Mokka Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 [quote name='ara']A już na pewno nie ma ochoty zabić przeciwników kopiowania za światopogląd.[/quote] To zamiłowanie do kopiowania jest jednak światopoglądem? :roll: To nie rozumiem, po jaka cholerę próbuje nas się od dłuższego czasu przekonać, że zabieg ten jest niezbędny, bo psy z ogonami nie potrafią normalnie funkcjonować, gdyż nieobcięty ogon jest najbardziej łamliwą częścią ciała? :evil_lol: Quote
Czarne Gwiazdy Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 [quote]To nie rozumiem, po jaka cholerę próbuje nas się od dłuższego czasu przekonać, że zabieg ten jest niezbędny, bo psy z ogonami nie potrafią normalnie funkcjonować,[/quote]Hahaha, chyba w drugą stronę :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Dawać, kasujcie, edytujcie po swojemu - szybciutko. Quote
LALUNA Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 [quote]Hahaha, chyba w drugą stronę :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:[/quote] Wrecz przeciwnie wiele razy mówilismy ze do kalectwa idzie sie przyzywczaic i nauczyc sie funkcjonować . Osoby niełenosprawne doskonale daja sobie rade, niekiedy sa bardziej sprawniejsze niz zdrowe osoby. Ale to nie znaczy że gdyby nie były kalekie nie dałyby sobie lepiej rade. A tu przykład psa który nauczył sie życ ze swym kalectwem. Powaznym kalectwem i jakos funkcjonuje. Tylko czy faktycznie o to nam chodzi, aby pies nauczył sie życ ze swoim kalectwem, skoro nie trzeba robic zniego kaleke. Ten nie mial wyboru. Ale człowiek który chce obcinać ogony tylko ze względu na swój gust ma. [URL]http://www.youtube.com/watch?v=qLXHvBFG-CI&mode=related&search[/URL] Mars jedno nie wyklucza drugiego. I prosiłabym aby nie robic sobie wycieczek osobistych z tego tematu. Bo własnie dlatego bedzie on moderowany, aby nie było offów, któe sa zupełnie zbedne i nie na temat. Wszelkie Trollowanie w tym temacie jest tylko próba jego zasmiecenia. Wiec czas najwyzszy aby była to dyskusja odnoszaca sie do tematu, a nie zasmiecajacy temat. Quote
maxxel Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 [quote name='LALUNA']Wrecz przeciwnie wiele razy mówilismy ze do kalectwa idzie sie przyzywczaic i nauczyc sie funkcjonować . Osoby niełenosprawne doskonale daja sobie rade, niekiedy sa bardziej sprawniejsze niz zdrowe osoby. Ale to nie znaczy że gdyby nie były kalekie nie dałyby sobie lepiej rade. A tu przykład psa który nauczył sie życ ze swym kalectwem. Powaznym kalectwem i jakos funkcjonuje. Tylko czy faktycznie o to nam chodzi, aby pies nauczył sie życ ze swoim kalectwem, skoro nie trzeba robic zniego kaleke. Ten nie mial wyboru. Ale człowiek który chce obcinać ogony tylko ze względu na swój gust ma. [URL]http://www.youtube.com/watch?v=qLXHvBFG-CI&mode=related&search[/URL] Mars jedno nie wyklucza drugiego. I prosiłabym aby nie robic sobie wycieczek osobistych z tego tematu. Bo własnie dlatego bedzie on moderowany, aby nie było offów, któe sa zupełnie zbedne i nie na temat. Wszelkie Trollowanie w tym temacie jest tylko próba jego zasmiecenia. Wiec czas najwyzszy aby była to dyskusja odnoszaca sie do tematu, a nie zasmiecajacy temat.[/quote] Czy to tak ciezko zauwazyc ,ze bez oponentow nie ma zadnej dyskusji,zwlaszcza na forum!! Teksty,ze ktos by kogos za cos zabil sa akceptowane jak najpardziej,prawda Laluna?! Quote
LALUNA Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 [QUOTE]Czy to tak ciezko zauwazyc ,ze bez oponentow nie ma zadnej dyskusji,zwlaszcza na forum!! Teksty,ze ktos by kogos za cos zabil sa akceptowane jak najpardziej,prawda Laluna?![/QUOTE] Maxxel nie ma zadnej dyskusji o ile oponenci nie maja argumentów na temat. A jedynie ich posty maja służyc do zasmiecania nie na temat. Juz raz zostałeś poproszony abyś nie cytował czyjegoś całego postu o ile się do niego nie odnosisz w całosci. Nie widze abym w moim zacytowanym poscie przez Ciebie było cos o zabijaniu kogoś. Quote
