Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przed momentem dostałam informację,że wyrzucono z samochodu na stacji benzynowej przy McDonaldzie bernardyna!...trasa z Warszawy na Katowice... Kargał Las1... psiak został wyrzucony w nocy z piątku na sobotę...
Świadkami tego byli pracownicy pracujący na nocnej zmianie...

Pies jest łagodny, zagubiony, wystraszony...to najprawdopodobniej pies bardzo młody... ze względu na sytuację rodzinną dziewczyna, która przekazała informację o psiaku już jest w drodze, a benek został sam na stacji przy McDonaldzie!... jest w ogromnym strachu i popłochu, zagubieniu... tuli się do ludzi!... szuka kontaktu, biega od samochodu do samochodu...

PILNIE potrzebna jest pomoc w zabezpieczeniu psiaka...
stacja benzynowa Statoil lub McDonald w Piotrkowie Trybunalskim(ostatnio widziany właśnie przy McDonaldzie) ... dokładnie Kargał Las 1... lub też teraz w nocy może spać w okolicznych krzakach obok McDonalda ... przy rozjeździe na Katowice... na trasie z Warszawy na Śląsk.

Potrzebujemy pilnie bezpiecznego miejsca dla benka...
lub nawet wezwania schroniska na pomoc, bo trasa szybkiego ruchu i zagubiony, zestresowany pies , to bardzo niebezpieczne zestawienie!

Jesli możecie powiadomić znajomych z tych okolic... być może ktoś będzie mógł dać mu dt... lub choć zabezpieczyć na jakiejś działce... w ostateczności skontaktowac się z Policją, Strażą Miejską i przewieźć do schroniska...

PIES JEST POWAŻNIE ZAGROŻONY!
pOMÓŻCIE... PRZEKAZCIE INFORMACJĘ tym, którzy mogą pomóc w okolicy...

POMÓŻCIE!

KONTAKT:
[email protected]
506479242

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Odnalazłam adres i nr tego McDonalda...
Skontaktowałam się z pracownicą... teraz nie wie gdzie jest benek! Jeszcze ok. 20-ej był przy McDonaldzie i stacji Statoil... biegał między samochodami biegając od samochodu do samochodu, od człowieka do człowieka... usiłując wsiadać do auta.

Teraz Pani poszła sprawdzić swój teren... przy McDonaldzie nie zauważyła go, na stację nie szła, a tam nikt nie odbiera telefonu.
Jednak możliwe jest,że psiak zaszył się gdzieś na noc w otaczających McDonald i stację krzakach... musi gdzieś się wyspać.
Zostawiłam nr do siebie... Pani obiecała przekazać go następnej zmianie z prośbą, by w razie czego dzwonili do mnie...

Posted

Hej kobitki,
wielkie dzięki za natychmiastową reakcję - na dogomaniaków zawsze można liczyć :loveu:
To ja nadałam info o Beniu Neris i Joaa (bo nie bardzo pamiętałam kto z dogo zajmuje się benkami). Było dokładnie tak, jak napisała Zuzlikowa... Jakieś bydlaki po prostu pozbyły się zbędnego balastu :mad: Psiulec zwrócił uwagę Kasi jadącej tą trasą do Chorzowa - podchodził do ludzi, łasił się, wpychał mordziachę do samochodów :placz: "Zajęli" się nim jacyś przyzwoici ludzie, którzy wypytywali o psiaka i go dokarmiali... Niestety Kasia nie mogąc nic więcej zrobić (ma chorą mamę, do której pojechała) - zadzwoniła do mnie, a ja... i tu już wiecie.
Może uda się dzisiaj tam podjechać i dowiedzieć czegoś na miejscu raz jeszcze, może psisko kręci się gdzieś w pobliżu :(

Posted

Mimo natychmiast rozpętanej burzy telefonicznej nie udało się nam go ani zlokalizować ani złowić... podobno rano go tam nie było.
Modlę się tylko o to żeby się jednak pokazał, pan Czarek ze schroniska w Piotrkowie wie o nim i podjedzie. Pani kierowniczka jest w porządku, pies może zostać w schronisku parę dni do znalezienia mu DT (czyli taki awaryjny pobyt) albo do czasu znalezienia domu.

Posted

Oczywiście tak jak mówiłam... dzwoniłam do McDonalda. I oczywiście postawiłam tam wszystkich na nogi, ale prawdę powiedziawszy psiak był tak sympatyczny,ze pracownicy nie mieli i nie maja najmniejszych oporów by mu pomóc.
W dniu dzisiejszym psiaka nie było... i istnieją w zasadzie trzy możliwości:
- psiak jest teraz gdzieś przy stacji benzynowej, gdzie go spostrzegła wczoraj Kasia... próbowałam tam od wczoraj wielokrotnie dzwonić, lecz albo mam zły, albo nie aktualny numer i nikt się nie odzywa...
- psiak ruszył szukając miejsca do snu gdzieś w okolicę i przeszedł gdzieś dalej oddalając się od McDonalda i stacji...
- albo tak jak sugerują pracownicy McDonalda, ktoś zabrał tego benka. Jednak jednoznacznie nikt tego nie może potwierdzic, że widział jak psiak wsiada do jakiegoś auta... ani z wczorajszej, ani z dzisiejszej zmiany.

