Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Kociabanda2']na razie to kandydaci chcieliby raczej dowiedzieć się więcej o Kami, a w zasadzie "poznać ją" osobiście :) Tylko ja szczegółów nie znam i nie wiem co odpisać :/ Nie wiem czemu nie napisali na podany w ogłoszeniu kontakt. Pewnie nie zauważyli, że kto inny wystawia.[/QUOTE]

Bardzo często tak jest... tak chyba im łatwiej.

Posted

Może to będą ludzie Kami? Może akurat się zdarzy tak, że dziewczyna znalazła swoje miejsce na ziemi i swoich ludzi?
Trzymam kciuki i daj znać jaka jest odpowiedź !

Posted

[quote name='suślik']Może to będą ludzie Kami? Może akurat się zdarzy tak, że dziewczyna znalazła swoje miejsce na ziemi i swoich ludzi?
Trzymam kciuki i daj znać jaka jest odpowiedź ![/QUOTE]

Do chwili obecnej, ja nie dostałam odpowiedzi...chyba, że przesłana została znowu przez allegro.

Posted

[quote name='zuzlikowa']Do chwili obecnej, ja nie dostałam odpowiedzi...chyba, że przesłana została znowu przez allegro.[/QUOTE]
weszłam właśnie na maila... [B]Zuzlikowa[/B] Ty chciałaś posłać mi kopię wiadomości do tych ludzi czy się pomyliłaś i wysłałaś do mnie zamiast do nich???????????!!
[COLOR=red]Jeśli kliknęłaś "odpowiedz" to przyszło do mnie :( Musisz użyć adresu podanego w mailu ode mnie.[/COLOR]

Posted

[quote name='Kociabanda2']aaaaaaaaaaaaa! :( ale się pomieszało wszystko :( Zuzlikowa zajrzyj tu natychmiast i biegnij się poprawić![/QUOTE]

I już biegnę się poprawić.... i wysłane pod adres nadawcy maila do Ciebie.

Dzięki za alarm skuteczny! :)

Posted

[quote name='gawronka']Pewnie ludzie czekają a tu nic .Dobrze,że Ciotki czujne jak ważki :cool3:[/QUOTE]

Dobrze! :)
A ja miałam dzisiaj telefon z Bielska Podlaskiego o Kami... i wydzwaniam do Kuny uparcie :).

Posted

[quote name='zuzlikowa']Dobrze! :)
A ja miałam dzisiaj telefon z Bielska Podlaskiego o Kami... i wydzwaniam do Kuny uparcie :).[/QUOTE]

Z Bielska? Żartujesz chyba? :D A zdradzisz nam coś więcej? Jakie nastawienie? Jakie podejście do Kami i jej przeszłości? No mów mów co wiesz :D

Posted

[quote name='zuzlikowa'][B]Bazarki dla Kami i Fuksika:[/B]

_ mini pendrivy i metalowe smyczki:
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/213122-Pendrivy-i-metalowe-smycze-dla-Kami-i-Fuksa...DO-26.08.2011?p=17467385#post17467385[/URL]

_kubeczki, świeczniki, pojemniczek, maselniczka, komplet pióro/długopis i obraz nie tylko do nowoczesnego mieszkania:
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/213125-Kubki-Londyn-Pary%C5%BC-Rzym-%C5%9Bwieczniki-IKEA-maselniczka-%E2%80%93-dla-Kami-i-Fuksa-...-DO-26.08"]http://www.dogomania.pl/threads/213125-Kubki-Londyn-Pary%C5%BC-Rzym-%C5%9Bwieczniki-IKEA-maselniczka-%E2%80%93-dla-Kami-i-Fuksa-...-DO-26.08[/URL]

_ ksiżąki nie tylko o pielęgnacji psa...
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/213129-Psie-ksia%C5%BCki-i-nie-tylko-dla-bernardyn-ki-Kami-...-do-26.08.2011?p=17468200#post17468200[/URL]

ZAPRASZAMY! :smile:[/QUOTE]

[SIZE=5][B]OSTATNIE GODZINY BAZARKÓW!...tylko do 23:59 !

Zapraszamy do licytacji![/B][/SIZE]

Posted

[quote name='suślik']Z Bielska? Żartujesz chyba? :D A zdradzisz nam coś więcej? Jakie nastawienie? Jakie podejście do Kami i jej przeszłości? No mów mów co wiesz :D[/QUOTE]

Dokładnie z Bielska Podlaskiego!
I to odpowiedź na maila, którego przesłała mi Kociabanda :)

Dom z ogrodem, 2 beniaste- pies 6l i szczeniorka 4m-czna... bez kotów i dzieci... z doświadczeniem, choć pan mniej przekonany, pani zaś bardzo zdeterminowana... pan chciał dzisiaj jechać Kami zobaczyć, ale nie było to możliwe, więc poprosłam o umówienie się z Kuną w poniedziałek. Pan pracuje nawet kilka dni poza domem, pani raczej w domu. Psiaki nocują w kotłowni, w domu mają swobodny dostęp do parteru, na piętro zaś nie wolno im wchodzić.
Psiak jest wykastrowany, ale z charakterkiem i tendencją do ustawiania psów.

