kolana i poszedł, zdrajca, mizdrzyć się do pani pielęgniarki, i sam się z własnych słów uśmiał :D

Mokka, popchnij proszę na priv konto, to wyslę kaskę za treningi

Flaire, czy mogłabyś mi mailem podesłać projekt huśtawki? Mój tata na niego spojrzy, weźmie co mu potrzeba i skończy ją montować w któryś weekend 8)

Posted
Flaire, czy mogłabyś mi mailem podesłać projekt huśtawki? Mój tata na niego spojrzy, weźmie co mu potrzeba i skończy ją montować w któryś weekend 8)
Sajko, mi dużo łatwiej będzie tę huśtawkę zbudować, niż opisać projekt. Ale już rozmawiałam z PATI i co prawda w tym tygodniu będzie trudno, ale może już w przyszłym wybiorę się do niej i postaram się załatwić podstawę.

Natomiast deskę, która na tej podstawie będzie się huśtać, a która obecnie leży w garażu, trzeba, między innymi, przyciąć do 3,80m (taką długość ustaliłam z Elką, bo regulamin dopuszcze od 3,65 do 4m). To zostawię Wam. Potem trzeba jeszcze będzie do niej przykręcić "mechanizm" do huśtania (czyli dwie deseczki od spodu), ale z tym lepiej poczekać, aż będzie przycięta. No a na koniec trzeba będzie całość pomalować (część antypoślizgowo). Więc jeżeli szukasz zajęcia, to będzie ich pod dostatkiem :wink: .

Posted

hmmm no tak dzisiejszy trening skonczyl sie kulawizna .Rika kustyka na trzech lapach :-? .Pati na nastepny trening moze warto przysj z dobrymi kagancami i bedziemy cwiczyc razem ? najlepiej bedzie je poprostu trzeba czyms innym zajac zabaka lub smakolyk zeby jak najrzadziej na siebie burkczaly :-? . A wiecej niz burczenie chyba tylko karcic innego rozwiazania nie widze .Nawet jakby sie je puscilo razem w kagancach to pochlastalyby sie panienki pazurami . ehhhh Ciezki los z naszymi kochanymi babsztylkami :( Mam nadzieje ze bedzie lepiej :roll:

Posted

Ja mam tylko skorzany kaganiec, ale wolalabym w nim nie skakac.

Natomiast dzis mnie na treningu nie bedzie, wiec jesli Ryjek bedzie sie czul na silach to przychodzcie bez obaw.

BTW, a co ona ma za rane na lapie? Czy to sprawka Kenika czy rana powstala w ogolnym zamieszaniu?

Posted

Flaire, ok, to zróbcie konstrukcję, a przycięcie dechy i złożenie całości zostawię mojemu tacie 8)

I mam jeszcze pytanko (bo coś mi priv nie chodzi), co z Twoją, a właściwie Misiną stronkę, i przy okazji z lekką pomocą w mojej, z tym pięknym angielskim? :)

Posted
Flaire, ok, to zróbcie konstrukcję, a przycięcie dechy i złożenie całości zostawię mojemu tacie 8)
Tylko przycięcie - nic innego nie będzie do składania. Dzięki wielkie!
I mam jeszcze pytanko (bo coś mi priv nie chodzi), co z Twoją, a właściwie Misiną stronkę, i przy okazji z lekką pomocą w mojej, z tym pięknym angielskim? :)
Listopad odpada, bo mnie praktycznie cały miesiąc nie będzie w Warszawie. Natomiast w grudniu jestem wolna jak ptaszek... :D
Posted

Psycho, nie tylko temperaturkę, jak tylko będzie trochę osowiały, albo nie będzie chciał jeść, jeśli normalnie je, lećcie do weta. Badanie krwi jest proste i od razu daje jasność. I tak przez kilka najbliższych dni :-? trzymam za Was kciuki, bo Barika odratowywałam w kwietniu :(