Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='lutomskak']zgadzam sie z toba-powinna byla zapewnic wystawcom i ich psom warunki........[/quote]
[FONT=Verdana]OFF’ując nieco,[/FONT]
[I][FONT=Times New Roman]REGULAMIN WYSTAW PSÓW RASOWYCH[/FONT][/I]
[FONT=Times New Roman][I].....[/I][/FONT]
[FONT=Times New Roman][B][I][FONT=centschbookpl-roman]6. Nadzór nad organizacją imprez[/FONT][/I][/B][I][FONT=centschbookpl-roman] objętych niniejszym regulaminem[B] sprawuje Zarząd Główny Związku Kynologicznego w Polsce[/B][/FONT][/I][/FONT]
[I][FONT=centschbookpl-roman][FONT=Times New Roman]...[/FONT][/FONT][/I]
[B][I][FONT=centschbookpl-roman][FONT=Times New Roman]8. Przygotowanie warunków technicznych wystawy obejmuje następujące elementy:[/FONT][/FONT][/I][/B]
[I][FONT=centschbookpl-roman][FONT=Times New Roman]a) teren, który powinien być ogrodzony oraz posiadać w miarę możliwości nawierzchnie trawiaste, nadające[/FONT][/FONT][/I]
[I][FONT=centschbookpl-roman][FONT=Times New Roman]się na ringi (wysoką trawę należy skosić),[/FONT][/FONT][/I]
[B][I][FONT=centschbookpl-roman][SIZE=3][FONT=Times New Roman]b) miejsca zacienione,[/FONT][/SIZE][/FONT][/I][/B]
[I][FONT=centschbookpl-roman][FONT=Times New Roman]c) pomieszczenia dla sekretariatu wystawy, pokój sędziów i ambulatorium,[/FONT][/FONT][/I]
[I][FONT=centschbookpl-roman][FONT=Times New Roman]d) sanitariaty,[/FONT][/FONT][/I]
[I][FONT=centschbookpl-roman][FONT=Times New Roman]e) punkty czerpania wody dla psów,[/FONT][/FONT][/I]
[FONT=Times New Roman][B][I][FONT=centschbookpl-roman]10. Opieka weterynaryjna[/FONT][/I][/B][I][FONT=centschbookpl-roman] polega na oględzinach psów przyjmowanych na wystawę przez lekarza weterynarii[/FONT][/I][/FONT]
[I][FONT=centschbookpl-roman][FONT=Times New Roman]oraz na [B]stałym dyżurze lekarza [/B]w ambulatorium na terenie wystawy.[/FONT][/FONT][/I]
[B][I][FONT=centschbookpl-roman][FONT=Times New Roman]6. Wystawca zobowiązany jest być na wystawie wraz z psem od chwili jej rozpoczęcia aż do zakończenia,[/FONT][/FONT][/I][/B]
[I][FONT=centschbookpl-roman][FONT=Times New Roman]uczestniczyć w ewentualnej prezentacji zwycięzców, brać udział w konkurencjach fakultatywnych, do[/FONT][/FONT][/I]
[I][FONT=centschbookpl-roman][FONT=Times New Roman]których zgłosił swoje psy, oraz uczestniczyć w konkurencjach finałowych z psami, które zdobyły stosowne[/FONT][/FONT][/I]
[I][FONT=centschbookpl-roman][FONT=Times New Roman]tytuły.[/FONT][/FONT][/I]
[I][FONT=centschbookpl-roman]...[/FONT][/I]
To nie zapewnienie psom miejsc zacienionych można rozumieć jako niewykonanie umowy organizatora w stosunku do wystawców, którzy z tego powodu dodatkowo mogą żądać odszkodowania za realne narażenie psa na utratę zdrowia a nawet życia.
.....................................................................................
[I][SIZE=1]W miniony weekend sześć osób utonęło z tego cztery były w staniem nietrzeźwym.[/SIZE][/I]
[I][SIZE=1]Na szlaki w Tatrach wybierają się babki w balerinkach, klapkach, szpilkach.[/SIZE][/I]
[I][SIZE=1]Realna kobieta urodziła pijane dziecko. Dziecko miało 1,2 promila alkoholu we krwi.[/SIZE][/I]
[I][SIZE=1]Popisując się nowym BMW, 22-letni Łukasz pozbawił życia sześć osób.[/SIZE][/I]
.....................................................................................
Wracając do Gdyni, to o co chodzi?
Przecież to były [B]TYLKO PSY[/B], a organizatorzy bardzo się napracowali, tak ładnie to wszystko zorganizowali i wszyscy tak ładnie się bawili...

