Becia66 Posted May 1, 2012 Author Posted May 1, 2012 [quote name='Agula99']Kajunia taka umordowana była dzisiaj przez ten gorąc :shake:[/QUOTE] ten upał z tą jej niby padaczką na pewno nie po drodze...:shake: Quote
Agula99 Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 Na szczęście w ciągu dnia Kaja siedzi w tym przewiewnym boksie, to może chociaż trochę jej lepiej niż w tym blaszanym, dziś była dwa razy na spacerku, z wolontariuszkami i ze mną :) Quote
barb Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 Jak dawno nikt tu do Kaji nie zaglądał. Dobrze, ze w realu miewa odwiedziny. Reaktywowalam jej ogłoszenie na Morusku. Quote
Becia66 Posted May 6, 2012 Author Posted May 6, 2012 [quote name='Agula99']Na szczęście w ciągu dnia Kaja siedzi w tym przewiewnym boksie, to może chociaż trochę jej lepiej niż w tym blaszanym,[/QUOTE] niestety już nie siedzi w przewiewnym bo potrafi się zołza wydostać z niego... Quote
majuska Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 Nie powinnam chyba, ale.....:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:..." miszczyni" Quote
barb Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 Odświeżyłam jej dziś kolejny raz ogloszenie na tablicy... Quote
Becia66 Posted May 11, 2012 Author Posted May 11, 2012 [quote name='barb']Odświeżyłam jej dziś kolejny raz ogloszenie na tablicy...[/QUOTE] Dzięki barb :loveu: Och Kajuniu, Kajuniu...ty teraz taka fajna psinka jesteś i dalej cię nikt nie chce...:shake: Quote
figa33 Posted May 11, 2012 Posted May 11, 2012 Kajuniu ty to już weteranką schroniskową jesteś...ech... Quote
Becia66 Posted May 11, 2012 Author Posted May 11, 2012 [quote name='figa33']Kajuniu ty to już weteranką schroniskową jesteś...ech...[/QUOTE] no tak, już gdzieś rok będzie jak ona w przytulisku. Quote
figa33 Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 dziewczyny , czy były w ogóle jakieś zapytania o Kaję ? czy może ludzie wystraszyli się jej choroby ? no bo po akcji z Albinem i Maksiem to jestem skłonna myśleć ,ze z Kają to będzie prawdziwa katastrofa ... a przecież jej choroba to żadna uciążliwość... do mnie do pracy przychodzi pani , która kupuje od wielu lat inny lek na padaczkę dla swojej suni , który podaje 3 x po 2 tabletki pomyślałam o Kaji i zapytałam ją czy to jest bardzo uciążliwa opieka nad takim psem okazało się ,że wcale , choć teraz sunia ma 13 lat i jej ataki mają czasem ciągłość przez całą dobę i tu zaczęła się cała opowieść.. sunia przywieziona z nad morza , szczenna , oczywiście bezdomna , prześliczna jak pani mówi ,ładniejsza niż rasowa amstaffka ( słowa pani) do tego teraz w domu zabrany ze schroniska malamut , poza tym kot , który rządzi psami oraz krab w akwarium , który był bardzo dziki , ale pani go oswoiła drapiąc w szczypce , i teraz krab uwielbia być drapanym w szczypce ... no właśnie ... słuchałam tego wszystkiego ...wyobrażałam sobie oswojonego kraba , i już w życiu nie zjem żadnego skorupiaka ... i piszę to serio , ku pokrzepieniu ,że są ludzie , którzy chcą się postarać i nawet oswoić kraba , nie wspominają o opiece nad psem chorym na padaczkę Kaju , na ciebie też na pewno czeka gdzieś taka pani , tylko jeszcze o tym nie wiemy Quote
Becia66 Posted May 13, 2012 Author Posted May 13, 2012 Kaja bardzo zmieniła się na korzyść w stosunku do początków w przytulsiku. Nie było mnie chwilę ale jak mnie tylko zobaczyła zaraz łapkami stawala przy mnie i prosiła żeby ją wziąć na ręce, przytula się, chce być ciągle głaskana.... Ta jej choroba nie do końca rozpoznana, tak naprawdę nie wiemy czy to padaczka, czy stress, fakt, ze od dawna ataku nie było. To zaczęło sie niedługo po tym, kiedy została pogryziona przez Sonię i ten incydent mógł mieć jakiś związek. I tak trzeba mówic ewentualnym chętnym bo wyskoczenie od razu z padaczką może przekreslić jej szanse na dom. Quote