Tak na szybko tyle... nie ma co się spieszyć, bo Kami i tak przez cieczkę nie może się ruszyć( zbyt duży stres i pęd do "powrotów" do swoich), więc nie wcześniej będzie można mysleć o jej wyadoptowaniu niż za miesiąc.
Co do sterylki dom pozytywnie nastawiony... deklaruje chęć ew. sterylizacji w określonym czasie( do ew. rozważenia).
Dobrze byłoby zerknąć jak Kami zareaguje na szczeniorkę, więc zaproponowałam ew. odwiedziny rodzinki w hoteliku... wszystko do uzgodnienie z Kuną.Jest czas, nie jest daleko więc spotkań i wizyt może być więcej... ale zobaczymy jak dom zareaguje po spotkaniu z Kami.
Co do tendencji Kami do ucieczek(sprytu i inteligencji także :) ) dom uprzedzony i musi wziąść to pod uwagę(ogrodzenie: przód parkan, reszta siatka). O potrzebie biskości u Kami także poinformowałam.

Posted

No to póki co wieści świetne :) Czyli jest nadzieja :) trzymam kciuki :) A Kamulec to nawet nie wie, że człowieki się nią zainteresowały. Pewnie Wojtka bajeruje i za Kuną chodzi krok w krok :)

Posted

Wieczorem miałam drugi telefon o Kami z okolic Wejcherowa... to ponad 400km!

Młody leśnik, dom w lesie , ogrodzony siatką, psiak miałby mieszkać w domu, chodzić na spacery z panem, nie ma innych zwierząt ...no, jedynie rybki.
Doświadczenie z Onką przerośniętą(blisko 70kg).

[B]Szukajmy kogoś do wizyty przed adopcyjnej z okolic Wejcherowa- warto ją zrobić na wszelki wypadek... ZNACIE KOGOŚ z tamtych okolic?[/B]

Posted

[quote name='zuzlikowa'][B]Bazarki dla Kami i Fuksika:[/B]

_ mini pendrivy i metalowe smyczki:
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/213122-Pendrivy-i-metalowe-smycze-dla-Kami-i-Fuksa...DO-26.08.2011?p=17467385#post17467385[/URL]

_kubeczki, świeczniki, pojemniczek, maselniczka, komplet pióro/długopis i obraz nie tylko do nowoczesnego mieszkania:
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/213125-Kubki-Londyn-Pary%C5%BC-Rzym-%C5%9Bwieczniki-IKEA-maselniczka-%E2%80%93-dla-Kami-i-Fuksa-...-DO-26.08[/URL]

_ ksiżąki nie tylko o pielęgnacji psa...
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/213129-Psie-ksia%C5%BCki-i-nie-tylko-dla-bernardyn-ki-Kami-...-do-26.08.2011?p=17468200#post17468200[/URL]

ZAPRASZAMY! :smile:[/QUOTE]

[SIZE=5][B]OSTATNIE minuty BAZARKÓW!...tylko do 23:59 !

Zapraszamy do licytacji![/B][/SIZE]

Posted

[quote name='gawronka']ten drugi wydaje się dobry :roll: Jezu, zaciskam kciuki z całej siły:cool2:[/QUOTE]

Nie próbuję jeszcze określać, który dom byłby lepszy... oba mają swoje plusy.
Chciałabym , żebyśmy sprawdzili oba domki. Pierwszy będzie kontaktował się z Kuną w poniedziałek... a drugi czeka już na wizytę domową...

[B]Tak więc pilnie potrzebujemy kogoś z okolic Wejcherowa... i chyba mobilnego... do wizyty w leśniczówce u pana leśniczego![/B]

Posted

Zuzlikowa błagam pilnuj się kobieto :eviltong: Znów ten sam numer :roll: Wysłałaś maila do mnie zamiast do tych ludzi. Dobrze, że akurat dziś zajrzałam na maila, bo nie patrzę codziennie.

[quote name='Kociabanda2']weszłam właśnie na maila... [B]Zuzlikowa[/B] Ty chciałaś posłać mi kopię wiadomości do tych ludzi czy się pomyliłaś i wysłałaś do mnie zamiast do nich???????????!!
[COLOR=red]Jeśli kliknęłaś "odpowiedz" to przyszło do mnie :( Musisz użyć adresu podanego w mailu ode mnie.[/COLOR][/QUOTE]

Posted

[quote name='Kociabanda2']Zuzlikowa błagam pilnuj się kobieto :eviltong: Znów ten sam numer :roll: Wysłałaś maila do mnie zamiast do tych ludzi. Dobrze, że akurat dziś zajrzałam na maila, bo nie patrzę codziennie.[/QUOTE]

No i masz... i znowu się poprawiłam grzecznie :)
Dobrze, że weszłaś!

Posted

[quote name='zuzlikowa']

[B]Tak więc pilnie potrzebujemy kogoś z okolic Wejcherowa... i chyba mobilnego... do wizyty w leśniczówce u pana leśniczego![/B][/QUOTE]

Niestety ja nie znalazłam nikogo do sprawdzenia domku pod Wejcherowem... konkretniej w gm. Łęczyce.
[B]Dziewczyny pomóżcie, bo nie wiem do kogo się zwrócić o tę wizytę- [/B]przekopałam Mapę pomocy dogomaniakom i nie znalazłam nikogo, a to dobre kilkadziesiąt kilometrów od Gdańska i Gdyni :(

Posted

[quote name='gawronka']Może napisać na wątkach woj. pomorskiego. ja kiedys tak szukałam dziewczyny do wizyty. :roll:[/QUOTE]

A mogłabyś?

[B]Chodzi dokładnie o miejscowość Łęczyn Górny w gm. Łęczyce.[/B]
Wpiszę informację w tytule i podpisie...może to coś da także...

Posted

[quote name='gawronka'][url]http://www.dogomania.pl/threads/213710-WIZYTA-PA_-%C5%81%C4%99czyn-G%C3%B3rny-gm.%C5%81%C4%99czyce-pow.wejcherowski-PILNE_dla-KAMI?p=17535355#post17535355[/url][/QUOTE]

:)... dziękuję!