[SIZE=1][I]Być może człowieka trzeba chronić przed nim samym. I tu prekursorem jest znany sportowiec, członek władz związku /nie kynologicznego/, który mówi tak:[/I][/SIZE]
[FONT=Verdana][SIZE=1][I]„Nie ukrywam, że w polskiej piłce jest korupcja. Ale nas ona nie dotyczy. Winni są piłkarze i sędziowie.”[/I][/SIZE][/FONT]

[FONT=Verdana]I jak przy tym wszystkim wyglądają ogony i uszy?[/FONT]
[FONT=Verdana]Blado!?[/FONT]
[FONT=Verdana]Nie dla mnie jednak![/FONT]
[SIZE=1]Karolina - buziak dla Ciebie[/SIZE]:loveu:

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='maxxel']
[/quote]

[FONT=Verdana][COLOR=black]...i to usprawiedliwia do zadania psu cierpienia i traumatycznych przejsc.Bardzo wygodna teoria..[/COLOR][/FONT][/quote]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Niczego nie usprawiedliwia. Kategorie pomyliłeś kolego. Za to skutecznie zapobiega wielu szczenięcym nieszczęściom. I to jest wystarczający powód. Chyba, że masz lepszy pomysł. To mów. [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=1]/Mowa o sterylizacji/[/SIZE][/FONT][/COLOR]

Posted

[quote name='niceravik'][FONT=Verdana][COLOR=black]...i to usprawiedliwia do zadania psu cierpienia i traumatycznych przejsc.Bardzo wygodna teoria..[/COLOR][/FONT][/quote]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Niczego nie usprawiedliwia. Kategorie pomyliłeś kolego. Za to skutecznie zapobiega wielu szczenięcym nieszczęściom. I to jest wystarczający powód. Chyba, że masz lepszy pomysł. To mów. [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=1]/Mowa o sterylizacji/[/SIZE][/FONT][/COLOR][/quote]

..jasne ,ze mam bardzo prosty w swoim dzialaniu-PILNOWAC swoich suk/psow !!!-kolego/kolezanko

Posted

[quote name='maxxel']
..jasne ,ze mam bardzo prosty w swoim dzialaniu-PILNOWAC swoich suk/psow !!!-kolego/kolezanko[/quote]

wow,toś sie wysilił kolego:shake: Pewnie to nie przez ten 'prosty w działaniu' sposób schroniska pękaja w szwach...

Posted

[quote name='maxxel']
..jasne ,ze mam bardzo prosty w swoim dzialaniu-PILNOWAC swoich suk/psow !!!-kolego/kolezanko[/quote]
[COLOR=black][FONT=Arial]maxxel dał pomysł a ”... [/FONT][/COLOR][B][COLOR=black][FONT=Verdana]dobry Bóg już zrobił co mógł, teraz trzeba zawołać fachowca...” :p [/FONT][/COLOR][/B]

Posted

Ravik, ja Cię nie rozumiem:shake:czy Ty naprawdę nie widzisz, że to co robicie, to jest przybieranie się do tematu od zadu strony?
Kopiowanie-jeżeli zwierzęta nie będą obowiązkowo chipowane, rozmnażacze i psychopaci używający siekierek pozostaną bezkarni.
Rozmnażanie-jeżeli zwierzęta nie będą obowiązkowo chipowane, to będą chociażby wyrzucane suki, którym "się wpadło", inne będą kryte cieczka w cieczkę aż padną itd
Mamy wakacje:roll:-co to dla wielu zwierząt oznacza wszyscy wiemy, a chipowanie w dużym stopniu ograniczyłoby ten proceder
Wypadki i pogryzienia-jeżeli psy nie będą obowiązkowo znaczone będzie jak jest:-(ale założę się, że wielu właścicieli dwa razy pomyśli, jeżeli za leczenie i szkody będą musieli zapłacić, bo pies był zachipowany.

O cokolwiek walczysz, do momentu w którym nie będziesz w stanie udowodnić, że pies ma tego a nie innego własciciela, będą to martwe przepisy...