ara Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 [quote name='Mokka']To zamiłowanie do kopiowania jest jednak światopoglądem? :roll: [/quote] To ktoś tu jest miłośnikiem kopiowania:crazyeye:to napewno nie ja:evil_lol: [SIZE=1]ja mdleję już przy szczepieniach[/SIZE];) Quote
maxxel Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 [quote name='LALUNA']Maxxel nie ma zadnej dyskusji o ile oponenci nie maja argumentów na temat. A jedynie ich posty maja służyc do zasmiecania nie na temat. Juz raz zostałeś poproszony abyś nie cytował czyjegoś całego postu o ile się do niego nie odnosisz w całosci. Nie widze abym w moim zacytowanym poscie przez Ciebie było cos o zabijaniu kogoś.[/quote] wiazalo sie to z Twoja "konsekwencja" jako moderatora.. Quote
LALUNA Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 [QUOTE]wiazalo sie to z Twoja "konsekwencja" jako moderatora..[/QUOTE] I dlatego zacytowałeś mój post wraz z linkiem do filmu o kalekim psiaku? Jeżeli masz problem z technicznym zamieszczeniem czesci cytatu wyłącznie tego do którego sie zwracasz to proszę na priv taka informacje i wyjasnię Ci jak technicznie się to robi. Quote
maxxel Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 [quote name='LALUNA']I dlatego zacytowałeś mój post wraz z linkiem do filmu o kalekim psiaku? Jeżeli masz problem z technicznym zamieszczeniem czesci cytatu wyłącznie tego do którego sie zwracasz to proszę na priv taka informacje i wyjasnię Ci jak technicznie się to robi.[/quote] Czy brak konstruktywnej odpowiedzi wymusza na Tobie czepiania sie dupereli??. Jezeli zrozumialas sens poprzedniego przekazu to odnioslas sukces,bezwzgledu czy byl cytowany nawet z Koranem.. Quote
niceravik Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 [quote name='lutomskak']wszystkie szczeniaki znalazly nowe domy i maja sie swietnie.........[/quote] [CENTER][SIZE=3][COLOR=red][B]SUPER ![/B][/COLOR][/SIZE] :multi: :multi: :multi: [/CENTER] Quote
Visenna Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 Ok, wiec po kolei: [quote name='"Maxxel"']Viessana do ostatniego zdania w Twoim poscie. ...szkoda mi Twojego psa[/quote] Bądz łaskaw, jeśli już do kogoś piszesz, choć przeczytac dokładnie jego nick. A co do mojego psa - lepiej siebie żałuj, chciałbyś mieć tak dobrze jak ma mój pies. To raz. A dwa - mój York nie jest rasowy, więc chyba nic w tym dziwnego że nie planuję go dopuszczać do suk? No chyba ze jesteś tez zwolennikiem rozmnażania psów w typie rasy..w sumie nie zdziwiłoby mnie to zbytnio. [quote name='"Lutomskak"']visenna-wiesz kto to byl filip i jak wyskoczyl z konopii? jesli nie-to nadrob lekture.....[/quote] Tak słoneczko, wiem :) A Ty wiesz kto to jest hipokryta? Jesli nie, polecam słownik. I na marginesie - widzisz, nie każdy siedzi na okrągło na dogomanii - niektórzy zaglądają tu raz na jakiś czas, więc siłą rzeczy ich odpowiedzi wypadają nieco poźniej. Co nie znaczy że nie mają prawa się wypowiedziec.... [quote name='"Maxxel"']Jak czytam teksty autorow typu Vanessa moja spontanicznosc bierze nademna gore..Napisalem ,ze szkoda mi psa,bo dziewcze odgraza sie,ze zalozy mu pas cnoty(..sa takie dla samcow..?? )[/quote] Primo:to nie spontanicznosc, a bezczelność. Dziewczęcia to sobie dzieciaku w rodzinie poszukaj, a wobec mnie nie stosuj tego impertynenckiego tonu proszę, bo moze się okazac że jestem starsza od ciebie i to sporo. Jak już pisałam wykazujesz totalny brak szacunku dla adwersarzy, i na dodatek masz coś ze wzrokiem chyba, bo mój nick "Vanessa" ani "Viessana" nie brzmi, panie "pixel".. Zastanawiam się dlaczego w ogole jeszcze dyskutuję z kimś o zerowym poziomie kultury osobistej? Toteż zaprzestanę... [quote name='"Ara"']Nie wiem czy zauważyłaś, że nikogo nie interesuje, czy Twój pies ma ogon, czy nawet dwaani nikogo do kopiowania nie namawia. A już na pewno nie ma ochoty zabić przeciwników kopiowania za światopogląd.