Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Super się ogląda takie ładne zdjęcia RTG czyściutkie:D cieszę się że nie ma przerzutów, bo guzy listwy mlecznej nawet pojedyńcze i malutkie mogą dać przerzuty do płuc bardzo szybko, a tu na szczęście jest ok:D a ja już nie mogę się doczekać aż panne wkrótce poznam:D
ps. a może by jednak zrobić dla świętego spokoju te lipaze skoro i tak bedzie mieć robione badania krwi jeszcze raz? lepiej na 100% wykluczyć trzustke;) wiem że to pewnie nie trzustka, tak jak CI Aniu pisałam;) ale ja bym lipaze mimo wszystko zrobiła jeśli to nie bedzie duzo wiekszy koszt;)
ps.2 jak wróce do domu za jakies 1,5 tygodnia bede robic generalny przegląd moich rzeczy i napewno uzbieram coś, i mam pytanko Aniu czy bedziesz chciala zrobic bazarek dla Julki? pozbieram tez rzeczy od znajomych;)

• Replies 303
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='PaulinaB']Super się ogląda takie ładne zdjęcia RTG czyściutkie:D cieszę się że nie ma przerzutów, bo guzy listwy mlecznej nawet pojedyńcze i malutkie mogą dać przerzuty do płuc bardzo szybko, a tu na szczęście jest ok:D a ja już nie mogę się doczekać aż panne wkrótce poznam:D
ps. a może by jednak zrobić dla świętego spokoju te lipaze skoro i tak bedzie mieć robione badania krwi jeszcze raz? lepiej na 100% wykluczyć trzustke;) wiem że to pewnie nie trzustka, tak jak CI Aniu pisałam;) ale ja bym lipaze mimo wszystko zrobiła jeśli to nie bedzie duzo wiekszy koszt;)
ps.2 jak wróce do domu za jakies 1,5 tygodnia bede robic generalny przegląd moich rzeczy i napewno uzbieram coś, i mam pytanko Aniu czy bedziesz chciala zrobic bazarek dla Julki? pozbieram tez rzeczy od znajomych;)[/QUOTE]

Paulinko :), za dwa tygodnie - przy powtórce badań - zapytam jeszcze o lipazę :).
Co do bazarku, to jak najbardziej (zrobiłam już jeden - niestety musiałam zawiesić czasowo ze względu na zwolniony przesył - ale już jest dobrze, zdjęcia wchodzą, więc będę kontynuować).
Jeszcze raz ogromnie, Paulinko, dziękuję Ci za pomoc :).

Posted

[quote name='salibinka']Paulinko :), za dwa tygodnie - przy powtórce badań - zapytam jeszcze o lipazę :).
Co do bazarku, to jak najbardziej (zrobiłam już jeden - niestety musiałam zawiesić czasowo ze względu na zwolniony przesył - ale już jest dobrze, zdjęcia wchodzą, więc będę kontynuować).
Jeszcze raz ogromnie, Paulinko, dziękuję Ci za pomoc :).[/QUOTE]

Nie ma za co:) nie moge sie doczekac az Julcie poznam, zacytuje mame - Julcia jest przecudna, zakochasz sie w niej od pierwszego wejrzenia! heh no i nie moge sie juz doczekac:D

Posted

Serdecznie zapraszam na bazarek na rzecz Julci:
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/209189-Dla-chorej-zaniedbanej-Julii-ciuszki-ksi%C4%85%C5%BCki-drobiazgi-do-27.06.?p=17029571#post17029571"]http://www.dogomania.pl/threads/209189-Dla-chorej-zaniedbanej-Julii-ciuszki-ksi%C4%85%C5%BCki-drobiazgi-do-27.06.?p=17029571#post17029571[/URL]

Posted

[U]Pobyt Julii w hotelu "Pensjonat Pupila" w Niepołomicach od dnia 2.06.2011:
Koszt: 10zł /doba
[/U]
Deklaracje stałe:
Mayuko - 20zł
Efra - 20zł

Wpłaty za hotelowanie - czerwiec:
Mayuko - 20zł
Efra - 20zł

WPŁATY JEDNORAZOWE (leczenie i potrzeby Julii):
Mayuko - 20zł (kaucja)
Krzyś/ Mayuko - 50zł (na leczenie z transportu)
Anonimowy Darczyńca przez Mayuko - 25zł (na leczenie)
Olcia80 - 30zł (na leczenie)
salibinka - 83zł (na leczenie - wizyta wstępna)

WYDATKI:
2.06.11: kaucja - 20zł;
wizyta wet. wstępna + leki (Peroxywet, gentamycyna, roztwory soli fizjologicznej) - 83zł
3.06.11: wizyta wet.: USG, badanie krwi - 130zł (rachunek w poście 91)
4.06.11: wizyta wet.: sterylizacja (śluzomacicze) - 282, 96zł (faktura w poście 91)
15.06.11: wizyta wet.: RTG klatki piersiowej - 72zł (karta informacyjna w poście 121)

