Jasiek Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 [quote name='orsini']o jej!!! Straszne!!!biedne pieski!!! Jak hodowca moze zyc z taka swiadomoscia, ze tak skrzywdzil psiaki!!!:crazyeye::crazyeye: [/quote] Jeszcze skubańce ze ZK wydali im metryki:evil_lol:Teraz jak biedactwa dorosną to mało tego że nie dogadaja się z innymi psami to jeszcze zamiast machac długim ogonkiem to pozostanie im kręcenie dupkami:lol:,będą miały zaburzenia w balansowaniu ciałem ,o pływaniu nie ma mowy bo bez ogona to się nie da , popłyną i nie wróca bo nie będą miały czym sterować a weci będą mieć problem w diagnozowaniu zaburzeń hormonalnych.Klapa po całości:lol::lol::lol::lol: Quote
orsini Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Jasiek:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: a Ty masz zone?albo moze Islam jesli odpowiedz na to pytanie jest twierdzaca:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
MEGNUM Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 [quote name='xxxx52']Dyskopatia czy dysplazja ,nie jestem wet,objawy sa prawie podobne i widok czy owczarka czy jamnika chorego i cierpiacego jest wstrzasyjacy.Naogladalam sie u mojej mamy owczarka niemieckiego ktory 11 lat mial HD i jamniki powluczace tylne nozki,wozone we wozkach:placz:[/quote] Nie odróżniasz dyskopati od dysplazji i zabierasz głos w sprawie rzekomego cierpienia kopiowanych psów?????:crazyeye: To dla mnie bardziej wstrząsające niż widok chorego owczarka czy jamnika... Quote
xxxx52 Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Dlaczego zakazac hodowli psow rasowych :shake:?ale hodowac rasy zdrowe ,nie przerasowione,psy nie rodzace co roku,a nie ciagle zmieniac rasy na modne szybciej idace sie sprzedac.Ograniczyc produkcje psow modnych i genetycznie obciazonych,oraz ras tzw.niebezpiecznych. No i oczywiscie nie kopiowac tych biedakow . Quote
orsini Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 [quote name='MEGNUM']Nie odróżniasz dyskopati od dysplazji i zabierasz głos w sprawie rzekomego cierpienia kopiowanych psów?????:crazyeye: To dla mnie bardziej wstrząsające niż widok chorego owczarka czy jamnika...[/quote] alez nie ma sie tu co dziwic-zauwaz, ze wszyscy glosno krzyczacy przeciwnicy kopiowania dysponuja wlasnie TAAAAAAAAAAAAAAKA a nie inna wiedza:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
orsini Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 [quote name='xxxx52']Dlaczego zakazac hodowli psow rasowych :shake:?ale hodowac rasy zdrowe ,nie przerasowione,psy nie rodzace co roku,a nie ciagle zmieniac rasy na modne szybciej idace sie sprzedac.Ograniczyc produkcje psow modnych i genetycznie obciazonych,oraz ras tzw.niebezpiecznych. No i oczywiscie nie kopiowac tych biedakow .[/quote] takas mundra? to prosze podaj przyklad 1, slownie JEDNEJ rasy zdrowej:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: chce jedna, tylko JEDNA mi wystarczy. Ja osobiscie to takiej nie znam, ale moja wiedza do Twojej sie nie umywa, wiec zaraz nas oswiecisz jakims wynalazkiem:diabloti: Quote
xxxx52 Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Magnum -kazdy moze sie wypowiadac ,a co ma dyskopatia ,dysplazja do kopiowania ogonow czy uszu.dziwna asocjacja:diabloti: Cierpienia jest istotne ,a nie roztrzasnie czy to jest dyskopatia jest czy dysplazja.Diagnoza i leczeniem zajmuja sie wet. Chorobami zwierzat zajmuja sie wet. Quote
orsini Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 [quote name='xxxx52']Magnum -kazdy moze sie wypowiadac ,a co ma dyskopatia ,dysplazja do kopiowania ogonow czy uszu.dziwna asocjacja:diabloti: Cierpienia jest istotne ,a nie roztrzasnie czy to jest dyskopatia jest czy dysplazja.Diagnoza i leczeniem zajmuja sie wet. Chorobami zwierzat zajmuja sie wet.[/quote] xxxxx666 Ty jak widze nawet nie zalapalas jej postu do Ciebie. Ja Ci to przeloze na polski: nie masz zielonego pojecia o czym mowisz (w ani jednym temacie) ZAJARZYLA??? :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