[/quote] Mnie także nie interesuje czy kogoś interesuje, ale posiadanie przez mojego psa ogona czy "nawet dwóch" i to że nie pozwoliłabym go obciąć, jest częścią mojego "światopoglądu" (kaleczenie zwierząt swiatopogladem?) a o naszych osobistych światopogladach również tutaj dyskutujemy, prawda? Btw - tak gwoli ścisłosci - moje ostatnie zdanie cytuję: "[i]wiem jedno - moj psiak z ogonem jest boski i zabiłabym kazdego kto widząc go jako szczenię miałby choc najmniejszą myśl idącą w kierunku obcięcia mu czekogolwiek ( tak- czegokolwiek - łacznie z jajkami (...)[/i]" -jeśli chodzi o nie, to była przenośnia, nie chodziło o to że zrobiłabym krzywdę każdemu kto kopiuje swoje psy, tylko że zabiłabym kazdego kto chciałby zrobić jakąkolwiek krzywdę mojemu, a kopiowanie uważam za krzywde. Niech sobie swoje psy inni kopiują choć uwazam że powinno im się tego zabronic i karać za to, ale nie mordowac :) To tak ku uscisleniu, żeby mnie nikt źle nie zrozumiał..... Quote
Czarne Gwiazdy Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 a ty z kolei wszystkich upominasz, że coś tam mylą, wytykają, krzyczą, a robisz dokłądnie to samo. Nie powiedziałaś w swoich ostatnich postach nic, co tyczyłoby się tematu. Jak to się mówi... [i]"Przyganiał kocioł garnkowi"[/i]... czy jakoś tak. Quote
maxxel Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 Visenna,teraz dobrze?? ..Ja jeszcze bardziej spulczuje Twojemu psu niz poprzednio.Tak rozkolysani emocjonalnie ludzie nie powinni miec nawet tasiemca.. Quote
lutomskak Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 VISENNA-MASZ KLOPOTY ZE ZROZUMIENIEM CZYTANEGO TEKSTU-SKORO NAWET ARE UPOMINASZ-A ONA ZA TOBA STOI...... MOZE TRZEBA DO CIEBIE DUZYMI LITERAMI PISAC!? ja tez zagladam tu sporadycznie-ale widze-ze jak juz ty tu zajrzysz-to drzyjcie wszyscy!-i ci z ktorymi chcesz dyskutowac-i ci -z ktorymi sie zgadzasz........ ale jaja!-jestes bez watpienia pierwsza ,ktora dala czadu od bandy do bandy-tak trzymaj-!!!!!!!!! zycze powodzenia! :) Quote
Visenna Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 [quote]Jak to się mówi... "Przyganiał kocioł garnkowi"... czy jakoś tak.[/quote] Mówi się "jesli wejdziesz między wrony, musisz krakać jak i one...."..dostosowałam się do stylu wypowiedzi moich rozmówców [quote]SKORO NAWET ARE UPOMINASZ-A ONA ZA TOBA STOI......[/quote] Gdzie ja ją upominam? :lol: Ja jej przedstawiam mój punkt widzenia, dla ciebie to jest upominanie? :lol: No to gratuluję. Swoją drogą czekam, pokaż mi paluszkiem a [b]najlepiej zacytuj, która moja cześc wypowiedzi jest upominaniem [/b] :) Aha.."ona za toba stoi"...wyszło szydło z worka. Widzisz, ja nie potrzebuję żeby ktoś "za mną stał". W przeciwieństwie do ciebie ja jestem pewna swojego zdania i nie potrzebuję wsparcia moralnego w postaci koleżanek i kolegów. NIe przyszłam tu popierac kogolwiek bo "tracił grunt" ani też nie potrzebuję żeby mnie popierano, choc jesli ktoś się ze mną zgadza to nie powiem, jest to miłe. Z maxxelem jak już mówiłam rozmawiać nie będę, trzymam się z daleka od ludzi którzy przeprowadzają innym analizy psychologiczne na podstawie..no własnie nie wiem na jakiej podstawie. Quote
Visenna Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 A co Ty myslałes, ze tylko wam wolno atakowac? A ja już odpowiedzieć nie mam prawa? :) Dziwni jesteście- piszecie coś, jakieś zarzuty, a potem macie pretensje że się je komentuje :) Generalnie na każdy z Twoich postów mogę odpisac podobnie, jak Ty teraz. Z tym że nie zamierzam - bo jak tylko pojawią sie jakieś sensowne argumenty to zaraz dziwnym trafem rozmowa zbacza z tematu. Więc aby nie robić offtopu, może powrócmy do głownego wątku? O ile jeszcze ktoś pamięta o czym był.. Quote
