Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jestem bardzo ciekawa jakie macie doświadczenia związane z przejściem na gotowane jedzenie. Ja od tygodnia karmię dwuletnią, aktywną jamniczkę domowym jedzeniem. No i mam trochę mieszane uczucia, wydaje mi się, że sunia nie trawi marchewki gotowanej. Zastanawiam się, czy to jedynie sprawa przyzwyczajenia organizmu do nowego sopsobu karmienia. Podzielcie się proszę Waszymi doświadczeniami !

Posted

tak właśnie zrobiłam i już nie wychodzi :) wygląda na to, że jest ok, chociaż psica zaczyna bojkotować suche śniadanko i czeka na gotowaną kolację.

Posted

miałam ten sam problem i rozwiązaniem okazało się przejście na samo gotowane.Teraz nie grymasi przy żadnym posiłku ;)
A marchewkę wystarczy dobrze zmielić i jest O.K

Posted

My na samo gotowane raczej nie możemy przejśc, sporo podróżujemy i psica musi być przyzwyczajona do suchej. Marchewkę po ugotowaniu miksuję i teraz jest już ok.

Posted

[quote name='gayka'] psica zaczyna bojkotować suche śniadanko i czeka na gotowaną kolację.[/QUOTE]
Sporo psów wybiera taką taktykę - woli poczekać na gotowaną kolację nie ruszając suchego śniadania. Jeśli ogólnie nie ma kłopotów z jedzeniem, to jak zgłodnieje to się nad tym śniadaniem w końcu pochyli, ale jeśli jest typem niejadka, to moim zdaniem trzeba się liczyć z tym, że przestanie jeść suche lub będzie jadła za mało. Wtedy zaczniesz się martwić, że chudnie albo że jej czegoś w diecie brakuje, i zaczniesz dawać większe kolacje lub dosmaczać śniadanie - i tak krok po kroczku, powoli i konsekwentnie, sunia przestawi Cię na gotowanie ;) :)

Posted

no to niezła persperktwa i chyba całkiem prawdopodobna. Ale mam na moją spryciarę sposób, godzinka piłeczki z rana i głód zwycieża :)