Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wesolo jest bardzo:lol:
i czasem ciezko.. 3 psy to juz spore ograniczenie i mimo licznych zalet wiecej nie zdecyduje sie na wiecej niz 2 psy na raz;)
glowna zaleta jesy to, ze kazdy pies jest indywidualnoscia i nadaje sie do czegos innego - tym sposobem mam szersze pole widzenia i mozliwosci szkolenia;)
glowna wada - ciezko sie prowadzi ulica 3 psy;) ich posiadanie wymaga tez lepszych zdolnosci organizacyjnych - 1 psa moge zabrac wszedzie, 2 prawie wszedzie, a 3..;)

• Replies 10.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='wiq']wesolo jest bardzo:lol:
i czasem ciezko.. 3 psy to juz spore ograniczenie i mimo licznych zalet wiecej nie zdecyduje sie na wiecej niz 2 psy na raz;)
glowna zaleta jesy to, ze kazdy pies jest indywidualnoscia i nadaje sie do czegos innego - tym sposobem mam szersze pole widzenia i mozliwosci szkolenia;)
glowna wada - ciezko sie prowadzi ulica 3 psy;) ich posiadanie wymaga tez lepszych zdolnosci organizacyjnych - 1 psa moge zabrac wszedzie, 2 prawie wszedzie, a 3..;)[/QUOTE]

Oj tak Wig masz rację, wiem po częscie co to znaczy, bvo nie raz przychodziła do mnie Kama (matka Cerbera) i musiałam oba psy prowadzić po ulicy na smyczy. Każdy psiak chodził w swoja strone, a ja myslałam, że się rozdwoję :shake: :shake: :shake: :shake: :shake:

Posted

Jak ja musze czasem z dwoma naraz wyjść to jestem cała poplątana w smycze ;] Kiedyś mnie o mało co nie rozerwały. Jedna ciągneła w jedną strone, a druga w drugą :evil_lol: No ale komu by się chciało wychodzić na raty, lepiej hurtowo ;]

Posted

za lenistwo trzeba placic:D:evil_lol::evil_lol:
ale szczerze mowiac - kiedy wchodze z 3ma naraz moge dluzej polazic niz kiedy sobie stadko dziele;)
p.s. wlasnie przegladam Twa galerie;)

Posted

a ja tam sobie z dwoma doskonale radzę, ulicą zawsze chodzą oba równiótko jak należy przy lewej nodze...no chyba że kota zobaczą :diabloti:
Foxi od strony nogi, a Kreon od zewnątrz,żeby mógł drzewka po drodze zaznaczać :evil_lol: .
Ludzie na mnie jak na wariatkę patrzą jak z nimi idę, a na Wiq z trzema to chyba jak na ufo :evil_lol:

Posted

[B]eria[/B], z dwoma tez nie mam problemu:D sprobuj jednak wziasc na spacer jeszcze 3ciego, ktory lubi rzucac sie na psy (rzeczona fige np.;) ). inny lubi i na psy (zamiary przyjacielskie), i na koty (wybitnie), a kolejny tez ciagnie, bo czemu by nie:evil_lol::evil_lol:
ladnie to ujelas - jak na ufo:evil_lol: na szczescie reklama zrobila swoje i spotykam sie raczej z zyczliwa ciekawoscia;)
[B]diabelkowa[/B], dzieki:)

Posted

wiq psiaki boskie, baner ...ciekawy zwłaszcza te zielone plamy na pysiu

Ja jak łaziłam z trzema to tez miałam problem (jeden z psiaków potrafi sie rzucic na psy, drugi na ludzi a trzeci -chce sie bawić )tak to sa problemy.Chociaż z moimi 2-ma bydlakami jakoś dochodze do porozumienia, czasem mamtylko problem jak ide z nimi na rozdwajanej smyczy, one sie cofna a potem chca isc inaczej i Figa idzie po mojej lewej a Ays po prawej i jak czasem przyspiesza to nie mam zawesoło :mad: <- raz sie tylko zdazyło ze lezałam na ziemi przez te ich zamiany.
Znowu jak mam wychodzić z nimi osobno to mam wyrzuty sumienia bo jedno zostaje w domu i jak zamykam drzwi i widze to zrozpaczone spojrzenie to mi sie serducho kraja i nie wytrzymuje ;)
Pozdrawiam Uska

Posted

witaj [B]Usia[/B]:)
banner to dzielo [B]erii[/B]:cool3:
no myslalam o dwojniku.. sprawdza sie to?
wlasnie jak ide z dwojka, o jedno przy prawej, drugie przy lewej nodze i jest spokoj:D
a z trojka gorzej;)
"Znowu jak mam wychodzić z nimi osobno to mam wyrzuty sumienia bo jedno zostaje w domu i jak zamykam drzwi i widze to zrozpaczone spojrzenie to mi sie serducho kraja i nie wytrzymuje ;-) "
otoz to:D:lol: dlatego ryzkuje i biore wszyskie;)

Posted

No właśnie Usia aporuszyła istotny problem...
Chce gdzieś iść tylko z Kreonem a widzę wzrok Foxi to nie wytrzymuję i zabieram oba...A jeszcze gorzej jak chcialabym wziąć Foxi, a zostawić Kreona (chodzi tu o problemy jakie mieliśmy z zostawaniem samemu w domu). Tylko raz mi sie zdarzyło zabrac Foxi a jego zostawić, i to niezłe cyrki musiałam wyprawiać żeby siedział cicho pod naszą nieobecność...

