Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 314
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[B]Wydarzenie Pascala na FB[/B]... zajrzyjcie do niego...
[URL]http://www.facebook.com/event.php?eid=150400108359096[/URL]

Podtrzymujcie też wydarzenie podając nowe wiadomości o Pascalu...ja mogę nie nadążyć.

Posted

Zapraszam na nowy bazarek dla podopiecznych BUDRYSKA:
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/207157-Kosmetyki-akcesoria-kosmet.-latarki-na-dt-BUDRYSKA-do-14.05[/URL]

oraz przypominam o jeszcze trwającym:
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/206394-Fili%C5%BCanka-zaparzacz-podk%C5%82adki-na-dt-Budryska-08.05#post16732510"]http://www.dogomania.pl/threads/206394-Fili%C5%BCanka-zaparzacz-podk%C5%82adki-na-dt-Budryska-08.05#post16732510[/URL]

Posted

[quote name='merrickmayfair']Jak się biedak dziś czuje?[/QUOTE]

Jeszcze dzisiaj nie wiem... wczoraj szczęśliwie dotarli do domu (mimo tej ogromnej, śnieżnej nawałnicy na Dolnym Śląsku!!!!) i niestety Pascal ma zbyt wiele do powiedzenia i zadzaiłania w kierunku kotów, więc musi być izolowany...jak długo się to uda i jak się będzie zachowywał?... zupełnie nie wiadomo. Czekam także na informację, ale na pewno nie teraz- niestety to następny problem: bardzo gorący i czasochłonny okres w pracy i...ogromny stres, co się dzieje w domu!
Jak Budrysek będzie mogła przekaże informacje- jeśli nie netem, to telefonicznie!

Posted

[quote name='strix']ja mogę zrobić dziś wieczorem, jak skończę Rustiego :)[/QUOTE]

Przepraszam za obsuwę, ale fejsy będą dziś. Byłam przez ostatnie trzy dni dość mocno chora :(

Posted

[quote name='strix']Przepraszam za obsuwę, ale fejsy będą dziś. Byłam przez ostatnie trzy dni dość mocno chora :([/QUOTE]

Wydarzenie Pascala już jest, to ten drugi już uda Ci się szybciej zrobić... zdrowiej!

Posted

[quote name='zuzlikowa']Wydarzenie Pascala już jest, to ten drugi już uda Ci się szybciej zrobić... zdrowiej![/QUOTE]

a skoro już jest to po co robić drugie? jak chcecie to zrobię, ale chyba nie ma sensu dublować?

Posted

[quote name='BUDRYSEK']czekamy jeszcze na wyniki badan
Pascal bez zmian

edit: mam juz wyniki - w kale nie ma pasozytow, wylkuczone zapalenie trzustki

kurde, to co to za cholerstwo?:)[/QUOTE]

hmmm...czyli co dalsze badania?

Posted

[quote name='strix']a skoro już jest to po co robić drugie? jak chcecie to zrobię, ale chyba nie ma sensu dublować?[/QUOTE]

...niekonkretnie się wyraziłam- oczywiście nie drugie dla Pascala.
... może ja źle zrozumiałam,ze pisałyście z BUDRYSEK o wydarzeniu dla 2 psiaków... cóż, sorry.

Posted

[quote name='BUDRYSEK']czekamy jeszcze na wyniki badan
Pascal bez zmian

edit: mam juz wyniki - w kale nie ma pasozytow, wylkuczone zapalenie trzustki

kurde, to co to za cholerstwo?:)[/QUOTE]

...a jakieś sugestie, propozycje dalszego postepowania...

Posted

[quote name='Aimez_moi']Kurde......co to moze byc?
Wet nic nie podejrzewa?[/QUOTE]

niestety nie wystaczyły badania wykonane ambulatoryjnie( pełne badanie krwi, poziom enzymów, kału). Nie dały odpowiedzi na pytanie co jest przyczyną stanu Pascala...co gorsza, nie dały nawet wskazówki co może psiakowi być( wszystkie parametry w normie!), ale jednoznacznie wiadomo,ze u Pascala nie ma żadnej poprawy, a utrzymująca się biegunka odwadnia i osłabia, i tak już wycieńczony organizm!
Na terenie śląska, w okolicy nie ma możliwości solidnego zdiagnozowania Pascala... tu wszelkie działania opierałyby sie na metodzie [B]prób i błędów[/B]! Pascal potrzebuje bardzo głębokiej i solidnej diagnozy i ...nie ma czasu na błądzenie!
Na dziś wiemy jedynie,że organizm się wycieńcza, a nie są tego przyczyną ani pasozyty, ani trzustka! [B]Istnieje podejrzenie,że może być to ostra niewydolność jelit lub też ich zmiany nowotworowe..[/B]i oby była to niewydolność "jedynie", choć i ona, idąca w takim tempie doprowadzi do całkowitego wycieńczenia się organizmu Pascala. Psiak nie będzie miał najmniejszej szansy!
By dać odpowiedź co jest przyczyną stanu Pascala, konieczne jest wykonanie bardzo konkretnych, specjalistycznych badań i to w szpitalu, gdzie psiak będzie pod okiem i obserwacją lekarzy przez 24 godziny... BUDRYSEK, musiała zaraz po pracy wyjechać znowu do Wrocławia do kliniki dr Niedzielskiego, musi zdążyć przed 21-szą... dr Niedzielski ma odpowiednie możliwości, by przeprowadzić konkretne badania diagnostyczne i zgodził się przejąć w pełni zdiagnozowanie i leczenie Pascala... w opinii dr sytuacja wyglada bardzo poważnie! Niestety i w realu także.:-(
[B][SIZE=4]
Bardzo prosze o wszelką pomoc dla tego psiaka...[/SIZE] [/B]niestety Pascal nie ma czasu na nic- tempo wycieńczania się organizmu jest zbyt szybkie, a on już nie ma z czego zrzucać!:-(

