Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Prawo w sprawie kopiowania (i nie tylko... ;) )jest, ale nie jest przestrzegane ani przez obywateli ani przez władze... dlatego mam nadzieję, że się uda coś zmienić :)

Ale nieważne.. sąd dosięgnie każdego.. (haha.. ten duchowy na pewno ) ;)

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Moderna']Prawo w sprawie kopiowania (i nie tylko... ;) )jest, ale nie jest przestrzegane ani przez obywateli ani przez władze... dlatego mam nadzieję, że się uda coś zmienić :)[/QUOTE]
Przez sporo lat Wam się nie udawało i teraz się uda?

Posted

Mi się coś nie udawało? Ja dopiero niedawno zauważyłam cały ten proceder.. szary obywatel nie widzi wszystkiego.. dopiero zaczyna otwierać oczy i przecierać je ze zdumienia.. (i proszę na mnie nie naskakiwać z tego powodu.. Internet od niedawna stoi przede mną otworem) ..

Posted

[quote name='Moderna']Mi się coś nie udawało? Ja dopiero niedawno zauważyłam cały ten proceder.. szary obywatel nie widzi wszystkiego.. dopiero zaczyna otwierać oczy i przecierać je ze zdumienia.. (i proszę na mnie nie naskakiwać z tego powodu.. Internet od niedawna stoi przede mną otworem) ..[/QUOTE]
WAS - mówię ogólnie. Niech odpowie osoba odpowiedzialna za to.

edit: inaczej - nie "odpowiedzialna", a osoba skłonna wziąć odpowiedzialność...

Posted

pisałem już na ten temat.

Jeśli masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem, to już nie moja wina.

Teraz ty mi wytłumacz, dlaczego "przestępstwo", które jest przestępstwem od iluś tam lat nie zostało jeszcze ani raz udowodnione, ani nie ma żadnej sprawy w sądzie.

Czyżby nie było podstaw do ścigania osób, które kopiują, posiadają lub podżegają? :roll:

Posted

[QUOTE]Z wieloma przestepcami sie prawo łaskawie obchodzi, takze z tymi co ich nie złapie na goracym uczynku. [/QUOTE]

Przeciez dowod winy mam na koncu smyczy..

Posted

[quote name='Czarne Gwiazdy']Teraz ty mi wytłumacz, dlaczego "przestępstwo", które jest przestępstwem od iluś tam lat nie zostało jeszcze ani raz udowodnione, ani nie ma żadnej sprawy w sądzie.

Czyżby nie było podstaw do ścigania osób, które kopiują, posiadają lub podżegają? :roll:[/quote]
Ja Ci odpowiem dlaczego:

[CENTER][SIZE=6][COLOR=darkgreen][B]Nullum crimen sine lege[/B][/COLOR][/SIZE][/CENTER]

Posted

[QUOTE]Zawsze mogłes wyjechac do Rosji i tam zrobić zabieg dość proste[/QUOTE]

Czyli wracamy do zrodla,ten przepis jest do bani.Wyjechac z 2-3 dniowym malce??

Posted

[quote name='Czarne Gwiazdy']pisałem już na ten temat.

Jeśli masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem, to już nie moja wina.

Teraz ty mi wytłumacz, dlaczego "przestępstwo", które jest przestępstwem od iluś tam lat nie zostało jeszcze ani raz udowodnione, ani nie ma żadnej sprawy w sądzie.

Czyżby nie było podstaw do ścigania osób, które kopiują, posiadają lub podżegają? :roll:[/quote]
Przyczyn tego stanu rzeczy jest kilka. Była już o tym mowa z 10 stron wcześniej.

Posted

[quote name='niceravik']Przyczyn tego stanu rzeczy jest kilka. Była już o tym mowa z 10 stron wcześniej.[/quote]

A można prosić o linka bo mam kłopot z odnalezieniem.

Nikt do tej pory nie zawiadomił organów ścigania o popełnieniu przestępstwa z prostej przyczyny-BRAK PODSTAW PRAWNYCH.

Posted

[quote name='Jasiek']A można prosić o linka bo mam kłopot z odnalezieniem.

Nikt do tej pory nie zawiadomił organów ścigania o popełnieniu przestępstwa z prostej przyczyny-BRAK PODSTAW PRAWNYCH.[/quote]

Policz do 10.