Posted

tak myslałam ze to Eria ona mi to juz duuuuuuuuzo banerków zrobiła i tez miedzy innymi jej zawdzieczam znalezienie domku dla Huga :loveu:
Co do smyczy to ja mam dwie jedna długą z dwoma karabinczykami na koncach wiec jak złapie po srodku to wychodzi podwójna ( ale jesli masz psa który moze chodzić bez smyczy, to na jednym z konców jest raczka z karabinczykiem wiec masz ułatwienie) a druga to zrobiona przeze mnie:
[URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4347fba3caa56c12.html"][IMG]http://images2.fotosik.pl/213/4347fba3caa56c12m.jpg[/IMG][/URL]
Kiedyś była smycza taka jak ta 1-a którą opisałam ale ja rozerwałam razem z psami.Zszyłam ja potem (tylko ze w innym miejscu doszyłam koncówke z karabinczykiem) i z koncówki zrobiłam raczke.Jak ci sie chce mozesz kupic tasme na metry np w castoramie a w sklepie np ze sprzetem jezdzieckim kupisz karabinczyki zszywasz to razem i masz smycz własnej roboty nawet na 3-5 psów z jedną raczką.Ułatwia to sprawe bo nie mieszaja ci sie smycze i psy miedzy soba jak to zwykle bywa;)
po za tym moge Ci przeslać link do strony sklepu gdzie mozesz podpatrzeć jak to jest zrobione i juz bez problemu zrobisz taka sama zwłaszcza ze nie jest to takie trudne.
Mi ta smycz bardzo ułatwiła sprawe bo bardziej panuje nad psami i nie musze sie meczyć z kilkoma smyczami zeby utrzymac w reku tylko mam jedna co np sprawdza sie jak ide z siatkami lub musze coś potrzymać a psa puscic nie mozna:p

Posted

czasem musze im poprowadzic zajecia indywidualne;), wiec zabieram tylko jedna - tragedii nie ma, bo 2 siedza razem.
za to kiedy biore flaty na spacer z Saba, Bystra musi zostac- chca sie pozrec:shake: ruda tego nie znosi.. i ja tez.. mamy z sabowa pania ambitny plan resocjalizacji.. ciekawe, czy wyjdzie;)

Posted

zapinam je czasem na taka skladana, ktora udaje dwojnik;)
ale chyba zrobie/kupie taka, ehm, bardziej profesjonalna;)
i chetnie zobacze ta podpowiedz;)

Posted

[quote name='wiq']dlatego staram sie jak najszybciej dojsc do miejsca, gdzie moge je spuscic;)
a z powrotem juz ida grzecznie - zmachane sa;)[/quote]

hehehehehehe no no :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: łobuzy jedne :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

[B]JA mam dwujak ale go nie uzywam bo moje psy sie nie potrafia zachowac
[IMG]http://www.karusek.com.pl/img_prod/b/b_4050.jpg[/IMG]
[/B][URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=31787[/URL]
tutaj jakbys sie zdecydowala to mozesz sobie zamowic,jest tanio i idzie na szczytny cel-dla Mileny->bernardynki:cool3:

Posted

[quote name='wiq'][B]zakla[/B], witam w ten listopadowy wieczor:cool3:
po czesci masz racje, ale Ada jest wszedzie:lol:[/quote] Nie uwierzę:lol: Ada jest na trzech pierwszych:cool3: Trzy ostatnie to Mona, nawet w dalszych postach sama tak napisałaś:evil_lol: Haha:loveu:
Ale i tak są cudne czarnuchy;)

Posted

[B]Cerber[/B], one tylko tak slodko wygladaja:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
[B]milena182[/B], dobry pomysl:cool3: moze zamowie sobie od razu trojnik:cool3:
[B]zakla[/B], ej.. ja jeszcze trzezwa jestem:evil_lol:... o ktorych fotkach mowisz..? daj linka, to rozstrzygniemy;)

Posted

Czesc wam wpadłam sie przywitać
wiq podpatrzyłaś coś w tym sklepie ??;)

dobre, czegos takiego jeszcze nie widziałam :cool3:
[IMG]http://www.karusek.com.pl/img_prod/b/b_4050.jpg[/IMG]

Posted

To się bardzo opłaca tutaj...chyba rzeczywiście zamówię taką smyczę...

edit : już zamówiłam

wymiziać mi Bystrą( Adę i Monę też ;)