Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Agula99']Kajunia taka umordowana była dzisiaj przez ten gorąc :shake:[/QUOTE]

ten upał z tą jej niby padaczką na pewno nie po drodze...:shake:

Posted

Na szczęście w ciągu dnia Kaja siedzi w tym przewiewnym boksie, to może chociaż trochę jej lepiej niż w tym blaszanym, dziś była dwa razy na spacerku, z wolontariuszkami i ze mną :)

Posted

Jak dawno nikt tu do Kaji nie zaglądał. Dobrze, ze w realu miewa odwiedziny.

Reaktywowalam jej ogłoszenie na Morusku.

Posted

[quote name='Agula99']Na szczęście w ciągu dnia Kaja siedzi w tym przewiewnym boksie, to może chociaż trochę jej lepiej niż w tym blaszanym,[/QUOTE]

niestety już nie siedzi w przewiewnym bo potrafi się zołza wydostać z niego...

Posted

[quote name='barb']Odświeżyłam jej dziś kolejny raz ogloszenie na tablicy...[/QUOTE]

Dzięki barb :loveu:
Och Kajuniu, Kajuniu...ty teraz taka fajna psinka jesteś i dalej cię nikt nie chce...:shake:

Posted

dziewczyny , czy były w ogóle jakieś zapytania o Kaję ?
czy może ludzie wystraszyli się jej choroby ? no bo po akcji z Albinem i Maksiem to jestem skłonna myśleć ,ze z Kają to będzie prawdziwa katastrofa ...
a przecież jej choroba to żadna uciążliwość...
do mnie do pracy przychodzi pani , która kupuje od wielu lat inny lek na padaczkę dla swojej suni , który podaje 3 x po 2 tabletki
pomyślałam o Kaji i zapytałam ją czy to jest bardzo uciążliwa opieka nad takim psem
okazało się ,że wcale , choć teraz sunia ma 13 lat i jej ataki mają czasem ciągłość przez całą dobę
i tu zaczęła się cała opowieść..
sunia przywieziona z nad morza , szczenna , oczywiście bezdomna , prześliczna jak pani mówi ,ładniejsza niż rasowa amstaffka ( słowa pani)
do tego teraz w domu zabrany ze schroniska malamut , poza tym kot , który rządzi psami oraz krab w akwarium , który był bardzo dziki , ale pani go oswoiła drapiąc w szczypce , i teraz krab uwielbia być drapanym w szczypce ...

no właśnie ... słuchałam tego wszystkiego ...wyobrażałam sobie oswojonego kraba , i już w życiu nie zjem żadnego skorupiaka ...
i piszę to serio , ku pokrzepieniu ,że są ludzie , którzy chcą się postarać i nawet oswoić kraba , nie wspominają o opiece nad psem chorym na padaczkę

Kaju , na ciebie też na pewno czeka gdzieś taka pani , tylko jeszcze o tym nie wiemy

Posted

Kaja bardzo zmieniła się na korzyść w stosunku do początków w przytulsiku. Nie było mnie chwilę ale jak mnie tylko zobaczyła zaraz łapkami stawala przy mnie i prosiła żeby ją wziąć na ręce, przytula się, chce być ciągle głaskana....
Ta jej choroba nie do końca rozpoznana, tak naprawdę nie wiemy czy to padaczka, czy stress, fakt, ze od dawna ataku nie było. To zaczęło sie niedługo po tym, kiedy została pogryziona przez Sonię i ten incydent mógł mieć jakiś związek. I tak trzeba mówic ewentualnym chętnym bo wyskoczenie od razu z padaczką może przekreslić jej szanse na dom.

Posted

to bardzo cieszy ,ze się zmieniła i ,że jej dolegliwości nie są takie jak myślałyśmy albo wcale ich nie ma
czyli fajna psinka o imieniu Kaja szuka super domku od zaraz:lol:

Posted

[quote name='figa33']to bardzo cieszy ,ze się zmieniła i ,że jej dolegliwości nie są takie jak myślałyśmy albo wcale ich nie ma
czyli fajna psinka o imieniu Kaja szuka super domku od zaraz:lol:[/QUOTE]

tak Figuniu, od zaraz. Trzeba jej nową sesje zrobić, też z chusteczką na szyi i jakoś inaczej zareklamowac bo dotychczasowe nasze wysiłki spełzły na niczym.

Posted

Dziewczyny, czy odświeżyć Kajuni ogłoszenie na Tablicy, czy lepiej usunąć, żeby można było uderzyć z całkiem nowym, w inny deseń??? Co wy na to???

Posted (edited)

[quote name='Agula99']Dziewczyny, czy odświeżyć Kajuni ogłoszenie na Tablicy, czy lepiej usunąć, żeby można było uderzyć z całkiem nowym, w inny deseń??? Co wy na to???[/QUOTE]
Nie prościej wyedytować ? :lol:
Na tablicy można zmienić tekst i fotki bez potrzeby usuwania ogloszenia.:lol:

A ja przedłuzylam Kaji wczoraj ogłoszonko na Jarosławiaku.;)

Edited by barb
Posted

Kajunia odświeżona na tablicy - dzis na samym początku na podkarpackim w psach - razem z Sońką. :kciuki: Trzymam kciuki za telefony.

Posted

[quote name='barb']Kajunia odświeżona na tablicy - dzis na samym początku na podkarpackim w psach - razem z Sońką. :kciuki: Trzymam kciuki za telefony.[/QUOTE]

barbuś kochana, ja mam jej piękne zdjęcia z soboty, może udało by się zamienić ? :oops:

Posted

[IMG]http://images41.fotosik.pl/1536/1eceb118de6cb408.jpg[/IMG]

[IMG]http://images42.fotosik.pl/376/d9776847d39e52b4.jpg[/IMG]

[IMG]http://images35.fotosik.pl/1403/b5e65e5e827e1a9d.jpg[/IMG]

[IMG]http://images42.fotosik.pl/376/3e3d6ddb8bef098c.jpg[/IMG]

[IMG]http://images46.fotosik.pl/1548/3091b02dbbcf5bcf.jpg[/IMG]