Posted

[quote name='ara']Ravik, ja Cię nie rozumiem:shake:czy Ty naprawdę nie widzisz, że to co robicie, to jest przybieranie się do tematu od zadu strony?
Kopiowanie-jeżeli zwierzęta nie będą obowiązkowo chipowane, rozmnażacze i psychopaci używający siekierek pozostaną bezkarni.
Mamy wakacje:roll:-co to dla wielu zwierząt oznacza wszyscy wiemy, a chipowanie w dużym stopniu ograniczyłoby ten proceder
Wypadki i pogryzienia-jeżeli psy nie będą obowiązkowo znaczone będzie jak jest:-(ale założę się, że wielu właścicieli dwa razy pomyśli, jeżeli za leczenie i szkody będą musieli zapłacić, bo pies był zachipowany.

O cokolwiek walczysz, do momentu w którym nie będziesz w stanie udowodnić, że pies ma tego a nie innego własciciela, będą to martwe przepisy...[/quote]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Droga koleżanko Mod,[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]niceravik, jeżeli mogę prosić :lol: [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]W sumie te kwestie nie wykluczają się ale jesteśmy w temacie - kopiowanie. Zróbmy tak jak proponujesz: ty zabierzesz się za temat od przodu tzn. za chipowanie a ja będę atakować ze swojej strony, jak do tej pory, obcinanie. W ten sposób, kwestia poprawy dobrostanu psów, wzięta w krzyżowy ogień nabierze praktycznego wymiaru. Może nawet do września. Prawda?[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=1]/psy rasowe i psy ze schronów są chyba w większości tatuowane, tak słyszałam, a więc wiadomo który pies jest kogo/[/SIZE][/FONT][/COLOR]
[SIZE=1][/SIZE]

Posted

[quote name='nikador']wow,toś sie wysilił kolego:shake: Pewnie to nie przez ten 'prosty w działaniu' sposób schroniska pękaja w szwach...[/quote]

No! to nie bylo trudne ...Ja do tej pory tak robilem i moje poprzednie suki nie musialy byc okaleczane.Patalogia innych wlascicieli mnie nie interesuje.Moj przyszly pies bedzie kopiowany w bardzo dobrej klinice i z pelnym profesjonalizmem weta.Wy zas wielcy miolosnicy preferujecie krojenie psow/suk w pokatnych izbach przyczepionych do schronisk.I nazywacie sie tymi lepszymi!!Rabanie siekierka ogonow,uszu,jak tu padalo w wyniku histerii,zostawcie na straszenie malolatow!!

Posted

napisał [B]maxxel:
[/B]"No! to nie bylo trudne ..."

Człowieku,odkrywcze to też nie było.Mówimy o problemie całego kraju a nie Twoich suk.Skup sie jeszcze raz,bo twój 'prosty w działaniu' sposób w pryzmacie naszego kraju nawet na dogo zaowocował powstaniem calego działu pt."Psy w potrzebie"

napisał [B]maxxel:[/B]
"Ja do tej pory tak robilem i moje poprzednie suki nie musialy byc okaleczane."

Ale Twój przyszły pies bedzie musiał byc okaleczony i to [B]tylko dlatego by sie Tobie podobał!

[/B]napisał [B]maxxel:[/B]
"Patalogia innych wlascicieli mnie nie interesuje."

A szkoda,bo myślałam,ze jesteśmy na forum,którego użytkownikami są miłośnicy psów...Rozumiem,że jeśli twój sąsiad będzie latami fizycznie katował psa dla Ciebie nie będzie żadnego problemu i będziesz spokojnie jadł obiadek słuchając wycia bitego zwierzęcia zza ściany...

napisał [B]maxxel:
[/B]"Moj przyszly pies bedzie kopiowany w bardzo dobrej klinice i z pelnym profesjonalizmem weta."

I tu podwójna bzdura.Po pierwsze kiedy będziesz odbierał swojego psa (w wieku ok.8 tygodnia) dawno będzie już okaleczony,więc co za deklaracje tu wypisujesz.Po drugie:[B]żadna porządna klinika i zaden porzadny wet nie przeprowadzi tego zabiegu![/B]Możesz liczyc co najwyżej na weta sredniej klasy zachłannego na kasę,bo [B]żaden porzadny wet nie bedzie ryzykował dla paru groszy!

[/B]napisał [B]maxxel:
[/B]"Wy zas wielcy miolosnicy preferujecie krojenie psow/suk w pokatnych izbach przyczepionych do schronisk.I nazywacie sie tymi lepszymi!!"

Czy masz aż tak ograniczona wyobraznię?Czy tylko tak żartujesz?

