Agula99 Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Kajunia zaprasza do swojego nowego kolegi - Dingo [url]http://www.dogomania.pl/threads/220156-Dingo-%C5%9Blepawy-straruszek-wyrzucony-jak-%C5%9Bmie%C4%87!?p=18286749#post18286749[/url] Quote
barb Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Wyróżnilam Kaji ogłoszenie na Allegratka. Na 7 dni to kosztuje 1,23 zł. Może ją ktoś wreszcie wypatrzy ? Quote
Agula99 Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Super, dzięki barb, oby, tyle się już to nasze biedactwo wysiedziało w tym zamknięciu!!!! Quote
barb Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 [quote name='wtatara']zrobię jej kilka ogłoszeń[/QUOTE] Super. Ogłoszeń nigdy za duzo. :lol: Kaja ma wprawdzie dziś wykupiony pakiecik ale nie wiadomo kiedy będzie zrealizowany. Quote
Agula99 Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 [quote name='wtatara']zrobię jej kilka ogłoszeń[/QUOTE] Fajnie, dziękujemy!!! :) tylko szczerze powiedziawszy, to ja bym trochę ten tekst zmieniła, bo w nim Kaja taka jak nie do życia. A ona wcale tak nie jest. Owszem do innych psów się nie nadaje, no chyba że to była by Blondi :( a jeśli chodzi o dzieci, to malutkie to fakt nie bardzo, ale jak ktoś ma dzieci w wieku szkoła podstawowa, gimnazjum, to Kaja nawet by te dzieci pokochała, gdyby się nią zajmowały, tuliły, to ona byłaby za nimi, tego jestem pewna! Uważam że trzeba zmienić trochę ten tekst, ale na razie pomysłu brak... Quote
barb Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 [quote name='Agula99']Fajnie, dziękujemy!!! :) tylko szczerze powiedziawszy, to ja bym trochę ten tekst zmieniła, bo w nim Kaja taka jak nie do życia. A ona wcale tak nie jest. Owszem do innych psów się nie nadaje, no chyba że to była by Blondi :( a jeśli chodzi o dzieci, to malutkie to fakt nie bardzo, ale jak ktoś ma dzieci w wieku szkoła podstawowa, gimnazjum, to Kaja nawet by te dzieci pokochała, gdyby się nią zajmowały, tuliły, to ona byłaby za nimi, tego jestem pewna! Uważam że trzeba zmienić trochę ten tekst, ale na razie pomysłu brak...[/QUOTE] Agula to skopiuj tekst, ktory jest wklej go tu i wprowadź te zmiany, które uważasz. My cos podpowiemy jesli chodzi o forme. Ale Ty najbardziej znasz Kaję i wiesz jaka jest. Rozio też byl z niej zadowolony. Ja myslalam, zeby zmienić troszkę układ tekstu - moze na poczatku napisać, że jest malutka i kudlata, bo takie psiaki maja największe powodzenie. W sumie to tekst jest bardzo ladny - nawet wady Kaji są przedstawione jako zalety. Quote
Agula99 Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Tak, tekst o Kai jest ok, tylko może zmienić to zdanie z tymi dziećmi, bo ludzie mogą do tego podejść, że jak do małych dzieci nie, to wcale się nie nadaje, a to nie prawda. Poza tym, gdyby ktoś zadzwonił, to zawsze można się wypytać, czy są dzieci i jakie. No już sama nie wiem, wydaje mi się, że to zdanie z tymi dziećmi jakoś ogólnie ją dyskryminuje. Quote
barb Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 [quote name='Agula99']Tak, tekst o Kai jest ok, tylko może zmienić to zdanie z tymi dziećmi, bo ludzie mogą do tego podejść, że jak do małych dzieci nie, to wcale się nie nadaje, a to nie prawda. Poza tym, gdyby ktoś zadzwonił, to zawsze można się wypytać, czy są dzieci i jakie. No już sama nie wiem, wydaje mi się, że to zdanie z tymi dziećmi jakoś ogólnie ją dyskryminuje.[/QUOTE] Agula a Kaja miala kontakt z dziećmi? Z tymi dziewczynkami, ktore przychodzily do Przytuliska, z córką Rozia. I było ok? Quote
Agula99 Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 [quote name='barb']Agula a Kaja miala kontakt z dziećmi? Z tymi dziewczynkami, ktore przychodzily do Przytuliska, z córką Rozia. I było ok?[/QUOTE] Tak, były u nas różne dziewczynki, brały ją na spacer, głaskały i było ok, do nikogo nie kłapała, z córką rozia też chyba było ok, nie wiem, bo akurat jak był z córką to mnie nie było. Poza tym wiesz, ona nie gryzie, tylko tak jakby ostrzegawczo kłapnie paszczą, ale dawno już tego nie widziałam, żeby tak się do kogoś zachowała :) Quote
barb Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 I jeszcze Rozio pisal, ze na kota obojętna i z jego psem ok - o ile pamiętam. A Rozio chyba poważnie chory, bo nawet na Dogo nie wchodzi. Quote