A to drugie to jedynie brak wystarczajacych dowodów a to jest różnica. Przestepstwo jest przestepstwem, ale kiedy jest brak wystarczajacych dowodów tak to bywa.

Posted

[quote name='LALUNA']Policz do 10.

A to drugie to jedynie brak wystarczajacych dowodów a to jest różnica. Przestepstwo jest przestepstwem, ale kiedy jest brak wystarczajacych dowodów tak to bywa.[/quote]
Ależ wystarczające dowody, że brak jest podstaw prawnych, by ścigać za kopiowanie uszu i ogonów istnieją. :p

Posted

[quote name='TuathaDea']Ależ wystarczające dowody, że brak jest podstaw prawnych, by ścigać za kopiowanie uszu i ogonów istnieją. :p[/quote]

Raczej mała szkodliwosc czynu dla ogranów sledzcych które maja powazniejsze przestepstwa do ścigania. Okaleczenie psa to znacznie mnniejsza kara niz zabicie a nawet za zabicie psa jest jedynie niewielka grzywna. Co nie znaczy że jest sie czymś szczycić, szczególnie ta osoba która unika odpowiedzialnosci karnej z powodu braku dowodów.
Pewnie pamietasz sprawe Ozziego, goldena adoptowanego i po kilku dniach odnalezionego zakatowanego zasypanego w dole. Mimo sekcji która jednoznacznie wskazywała ze psa zakatowano, ze nie było srodka usypiajacego o którym wspominał weterynarz który twierdził ze psa uśpił. Mimo tych dowodów wskazujacych ze psa bestialsko zakatowano, sprawe umorzono. Jak to ładnie napisałes? Brak podstaw prawnych?
I co z tego tez sie bedziesz cieszyc? Mozesz to sobie wziasc za wzór.

Posted

[quote name='LALUNA']Raczej mała szkodliwosc czynu dla ogranów sledzcych które maja powazniejsze przestepstwa do ścigania. Okaleczenie psa to znacznie mnniejsza kara niz zabicie a nawet za zabicie psa jest jedynie niewielka grzywna. Co nie znaczy że jest sie czymś szczycić, szczególnie ta osoba która unika odpowiedzialnosci karnej z powodu braku dowodów.
Pewnie pamietasz sprawe Ozziego, goldena adoptowanego i po kilku dniach odnalezionego zakatowanego zasypanego w dole. Mimo sekcji która jednoznacznie wskazywała ze psa zakatowano, ze nie było srodka usypiajacego o którym wspominał weterynarz który twierdził ze psa uśpił. Mimo tych dowodów wskazujacych ze psa bestialsko zakatowano, sprawe umorzono. Jak to ładnie napisałes? Brak podstaw prawnych?
I co z tego tez sie bedziesz cieszyc? Mozesz to sobie wziasc za wzór.[/quote]
Przecież to TYLKO Pies był, to o co chodzi :shake:?

Posted

[quote name='TuathaDea']Ja Ci odpowiem dlaczego:

[CENTER][SIZE=6][COLOR=darkgreen][B]Nullum crimen sine lege[/B][/COLOR][/SIZE][/CENTER]
[/quote]

Dlatego trzeba jak najszybciej zmienić ustawę, która jest źle "napisana".. błąd tkwi w jej interpretacji. Ustawa jest przecież.. i przestępstwo też ;)
Za granicą Polska jest zaliczana do krajów, gdzie kopiowanie jest prawnie zabronione.. natomiast prawo nie jest przestrzegane i egzekwowane.

Posted

[quote name='niceravik']Przecież to TYLKO Pies był, to o co chodzi :shake:?[/quote]
widzisz , właśnie , bo w świetle prawa to tylko pies był .. a jak porównasz zakatowanie psa , zasypanie do ledwo żywego w rowie - i tu umorzono sprawę - do kopiowania w narkozie , bez boleśnie ..