[B]Czy ktoś może napisać o tym na wydarzeniu Pascala?... zaprosić więcej osób na wątek?
Poprosić o pomoc dla niego?... Pascal niestety nie ma czasu[/B]:shake:!

Siedzę nad allegro ceglastym...

Posted

[quote name='zuzlikowa']niestety nie wystaczyły badania wykonane ambulatoryjnie( pełne badanie krwi, poziom enzymów, kału). Nie dały odpowiedzi na pytanie co jest przyczyną stanu Pascala...co gorsza, nie dały nawet wskazówki co może psiakowi być( wszystkie parametry w normie!), ale jednoznacznie wiadomo,ze u Pascala nie ma żadnej poprawy, a utrzymująca się biegunka odwadnia i osłabia, i tak już wycieńczony organizm!
Na terenie śląska, w okolicy nie ma możliwości solidnego zdiagnozowania Pascala... tu wszelkie działania opierałyby sie na metodzie [B]prób i błędów[/B]! Pascal potrzebuje bardzo głębokiej i solidnej diagnozy i ...nie ma czasu na błądzenie!
Na dziś wiemy jedynie,że organizm się wycieńcza, a nie są tego przyczyną ani pasozyty, ani trzustka! [B]Istnieje podejrzenie,że może być to ostra niewydolność jelit lub też ich zmiany nowotworowe..[/B]i oby była to niewydolność "jedynie", choć i ona, idąca w takim tempie doprowadzi do całkowitego wycieńczenia się organizmu Pascala. Psiak nie będzie miał najmniejszej szansy!
By dać odpowiedź co jest przyczyną stanu Pascala, konieczne jest wykonanie bardzo konkretnych, specjalistycznych badań i to w szpitalu, gdzie psiak będzie pod okiem i obserwacją lekarzy przez 24 godziny... BUDRYSEK, musiała zaraz po pracy wyjechać znowu do Wrocławia do kliniki dr Niedzielskiego, musi zdążyć przed 21-szą... dr Niedzielski ma odpowiednie możliwości, by przeprowadzić konkretne badania diagnostyczne i zgodził się przejąć w pełni zdiagnozowanie i leczenie Pascala... w opinii dr sytuacja wyglada bardzo poważnie! Niestety i w realu także.:-(
[B][SIZE=4]
Bardzo prosze o wszelką pomoc dla tego psiaka...[/SIZE] [/B]niestety Pascal nie ma czasu na nic- tempo wycieńczania się organizmu jest zbyt szybkie, a on już nie ma z czego zrzucać!:-(

[B]Czy ktoś może napisać o tym na wydarzeniu Pascala?... zaprosić więcej osób na wątek?
Poprosić o pomoc dla niego?... Pascal niestety nie ma czasu[/B]:shake:!

Siedzę nad allegro ceglastym...[/QUOTE]

BUDRYSEK gna do kliniki- ma jeszcze ponad 40/50km do Wrocławia, ogromnie leje deszcz...klinika uprzedzona, czeka na Pascala.
Pascal całą drogę leżał na jednym boku... wystraszył BUDRYSEK, ale gdy zatrzymała się, okazało się, że śpi... ale rozumiem obawy.
Cały dzień dziś nie jadł... tylko pił bardzo dużo... i to chyba choć tyle dobrze?!

Posted

[quote name='zuzlikowa'][B]Wydarzenie Pascala na FB[/B]... zajrzyjcie do niego...
[URL]http://www.facebook.com/event.php?eid=150400108359096[/URL]

Podtrzymujcie też wydarzenie podając nowe wiadomości o Pascalu...ja mogę nie nadążyć.[/QUOTE]

[quote name='tayga']JA TEŻ COŚ MAM...

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/207165-Tunel-AGILITY-na-PASCALA-i-innych-od-BUDRYSKA-16.05-godz-22.00[/URL][/QUOTE]

Wybaczcie,że przypominam... ale każda pomoc może teraz się bardzo przydać.

Posted

Pascal co dolega :shake:
trafiłam przez FB, myślałam, że może ma tasiemca uzbrojonego ale skoro było badanie na pasożyty i nic nie wykryło :shake:

ostatnio trafił nam się astek, też bardzo chudy i okazało się, że miał tasiemca tego najgorszego, uzbrojonego. Został wyleczony i psiak już grzeje dupcię w nowym domku.:loveu: