Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak sobie myśle jak to załatwić .....Bo co zadzwonie i zapytam czy mogę go przywiezc ,ale i tak u was nie bedziemy szkolić ?
Wtedy pewnie spotkanie bedzie płatne .

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='funia']Tak sobie myśle jak to załatwić .....Bo co zadzwonie i zapytam czy mogę go przywiezc ,ale i tak u was nie bedziemy szkolić ?
Wtedy pewnie spotkanie bedzie płatne .[/QUOTE]

Spróbować można...na 2 000 nas zwyczajnie nie stać :(
Nie wyobrażam sobie skąd miałabym wziąć taką sumę...:roll:
Z drugiej strony pragnę pomóc Rudzikowi...

Posted

[quote name='funia']Jolu ja nie weim czy to byłoby tyle.....
Ja podałam koszt 2 tyg.szkolenia psa z agresją do własciciela .....[/QUOTE]

Wiem, ale i tak należy się liczyć z kilkuset złotowym kosztem...
Może spróbuję coś wskórać na fb...

Posted

[COLOR=#ff0000][B]Przed chwilką wykonałam przelew na konto Rudzika w Stowarzyszeniu Help Animals w wysokości 104 złote :smile:[/B][/COLOR]
[I][B]Czekam do 21.08. na wpłatę od [URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/11766-Iza"]Iza.[/URL] -[/B][/I] [I]pomimo zapewnień na pw, że przelew poszedł nadal nie mam tej wpłaty na koncie :-(
[B]
Mari23 bardzo proszę o potwierdzenie jak pieniążki dotrą (tutaj i na wątku bazarku : [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/229422-Iza-CZEKAM-NA-WP%C5%81AT%C4%98%21-KONIEC%21Soczewkowy-dla-potrzebuj%C4%85cego-Rudzika%21DZI%C4%98KUJ%C4%98%21%21/page12"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/229422-Iza-CZEKAM-NA-WP%C5%81AT%C4%98!-KONIEC!Soczewkowy-dla-potrzebuj%C4%85cego-Rudzika!DZI%C4%98KUJ%C4%98!!/page12[/URL] :smile:[/B]
Mój bank zapowiedział mi wykonanie przelewu na dzień 16.08.[/I]

Posted

[quote name='ranias']Przeczytałam o piesiu...jaka szkoda, już się ucieszyłam. że maluszek będzie miał domek....:shake:[/QUOTE]

Niestety....a pani była bardzo miła i bardzo się starała....
Ja biegałam za nim 3 miesiące zanim zdobyłam jako takie względy...

Posted

Szkolenie psa w trybie agresji do właściciela nie ma sensu bez stałego właściciela - bo to właściciel na takim szkoleniu uczy się postępować z psem, a nie pies uczy się, jak się zachowywać - a każdy opiekun ma inny charakter, inne podejście do psa, więc rady w jednym przypadku mogą być nieużyteczne w drugim ;)

Posted

[quote name='LadyS']Szkolenie psa w trybie agresji do właściciela nie ma sensu bez stałego właściciela - bo to właściciel na takim szkoleniu uczy się postępować z psem, a nie pies uczy się, jak się zachowywać - a każdy opiekun ma inny charakter, inne podejście do psa, więc rady w jednym przypadku mogą być nieużyteczne w drugim ;)[/QUOTE]

całkowicie się z tym zgadzam... myślę tak samo

Posted

[quote name='Marinka'][COLOR=#ff0000][B]Przed chwilką wykonałam przelew na konto Rudzika w Stowarzyszeniu Help Animals w wysokości 104 złote :smile:[/B][/COLOR]
[I][B]Czekam do 21.08. na wpłatę od [URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/11766-Iza"]Iza.[/URL] -[/B][/I] [I]pomimo zapewnień na pw, że przelew poszedł nadal nie mam tej wpłaty na koncie :-(
[B]
Mari23 bardzo proszę o potwierdzenie jak pieniążki dotrą (tutaj i na wątku bazarku : [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/229422-Iza-CZEKAM-NA-WP%C5%81AT%C4%98%21-KONIEC%21Soczewkowy-dla-potrzebuj%C4%85cego-Rudzika%21DZI%C4%98KUJ%C4%98%21%21/page12"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/229422-Iza-CZEKAM-NA-WPŁATĘ!-KONIEC!Soczewkowy-dla-potrzebującego-Rudzika!DZIĘKUJĘ!!/page12[/URL] :smile:[/B]
Mój bank zapowiedział mi wykonanie przelewu na dzień 16.08.[/I][/QUOTE]

potwierdzam - dnia 16.08. kwota 104złote wpłynęła na konto SHA od Marinki dla Rudzika z bazarku soczewkowego

