Jump to content
Dogomania

Misia CHORA!!!Potrzebujemy pieniedzy na weta!!!POMOCY!!!Oprocz dom dla niej i 2 szcz.

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zwracam sie z APELEM DO OSOB Z lODZI!
Czy ktos moglby sprawdzic warunki psiaka/synek Misi/bo nie mamy zadnego kontaktu.Pani, ktora go adoptowala nie odpowiada na telefony.

Posted (edited)

Czy to ten bidak z przepukliną, którego z oporami wydawała Agnieszka? Nie mam adresu tej rodziny, nie pamiętam numeru mieszkania. Oczywiście mogę tam podejść, ale odebrać psa ma prawo tylko Aga, Ona podpisywała umowę. Nie widzę sensu, żeby robić tam wycieczki, tym bardziej, jeśli coś się dzieje, drugi raz nas zwyczajnie nie wpuszczą...

Edited by Marycha35
Posted

A co postanowiła Agniecha? Była tam już, wybiera się? Zawsze może zgłosić to do Temidy i poprosić o interwencję ŁTOnZ. Oczywiście o ile psiak jest zaniedbany, bity, tfu tfu. Ona widziała ten dom, rodzinę. Pamiętam, że się bardzo niepokoiła, myślałam, że tam już była, sprawdziła jak jest!

Posted

Eeee, to nie jest tak tragicznie. Jeśli wcześniej była w kontakcie to może teraz ta kobitka wyjechała, tele zgubiła, zmieniła numer, itp., wymieniać można jeszcze długo;) Musi podjechać i looknąć jak jest. Nad czym się tu głowić:)

Posted

No tak sterylki wstrzymane, a Misia niebawem cieczkę dostanie. Może choćby blokadę jej podać - tylko skąd kasę? Wpłat nie ma żadnych, zainteresowanie tematem praktycznie zerowe. Ewa kupiła sama smycz, bo że tak powiem z tą oferowaną nie wyszło a pies smycz mieć musi...ehhhh. Szanowna założycielko wątku i w zasadzie jedyna prawna opiekunko psa! Może byś się wzięła w garść ! W końcu to Twój pies!

Posted

Kłopot w tym, że się dziewczyna obraziła i z wątku odeszła.... Ciekawe czy do tej bidy z przepukliną dotarła????
Doxa musimy na wątku rozliczyć ile Ewa powinna dostać kasiorrry, a ile dostała. Trzeba ruszyć z bazarkami, bo tak to dług tylko będzie wzrastał! I do tego zaraz kolejna cieczka, super:(

Posted

Z tego co ja wiem to Agnieszka dobija sie do Ewy od jakiegos czasu.
Agnieszka chce sie dorzucic do sterylki i moze Tine zawiezc na zabieg:lol:

Teraz bedzie akcja sterylizacja ,moze warto z tego skorzystac skoro doplaty ze skarpety wstrzymane?

Posted (edited)

Ano wiem :/ Wiesz Marysia - nawet nie bardzo wiem jak zabrać się za to rozliczanie długu. Z tego co wiem to Szanowna Założycielka zaoferowała Ewie 250 zł + karma.
Wpłaty od X:
kacha_wawa – 30zł
przelew od Agnieszki – 50 zł (w nim wpłaty pikola-40, caryca26-10)
agata51 - 20 zł
Sillann – 40 zł
grazia60 – 50 zł
Razem 190 zł - dług za DT 60 zł nie wliczam długu za karmę
XI
bazarek - 34 zł
sillan - 20 zł
kacha_wawa - 51 zł
razem 105 zł - dług za DT 145 zł nie wliczam długu za karmę
XII
agata51 - 20 zł
sillan - 20 zł
mama Agnieszki - 50 zł
razem 90 zł - dług za DT 160 zł nie wliczam długu za karmę
I
sillan 20 zł
agata51 - 20 zł
razem 40 zł - dług za DT 210 zł nie wliczam długu za karmę

NO to podsumowując - dług za DT to 575 zł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! + karma. licząc na takiego psa nawet 100 zł/ m-c to 500 zł od października do stycznia. ZATEM DŁUG U EWY to 1075 zł

Nie mam danych z II bo system się bankowi popsuł i nie można było sprawdzić konta, a poza tym Ewy połowę lutego nie było i też nie miała jak sprawdzić wcześniej.
Jeśli coś przeoczyłam proszę mnie śmiało poprawiać.

