Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='sylrwia']No niezła gromadka :) A gdzie nowe pomarańczowe aporciki:razz:??[/quote]

witam:multi:
leza dziewicze w szufladzie:evil_lol:

[quote name='Cerber']Czeeeeść wig... :)
być moze masz rację, ale ja Ci powiem, że np. Cerber to w sumie sam wykazywał chęci aportowania(...)[/quote]

no wlasnie, a Ty ta chec pielegnowalas i dzieki temu aportuje i to lubi:p

[quote name='Czoko']Jak wygląda wymiana sierści na zimową (...)

Aale masz super i dzielne dziewczyny!!!
Moja Chocunia mężowi piłeczkę oddaje do ręki a mnie tylko wypluwa i czeka aż kopnę - kocha piłkę nożną...Kundelkowi formalny aport nie jest potzrzebny ale wolałabym żeby umiała "przynieś", "oddaj", "szukaj"...

Pozdrawiam Ewa[/quote]

najpierw leci w cholere podszerstka, a potem w cholere tych oscistych..
dla mnie dramat, ale da sie przezyc;)
a tam, potrzebny, chociaz do tego, zeb cos robic:)
polecam metode klikerowa i ksiazki p. Mrzewinskiej - same dobre pomysly:)
moje tez lubia pilke kopana;)

• Replies 10.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='BBeta']Co do tego placu zabaw to moja Kaja uwielbia piaskownice :cool3: Jak do niej wpadnie to jej normalnie odwala, lata dookoła, kopie, skacze jednym słowem szaleństwo :evil_lol: :evil_lol:[/quote]

ada tez uwielbia (widac na otkach zapiaszczona mordke), ale niezbyt pozwalam, bo mam jakis opor jezeli chodzi o psa w dzieciecej piaskownicy;)

[quote name='bellatriks']no i bardzo dobrze!:cool3:[/quote]
:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='Czoko']Aale masz super i dzielne dziewczyny!!!
Moja Chocunia mężowi piłeczkę oddaje do ręki a mnie tylko wypluwa i czeka aż kopnę - kocha piłkę nożną...Kundelkowi formalny aport nie jest potzrzebny ale wolałabym żeby umiała "przynieś", "oddaj", "szukaj"...[/quote]

Cześć wig...

Cerber też uwielbia piłkę nożną... :multi: :multi: :multi: moze kiedy sie skumamy i rozegramu meczyk... :cool3: :cool3: :D Cerber też umie grać w koszykówkę, jak był młodszy to chodziłam z nim na boisko i nosem uderzał piłkę, nie zawysoko ja podrzucał, ale zawsze coś, jakbym tak z nim regularnie ćwiczyła to w końcu trafiłby kiedyś do kosza, jestem tego pewna... :D:D:D: i byłby Cerber pies na medal, albo Cerber pies na gole :D:D:D:D:D:D:D

Posted

Użyłam słowo formalny aport - miałam na myśli regulaminowy - z zastosowaniem komendy z oddaniem aportu do ręki...Choculka za całodzienną zabawę piłką ukochaną piszczacą albo przynoszenie czegokowiek rzuconego odda wszystko - trudno cały dzień się schylać i rzucać dlatego wprowadziliśmy grę w piłkę nożną...Leży i czeka kiedy ktoś kopnie...

Posted

tzn dla mnie formalny aport to przynoszenie z wysiedzeniem i oddaniem na komende.
zabawowy to totalny fristajl;)
ha, a najlepszy jest pies PO powrocie z takiego szpacyrku... a jeszcze lepsze 3:evil_lol:

Posted

Teraz dobrze się zrozumiałyśmy - dla nas aportowanie to właśnie szaleńcza zabawa z szaleńczym biegiem i noszeniem wszystkiego w pysiu - ale dla kundliczki to najwazniejsze - leży później zachwycona z psim uśmiechem..