figa33 Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 to bardzo cieszy ,ze się zmieniła i ,że jej dolegliwości nie są takie jak myślałyśmy albo wcale ich nie ma czyli fajna psinka o imieniu Kaja szuka super domku od zaraz:lol: Quote
Becia66 Posted May 15, 2012 Author Posted May 15, 2012 [quote name='figa33']to bardzo cieszy ,ze się zmieniła i ,że jej dolegliwości nie są takie jak myślałyśmy albo wcale ich nie ma czyli fajna psinka o imieniu Kaja szuka super domku od zaraz:lol:[/QUOTE] tak Figuniu, od zaraz. Trzeba jej nową sesje zrobić, też z chusteczką na szyi i jakoś inaczej zareklamowac bo dotychczasowe nasze wysiłki spełzły na niczym. Quote
Becia66 Posted May 16, 2012 Author Posted May 16, 2012 wzięłam dzisiaj Kajuni szyję indyczą ale zniknęła niespodzianie w przepastnej szczęce Benia. Następnym razem muszę być bardziej uważna. Quote
majuska Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 no wiecie co, żeby tak Kajuni podkraść:shake::evil_lol: Quote
karolciasz28 Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 [quote name='majuska']no wiecie co, żeby tak Kajuni podkraść:shake::evil_lol:[/QUOTE] Jak to tak, ona na to pozwoliła?:diabloti::razz: Quote
Becia66 Posted May 17, 2012 Author Posted May 17, 2012 [quote name='karolciasz28']Jak to tak, ona na to pozwoliła?:diabloti::razz:[/QUOTE] ona nie zdążyła sie dowiedzieć :diabloti:. Quote
Agula99 Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 Dziewczyny, czy odświeżyć Kajuni ogłoszenie na Tablicy, czy lepiej usunąć, żeby można było uderzyć z całkiem nowym, w inny deseń??? Co wy na to??? Quote
karolciasz28 Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 Jak dla mnie to trzeba zrobić jej całkiem nowy pakiet najlepiej "odświeżony". :) Quote
Agula99 Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 No to usuwam na razie starą tablicę, strzeli się nowe fotki, ułoży nowy tekst, to jej sama świeżutką tablicę zrobię :) Quote
barb Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 (edited) [quote name='Agula99']Dziewczyny, czy odświeżyć Kajuni ogłoszenie na Tablicy, czy lepiej usunąć, żeby można było uderzyć z całkiem nowym, w inny deseń??? Co wy na to???[/QUOTE] Nie prościej wyedytować ? :lol: Na tablicy można zmienić tekst i fotki bez potrzeby usuwania ogloszenia.:lol: A ja przedłuzylam Kaji wczoraj ogłoszonko na Jarosławiaku.;) Edited May 17, 2012 by barb Quote
barb Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 Kajunia odświeżona na tablicy - dzis na samym początku na podkarpackim w psach - razem z Sońką. :kciuki: Trzymam kciuki za telefony. Quote
Becia66 Posted May 23, 2012 Author Posted May 23, 2012 [quote name='barb']Kajunia odświeżona na tablicy - dzis na samym początku na podkarpackim w psach - razem z Sońką. :kciuki: Trzymam kciuki za telefony.[/QUOTE] barbuś kochana, ja mam jej piękne zdjęcia z soboty, może udało by się zamienić ? :oops: Quote
Becia66 Posted May 23, 2012 Author Posted May 23, 2012 [IMG]http://images41.fotosik.pl/1536/1eceb118de6cb408.jpg[/IMG] [IMG]http://images42.fotosik.pl/376/d9776847d39e52b4.jpg[/IMG] [IMG]http://images35.fotosik.pl/1403/b5e65e5e827e1a9d.jpg[/IMG] [IMG]http://images42.fotosik.pl/376/3e3d6ddb8bef098c.jpg[/IMG] [IMG]http://images46.fotosik.pl/1548/3091b02dbbcf5bcf.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts