Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bo zwierzata tak chca ,a poniewaz zwierzeta uzaleznione sa od Homo Sapiens (ponoc),my milosnicy zwierzat walczymy o ich dobro,i jestesmy ich adwokatami:lol:

Posted

[QUOTE]
[quote name='niceravik']Ciągle takie poważne tematy. Szczególne przypadki. A zasada nie ruszona.

Może teraz z nieco innej beczki.
Maxxelku, powiesz nam jak ci idzie :evil_lol:?[/quote]
[/QUOTE]

Rozczaruje Cie,idzie swietnie:multi:

Posted

[[QUOTE]quote=xxxx52;9225629]boksiedwa-ci wszyscy sadysci to gruoy skamienalych snobow,[/QUOTE]

Rozwijasz sie:lol:

[QUOTE]

Ps.u nas kazdy weterynarz wie ,jezeli pojawi sie w przychodni pies z kopiowanym ogonem lub uszami to ,jest piesek z "zacofanego obozu wschodniego"jest adnotacja ,gdzie kto kupil,adres sprzedajacego ,zostaje przeszkolony ,skarcony ,ze nie wolno kupowac takich psow bo one w wielszej czesci sa produktem rozmnazycieli,gdyz jest ryzyko ,ze te ps sa nielegalnie dostarczane
Psy u nas musza miec ogonki i uszki !!![/quote]
[/QUOTE]

Gdzie jest to u nas...:-o??

Posted

[QUOTE]
[quote name='xxxx52']Bo zwierzata tak chca ,a poniewaz zwierzeta uzaleznione sa od Homo Sapiens (ponoc),my milosnicy zwierzat walczymy o ich dobro,i jestesmy ich adwokatami:lol:[/quote]
[/QUOTE]

..moze ADWOKACIE marnujesz czas siedzac przy kompie?Jest tyle zla dokola ktore czeka na Twoja naprawe:placz:
No ,ale wkoncu to temat o psach i szczekac kazdy moze:lol:

Posted

maxxel-skad Ty wiesz co ja robie?Walczyc ,zalatwiac ,organizowac i ratowac mozna tez telefonicznie,pisaniem itd.Czas Greempisu mam,po czesci poza soba ;),gdyz trudno mnie fruwac ,latac:evil_lol:
Siedzac nawet tysiac czy wiecej kilometrow mozna czasami wiecej zdzialac niz bedac na miejscu , przy tzw.korycie;)

Posted

Jacek-ciesze sie ,ze moge rozbawiac:lol:,moim celem jest rozbawianie;)odciganie" od checi znecania sie nad bezbronnymi istotami .:-(
ciekawe ,ze to z reguly sa to chlopy z komplekasami , zadni krwi ,przsparzajacy bol innym.To wszystko po to ,zeby zaspokoic swoje estetyczne idealy:mad::mad:Naprawde zacofanie ,czas u nich stanal w epoce kamienia lupanego:mad:Wstyd mnie za takich pseudoludzi:angryy:r
[B]Biedne sa tylko zwierzeta [/B]w lapach takch wlascicieli!!!

Ps.Ta mnie powiedzialy ,a Tobie nie ,przeciez 24grudnia powinnes cos uslyszec jak Twoje zwierze Ciebie przeklina

Posted

[quote name='lutomskak']przypomne tylko-ze rasa ,w ktorej przez dziesiatki lat cielo sie ogony-wcale nie musi zglaszac szczeniecia z urodzonym naturalnie ogonem szczatkowym-jako wade genetyczna-to glupia luka w przepisach,nie poparta badaniami naukowymi.....-czlowiek cial przez dluuuuugie lata-wiec zanim sie ogarnie z definicja popelnianego przez siebie permanentnie procederu-musi minac czas........[quote]

Tak masz racje ze nie musi ale w tym przypadku powinien, bo nie dosc ze szczatkowy to na dodatek krzywy ! Przynajmniej tak robia odpowiedzialni hodowcy ktorym zalezy na dobru rasy. Tym bardziej ze w disiejszych czasach juz prawie wszedzie jest zakaz kopiowania ogonow i nie informowanie o takim defekcie u psa/suki jest bardzo niewskazane.

PS. od 1 stycznia 2008 w Austrii jest zakaz wystawiania kopiowanych psow urodzonych po tej dacie.

aha, prosze wytlumacz mi co "wieje hipokryzja" w moim poprzednim poscie...

Posted

[quote name='maxxel']
..a kto Ci napisal,ze to suka ktora przekazuje wady..??Zaraz mi powiesz,ze tylko takie suki rodza psy z wadami:lol:[/quote]

No wiesz, jezeli szczenie jest z wada hodowlana to zazwyczaj czyjas jest wina. Albo mamusi, albo tatusia, albo złego skojarzenia. Jezeli w kolejnym miocie po innym tatusiu pojaze sie to samo, to znaczy ze jednak mamusia.
Proste.

Posted

[QUOTE]
[quote name='LALUNA']No wiesz, jezeli szczenie jest z wada hodowlana to zazwyczaj czyjas jest wina. Albo mamusi, albo tatusia, albo złego skojarzenia. Jezeli w kolejnym miocie po innym tatusiu pojaze sie to samo, to znaczy ze jednak mamusia.
Proste.[/quote]
[/QUOTE]

...mialem kiedys suke ktorej rodzice byli wolni od wszelkich wad a mioty zdrowe.Mimo to nasza psica miala mniej szczescia i urodzila sie z zespolem wad..Czy ja wiem,ze takie to proste?!

