Becia66 Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 Już w nowym domu !!! Wątek zakładam na szybko, wersja robocza, parę ogólnych informacji, chodzi mi głównie o wklejenie zdjęc żeby nie dublować się na boguchwalskim wątku. Na bieżąco wszystko pouzupełniam. Biszkopt ok. 5 letni spaniel, miły i przyjacielski, łagodny do innych psów chyba że pilnuje kości :diabloti:. Znaleziony w Racławówce, póki co nikt go nie szuka albo może i szuka tylko tak nieudolnie, że śladu tego szukania nie ma. Nie chce się wierzyć żeby taki miły, zadbany psiaczek został wyrzucony, na nasz nos musiał puścić się za suką ale ile kilometrów przeszedł tego nikt nie wie. Quote
Dzika_Figa Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 zapisuję, zbiorę się do zrobienia allegro, może tam go właściciele wypatrzą Quote
Becia66 Posted May 22, 2011 Author Posted May 22, 2011 chciałam go umieścić na kundelkowej stronie w ,,zaginionych'' ale śladu nie ma. Nie wiem czy ja coś nieudolnie robię czy strona szwankuje. Quote
Asia & Ginger Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 Jejciu jak on mi przypomina moją Gingerkę! Ma taki sam wyraz pyszczka. :loveu: Quote
karolciasz28 Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 Cudowny psiak.Spaniele są świetnymi kumplami wiem bo moja ciocia ma spaniela z lasu. Quote
Asia & Ginger Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 Podniosę na dbranoc. Trzeba mu porobić ogłoszenia. Może odnajdzie się właściciel. Quote
Becia66 Posted May 24, 2011 Author Posted May 24, 2011 Asia & Ginger napisał(a):Podniosę na dbranoc. Trzeba mu porobić ogłoszenia. Może odnajdzie się właściciel. ten właściciel to sam tłumok jeden powinien się odnależć. Biszkopt zgłoszony do jedynego schroniska w pobliżu, miałam już nawet telefon stamtąd ale chodziło o młodszego /zresztą przeslałam zdjęcia poszukującemu/. Przytulisko w Boguchwale - gdzie teraz psiak przebywa jest rzut beretem od miejsca gdzie go znaleziono. Ktoś go strasznie nieudolnie poszukuje - jeśli w ogóle. Quote
Becia66 Posted June 1, 2011 Author Posted June 1, 2011 Witaj Biszkopciku. Florentynka zrobiła ci piękny plakacik, teraz jeszcze tylko wydrukować i szukamy ,,twoich ludzi ''którzy ciebie nie szukają. Dziękujemy Florentynko :buzi:. Quote
Becia66 Posted June 1, 2011 Author Posted June 1, 2011 Jeszcze raz chcę podziękować Florentynce za zrobienie grafiki plakatu i Ewatr za ich wydrukowanie. :Rose: Jutro z majuską ruszamy rozwieszać po okolicy. Quote
Florentynka Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Wieszajcie skutecznie - niech się odnajdą właściciele. Quote
Becia66 Posted June 1, 2011 Author Posted June 1, 2011 Dostałam takiego maila w sprawie Biszkopta Witam serdecznie. Jestem zainteresowana Adopcją Biszkopcika,czy znalazł już domek? Mam w domu Suczkę kundelka 3 letnią, bardzo przyjazna i pocieszną,mieszkam w małym domku na wsi,dużo zieleni i Ogrodzenie.Chciałabym Aby Biszkopcik znalazł u mnie nowy dom;) Pozdrawiam i czekam na odpowiedz Kamila Jak pisałam wcześniej - jutro z majuską jedziemy wieszać ogłoszenia, jak przez tydzień nikt się nie odezwie trzeba mu chyba nowy dom szukać. Biszkopt jest na naszej boguchwalskiej stronce, jest też na stronce ,,Kundelka'' w zaginione/znalezione, jest na FB. Dzwoniłam osobiście do ,,Kundelka'' i prosiłam o sprawdzenie w ich osobistym zeszycie czy ktoś go nie poszukuje i poprosiłam o wpisanie go jako znalezionego. To już ponad 2 tygodnie i nic. Nikt nie zadał sobie trudu żeby zajrzeć gdziekolwiek i sprawdzić czy go ktoś nie znalazl, ani sam się nie ogłasza. Albo temu komuś na nim nie zależy, albo czekają aż sam wróci lub strasznie nieudolnie szukają. Zobaczymy czy będzie jakiś odzew po plakatach. Quote
Florentynka Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 No cóż - ma chłopak jakąś opcję, jeśli nie znajdą się dotychczasowi opiekunowie. Quote
majuska Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Pamiętacie sytuację z Liskiem, jak już tak z pół roku siedział w nowym domu, to dostałam telefon od jego właścicieli, że to ich pies, że im uciekał, no ale jak ma dom to juz niech sobie tam siedzi, ludzie mieszkali 2 km od przytuliska, 2 lata chyba psiak w schronie siedział:shake: Quote