Posted

[QUOTE]

Ale Twój przyszły pies bedzie musiał byc okaleczony i to [B]tylko dlatego by sie Tobie podobał![/B]

[/QUOTE]

..oczywiscie ,ze moj pies musi mi sie podobac to chyba nie jest nic nowego?!Gdyby nie mialo to dla mnie znaczenia,byc moze wzialbym jakas bide ze schronu!!

[QUOTE]
A szkoda,bo myślałam,ze jesteśmy na forum,którego użytkownikami są miłośnicy psów...Rozumiem,że jeśli twój sąsiad będzie latami fizycznie katował psa dla Ciebie nie będzie żadnego problemu i będziesz spokojnie jadł obiadek słuchając wycia bitego zwierzęcia zza ściany...
[/QUOTE]

..w kontekscie,ze nie mam zamiaru wbijac sie w poczucie winy bo ktos zgubil instrukcje obslugi psa.Co do reszty totalnie upraszczasz i prawdopodobnie przywolujesz swoje wlasne zachowania.Dla mnie sa one obce!!

[QUOTE]
I tu podwójna bzdura.Po pierwsze kiedy będziesz odbierał swojego psa (w wieku ok.8 tygodnia) dawno będzie już okaleczony,więc co za deklaracje tu wypisujesz.Po drugie:[B]żadna porządna klinika i zaden porzadny wet nie przeprowadzi tego zabiegu![/B]Możesz liczyc co najwyżej na weta sredniej klasy zachłannego na kasę,bo [B]żaden porzadny wet nie bedzie ryzykował dla paru groszy![/B]
[/QUOTE]

..po pierwsze biore rowniez pod uwage skopiowanie uszu(na dzien dzisiejszy jestem przeciwny),dobrze jest wykonac ten zabieg kiedy pies ma ok 3-m-c.,o ogon zatroszczy sie hodowca;)
po drugie znam nazwiska conajmiej 4 swietnych wetow pracujacych w czolowych klinikach,ktorzy caly ten szum kopiowania uwazaja za bicie piany!!Stykaja sie z takimi przypadkami,ze kopiowanie to a piece of cake..
Jak bedziesz chciala skopiowac swojego psa dam namiary:p

[QUOTE]

Czy masz aż tak ograniczona wyobraznię?Czy tylko tak żartujesz?[/quote]
[/QUOTE]

..znam te przypadki z autopsii,ale Wy oczywiscie bedziecie udawac,ze tak nie jest

Posted

[quote]po drugie znam nazwiska conajmiej 4 swietnych wetow pracujacych w czolowych klinikach,ktorzy caly ten szum kopiowania uwazaja za bicie piany!![B]Stykaja sie z takimi przypadkami,ze kopiowanie to[/B] [B]a piece of cake[/B]..[/quote]
Cudna argumentacja.
Własciwie po co sie przejmowac czyimkolwiek cierpieniem skoro zawsze jest jakies stworzenie w gorszej sytuacji. Nie mówiąc juz o tym ze dzieci w Afryce głodują......

Posted

[quote name='maxxel']
...
po drugie znam nazwiska conajmiej 4 swietnych wetow pracujacych w czolowych klinikach,ktorzy caly ten szum kopiowania uwazaja za bicie piany!!Stykaja sie z takimi przypadkami,ze kopiowanie to a piece of cake..
[/quote]
[FONT=Verdana][COLOR=red][B]BEZ POJĘCIA.[/B][/COLOR][/FONT]
[COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=red][B]To tak jakby kata pytać o opinię co do sensu utrzymywania kary śmierci.[/B][/COLOR][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=red][B]Odpowie dokładnie tak samo: szum medialny, bicie piany[/B][/COLOR] :mad: [/FONT][/COLOR]
Mam jednak nadzieję NIEprzyjemnie ciebie zaskoczyć.
Znasz stanowisko KRLW?

Posted

[quote name='niceravik'][FONT=Verdana][COLOR=red][B]BEZ POJĘCIA.[/B][/COLOR][/FONT]
[COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=red][B]To tak jakby kata pytać o opinię co do sensu utrzymywania kary śmierci.[/B][/COLOR][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=red][B]Odpowie dokładnie tak samo: szum medialny, bicie piany[/B][/COLOR] :mad: [/FONT][/COLOR]
Mam jednak nadzieję NIEprzyjemnie ciebie zaskoczyć.
Znasz stanowisko KRLW?[/quote]

..te rzeczywiste ???