Posted

[quote name='LadyS']Szkolenie psa w trybie agresji do właściciela nie ma sensu bez stałego właściciela - bo to właściciel na takim szkoleniu uczy się postępować z psem, a nie pies uczy się, jak się zachowywać - a każdy opiekun ma inny charakter, inne podejście do psa, więc rady w jednym przypadku mogą być nieużyteczne w drugim ;)[/QUOTE]

Rudzik nie ma agresji do "właściciela"
On jest bardzo nieufny i unika kontaktu z człowiekiem, którego nie zna.
Człowiekowi którego zna daje się pogłaskać, ale wówczas kiedy ma na to ochotę.
Boi się dotyku (brania na ręce) i piszczy przy tym okrutnie

Posted

[quote name='Marinka']Rudzik nie ma agresji do "właściciela"
On jest bardzo nieufny i unika kontaktu z człowiekiem, którego nie zna.
Człowiekowi którego zna daje się pogłaskać, ale wówczas kiedy ma na to ochotę.
Boi się dotyku (brania na ręce) i piszczy przy tym okrutnie[/QUOTE]

Tyle że w stosunku do funi chyba jest znacznie lepiej, niż w stosunku do obcych? Bo takie szkolenie pomoże, owszem, ale tylko na tyle, że Rudzik będzie lepiej współpracował z funią, a chodzi chyba o to, żeby było lepiej w stosunku do przyszłego domu? Żeby to miało sens,to w szkoleniu musiałyby brać udział obce osoby, a potem musiałoby być powtórzone przez nowego właściciela z Rudzikiem - miałam podobną sunię na DT, o podobnym zachowaniu i to, co wypracowałam pod opieką szkoleniowca, znacznie się poprawiło - ale tylko w stosunku do mnie. Nowy dom pracował praktycznie od początku, i pracuje nadal, po prawie dwóch latach.

Posted

[quote name='LadyS']Tyle że w stosunku do funi chyba jest znacznie lepiej, niż w stosunku do obcych? Bo takie szkolenie pomoże, owszem, ale tylko na tyle, że Rudzik będzie lepiej współpracował z funią, a chodzi chyba o to, żeby było lepiej w stosunku do przyszłego domu? Żeby to miało sens,to w szkoleniu musiałyby brać udział obce osoby, a potem musiałoby być powtórzone przez nowego właściciela z Rudzikiem - miałam podobną sunię na DT, o podobnym zachowaniu i to, co wypracowałam pod opieką szkoleniowca, znacznie się poprawiło - ale tylko w stosunku do mnie. Nowy dom pracował praktycznie od początku, i pracuje nadal, po prawie dwóch latach.[/QUOTE]

W takim razie...to zamknięte koło...Rudzik nie ma szans na dom i nie może pracować z trenerem bo nie ma domu...:( ?
Funia też siłą rzeczy nie może sobie pozwolić na 8 godzin przeznaczonych tylko dla niego...
Nie wiem co mam zrobić w tej sytuacji...adoptujący szuka raczej psa towarzysza a nie psa, któremu będzie musiał poświęcić aż tyle czasu...

Posted

Praca z psem ma szans - tylko myślę, że nie trzeba specjalnego szkolenia, a po prostu np. barowanie, ćwiczenia wyciszające, pozytywne warunkowanie - to wszystko da się zrobić samemu, jesli się nieco poczyta, tylko fakt faktem, że w hotelu realnie nie ma możliwosci, żeby opiekun poświęcił psu cały czas, to oczywiste - najlepiej byłoby o DT, tylko znaleźć DT.... Ale tak naprawdę praca z takim psem powinna rozpocząć się przede wszystkim w DT, pod opieką najlepiej tego samego szkoleniowca, jeśli jakiś będzie. Da się znaleźć taki dom, bo znalazłam dla mojej podopiecznej taki, i to w 3 tygodnie - tylko że mogłam pozwolić sobie na trzy tygodnie siedzenia prawie cały dzień z parówkami na podłodze, na dworze próbując powoli przekonać psa, żeby załatwił się na smyczy... To ciężka sytuacja, niestety - mój podopieczny, mimo żę praktycznie idealny, nie ma na siebie w ogóle chętnych...