Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Iljova']A czy ja napisałam ze to źle ???? ;-)
[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-clH8ebSMhUM/Tx3V8F5QGrI/AAAAAAAAHpI/g_SDImvBE3U/s800/0106789647.gif[/IMG][/QUOTE]

Nie :) Pytanie było przewrotne ;)

Posted

Zosia na razie zostaje ....
Misio niestety nie chodzi na spacery bo juz nie mam szelek .Przegryzł ostatnie .I tu trzeba cos mądrego wymyślec bo im dłużej nie chodzi tym trudniej mu się wdrozyć znowu .
W domu siedzi obrażony ,ale spokojniejszy .Tylko teraz bez szelek nie ma szans na nic .Obroży wole mu nie zakładac ....

Posted

[quote name='Marinka']Rudziku, pomóż nam pomagać tobie...[/QUOTE]

Wyjełas mi to z ust ....
Dzisiaj miałysmy niezłą gimnastykę z handzia .....Ufff..
Zakładałyśmy wiatrołapy w budach .Są to przezroczyste paski z ala pleksy ,psy wchodząc popychają je i sa w srodku .
Ale zauważylam ,ze MIsio cos nie bardzo wchodzić chce chyba bał się tej przezroczystej przeszkody w wejsciu do budy ....
Wstawiałam jedzenie z miską do środka nie chciał ,handzia kusiła na inne sposoby nie chciał w końcu wystraszony naszymi staraniami po podniesieniu na sznureczku jednego paska wskoczył ....Ale nie podobało mu sie to oj nie ...

Jolu co z szeleczkami tymi łańcuszkowymi jest szansa ?

Posted

To fakt ,ze on zmarzlak .Nie lubi dużych mrozów i łąpki podnosi .Ale ma taki wypas w boksie ,ze narzekać nie moze za nic ....
Marcela się boi bo go tamten ofukał ...
Omija go szerokim łukiem .
Dzisiaj na jego nieszczęście spadła miotła ( urwał się zaczep )zaraz za nim jak wychodził ...Pisku było ....Matuniu .Nie wiedziałam co się stało bo przecież stał koło mnie przed sekundą a za chwilę skowyczał uciekając .
Teraz pewnie na jej widoik bedzie wiał .
Oj Miśku ,MIśku .Chyba jajko nad tobą wyleję ....

Posted

[quote name='funia']Czy macie jakieś szelki niezniszczalne ?Jakiś link ?
Patrzyłąm trochę na allegro ale nic nie znalażłam .:roll:[/QUOTE]

Czy dla Misia potrzebne jakieś specjalne szeleczki, bo na allegro sporo tego tylko nie ma podkreślenia,że są jakieś super mocne....

Posted

[quote name='Iljova']Dla Miśka trzeba naprawdę mocnych szeleczek żeby oparły się jego ząbkom ;-)[/QUOTE]

moja tymczasowiczka Róża tez przygryza szelki w parę sekund, dostała więc po prostu obrożę
łańcuszkowe szelki zimą to chyba nie bardzo, zwłaszcza, że Misiaczek raczej gładkowłosy ( bo na przyklad mój Łatuś to na swoim puchatym niedźwiedzim futrze nie poczułby pewnie, że coś mu założyli ;))

Posted

[quote name='mari23']moja tymczasowiczka Róża tez przygryza szelki w parę sekund, dostała więc po prostu obrożę
łańcuszkowe szelki zimą to chyba nie bardzo, zwłaszcza, że Misiaczek raczej gładkowłosy ( bo na przyklad mój Łatuś to na swoim puchatym niedźwiedzim futrze nie poczułby pewnie, że coś mu założyli ;))[/QUOTE]

[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images35.fotosik.pl/1174/3cbd8f8cd2436ab6med.jpg[/IMG][/URL]
oto Róża.... prawda, że podobna do Misia-Rudzika? tylko większa trochę i bezogoniasta całkowicie, ale dzikuska zestresowana tak, jak i on....
szelki przegryza błyskawicznie, obroży nie potrafi, ale idąc na smyczy.... podgryza smycz( kable w domu też gryzie :mad:)
no i na smyczy żadnych potrzeb nie załatwi - dopiero w domu....:shake::placz:
oj, chyba z tej pościeli na wybieg w końcu trafi...