gops Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 przyznam ze psu niektorych ras bardziej podobaja mi sie kopiowane ale jakbym miala kupic np amstafa na wystawy a sama bym nie chciiala zeby mial cos poucinane :) rodzice jego mieli by obciete uszy ,i skad moge wiedziec czy te uszy maja prawidlowe? potem wychodza w sczeniakach pety z nieprawidlowymi uszami Quote
Azarmus Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Witam! Mam pytanie: W jaki sposób skracanie ogona wzmacnia plecy?? Quote
Syllepsis Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Tego nie wiem. Są różne teorie. Gdzieś czytałam o tym, że obcięcie ogona również zwiększa szybkość psa. Może chodzi o to, że pies bez ogona jest lżejszy i dlatego zapyla szybciej? Zastanawiam się dlaczego nigdy nie obcinało się ogonów chartom? ;) Quote
pauli_lodz Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 [quote name='Syllepsis']Tego nie wiem. Są różne teorie. Gdzieś czytałam o tym, że obcięcie ogona również zwiększa szybkość psa. Może chodzi o to, że pies bez ogona jest lżejszy i dlatego zapyla szybciej? Zastanawiam się dlaczego nigdy nie obcinało się ogonów chartom? ;)[/QUOTE] bo chartom potrzebne ogony dla sterowności ;) Quote
Recommended Posts