xxxx52 Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 oj hodowcy opa:diabloti:nujcie sie ,widze ,ze wam nie tylko adrenalina uderzyla do glowy:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
lupak Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 [quote name='orsini']takas mundra? to prosze podaj przyklad 1, slownie JEDNEJ rasy zdrowej:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: chce jedna, tylko JEDNA mi wystarczy. Ja osobiscie to takiej nie znam, ale moja wiedza do Twojej sie nie umywa, wiec zaraz nas oswiecisz jakims wynalazkiem:diabloti:[/quote] Niedokładnie czyta, a potem się czepia. Było - post 6293 rasa [B]sznaucerek[/B] Quote
orsini Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 [quote name='xxxx52']oj hodowcy opa:diabloti:nujcie sie ,widze ,ze wam nie tylko adrenalina uderzyla do glowy:evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/quote] nam??? my jestesmy SPOKOJNI i sie swietnie bawimy! sami siebie pograzacie i to jest smieszne i to bardzo:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
MEGNUM Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 [quote name='xxxx52']Magnum -kazdy moze sie wypowiadac ,a co ma dyskopatia ,dysplazja do kopiowania ogonow czy uszu.dziwna asocjacja:diabloti: Cierpienia jest istotne ,a nie roztrzasnie czy to jest dyskopatia jest czy dysplazja.Diagnoza i leczeniem zajmuja sie wet. Chorobami zwierzat zajmuja sie wet.[/quote] Hmmm czy Ty jesteś polką/polakiem?? Nie inaczej zapytam. Czy biegle posługujesz się językiem polskim od lat na codzień. Bo mam wrazenie, ze nie rozumiesz słowa pisanego. Skoro nie masz wiedzy na temat anatomii czy chorób psów to jaką wiedzę mozesz miec na temat kopiowania. Nie chodzi mi o to ze "Ty wiesz że boli i już". P.s. Nie Magnum a Megnum, Magnum to lody na przykład hihi. Jesli ktos napisze Megnum a Ty czytasz Magnum, jeśli ktos pisze dysplazja a Ty zamieniasz to na dyskopatie no bo co za różnica no to wiesz, nie mamy o czym dyskutować... Quote
Jasiek Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 [quote name='xxxx52']Diagnoza i leczeniem zajmuja sie wet. Chorobami zwierzat zajmuja sie wet.[/quote] I kopiowaniem zajmuje się wet.:multi::multi::multi: Quote
orsini Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 [quote name='lupak']Niedokładnie czyta, a potem się czepia. Było - post 6293 rasa [B]sznaucerek[/B][/quote] spokojnie, ja tez chyba tak napisalam, wiadomo, ze chodzi o sznaucera miniaturowego , nie badzmy tacy jak oni. Niech poda JEDNA ZDROWA RASE:diabloti::diabloti::diabloti::diabloti: tylko jedna hahahahahaha To tez uproszczone myslenie, bo wiadomo, ze chodzi o rase BEZ chorob typowych i czesto u niej wystepujacych:evil_lol: Quote
orsini Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 [quote name='Jasiek']I kopiowaniem zajmuje się wet.:multi::multi::multi:[/quote] Jasiek:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Jasiek Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 [quote name='orsini']Jasiek:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: a Ty masz zone?albo moze Islam jesli odpowiedz na to pytanie jest twierdzaca:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/quote] Jak juz nas przycisnie to przejdę na Islam;);) Quote
orsini Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 [quote name='MEGNUM']P.s. Nie Magnum a Megnum, Magnum to lody na przykład hihi. Jesli ktos napisze Megnum a Ty czytasz Magnum, jeśli ktos pisze dysplazja a Ty zamieniasz to na dyskopatie no bo co za różnica no to wiesz, nie mamy o czym dyskutować...[/quote] ja przez to forum umre ze smiechu:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
MEGNUM Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 [quote name='orsini']ja przez to forum umre ze smiechu:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/quote] A ja czekam z niecierpliwoscią na tą zdrową, wolną od wszelkich wad genetycznych rasę:roll: Quote