Posted

[quote name='Puliszonka']Cudna argumentacja.
Własciwie po co sie przejmowac czyimkolwiek cierpieniem skoro zawsze jest jakies stworzenie w gorszej sytuacji. Nie mówiąc juz o tym ze dzieci w Afryce głodują......[/quote]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]..Jezu ta teraz bedzie w rozprawke o psich uszach i ogonach wciskac glodujace dzieciaki z Afryki!!![/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Z calego tego postu wysowa sie totalna hipokryzja.Jedno “cierpienie” jest potepiane ,inne propagowane pod przykrywka zapobiegania masowego “rozrodu”…[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Oczywiscie ,ze zawsze jest jakies stworzenie w gorszej sytuacji.Np.suka ktora sie sterylizuje!![/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]

Posted

Jeszcze jedno spostrzezenie..
Czy poza tym forum robicie cos w kierunku propagowania niekopiowania psow??Przyszly mi do glowy wystawy psow jakich w roku mamy dziesiatki!!.Najlepiej jakas miedzynarodowa.Dajecie tam swoj wyraz oburzenia z powodu dsziesiatek wystawianych tam kopiowanych psow.Czy moze smycz w smycz biegacie po ringu zapominajac o calym problemie??Gdyby dla mnie byla to taka zbrodnia ,nie bral bym udzialu w imprezie gdzie wciaz pozwala sie na pokazywanie takich psow.Malo tego czesto te kopiowane sa lepiej oceniane..Skoro to barbarzynstwo to z cala konsekwencja znaczenia tego slowa...

Posted

[B]maxxel[/B] napisałeś już tyle głupot,że nie chce mi sie już do tego odnosić.
Wiesz,nie cierpię egoistów tak jak i niewrażliwych ludzi a najbardziej ludzkiej głupoty.

Posted

[quote name='maxxel'][FONT=Times New Roman][SIZE=3].[/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Jedno “cierpienie” jest potepiane ,inne propagowane pod przykrywka zapobiegania masowego “rozrodu".[/SIZE][/FONT][/quote]
Tak może napisać tylko ktoś kto nie przejmuje sie losem niechcianych,porzuconych zwierząt.Zwierzat,które nie zawsze sa tak ładne jak będzie twój rasowy pies ale tez czują,tez potrzebują pełnej miski,spacerów,swojego człowieka,ciepla i czułości.
Tak bardzo krytykujesz sterylkę a nie jestes w stanie podać zadnego innego pomysłu na to,by zwierząt w schroniskach ubywało a nie przybywało.
[B]ara[/B] przedstawiła pomysł obowiązkowego chipowania i to mogłoby byc jakies rozwiązanie.
A najbardziej śmieszą mnie fragmenty twoich wypowiedzi w których bawisz sie w psychologa-amatora,sorry ale kiepskiego do bólu.

Posted

[quote name='maxxel']Jeszcze jedno spostrzezenie..
Czy poza tym forum robicie cos w kierunku propagowania niekopiowania psow??[/quote]

Będę tak miła i odpowiem Tobie na zadane pytanie.Tak [B]maxxelku[/B],robimy.

Posted

[quote name='maxxel']
po drugie znam nazwiska conajmiej 4 swietnych wetow pracujacych w czolowych klinikach,ktorzy caly ten szum kopiowania uwazaja za bicie piany!!
Jak bedziesz chciala skopiowac swojego psa dam namiary:p
[/quote]

Widzisz [B]maxxel[/B],moje psy są moimi przyjaciółmi,nie okaleczyłabym ich NIGDY,przyjaciołom nie robi sie krzywdy,tak uważam.
Podaj tu na forum nazwiska tych 4 "świetnych" wetów i termin oraz miejsce w którym będziesz kopiował uszy swojemu szczeniakowi.Skoro dla Was temat kopiowania to tylko "bicie piany" to nie macie chyba czego sie obawiać...

