Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ja w jeszcze jednej kwesti. Powoli mozemy zaczac chyba oglaszac majkelika:) Rozmawialam z psani Gosia mowi ze juz czas:) W sensie ze nie wczesniej niz za mc znajdzie dom tyle o ile:0 Ja od siebie tez wystawie mu ogloszenia dodatkowo pogadam z ciotkami ze zlotego psa- pomoga:)

Posted

[quote name='AltaCaraya']czesc czolem. Nie wiem co sie z majkelem dzisie ale ma wilczy apetyt.
Drze morde w nieboglosy jak tylko wstaje do kuchni. Ja nie powinnam mu tyle
kulek dawac bo bedzie gruby. Nie wiem co mam robic[/QUOTE]

mój Puszek z 10,8 ( to już była nadwaga) przytył po kastracji, waży 13,8 :(
właśnie mu karmę "light" kupiłam.... chyba sama mam ją jeść, bo Puszek odmawia wspólpracy...

mam nadzieję, że Majkel aż tak nie "uzupełni braku" ;)

Posted

[quote name='Aimez_moi']Grube jest fajne.....:):)
Ja do tej pory nie moge odchudzic mojego labusia.......[/QUOTE]

Aimez, ale labuś jest Twój... a Majkel póki co ma tylko wspaniały, ale jednak dom tymczasowy...

Posted

[quote name='AltaCaraya']Nie no ja to pisze ze wzgledu na jego zdrowie;) nie posture;)[/QUOTE]

Ale jego postura też jest ważna...zdrowie wiadomo...przecież nie będzie ocierał brzuchem o podłoże drepcząc na krótkich łapkach...w dodatku jedna z nich jest uszkodzona...

Posted

[quote name='AltaCaraya']czesc czolem. Nie wiem co sie z majkelem dzisie ale ma wilczy apetyt.
Drze morde w nieboglosy jak tylko wstaje do kuchni. Ja nie powinnam mu tyle
kulek dawac bo bedzie gruby. Nie wiem co mam robic[/QUOTE]

Wyliczyć, ile karmy potrzebuje do swojej wagi i bardzo tego pilnować. Po kastracji zwalnia metabolizm, więc zmniejsza się też zapotrzebowanie energetyczne i łatwo psa utuczyć. A niestety nie jest to zdrowe, siadają stawy, serce, inne narządy... Po mojej kastratce od razu widać, czy dostała więcej jeść parę dni pod rząd, czy biegała mniej niż zwykle - szybciutko to się odbija na wadze.