Ustaliłam ponownie,że gdyby sie pojawił lub gdyby ktoś coś konkretniejszego wiedział o psiaku, zadzwonią do mnie...
Rozmawiałam też z dorotikus... wczoraj już była w kontakcie ze schroniskiem w Piotrkowie... dzisiaj pojedzie - jak się uda, wieczorem popytać do McDonalda i na stację paliw oraz nieco przejechać trasą, którą psiak mógłby sie poruszać...
Majqu... dzwoniłam do babeczki, na którą namiary podałaś, ale na ten moment, nikt nie odbiera telefonu.

Czy ktoś z was mógłby też zadzwonić do schronisk w Tomaszowie Mazowieckim i Bełchatowie i podpytać, czy wczoraj nie dowieziono do nich benia, ew. nie zostawiono informacji o jakimś benku?
... może ktoś zabrał go... spotkał... i dał znać do tych scronisk, a może nawet odwiózł ( w koncu ludzie jeżdżą w róznych kierunkach).
Ja teraz muszę lecieć z psiurami :(

Jeśli ktoś jeszcze mógłby się przejechać tą drogą i niejako "popatrolować" okolicę, może udałoby sie ew. odnaleźć benia, jeśli nie został zabrany rzeczywiście.

Posted

Tomaszów Maz. - wysłałam smsa do Ocelot z prośbą o zorientowanie się w ichniejszym schronie. Nie ma to jak zasięgnie języka ktoś "swój".

Posted

majqa napisał(a):
Tomaszów Maz. - wysłałam smsa do Ocelot z prośbą o zorientowanie się w ichniejszym schronie. Nie ma to jak zasięgnie języka ktoś "swój".

Nie ma... :)... dzięki!

Posted

No to ja już wiem, ale wcale się nie cieszę.

Pracownica twierdzi, że jej koleżanka z poprzedniej zmiany widziała, jak do śpiącego na parkingu benka podjechało auto, ludzie zabrali psa do środka i odjechali. Nie widziała czy są to numery lokalne czy spoza terenu.

Koleżanka Dorotikus jeszcze jeździ po okolicznych domach.

Posted

Nie no, uderz w stół - Tomaszów Maz.
Nie, wczoraj nie przywieziono benka za to... :-(
Info od Ocelot:
Kilka dni temu trafiły tam dwa benki - sunia - starsza, terroryzująca inne psy i pies - młody. Ta dwójka jest na kwarantannie.
Była jeszcze z miesiąc temu sunia z przetrąconą miednicą ale nie udało się jej uratować. :-(

Dodatkowo jest mix owczarka kaukaskiego, młodziutkiego i bardzo przerażonego.

Posted

Neris napisał(a):
(...) Pracownica twierdzi, że jej koleżanka z poprzedniej zmiany widziała, jak do śpiącego na parkingu benka podjechało auto, ludzie zabrali psa do środka i odjechali. Nie widziała czy są to numery lokalne czy spoza terenu. (...)

O jasny gwint.

Posted

Neris napisał(a):
No to ja już wiem, ale wcale się nie cieszę.

Pracownica twierdzi, że jej koleżanka z poprzedniej zmiany widziała, jak do śpiącego na parkingu benka podjechało auto, ludzie zabrali psa do środka i odjechali. Nie widziała czy są to numery lokalne czy spoza terenu.

Koleżanka Dorotikus jeszcze jeździ po okolicznych domach.

Cóż, ja od 22-ej wydzwaniam do tego McDonalda( wielokrotnie) i babka pytała ludzi na zmianie, czy widzieli jak benek był zabierany i nikt nie widział, wczoraj nawet nie mówiono o tym wprost, a tylko przypuszczano, że mógłby go ktoś zabrać i dobrze, że dziewczyny nie odpuściły i terem sprawdzają nieco szerzej.
Dziękuję.

Posted

majqa napisał(a):
Nie no, uderz w stół - Tomaszów Maz.
Nie, wczoraj nie przywieziono benka za to... :-(
Info od Ocelot:
Kilka dni temu trafiły tam dwa benki - sunia - starsza, terroryzująca inne psy i pies - młody. Ta dwójka jest na kwarantannie.
Była jeszcze z miesiąc temu sunia z przetrąconą miednicą ale nie udało się jej uratować. :-(

Dodatkowo jest mix owczarka kaukaskiego, młodziutkiego i bardzo przerażonego.

Majqu... przekaż ocelot ,ze czekam na wszelkie fotki i info o benkach i kaukaziku(mail pod awatarem)... wstawimy na stronę adopcyjną benków na FB.
Jak Ci się nie uda, sama napiszę ciut później

Dziękuję!