Posted

jaakie cudne foty z palcu zabaw, Ada prześliczna, ta żółta obróżka w łapki :loveu: :loveu: :loveu:
od wczoraj przybyło kilka stron, normalnie szukałam od końca fotek!!:crazyeye:
ale miodzio :loveu:

Posted

[quote name='Czoko']Teraz dobrze się zrozumiałyśmy - dla nas aportowanie to właśnie szaleńcza zabawa z szaleńczym biegiem i noszeniem wszystkiego w pysiu - ale dla kundliczki to najwazniejsze - leży później zachwycona z psim uśmiechem..[/quote]

:) dzis bylam okrutna i nawet nie wyciagnelam pilki... jakos nie mialam nastoju

[quote name='eria']jaakie cudne foty z palcu zabaw, Ada prześliczna, ta żółta obróżka w łapki :loveu: :loveu: :loveu:
od wczoraj przybyło kilka stron, normalnie szukałam od końca fotek!!:crazyeye:
ale miodzio :loveu:[/quote]

dzieki:p ta na Monie? dostala ja bystra, ale jakos monie w niej lepiej;)
galeria sie rozrasta:evil_lol:

[quote name='milena182'][B]sliczne zdjecia a nikt sie was nie czpiel ze na placu sie bawiliscie?bo u nas to osiedle jest anty-psie:shake::-([/B][/quote]

ja sie bawie, jak jest pusto, bo potrafia mnie ochrzanic..
to jest w parku, wiec w miare looz
dzis placyk tez byl pusty, ale musialam wracac do roboty:shake:

Posted

No własnie robie tak jak ty Wig z tym aportem i ch.. mnie bierze czasem.
Ona uwielbia biegać za piłka ,ale nie potrafi skumać ,ze ma przyniesc.
Zapomniałbym!
Kaja przynosi mi slicznie pod nogi jak z kims gadam widzi wtedy ,ze ją olewam i przynosi piłeczke!

Posted

Plac zabaw dla psów:cool3:
Super fotki, mają radoche dziewczynki:loveu:

Mój Negro przyniesie wszystko, ale czasem nie od razu, tylko najpierw z aportem poszaleje, a jak skończy go tarmosić, to przyniesie;) Inne rzeczy przyniesie od razu, tylko z piłką czasem tak wydziwia:cool1:;)

Posted

[quote name='wiq']tzn dla mnie formalny aport to przynoszenie z wysiedzeniem i oddaniem na komende.
zabawowy to totalny fristajl;)
ha, a najlepszy jest pies PO powrocie z takiego szpacyrku... a jeszcze lepsze 3:evil_lol:[/quote]

[FONT=System]kurcze Hugol uwielbia aportować, ale bez oddawania...:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
potrafi pływać godzinę, ale nie chce oddać tego po co płynął...i smakołyki sie w ogóle wtedy nie liczą....:roll:[/FONT]

Posted

Gochgoch - ty mi nie mów o pływaniu Kaja pływa tak długo aż widać już tylko pysk i oczy.A najlepsze do aportowania z wody są duze patole .
Czarek woli poujadać na brzegu ew. czasem pare razy popłynie za patykiem oby nie za daleko :D

Posted

[B]Ola&Kora[/B]- dzis nie robilam. jezeli jednak chcecie zobaczyc troche fcrow ze swiatowki - [URL="http://www.fcr.fora.pl/viewtopic.php?t=127"]zapraszam[/URL]
[B]olekg18[/B], to masz sie czego chwycic! naucz ja, ze zabawa jest na Twoich warunkach - albo oddaje i jej rzucasz, albo niech sie bawi sama.
moze byc tez pilka na sznurku - zanim wpluje chwyc za sznurek i zacznij sie z nia przeciagac, pozwalaj jej wygrwac (z tym, ze "pusc" musi wykonywac bezwzglednie).
i z wody nosi - super! wiadomo - im plusk wiekszy tym lepszy:D:evil_lol:
[B]Dobcia[/B] - bo pilka jest ''my precioussss":evil_lol:
[B]gochgoch[/B]- to samo, co u Olka. na Waszym miejscu sprobowalabym tez troche formalnego aportu - tj siedzenie z przedmiotem i oddawanie na komende. polecam klikera - niezwykla precyzja.