Becia66 Posted June 2, 2011 Author Posted June 2, 2011 no i zrobiłyśmy z majuską objazdówkę i wynika z tego, że to pies porzucony. Same plakaty nic by nie dały, najwiekszą skarbnicą informacji są ludzie i wiecie co ? Każdy którego pytałyśmy o niego psa poznawał, że biegał to tu, to tam, to pod szkołą go dokarmiali, to na tartaku, że chyba coś go potrąciło bo długo utykał na jedną nogę. I co za zbieg okolicznoći, podeszłam do gościa na rowerze, a on mówi że to właśnie on zgłosił go do przytuliska bo sam ma 2 spaniele i ludzie mysleli że to im zaginął. Przygarneli go na 2 tygodnie i kiedy łapa wyzdrowiała zgłosili do gminy i przyjechali po niego. Nie mogli go zatrzymać bo nie zgadzał sie z jednym z piesków. Następna osoba ktora się przy nas zatrzymała też potwiedziła że on sie tak plątał ze 2 miesiące, że to na pewno nie pies stąd tylko pewnie podrzucony bo przez pierwsze dni trzymał się drogi. A więc wystawiamy Biszkopta do adopcji. Quote
Becia66 Posted June 2, 2011 Author Posted June 2, 2011 Biszkopcik słodki czarował nas cały czas. Gonił za piłeczką, przytulal się , no i zaliczył długi spacer. Quote
Dzika_Figa Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 A jak tam ta zainteresowana Biszkoptem osoba? Rozwija się coś? Majuska, dobiłaś mnie tym Liskiem... Po dwóch latach się ocknęli, nieźle! Straciłam resztki wiary w ludzi. Quote
Becia66 Posted June 2, 2011 Author Posted June 2, 2011 Dzika_Figa napisał(a):A jak tam ta zainteresowana Biszkoptem osoba? Rozwija się coś? rozwija się, zobaczymy :razz:. Quote
Florentynka Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 No to pewnie nie zaszkodzi potrzymać kciuki za ten rozwój... Quote
majuska Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Dzika_Figa napisał(a): Majuska, dobiłaś mnie tym Liskiem... Po dwóch latach się ocknęli, nieźle! Straciłam resztki wiary w ludzi. A zadzwonili dlatego, że znaleźli gdzieś przypadkiem w necie jedno z naszych ogłoszeń, bo jeszcze gdzieś widniało, a tych ogłoszeń to przecież masa była wszędzie wtedy jak Lisek szukał domu,stawałyśmy na głowie z nim przecież, gdyby bałwan jeden z drugi mając komputer i neta machnęli chociaż jedno ogłoszenie że poszukują swojego psa, np. na kundelkowej stronie.....ech..brak słów. A odnośnie rozwijającej się sytuacji Biszkopta to ja wczoraj byłam świadkiem prześwietlająco -skanująco - filtrującej rozmowy cioci Beci z potencjalnym domkiem:diabloti: ..no ale czekamy na rozwój sytuacji...i oczywiście trzymamy kciuki :) Quote
Becia66 Posted June 3, 2011 Author Posted June 3, 2011 A u Biszkopta cisza, czekałam dzisiaj na telefon wedle umowy i nic. O niego jakoś się nie martwię, myślę że parę ogłoszeń rozwiązałoby sprawę. Ten raczej niedoszły domek wypatrzył go na FB. Biszkopt nie ma żadnych ogłoszeń i myślę że już najwyższa pora skoro właściciel nieuchwytny. Quote
figa33 Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 też nie wiedziałam ,ze Lisek siedział 2 lata w przytulisku tak blisko właścicieli ...:shake: oj , w taki razie jak bardzo się starali odzyskać psa :shake: ale za to teraz ma domek na jaki zasługuje :lol: Quote
majuska Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 http://tablica.pl/oferta/biszkopt-bezdomny-cocker-spaniel-ID7YfZ.html http://krakow.cwirek.pl/oddam-przyjme-zamienie/biszkopt-bezdomny-cocker-spaniel,id3f6044f41d53d.html http://krakow.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId=287848201&MessageId=MSG.VIEW_AD.AD_ACTIVATEDMXAdIdMZ287848201MXGuidMZ13059a67-0150-a20b-26a5-14b9ffffe11c&mpname=LocClass-PreAuthAd&mpname=LocClass-FreeAd&mpuid=39962837%3B287848201%3B39962837%3B3200003%3B9124%3B%3B%3B%3B%3B1307174139291&secev=AQAAATBNpkQAAM0AAAABACIxMzA1OWE2NzU5Yi5hMjBiMjY2LjI3YmExLmZmZmZjNDk1AAAAAQAAAAARKDcJANiuQ3qfzTRvkpYIppNvQLcOcrkB&wmid=287848201 http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Biszkopt,41278 http://www.krosno24.pl/ogloszenia.php?podstr=pokaz&kat=11&pod=3 http://rzeszow.olx.pl/item_page.php?Id=212588336&ts=1307174978 http://www.podkarpacie24.pl/ogloszenia/szczegoly/156800 rzeszowiak.pl katowiczak.pl krakowiak.pl tarnowiak.pl cztery ostatnie Beciu do aktywacji Quote
Becia66 Posted June 4, 2011 Author Posted June 4, 2011 majuska - dziękuję bardzo za ogłoszenia, łikend jest to może ktoś sie odezwie. Upały takie, że głowa pęka, a co dopiero te psiaki zamknięte w blaszanych boksach muszą przeżywać to strach myśleć. Quote
Recommended Posts