Posted

Przecież nie zawsze tak jest! Nawet jeśli mamusia i tatuś są zdrowi to przecież może być coś nie tak z dziadkiem czy babcią =) Niektóre cechy mogą się uaktywnić w dopiero w drugim, albo nawet w trzecim pokoleniu =), więc nie zawsze mamusia i tatuś, nawet jeśli miały zawsze mioty pięknych i wspaniałych szczeniaków, muszą je mieć zawsze. A nuż jakaś uśpiona cecha się "obudzi".

Posted

[quote name='maxxel']...mialem kiedys suke ktorej rodzice byli wolni od wszelkich wad a mioty zdrowe.Mimo to nasza psica miala mniej szczescia i urodzila sie z zespolem wad..Czy ja wiem,ze takie to proste?![/quote]

Owszem proste. Na dziedziczenie po mamusi składaja sie takze przodkowie ;)

Posted

[[QUOTE]
quote=xxxx52;9227137]Jacek-ciesze sie ,ze moge rozbawiac:lol:,moim celem jest rozbawianie;)odciganie" od checi znecania sie nad bezbronnymi istotami .:-(
ciekawe ,ze to z reguly sa to chlopy z komplekasami , zadni krwi ,przsparzajacy bol innym.To wszystko po to ,zeby zaspokoic swoje estetyczne idealy:mad::mad:Naprawde zacofanie ,czas u nich stanal w epoce kamienia lupanego:mad:Wstyd mnie za takich pseudoludzi:angryy:r
[B]Biedne sa tylko zwierzeta [/B]w lapach takch wlascicieli!!!

Ps.Ta mnie powiedzialy ,a Tobie nie ,przeciez 24grudnia powinnes cos uslyszec jak Twoje zwierze Ciebie przeklina[/quote]
[/QUOTE]

Myslalem,ze twoim celem jest rzekoma pomoc..Za klauna mozesz jednak robic,bo istotnie rozbawiles mnie..
Mysle ,ze najbardziej bezbronna istota jestes ty sam/sama,miotajac sie w sprawach o ktorych nie masz bladego pojecia..MNIE wstyd za nikogo nie jest,wroc za ciebie jest:oops:.

Posted

[QUOTE]
[quote name='LALUNA']Owszem proste. Na dziedziczenie po mamusi składaja sie takze przodkowie ;)[/quote]
[/QUOTE]

Piszac rodzice,mialem tez na mysli przodkow..Mamy sie cofnac znowu do wilka??

Posted

maxxel-oczywiscie nie mam" bladego pojecia "o obcinanu psich czesci ciala:mad:ale nie musze i nie chce miec:diabloti: gdyz ten proceder tortury powinien dawno byc w Polsce zakazany!

Posted

[quote name='maxxel']Piszac rodzice,mialem tez na mysli przodkow..Mamy sie cofnac znowu do wilka??[/quote]

Nie wiem co miałes na mysli tak piszac
[QUOTE]...mialem kiedys suke ktorej rodzice byli wolni od wszelkich wad a mioty zdrowe.Mimo to nasza psica miala mniej szczescia i urodzila sie z zespolem wad..Czy ja wiem,ze takie to proste?![/QUOTE]

Jednak nawet jesli piszac rodzice miałes na mysli wszystkich przodków to trudno by Ci było sledzic losy wszystkich potomków . Wiec albo to jedno skrzyzowanie ujawniło wady, albo były juz wczesniej tylko ze nie wiesz o tym. Jednak kiedy sie rodzi szczenie z wada nalezy byc czujnym i gdyby w kolejnym miocie sie pojawiło nalezy zrezygnowac z rozmnazania suki. Nic nie dzieje sie bez przyczyny.

Posted

[quote name='aisia']
[B][SIZE=4][COLOR=red]... od 1 stycznia 2008 w Austrii jest zakaz wystawiania kopiowanych psow urodzonych po tej dacie.[/COLOR][/SIZE][/B] [/quote]

[CENTER][B][SIZE=4][COLOR=green]Brawo Austria![/COLOR][/SIZE][/B]
:loveu::loveu::loveu:[/CENTER]

Posted

[quote name='xxxx52']maxxel-oczywiscie nie mam" bladego pojecia "o obcinanu psich czesci ciala:mad:ale nie musze i nie chce miec:diabloti: gdyz ten [B]proceder tortury powinien dawno byc w Polsce zakazany![/B] [/quote]
[B][SIZE=4][COLOR=green]Ten proceder jest w Polsce zakazany od dziesieciu lat :mad:![/COLOR][/SIZE][/B]

[B][COLOR=green]I żaden urzędniczy wygłup tego nie zmieni, chociaż "padlinożercy" na "padlinke" zawsze będa się rzucały.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=green] To nawet nie jest ich wina. Taką ich natura stworzyła, że to co "śmierdzi" - im pachnie... argumentem :lol:.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=green]Ale już niedługo, i tak :multi: będzie.[/COLOR][/B]

Posted

[quote name='xxxx52']jezeli w naszym kraju ten preceder jest zakazany to dlaczego ten preceder ciagle kwitnie:mad::mad::mad:[/quote]
Jestem pewna, że wkrótce to się zakończy :mad:.

Posted

[QUOTE]
[quote name='xxxx52']jezeli w naszym kraju ten preceder jest zakazany to dlaczego ten preceder ciagle kwitnie:mad::mad::mad:[/quote]
[/QUOTE]

..bo to zly przepis jest:eviltong: