xxxx52 Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 jej nie mozna oddac tym ludziom.Juz sie raz jej pozbyli ,pozniej zniknie bez sladu. Quote
martaipieski Posted October 16, 2011 Author Posted October 16, 2011 kiepsko odnajduje się w schronisku, tęskni za człowiekiem Quote
Magda79 Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Dzisiaj wyciągnęłam Żabkę ze schroniska bo spędzała mi sen z powiek. Jest bardzo wychudzona, schronisko w ogóle jej nie służyło :placz: Jutro ją zawożę do DT. Domek tymczasowy płatny, więc cioteczki na cito potrzebne wsparcie finansowe, zbieramy stałe deklaracje, by mała mogła zostać w płatnym domu tymczasowym. No i oczywiście szukamy domku stałego. Quote
martaipieski Posted November 15, 2011 Author Posted November 15, 2011 ja również prosze w imieniu żaby, o wsparcie finansowe nie wiem jeszcze jaki dokładnie będzie koszt miesięczny jutro Magda powinna sie dowiedzieć. Żaba nie może wrócic do schroniska ona tam sobie nie poradzi...ten płatny DT jest dla niej jedyną szansą... Pani która się nia zaopiekuje juz 2 razy tymczasowała nam psy za pokryciem kosztów ma świetne warunki, i duzo casu by zająć sie psami, ma 3 swoje małe przygarniete pieski i kota, duże mieszkanie i ogromny piekny kojec z 3 wspaniałymi budami...który dawniej zamieszkiwali inni tymczasowicze, teraz stoi on pusty. Dodatkowym plusem jest to że czesto bedziemy mogły żabę odwiedzać Quote
Magda79 Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Mała w schronisku została wysterylizowana, zaczipowana i ma wszystkie niezbędne szczepienia. Jutro zanim zawiozę ją do domku tymczasowego, to podjadę z nią do veta, niech ją dokładnie obejrzy. Zapytam o tą nużycę, na którą choruje, o leczenie i o koszta. Bo to pilna sprawa. Nie można jej tak zostawić i trzeba ją wyleczyć. Malutka jest cudowna śpi sobie teraz u mnie na kanapie, a ja siedzę, patrzę i łzy mi się do oczu cisną jak widzę jaki z niej szkielecik :placz: Quote
Simena88 Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Ja także w imieniu Żabuleńki i jej wybawców proszę o wsparcie - ta mała i sympatyczna istotka potrzebuje teraz dużo ciepła i miłości, dobrej diety która pozwoli jej wrócić do dawnej kondycji. Quote
martaipieski Posted November 16, 2011 Author Posted November 16, 2011 Madziu zrobiłaś jej aktualne fotki?? to zrobie bannerek Quote
Pola17 Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 hey jestem na zaproszenie Magdy69 tak jak sie umawiałysmy przekaze na sunie karme itp jutro mamy sie z magda spodkac zeby mogła zabrac dary dla suni nie ma tego duzo ale w sytuacji tej suni to zawsze cos Quote
Pola17 Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 ;) nie ma za co możliwe ze dzis poznam sunie osobiście :razz::razz::razz: Quote
Magda79 Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Wczoraj byłam z małą u weta, pobrali jej krew do badania na tarczycę, dzisiaj będzie wiadomo jak wyniki. Mała ma sporą niedowagę, więc musi nabrać trochę ciałka. Zawiozłam ją do domku tymczasowego do P. Magdy. Kupiłam karmę dla małej i opłaciłam wyniki badań. Mam nadzieję, że znajdą się jakieś dobre cioteczki, które wspomogą Żabcię, bo ona naprawdę na to zasługuję. Oprócz tego szukamy domku stałego dla małej. Quote
Pola17 Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 kARMA przekazana benda fotki nie było tego duzo bo musiałam rozdzielić karme między zabke i 2 inne psy żeby każdy mógł sie najeść jeszcze martapieski karma dla cb dla królików tez jest :)))) moja pomoc na tym sie nie kończy byc możne powstaną puszki i benda zbierane pieniądze na sunie :evil_lol::evil_lol::evil_lol: sunni nie poznałam ale poznałam męża Magdy :))):crazyeye::crazyeye::crazyeye: ktoś jakieś czary puścił bo droga powrotna straszna myślałam ze juz nie wrócę do domu po za tym komp :oops::oops:padł Quote
martaipieski Posted November 17, 2011 Author Posted November 17, 2011 Dziekuje za karme również tą dla moich królików wyłowionych ze smietnika 1,5 roku temu. Quote
sharka Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Magda79 napisał(a):Wczoraj byłam z małą u weta, pobrali jej krew do badania na tarczycę, dzisiaj będzie wiadomo jak wyniki. Mała ma sporą niedowagę, więc musi nabrać trochę ciałka. Zawiozłam ją do domku tymczasowego do P. Magdy. Kupiłam karmę dla małej i opłaciłam wyniki badań. Mam nadzieję, że znajdą się jakieś dobre cioteczki, które wspomogą Żabcię, bo ona naprawdę na to zasługuję. Oprócz tego szukamy domku stałego dla małej. Magda79 proszę prześlij mi nr konta i przekaż małej małe czochranko od cioci sharki :) Quote
Magda79 Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Badania krwi wykazały u małej niedoczynność tarczycy :(, także trzeba jej podawać leki przez miesiąc i po miesiącu kolejne badanie krwi. Tabletki już wykupiłam i dzisiaj jadę do małej więc je zawiozę. Vet mówił, że niedoczynność tarczycy nie jest bardzo duża, więc leki powinny pomóc, ja jestem dobrej myśli. Dziękuję Poli17 za karmę dla Żabci, dzisiaj wieczorkiem jak wrócę to wstawię nowe fotki i oczywiście fotki z karmą którą otrzymałam od Poli17. Jeszcze raz bardzo, bardzo DZIĘKUJĘ!!!! Quote
Magda79 Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 sharka napisał(a):Magda79 proszę prześlij mi nr konta i przekaż małej małe czochranko od cioci sharki :) Sharka numer konta podam dzisiaj na pierwszej stronie wątku. Bardzo dziękuję Tobie, w swoim oraz w Żabci imieniu :buzi: Czochranko od cioci Sharki oczywiście przekażę, dzisiaj wybieram się do małej z Martusią, więc porobimy fajne fotki i się troszkę małą nacieszę bo bardzo mi jej brakuje. Quote
martaipieski Posted November 20, 2011 Author Posted November 20, 2011 http://imageshack.us/g/267/dsc02795q.jpg/ Quote
Magda79 Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Wczoraj byłyśmy z Martusią u małej. Kurcze aż miło popatrzeć jaka mała szczęśliwa, dopiero kilka dni w DT a już widać różnicę w zachowaniu i wydaje mi się, że nawet ciut przybrała na wadze. Pani Magda u której jest Żabcia mówi, że mała pochłania spore ilości jedzenia. Zawiozłyśmy wczoraj z Martusią tabletki więc od dzisiaj malutka zaczyna kurację. Porobiłyśmy wczoraj sporo fotek. Quote
sharka Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Jestem i kibicuję :) konto z 1 strony spiasałam i dziś robię przelew na kilka zł jak obiecałam, póki co jednorazowo, ale małą sobie zapisuję. Buziaki :) Quote
Recommended Posts