Posted

[quote name='salibinka']Serdecznie zapraszam na bazarek na rzecz Julci:
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/209189-Dla-chorej-zaniedbanej-Julii-ciuszki-ksi%C4%85%C5%BCki-drobiazgi-do-27.06.?p=17029571#post17029571"]http://www.dogomania.pl/threads/209189-Dla-chorej-zaniedbanej-Julii-ciuszki-ksi%C4%85%C5%BCki-drobiazgi-do-27.06.?p=17029571#post17029571[/URL][/QUOTE]

Jesteśmy ale nie widzę nikogo więcej

Posted

[quote name='Mayuko'][U]Pobyt Julii w hotelu "Pensjonat Pupila" w Niepołomicach od dnia 2.06.2011:
Koszt: 10zł /doba
[/U]
Deklaracje stałe:
Mayuko - 20zł
Efra - 20zł

Wpłaty za hotelowanie - czerwiec:
Mayuko - 20zł
Efra - 20zł

WPŁATY JEDNORAZOWE (leczenie i potrzeby Julii):
Mayuko - 20zł (kaucja)
Krzyś/ Mayuko - 50zł (na leczenie z transportu)
Anonimowy Darczyńca przez Mayuko - 25zł (na leczenie)
Olcia80 - 30zł (na leczenie)
salibinka - 83zł (na leczenie - wizyta wstępna)

WYDATKI:
2.06.11: kaucja - 20zł;
wizyta wet. wstępna + leki (Peroxywet, gentamycyna, roztwory soli fizjologicznej) - 83zł
3.06.11: wizyta wet.: USG, badanie krwi - 130zł (rachunek w poście 91)
4.06.11: wizyta wet.: sterylizacja (śluzomacicze) - 282, 96zł (faktura w poście 91)
15.06.11: wizyta wet.: RTG klatki piersiowej - 72zł (karta informacyjna w poście 121)

Ulu :), wstaw to podsumowanie, proszę, do pierwszego postu (musisz edytować swój pierwszy, założycielski post - początek wątku) i tam na bieżąco trzeba dopisywać wszystkie wpłaty i wydatki.
Dzięki serdeczne :)

Posted

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/209189-Dla-chorej-zaniedbanej-Julii-ciuszki-ksi%C4%85%C5%BCki-drobiazgi-do-27.06.?p=17029571#post17029571"]http://www.dogomania.pl/threads/209189-Dla-chorej-zaniedbanej-Julii-ciuszki-ksi%C4%85%C5%BCki-drobiazgi-do-27.06.?p=17029571#post17029571[/URL][/QUOTE]

Bardzo Was proszę o wejście na bazar i sprawdzenie, czy widzicie zdjęcia - wtarara zgłosiła, że są niewidoczne - nie wiem, czy to generalny problem...

Posted

[url]http://www.dogomania.pl/threads/209529-Markowe-ciuszki-na-chor%C4%85-zaniedban%C4%85-Julci%C4%99..-do-25.06.2011?p=17065024#post17065024[/url]

Kolejny bazarek dla Julci...

Posted

[quote name='_Aga_'][URL]http://www.dogomania.pl/threads/209529-Markowe-ciuszki-na-chor%C4%85-zaniedban%C4%85-Julci%C4%99..-do-25.06.2011?p=17065024#post17065024[/URL]

Kolejny bazarek dla Julci...[/QUOTE]

Aga, Ulu -:Rose::Rose::Rose:

Posted

[quote name='salibinka']Wspaniale, Wojtku, jakby się Wam udało :), podaję numer do hotelu: [B]668 306 076

[/B][/QUOTE]
Dzięki Aniu, dzięki:)
W czwartek musiałem korzystać z transportu znajomych- nie udało sie podjechać do Julci-
ale ... dalej gotowy jestem poznać osobiście tak cudną Julcię :loveu:

Kochani pozdrowienia:loveu:

Posted

[quote name='wojtuś']Dzięki Aniu, dzięki:)
W czwartek musiałem korzystać z transportu znajomych- nie udało sie podjechać do Julci-
ale ... dalej gotowy jestem poznać osobiście tak cudną Julcię :loveu:

Kochani pozdrowienia:loveu:[/QUOTE]

Wiem, wiem :), cieszę się, że wszystko poszło pomyślnie z Irminką :) - oboje byliście dzielni bardzo :)

Co do odwiedzin u Julci - byłoby naprawdę cudnie. Jak już będziesz miał pomysł z terminem, daj mi znać :), może też będziemy mogli z Krzysiem - uroczo byłoby się zgrać. My pewnie będziemy próbować w tym tygodniu którymś wieczorem (bo w sobotę znowu nieszczęsna Wawa). A już tęsknię za Julą okrutnie...