Już pisałam kilka stron wcześniej , bez radykalnych zmian w naszym prawie w dalszym ciądu będą umarzać sprawy o znęcanie się na zwierzętami ...
Ozzy nie został zabity , on został zamordowany z premedytacją i szczególnych okrucieństwem .. gdyby nasze prawo nie było takie jakie jest to zapewne ta laseczka by za to odpowiedziała , a teraz i ona i reszta świata czują się bezkarni - bo to tylko pies i łopatą można w łeb.
Ozzy nie był psem rasowym , goldenów się nie kopiuje ;)

Posted

[QUOTE]widzisz , właśnie , bo w świetle prawa to tylko pies był .. a jak porównasz zakatowanie psa , zasypanie do ledwo żywego w rowie - i tu umorzono sprawę - do kopiowania w narkozie , bez boleśnie ..
[/QUOTE]

Vectra kopiowanie ogonów nie robi sie w narkozie, tnie sie na zywca, co najwzyej miejscowo znieczula, ale to tez watpliwe.

A chodzi o to ze brak dowodów w jakims czynie nie oznacza ze ktoś nie łamie prawa i nie działa na krzywde zwierzat. I gdyby mozna zdobyć te dowody, wkroczenie policji podczas zabiegu kopiowania to wtedy sprawe by nie umorzono bo dowody byłyby.

Posted

[quote name='LALUNA']I gdyby mozna zdobyć te dowody, wkroczenie policji podczas zabiegu kopiowania to wtedy sprawe by nie umorzono bo dowody byłyby.[/quote]
Czego nie zrozumiałaś z tego co napisałem?
[quote name='TuathaDea']Ależ wystarczające [B]dowody[/B], że brak jest podstaw prawnych, by ścigać za kopiowanie uszu i ogonów [B]istnieją[/B]. :p[/quote]

Posted

Laluna , ładnie piszesz , zadam ci więc pytanie.
Miałaś kiedyś "przyjemność" stawiać kogoś przed sądem za znęcanie się nad psem ? psami ? byłaś kiedyś w takiej sytuacji ?

Ja ci odpowiem że mialam tą wątpliwą przyjemność i miałam fure dowodów , łącznie z dokumentacją o skopiowanie suki bez odpowiedniego znieczulenia , na żywo , o zagłodzenie psa , o połamanie mu nóg wiele innych ... -nie będę się tu wdawać w szczegóły - bo to już historia.
Moja droga żebym nie miała innego "ale" do tego osobnika to nic bym nie wskórała , bo sad praktycznie nie wziął pod uwagę znęcania się nad zwierzętami , był to tylko blachy dowód na działalność tego ktosia.
Za zwiierzęta sprawa by umarła w toku śledztwa , na moje szczęście ten ktoś nagrabił sobie innymi paragrafami.

Posted

[QUOTE]
I gdyby mozna zdobyć te dowody, wkroczenie policji podczas zabiegu kopiowania to wtedy sprawe by nie umorzono bo dowody byłyby.
[/QUOTE]

..a sprytny wet by sie wytlumaczyl,ze szczeniaki mialy uszkodzone ogonki w nastepstwie porodu,co nie tak rzadk sie zdarza..

Posted

[quote name='LALUNA']Vectra kopiowanie ogonów nie robi sie w narkozie, tnie sie na zywca, co najwzyej miejscowo znieczula, ale to tez watpliwe.

[/quote]

Matko święta kto Ci takich głupot naopowiadał.Na jakiego żywca.Szczenięta są miejscowo znieczulane i to nie byle jakim środkiem znieczulajacym.Wet ktory to robi bez znieczulenia to nie wet to najzwyklejszy konował.

Posted

[quote name='Vectra']widzisz , właśnie , bo w świetle prawa to tylko pies był .. a jak porównasz zakatowanie psa , zasypanie do ledwo żywego w rowie - i tu umorzono sprawę - do kopiowania w narkozie , bez boleśnie ..

Już pisałam kilka stron wcześniej , bez radykalnych zmian w naszym prawie w dalszym ciądu będą umarzać sprawy o znęcanie się na zwierzętami ...
Ozzy nie został zabity , on został zamordowany z premedytacją i szczególnych okrucieństwem .. gdyby nasze prawo nie było takie jakie jest to zapewne ta laseczka by za to odpowiedziała , a teraz i ona i reszta świata czują się bezkarni - bo to tylko pies i łopatą można w łeb.
Ozzy nie był psem rasowym , goldenów się nie kopiuje ;)[/quote]
A ten Misio z TATR?
Niemowlak niedźwiedzi. Komu przeszkadzał :shake:?
Zarąbany kamieniami przez sześciu młodzieńców!

Wystarczy przymknąć oko na "drobiazgi", np. na pozornie zwyczajne kopiowanie.
Za chwilę następuje eskalacja!