Agula99 Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 [quote name='barb']I jeszcze Rozio pisal, ze na kota obojętna i z jego psem ok - o ile pamiętam. A Rozio chyba poważnie chory, bo nawet na Dogo nie wchodzi.[/QUOTE] Myślę, że i do kota by się może przyzwyczaiła, ale najlepiej bez zwierząt jednak, ale większe dzieci jak najbardziej. Wiele ludzi mieszka w bloku, ma dzieci większe i chce psa. Proponowałabym dopisać, że najlepiej do bloku, bo w domu takim wolno stojącym to ja jej sobie nie wyobrażam, nie mogłabym spać, wiedząc że może ona gdzieś tam uciekła...kurde z tym jej uciekaniem..... Quote
Agula99 Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Kaja rozsyła zaproszenia do Nutki :) [url]http://www.dogomania.pl/threads/220273-Nutka-weso%C5%82a-suczka-porzucona-na-blokowisku.?p=18299724#post18299724[/url] Quote
Agula99 Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Kaja popiera dokarmianie bidulków schroniskowych z Czech :) [url]http://spechato.cz/dogs/rankings/[/url] Quote
barb Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 [quote name='Agula99']Kaja rozsyła zaproszenia do Nutki :) [url]http://www.dogomania.pl/threads/220273-Nutka-weso%C5%82a-suczka-porzucona-na-blokowisku.?p=18299724#post18299724[/url][/QUOTE] Melduję, że już zaglądalam. Nutka śliczna. Quote
barb Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 [quote name='Agula99']Kaja popiera dokarmianie bidulków schroniskowych z Czech :) [URL]http://spechato.cz/dogs/rankings/[/URL][/QUOTE] Nakarmiłam psiaka, który był na końcu w grupie najrzadziej karmionych. ;) Quote
barb Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 Agula, masz w swojej poczcie link do ogloszenia Kaji na tablica.pl - możesz je za darmo wyróżnić, jeśli jeszcze tego nie robiłaś. Quote
Agula99 Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 [quote name='barb']Agula, masz w swojej poczcie link do ogloszenia Kaji na tablica.pl - możesz je za darmo wyróżnić, jeśli jeszcze tego nie robiłaś.[/QUOTE] Już kiedyś wyróżniłam!!! :) Quote
barb Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 [quote name='Agula99']Już kiedyś wyróżniłam!!! :)[/QUOTE] Aha, to tylko raz mozna za friko, niestety. Quote
karolciasz28 Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 [quote name='barb']Aha, to tylko raz mozna za friko, niestety.[/QUOTE] Barb jak? Bo próbowałam i nie wiem ;) Quote
Agula99 Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Kajunia mnie dziś przestraszyła, jak wracałyśmy ze spacerku, to ona nagle jakby jakiegoś paraliżu dostała, przykucnęła na chodniku i jakby jej nie było, nie pójdzie, nie ruszy się. Wzięłam ją na ręce i niosłam, potem znowu postawiłam, nic, dalej jakby była nieobecna, nie mogła ustać na łapkach!! To było straszne, niosłam ją całą drogę, mówiłam do niej, a ona jakby nie oddychała, łapki w górę, ani ruchu ani nic...nie wiem o co chodzi...:( Quote
karolciasz28 Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Jeszcze tego brakowało:-( Ja się nie znam,ale pies mojej ciotki ma coś duże problemy neurologiczne i kardiologiczne i czasami ma takie ataki,że na chwilę spada tętno i pies tak jakby tracił przytomność albo próbuje wstawać,ale się zatacza. Kajuniu oby ci nic nie było:shake: Quote
barb Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 [quote name='Agula99']Kajunia mnie dziś przestraszyła, jak wracałyśmy ze spacerku, to ona nagle jakby jakiegoś paraliżu dostała, przykucnęła na chodniku i jakby jej nie było, nie pójdzie, nie ruszy się. Wzięłam ją na ręce i niosłam, potem znowu postawiłam, nic, dalej jakby była nieobecna, nie mogła ustać na łapkach!! To było straszne, niosłam ją całą drogę, mówiłam do niej, a ona jakby nie oddychała, łapki w górę, ani ruchu ani nic...nie wiem o co chodzi...:([/QUOTE] Agula, to minęło? Chyba powinna ją wetka zobaczyć jak najprędzej... Quote
Agula99 Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 [quote name='barb']Agula, to minęło? Chyba powinna ją wetka zobaczyć jak najprędzej...[/QUOTE] Jak wróciłyśmy do przytuliska to za chwilę Kaja wróciła do normy. Napisałam o tym do Magdy. Quote
barb Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 [quote name='karolciasz28']Barb jak? Bo próbowałam i nie wiem ;)[/QUOTE] Karolcia probuj. Mnie sie to jakoś przypadkiem udało. Nawet nie wiedzialam, ze jest taka mozliwość. Kliknij na link w poczcie. Tam chyba jest opcja wyróznij ogłoszenie. Jak tam wejdziesz to potem są rózne rodzaje wyroznienia i jest też za darmo. Mozna od razu dodać ogloszenie z tablicy na fb. Ja dodalam. Pakusia. Quote
Recommended Posts