Jump to content
Dogomania

Staruszek Hektor traci wszystko co ma :( Nie ma $ na hotel !POMOCY!!!

Recommended Posts

Posted

Kolejna smutna historia...Hektor

Wklejam zdjęcia z czasów kiedy go znalazłam oraz zdjęcia po wyleczeniu. Znalazłam go w listopadzie 2007 na drodze Zator - Oświęcim. Był wycieńczony, miał niedowagę, przy obroży wisiał mu kawałek łańcucha. Miał świerzba, grzybicę w uszach i pełno guzków na ciele. Na dodatek w wielu miejscach nie miał sierści. Wtedy było bardzo zimno. Wszedł do auta i od razu zasnął. U weterynarza powiedzieli,że pies jest w takim stanie że mam się zastanowić czy chce go leczyć. Te guzy mogą okazać się złośliwe i może lepiej było by go uśpić. Powiedziałam im żeby je usunęli, wykastrowali go i zobaczymy co będzie dalej. Guzy okazały się nie złośliwe na dodatek po wyleczeniu grzybicy urosła mu piękna sierść. Okazało się że pies ma zniszczoną psychikę. Nie może być sam i wymaga stałego kontaktu z człowiekiem. Znalazłam mu dom ale tam został przywiązany do łańcucha bo niby był agresywny w stosunku do innego psa.Zawiozlam go do hotelu do p. Kukli, który popracował nad nim. Zanim pies odzyskał równowagę trochę czasu minęło. Dziś Hektor mieszka z dwiema suczkami i nie sprawia większych kłopotów. Ma jednak czasami gorsze dni gdzie potrafi długo szczekać.Hektor ma ponad 10 lat. Jak pojechałam po roku do kolejnego szczepienia w lecznicy go nie poznali (przybrał na wadzę i ma piękną sierść). Przez trzy lata próbowałam znaleźć mu dom, ale nikt go nie chce. Do siebie go też nie mogę zabrać
Bardzo prosze o pomoc w oglaszaniu Hektora...z powodow osobistych wlasciciela hotelu nie moze tam dluzej zostac :(
Nie stac mnie na Jego utrzymanie...w hotelu sa dlugi :(

Uploaded with ImageShack.us

beda aktualne fotki

Hektor na FB...dzieki zuzlikowa :)

http://www.facebook.com/event.php?eid=155011271232327&pending

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lili8522 napisał(a):
A na czas obceny stan jego zdrowia jest dobry? I czy coś więcej wiadomo na temat jego charakteru? I w jakiej miejscowości sie obecnie znajduje :)

Hektor jest lagodny, nie sprawia problemow, lubi zabawy, bieganie, pieszczotki, nie jest agresywny do innych psow.Po guzach nie ma sladu, jest systematycznie odrobaczany i szczepiony.Pragnie kontaktu z czlowiekiem, jest na slasku

Posted

Lili8522 napisał(a):
A na czas obceny stan jego zdrowia jest dobry? I czy coś więcej wiadomo na temat jego charakteru? I w jakiej miejscowości sie obecnie znajduje :)

Z wczorajszej rozmowy z BUDRYSEK wiem,że Hektor nie ma obecnie problemów zdrowotnych... nie ma też jakichś poważniejszych problemów z zachowaniem- w stosunku do ludzi bardzo sympatyczny i otwarty... co do psiaków, konkretów nie umiem podać, bo nie najlepiej wczoraj wszystko slyszałam(stale z zasięgiem problemy), ale także mam wrażenie,że tu nie ma problemów... wydaje mi się, że to starszy, żywotny i bardzo przyjazny i zrównoważony psiak.

Wszystko jednak sprecyzuje Budrysek, gdy będzie mogła wejść na neta...

Acha... Hektor jest teraz w hoteliku w okolicach Bielska-Białej.

Posted

zuzlikowa napisał(a):
Z wczorajszej rozmowy z BUDRYSEK wiem,że Hektor nie ma obecnie problemów zdrowotnych... nie ma też jakichś poważniejszych problemów z zachowaniem- w stosunku do ludzi bardzo sympatyczny i otwarty... co do psiaków, konkretów nie umiem podać, bo nie najlepiej wczoraj wszystko slyszałam(stale z zasięgiem problemy), ale także mam wrażenie,że tu nie ma problemów... wydaje mi się, że to starszy, żywotny i bardzo przyjazny i zrównoważony psiak.

Wszystko jednak sprecyzuje Budrysek, gdy będzie mogła wejść na neta...

No i masz... to jest tak jak się spieszy z udzielaniem odpowiedzi... a już wszystko wiadomo!:lol:

• 3 weeks later...