Posted

[quote name='maxxel']Przyszly mi do glowy wystawy psow jakich w roku mamy dziesiatki!!.Najlepiej jakas miedzynarodowa.Dajecie tam swoj wyraz oburzenia z powodu dsziesiatek wystawianych tam kopiowanych psow.Czy moze smycz w smycz biegacie po ringu zapominajac o calym problemie??Gdyby dla mnie byla to taka zbrodnia ,nie bral bym udzialu w imprezie gdzie wciaz pozwala sie na pokazywanie takich psow.Malo tego czesto te kopiowane sa lepiej oceniane..Skoro to barbarzynstwo to z cala konsekwencja znaczenia tego slowa...[/quote]
Ja zawsze głośno propaguję niecięte boksery-właśnie na wystawach.
Sama zrezygnowałam z mega superanckiej suki,bo byla cieta-na korzysc troszke gorszej siostrzyczki,ale calej.;)
Nie boję się głośno mówić,że potepiam okaleczanie psów-i wiem,że nie jestem odosobnionym przypadkiem.
Są pewne rzeczy,które trzeba wprowadzać w życie powoli ale systematycznie-dawać przykład sobą .

Posted

[QUOTE]Gdyby dla mnie byla to taka zbrodnia ,nie bral bym udzialu w imprezie gdzie wciaz pozwala sie na pokazywanie takich psow.[/QUOTE]

Dlaczego nie. Przynajmniej można pokazać swojego psa, nie okaleczonego i pokazać urodę psa który nie jest dziełem skalpela.
To tak jakbyś mi powiedział abym nie brała udziału w zawodach gdzie są kiepsko wyszkolone psy. Na znak protestu. Ja nie muszę w ten sposób protestować. Mój pies swiadczy o mnie, o moim stosunku do niego i to ile dla mnie znaczy. Jezeli ktoś ma się czegoś wstydzić to napewno nie ten właściciel który wystawia nie okaleczonego dla własnych gustów psa.
W ten weekend byłam wystawie w Nowym Sączu. Zdziwiłbyś się ile psów było z niekopiowanymi ogonami i uszami. Coraz wiecej. Wiec dlaczego większość miałaby rezygnowac z wystaw :razz:

[QUOTE]Malo tego czesto te kopiowane sa lepiej oceniane.[/QUOTE]

Teraz to już obrażasz sędziów. Skoro wydaje Ci się że sędzia ocenia wyzej tylko dlatego ze pies jest kopiowany.
Z tym argumentem to nie powinienes się wysilać w wyborze hodowli. Bierz pierwsza lepsza byleby z kopiowanym ogonem. :cool1:

Posted

[QUOTE]
Teraz to już obrażasz sędziów. Skoro wydaje Ci się że sędzia ocenia wyzej tylko dlatego ze pies jest kopiowany.
Z tym argumentem to nie powinienes się wysilać w wyborze hodowli. Bierz pierwsza lepsza byleby z kopiowanym ogonem. :cool1:[/quote]
[/QUOTE]

..obrazam sedziow?:lol::lol::lol: Dziewczyno spora ich czesc jest posiadaczami cietych psow!! FYI ogon(i tak go nie bedzie)nie jest kryterjum mojego wyboru hodowli.Byc moze ty sie zabierasz zawsze od tej czesci ciala;)

Posted

[quote name='nikador']Widzisz [B]maxxel[/B],moje psy są moimi przyjaciółmi,nie okaleczyłabym ich NIGDY,przyjaciołom nie robi sie krzywdy,tak uważam.
Podaj tu na forum nazwiska tych 4 "świetnych" wetów i termin oraz miejsce w którym będziesz kopiował uszy swojemu szczeniakowi.Skoro dla Was temat kopiowania to tylko "bicie piany" to nie macie chyba czego sie obawiać...[/quote]

..nazwiska do wiadomosci zaufanym.Jak wielu na tym forum ,tez posiadaja podwojna moralnosc,co nie umniejsza ich fachowosci

Posted

[QUOTE]
[quote name='LALUNA']Dlaczego nie. Przynajmniej można pokazać swojego psa, nie okaleczonego i pokazać urodę psa który nie jest dziełem skalpela.
[/QUOTE]

..bo bardzo by sie to klocilo z moim (czyt.Waszym..)swiatopogladem na ten temat..

[QUOTE]
To tak jakbyś mi powiedział abym nie brała udziału w zawodach gdzie są kiepsko wyszkolone psy. Na znak protestu. Ja nie muszę w ten sposób protestować.
[/QUOTE]

Chyba sama nie wierzysz ,ze dalas takie porownanie..

Posted

[quote name='nikador']Będę tak miła i odpowiem Tobie na zadane pytanie.Tak [B]maxxelku[/B],robimy.[/quote]

Mozesz mi powiedziec jak to robicie??Bywam na roznych wystawach,ale jakos umknely mi te akcje.