Posted

Wczoraj odwiedziliśmy Julisię :), która zamieniła nam się w małą torpedkę ;). Najpierw bieganie, śpiewanie i witanie, potem bieganie po ogrodzie i domaganie się spaceru i własne koncepcje ;), następnie energiczny spacer po okolicy, jedzonko - i na koniec klaps na posłaniu z minką "To ja już dziękuję za uwagę, idę spać".
Niestety guz przy odbycie jakby większy, albo nam się wydaje ;(. Czekam na kolejną wizytę i się martwię:-(...

Będzie kilka zdjęć :), jak naładuję aparat.

[CENTER] Ogromnie dziękuję również[B] p. Łukaszowi K.[/B] :loveu:
za przekazanie 100zł dla bezdomnych psów.
[LEFT]Postanowiłam podzielić tę kwotę na dwa i proszę, Mayuko:loveu:, dopisz do wpłat dla Julci 50zł. (drugie 50zł będzie dla Lajli).
[/LEFT]
[/CENTER]

Posted

Mam prośbę - napiszcie mi proszę na pw, pod czyją opieką jest teraz Julinka, kto z nią jeździ do weterynarza, kto ma wszystkie zaświadczenia o stanie jej zdrowia, aktualnych badaniach, kto ją zabrał z azylu i czy ma książeczkę zdrowia stamtąd?

Posted

[quote name='_Aga_']Mam prośbę - napiszcie mi proszę na pw, pod czyją opieką jest teraz Julinka, kto z nią jeździ do weterynarza, kto ma wszystkie zaświadczenia o stanie jej zdrowia, aktualnych badaniach, kto ją zabrał z azylu i czy ma książeczkę zdrowia stamtąd?[/QUOTE]

Ago :)
Julia jest pod moją opieką, mieszka w hotelu "Pensjonat Pupila" w Niepołomicach. Do weterynarzy jeździ ze mną lub z opiekunką z hotelu (na moją prośbę), cała dokumentacja medyczna jest u mnie, ja również podpisywałam dokumenty w azylu (nie była to umowa adopcyjna, bo tam się tego nie praktykuje, ale oświadczenie). Julia ma książeczkę zdrowia stamtąd.
Wysłałam też pw, tak jak prosiłaś :)

Posted

Piękne rzeczy są na bazarku ale nic nie idzie. Porozsyłajcie go koniecznie po wątkach. Szkoda, że zaproszenie nie jest napisane na kolorowo i dużymi literami.

Posted

Moja adoptowana ze schroniska sznupka Maja miała b. duży guz między odbytem i sromem. Zoperował ją dr Orzeł z Krakvetu i już 3 lata cieszy się dobrym zdrowiem, nic się nie dzieje. Wierzę, że z Julią też będzie dobrze, ale myślę, że guza trzeba prędko usunąć. Nie doczytałam gdzie jest leczona Julcia? Pozdrawiam

Już znalazam inf, że jest leczona w Kłaju.

Posted

[quote name='sybisia']Moja adoptowana ze schroniska sznupka Maja miała b. duży guz między odbytem i sromem. Zoperował ją dr Orzeł z Krakvetu i już 3 lata cieszy się dobrym zdrowiem, nic się nie dzieje. Wierzę, że z Julią też będzie dobrze, ale myślę, że guza trzeba prędko usunąć. Nie doczytałam gdzie jest leczona Julcia? Pozdrawiam[/QUOTE]

Sybisiu :), guzy będziemy operować w Krak - Vecie właśnie, chciałabym - u dr Kobiałki. Czekamy teraz dlatego (jeszcze ok. tydzień do kolejnego badania krwi i następnie zabiegu), że Julia miała już jeden zabieg nie tak dawno - ale lekarz operujący nie zdecydował się usunąć wówczas guzów i w Jego opinii powinniśmy je zostawić i tylko obserwować... Dlatego zdecydowałam przenieść leczenie do krak - vetu i tam konsultować zalecenia. Rtg nie wykazało przerzutów, Julia kwalifikuje się do zabiegu - powinien on być i zostanie wykonany jak najszybciej można.

Posted

[quote name='bakusiowa']Piękne rzeczy są na bazarku ale nic nie idzie. Porozsyłajcie go koniecznie po wątkach. Szkoda, że zaproszenie nie jest napisane na kolorowo i dużymi literami.[/QUOTE]

Masz rację, bakusiowa, chyba promocja jest do bani... Jeśli ktoś może nam pomóc w promowaniu bazarków dla Julinki - serdecznie proszę.

Posted

[quote name='salibinka']Masz rację, bakusiowa, chyba promocja jest do bani... Jeśli ktoś może nam pomóc w promowaniu bazarków dla Julinki - serdecznie proszę.[/QUOTE]
Jak podoba się moja promocja?