xmartix Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 [FONT=Century Gothic]ORIONKA vel MIŚKA[/FONT] [SIZE=2](po lewej stronie) [SIZE=4]DT STAJE SIĘ DS :) uratowana z działek, porzucona, pobita Sunia jest po operacji. Miała ropomacicze i już od tego zatruty organizm. Ma pękniętą żuchwę i połamane nogi.:shake::shake::shake: KTO JEJ TO ZROBIŁ?! Potrzebujemy wsparcia ! Sunia jest nadal pod opieką TOZ Wrocław. KONTAKT: 726714598 [email protected] Edit: sunia w dt dochodzi do siebie, obecna opiekunka zakochana po uszy w psie, może dt stanie się ds, trzymamy kciuki :):) więcej strona 2 Quote
xmartix Posted May 21, 2011 Author Posted May 21, 2011 przyjechała do pani która się nią obecnie opiekuje i okazało się że nie chodzi, mało je, za to na szczęście pije. Na drugi dzień miała robione USG i wykazało mocne ropomacicze, nie urodziła całego łożyska (parę dni wcześniej urodziła szczeniaki - niestety nigdzie ich w okolicy nie było) i zaczęło się trucie organizmu. Potrzebny był natychmiast zabieg sterylizacji, który odbył się dziś. Dziś też okazało się, że ma pękniętą żuchwę i powybijane rzepki z nóg!!! Ktoś musiał ją katować kopiąc. Miśka (vel Orionka) bardzo wystraszona u Pani, ale jak to z pieskami bywa, podchodzi by miziać ją po łepku. Rozczulające są psy.. :oops: Quote
NikaEla Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 :( czyli trochę późno ją zabrano z tamtego miejsca... ale dobrze, ze już jest Ktoś kto się nią zaopiekuje Quote
NikaEla Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 xmartix powiedz jakiej konkretnej pomocy trzeba... pieniędzy pewno... Quote
Asia & Ginger Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 Zatkało mnie totalnie! Biedna Orionka... :-( Quote
xmartix Posted May 23, 2011 Author Posted May 23, 2011 no potrzeba tych pieniędzy, dzisiaj ma być u weterynarza, poszło już ok 500 zł na nią, a miała byc tylko sterylka, miejsce jest dobre gdzie jest, Pani bardzo o nią dba, jest rewelacyjna, chciała dać dt innym potrzebującym (bardzo nieadopcyjnym) ale w sumie poszły albo do ds albo do dt (też szok że taki Azorek znalazł dt) więc zaproponowałam Miśkę bo była na ulicy jeszcze i widzicie co się okazało, ale m-c wcześniej jak zabieraliśmy MAlikę Orionka chodziła przecież, Asia też widziała, a tu takie rzeczy nagle się stały eh Orionka vel Miśka dochodzi do siebie, zaraz wkleję opis z maila z wczoraj: Zdrowieje w oczach, ma spory apetyt, jest bardzo towarzyska, grzeczna i czysta. Chodzi przy nodze, słucha komend, łapę podaje - bystrzacha :) Jutro jedziemy na kontrolę do weterynarza, myślę, że wszystko będzie dobrze. mam zdjęcie, wkleję już w domu Quote
NikaEla Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 xmartix napisał(a):no potrzeba tych pieniędzy, ojej, a ja zabazarkowana już jestem :( Quote
NikaEla Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 Ale z pozostałości zrobiłam bluzeczkowy bazarek http://www.dogomania.pl/threads/208322 Quote
NikaEla Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 te biało-czarne zawsze najbardziej mnie za serce chwytają.... Quote
Jasza Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Zapiszę. Jak Miśka wydobrzeje - pomogę w ogłoszeniach. Piękna jest. A temu kto jej to zrobił, niech się wiedzie jak najgorzej. Płakać się chce. Quote
xmartix Posted May 25, 2011 Author Posted May 25, 2011 Miśka dochodzi do siebie, już się czuje na szczęście dobrfze, dt zakochany, pewnie zostanie ds.. Quote
NikaEla Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 xmartix napisał(a):Miśka dochodzi do siebie, już się czuje na szczęście dobrfze, dt zakochany, pewnie zostanie ds.. jakie dobre wieści a na bazarku na Orionkę/Miskę pustki :( Quote
Reno2001 Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Mam nadzieję, że rzeczywiście ten Dt stanie się DS. Tymczasem poproszę o konto to wpłacę 30zł. Quote
NikaEla Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 [quote name='Reno2001']Mam nadzieję, że rzeczywiście ten Dt stanie się DS. Tymczasem poproszę o konto to wpłacę 30zł. xmarix widzisz???? Quote
Reno2001 Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Nikaragua napisał(a):xmarix widzisz???? Nikaragua, to dzięki Twojemu bazarkowi dotarłam do suni ;). Ucieszyło mnie, że sprawa Farta jest opanowana. Te borderowate leżą mi na sercu i wątrobie i nie mogę przejśc obojętnie obok. Quote
NikaEla Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Reno2001 napisał(a):Nikaragua, to dzięki Twojemu bazarkowi dotarłam do suni ;). Ucieszyło mnie, że sprawa Farta jest opanowana. Te borderowate leżą mi na sercu i wątrobie i nie mogę przejśc obojętnie obok. Ciesze się i witam :) Quote
Reno2001 Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Ja zaglądam, ale generalnie czekam na wieści o zdrowiu sunieczki no i na dane do przelewu ;). Nie wiem, gdzie mam wpłacic zadeklarowane 30zł? Quote
Recommended Posts