niceravik Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 [quote name='Elitesse']tak to juz jest jesli moderatorem zostaje osoba stronnicza :roll:[/quote] [COLOR=black][FONT=Verdana]Jaka piękna samoocena. Kto by się spodziewał?[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Pogratulować tylko :p [/FONT][/COLOR] Quote
niceravik Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 [quote name='Berek'] ... Wiadomo że niecięty ogon psu nie przeszkadza, więc można oczywiście wrzucać zdjęcia psów ciętych i nie ciętych zajętych rozmaitymi pracami tylko po co... :evil_lol: Jest to wikłanie się w rozważania ilu aniołów zmieści się na końcu szpilki moim zdaniem. A meritum jest daleko gdzie indziej. :lol:[/quote] [COLOR=black][FONT=Verdana]Dokładnie.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Gdyby zbadać udział postów off’owych, około i „wycieczkowych” to spokojnie można by zmienić nazwę topiku na: „BIURO PODRÓŻY”:eviltong: [/FONT][/COLOR] Quote
niceravik Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 [quote name='maxxel']MRAS,moderator musi przynajmiej udawac ,ze cos robi,jestem persona non grata;) Jak czytam teksty autorow typu Vanessa moja spontanicznosc bierze nademna gore..Napisalem ,ze szkoda mi psa,bo dziewcze odgraza sie,ze zalozy mu pas cnoty(..sa takie dla samcow..??:diabloti: )[/quote] Ciekawa jestem, która część tej wypowiedzi mieści się w temacie. Prymitywny seksizm.:mad: Quote
maxxel Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 [quote name='niceravik']Ciekawa jestem, która część tej wypowiedzi mieści się w temacie. Prymitywny seksizm.:mad:[/quote] Jak chcesz pogadac o tych sprawach to na priv..Moze byc milo:diabloti: Quote
Sydney00 Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 [COLOR=black][FONT=Verdana]Widzę, ze ten temat służy już tylko do kłótni...[/FONT][/COLOR] [FONT=Verdana][COLOR=black]Każdy ma prawo do swojego zdania i nie powinno się go za to besztać :shake: ... Wiadomo, ze nie wszyscy maja takie samo spojrzenie na kopiowanie, ale już napewno takie "ataki" niczego nie zmienia...[/COLOR][/FONT] [I][COLOR=black][FONT=Verdana]Podobno [B]De gustibus non est disputandum...[/B][/FONT][/COLOR][/I] [FONT=Verdana][COLOR=black]Ale jezeli juz sie dyskutuje to widze, ze komukolwiek jest tu ciezko wyrazic swoja opinie, bo zaraz ktos na niego naskoczy, ze katuje psy itp... :sad: [/COLOR][/FONT][COLOR=black][FONT=Verdana]Eh... [/FONT][/COLOR] Quote
niceravik Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 [quote name='maxxel']Jak chcesz pogadac o tych sprawach to na priv..Moze byc milo:diabloti:[/quote] [COLOR=black][FONT=Verdana]Na prymitywne zaczepki nie odpowiadam, tym bardziej na priv. Jeżeli masz z tym problem, zwróć się do specjalisty. Takie skłonności na pewno da się leczyć. A jeżeli nie, no cóż...:eviltong: [/FONT][/COLOR] Quote
niceravik Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 [quote name='Sydney00'][COLOR=black][FONT=Verdana]Widzę, ze ten temat służy już tylko do kłótni...[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][I]Podobno [B]De [/B][/I]gustibus[B][I] non est disputandum...[/I][/B][/FONT][/COLOR] [/quote] [I]Na pewno zaś[/I], [I][B]Dura LEX, Sed LEX... :mad: [/B][/I] Quote
maxxel Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 [quote name='niceravik'][I]Na pewno zaś[/I], [I][B]Dura LEX, Sed LEX... :mad: [/B][/I][/quote] ..moze "twarde prawo"odnosilo sie do Rzymian,ale nie do naszych realii.. Skoro jest totalna niespujnosc w samym ZK,to jak zwykli wlasciciele/hodowcy maja ustosunkowac sie do tych przepisow..?! Quote
Recommended Posts