Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Century Gothic]ORIONKA vel MIŚKA[/FONT] [SIZE=2](po lewej stronie)

[SIZE=4]DT STAJE SIĘ DS :)

uratowana z działek, porzucona, pobita

Sunia jest po operacji.
Miała ropomacicze i już od tego zatruty organizm.
Ma pękniętą żuchwę i połamane nogi.:shake::shake::shake:

KTO JEJ TO ZROBIŁ?!

Potrzebujemy wsparcia !
Sunia jest nadal pod opieką TOZ Wrocław.

KONTAKT:
726714598
[email protected]

Edit:
sunia w dt dochodzi do siebie, obecna opiekunka zakochana po uszy w psie, może dt stanie się ds, trzymamy kciuki :):) więcej strona 2

Posted

przyjechała do pani która się nią obecnie opiekuje i okazało się że nie chodzi, mało je, za to na szczęście pije. Na drugi dzień miała robione USG i wykazało mocne ropomacicze, nie urodziła całego łożyska (parę dni wcześniej urodziła szczeniaki - niestety nigdzie ich w okolicy nie było) i zaczęło się trucie organizmu. Potrzebny był natychmiast zabieg sterylizacji, który odbył się dziś. Dziś też okazało się, że ma pękniętą żuchwę i powybijane rzepki z nóg!!! Ktoś musiał ją katować kopiąc.
Miśka (vel Orionka) bardzo wystraszona u Pani, ale jak to z pieskami bywa, podchodzi by miziać ją po łepku. Rozczulające są psy.. :oops:

Posted

no potrzeba tych pieniędzy, dzisiaj ma być u weterynarza, poszło już ok 500 zł na nią, a miała byc tylko sterylka, miejsce jest dobre gdzie jest, Pani bardzo o nią dba, jest rewelacyjna, chciała dać dt innym potrzebującym (bardzo nieadopcyjnym) ale w sumie poszły albo do ds albo do dt (też szok że taki Azorek znalazł dt) więc zaproponowałam Miśkę bo była na ulicy jeszcze i widzicie co się okazało, ale m-c wcześniej jak zabieraliśmy MAlikę Orionka chodziła przecież, Asia też widziała, a tu takie rzeczy nagle się stały eh
Orionka vel Miśka dochodzi do siebie, zaraz wkleję opis z maila z wczoraj:
Zdrowieje w oczach, ma spory apetyt, jest bardzo towarzyska, grzeczna i czysta. Chodzi przy nodze, słucha komend, łapę podaje - bystrzacha :)
Jutro jedziemy na kontrolę do weterynarza, myślę, że wszystko będzie dobrze.

mam zdjęcie, wkleję już w domu

Posted

Zapiszę.
Jak Miśka wydobrzeje - pomogę w ogłoszeniach.
Piękna jest.
A temu kto jej to zrobił, niech się wiedzie jak najgorzej. Płakać się chce.

Posted

xmartix napisał(a):
Miśka dochodzi do siebie, już się czuje na szczęście dobrfze, dt zakochany, pewnie zostanie ds..

jakie dobre wieści

a na bazarku na Orionkę/Miskę pustki :(

Posted

Nikaragua napisał(a):
xmarix widzisz????

Nikaragua, to dzięki Twojemu bazarkowi dotarłam do suni ;).
Ucieszyło mnie, że sprawa Farta jest opanowana. Te borderowate leżą mi na sercu i wątrobie i nie mogę przejśc obojętnie obok.

Posted

Reno2001 napisał(a):
Nikaragua, to dzięki Twojemu bazarkowi dotarłam do suni ;).
Ucieszyło mnie, że sprawa Farta jest opanowana. Te borderowate leżą mi na sercu i wątrobie i nie mogę przejśc obojętnie obok.

Ciesze się i witam :)