Edited by doxa88
Posted (edited)

[quote name='pikola']Z tego co ja wiem to Agnieszka dobija sie do Ewy od jakiegos czasu.
Agnieszka chce sie dorzucic do sterylki i moze Tine zawiezc na zabieg:lol:

Teraz bedzie akcja sterylizacja ,moze warto z tego skorzystac skoro doplaty ze skarpety wstrzymane?[/QUOTE]

Padłam ze śmiechu! Bez urazy Pikola ale dobijanie się to JEDEN mail na 3 m-ce?????????? Oj natrętna ta Agnieszka jak nie wiem co :/ To może by łaskawie zadzwoniła, albo odwiedziła? Jak chciała upchnąć psa to latała jak kot z pęcherzem, a teraz jakoś tak magicznie nie może się dobić. Masz ci los - nieszczęśliwa. W kwestii dorzucenia się do sterylki to też żadna łaska, w końcu to jej pies. Wiesz Pikola - to zabrzmiało tak jak ja bym obnosiła się wszem i wobec że chcę zapłacić za sterylkę swojej Lolki. W końcu to też znajda i też ją uratowałam. A jakoś nikt mi pokłonów nie bije. Cholerka - ja to się nie umiem ustawić :(

Edited by doxa88
Posted

No to ja chętnie wytłumaczę. Agnieszka nie interesuje się psem wogóle!!!!!!!! W mailu, który wysmarowała do Ewy za ten stan rzeczy obwinia wszystkich i wszystko. Wszyscy jej chorują, ma nawał pracy, zero kasy, same trudności - ogólnie przechlapane. Gdzie w tym wszystkim poczucie odpowiedzialności za znalezionego psa - nie wiem. Wszystko - powtarzam wszystko zwaliła na Ewę. Co dziwne - o ile w początkowych momentach, kiedy to wciskała Ewie sunię potrafiła dzwonić, przychodzić, podsyłać mamę, urządzać płacze i komedie nad nieszczęśliwym losem psiny - tak w momencie kiedy pies został upchnięty - nagle kontakt się urwał. Następnie obraziła się na swój wątek na Dogo i zniknęła na 3 miesiące w międzyczasie urządzając Ewie dziką telefoniczną awanturę, że ośmiela się dopominać o zabranie psa - który w pierwszej wersji miał być ok miesiąca - góra półtora.
Nie mam pojęcia jakie historie wysnuwa przed Tobą Pikolo - ale w to dobijanie się nie wierz. Nie dobija się, ani nie dobijała. Mam nadzieję, że wstyd ją zżera za to w jaki sposób oszukała Ewę, która tylko i wyłącznie z litości i chęci pomocy Agnieszce wzięła do siebie Misię. I pokomplikowała sobie dla niej życie. WSTYD AGNIESZKO!

Posted

No to mamy jasność, w s t y d i DŁUG U EWY - 1075 zł!!! Dzięki Gosiu za ten wpis. Poproszę o pomoc w zorganizowaniu bazarku, ja nie umiem go zrobić. Fanty mile widziane:) Ten dług same musimy uregulować, nie liczę na sprostanie obowiązkom przez Agnieszkę. Tinka miała szczęście, że trafiła na Ewę, Ewuś wiesz, że Cię kocham za to, co dla Tinki robisz, DZIĘKI:):):):) I DZIĘKI DLA TWOJEJ MAMY, jesteście w ciężkiej sytuacji, ale ze względu na sunię cały czas pomagacie, przejęłyście wszystkie obowiązki, od finansowych począwszy.

Posted

Fantów mam trochę, różnych ciuszków, torebek, kosmetyków, zabawek - ale bazarku nie mogę zrobić bo jestem za nowa :( Może ktoś pomoże???? Prosimy :)

I jest jeszcze jedna kwestia, która nie została do tej pory poruszona. W kwietniu Ewa wyjeżdża z kraju, na długo przypuszczam bo do pracy. Co z Misią? Jakoś nie wyobrażam sobie żeby z psem została Ewy mama. Może już warto by było pomyśleć, bo później może być tragedia.

Pikolo co to jest ta akcja sterylizacja? Sorki za ignorancję ale nie mam czasu poszukać info. Przybliżysz temat?