orsini Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 [quote name='MEGNUM']A ja czekam z niecierpliwoscią na tą zdrową, wolną od wszelkich wad genetycznych rasę:roll:[/quote] ja tez;-)))) Quote
Jasiek Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 [quote name='MEGNUM']A ja czekam z niecierpliwoscią na tą zdrową, wolną od wszelkich wad genetycznych rasę:roll:[/quote] To se teraz poczekamy tylko nie wiem czy życia nam starczy:lol: Quote
orsini Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 [quote name='Jasiek']To se teraz poczekamy tylko nie wiem czy życia nam starczy:lol:[/quote] a ja to poczekam, az ktos z NICH napisze cos madrego choc raz, ale tu tez mam pewna obawe, ze mi zycia nie starczy, zeby sie doczekac:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
onek Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 [quote name='MEGNUM']Dogi maści merle (szare marmurki) bywają dopuszczane do hodowli. Mogą też uczestniczyć w niektórych wystawach np. klubowych. Nie ma takiej mozliwość w Polsce ale za granicą zdarzają się rodzice merle. Merle genetycznie jest arlekinem. Np. matką tego (moim zdniem pięknego) doga arlekina z Francji: [URL]http://i219.photobucket.com/albums/cc263/klaudia_szymanska1/atos1.jpg[/URL] jest ta suczka merle: [URL]http://www.iskandardogue.com/pagetariqa.html[/URL] W tym miocie również nie urodził sie szczeniak maści merle. Jedynie arlekiny i czarne. A zeby nie był to całkiem off to napiszę ze oboje mają kopiowane uszy :loveu:[/quote] Megnum, ta suczka była kopiowana przed wprowadzeniem zakazu kopiowania. A kopiowane uszyska doga tak wyglądają. Rany jak sie patrzy. [URL="http://www.dogmodryefekt.pl/fotki18-GF/thumbs/Fiorita3m.jpg"][COLOR=#800080]http://www.dogmodryefekt....s/Fiorita3m.jpg[/COLOR][/URL] Suczka co prawda z polskiej hodowli, ale z tego co wiem kopiowana w Stanach. Quote
MEGNUM Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 [quote name='onek']Megnum, ta suczka była kopiowana przed wprowadzeniem zakazu kopiowania. A kopiowane uszyska doga tak wyglądają. Rany jak sie patrzy. [URL="http://www.dogmodryefekt.pl/fotki18-GF/thumbs/Fiorita3m.jpg"][COLOR=#800080]http://www.dogmodryefekt....s/Fiorita3m.jpg[/COLOR][/URL] Suczka co prawda z polskiej hodowli, ale z tego co wiem kopiowana w Stanach.[/quote] Wiem kiedy była kopiowana i każdy moze wiedziec patrząc na jej datę urodzenia. Niegdzie nie wspomniałam kiedy była kopiowana. To był taki dodatek do odpowiedzi na temat hodowli merle żeby bardzo nie offować. A kopiowane uszyska doga nie wszystkie tak wyglądają. Moja nie miała widocznej krwi od momentu odebrania z rąk weta aż do dziś. Widocznie ładnie umył:) Jak gdzies znajdę wyraźne zdjęcie to Ci pokaże. Edit: moja była dużo młodsza najprawdopodobniej więc moze dlatego. Quote
Jasiek Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 [quote name='xxxx52'] uwazam ,ze wiele ras powinno sie przestac hodowac gdyz psy sie tylko mecza ,wszystkie rasy bez pokrywy wlosowej(xoloitcuintle,peruanskie czy chinskie psy bez wlosow,chihuahua [/quote] Droga XXXX proponuję abyś zwróciła się do organizacji Greenpeace aby ta złożyła petycję w sprawie kastracji i strylizacji pawianów ponieważ jak powszechnie wiadomo w pewnym miejscu brakuje u nich owłosienia.Zapewne też są spaprane genetycznie:lol::lol: Quote
Karmi Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 [quote name='Jasiek']Droga XXXX proponuję abyś zwróciła się do organizacji Greenpeace aby ta złożyła petycję w sprawie kastracji i strylizacji pawianów ponieważ jak powszechnie wiadomo w pewnym miejscu brakuje u nich owłosienia.Zapewne też są spaprane genetycznie:lol::lol:[/quote] Jasiek, słyszałam, że Tobie w pewnym miejscu* też brakuje owłosienia to może lepiej nie dawaj takich propozycji bo strach pomysleć co będzie jak się to przeniesie na ludzi. ps.* oczywiście mam na myśli głowe Quote
Recommended Posts