Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 178
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam prośbę, mógłby ktoś (lapinporokiora?) napisać jakiś krótki, acz treściwy tekst o Perwusiu? Potrzebuję, żeby poprosić o wrzucenie go na schroniskowego facebooka ;)
Takie najważniejsze informacje, co wiem dodam od siebie, ale wiem niewiele.

Posted

[FONT=Times New Roman]Piesek Perwuś, znaleziony błąkający się w poszukiwaniu domu. Po stanie sierści i wielkiej obroży nasuwa się wniosek, że pies był „łańcuchowy” i zimę przetrwał gdzieś w budzie. Po zabraniu do domu okazał się psem domowym. Wie co to łóżko, najchętniej wylegiwałby się na nim cały dzień, zachowuje czystość, sygnalizuje potrzebę wyjścia. Dogaduje się z psami i kotami, jest cichutki i spokojny, na spacerach nie odstępuje opiekuna na krok. Trochę boi się burzy, przytula się wtedy mocno do opiekuna i czeka aż te straszne rzeczy miną. Ładnie się bawi z psimi kolegami, preferuje psie koleżanki, stąd imię. Perwuś ma kryształowy charakter, niestety urodą nie grzeszy, ot zwykły pies. W schronisku od 4 maja 2011. Daj dom niezwykłemu zwykłemu psu.[/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT]
[FONT=Times New Roman]Avaloth może być?[/FONT]

Posted

Jeszcze nic nie wiadomo, które psiaki pójdą, ale pewnie tylko kilka, na pewno któryś ze szkolenia, nie wiem czy z mniejszych też będą brać. Jeśli coś będziemy wiedzieć, dam znać.

Posted

będę wtedy na błoniach, specjalnie przyjade, pozachęcam potencjalnych zainteresowanych, w końcu znam Perwka troche ;) oczywiście o ile weźmiecie go na akcję, a nawet jak go nie weźmiecie to i tak przyjade :)

Posted

Perwuś był wczoraj na spacerze z wolontariuszkami ;)
niestety schronisko niezbyt dobrze na niego działa... jest jeszcze bardziej lękliwy niż był...

Posted

lapinporokoira napisał(a):
z nieba mi spadasz cioteczko :)
Perwuś nie miał jeszcze nigdy allegro, może tam go ktoś wypatrzy, przecież gdzieś musi być ten jego jedyny człowiek, może na allegro.

To jak zejdą ogłoszenia Hugo zrobię Allegro Perwusiowi , pewnie gdzieś w następny weekend tylko potrzebuję zdjęcia Perwusia i opis na mejla- wyślę na pw. Ja sama oba moje psiaki znlazłam na allegro i wiele osób tam szuka.

Posted

poprzednie ogłoszenia już mu wygasły, szukam następnego bazarku ogłoszeniowego, ale jakoś nie znajduje, więc gumtree nie ma ani nic innego oprócz papierowych ogłoszeń w kilku klinikach krakowskich i w zaprzyjaźnionym psim salonie fryzjerskim i to tyle.
masza44 dziękuję za chęć zrobienia Perwkowi allegro, zdjęcia i tekst podeśle na maila niedługo, muszę jakiś ckliwy skonstruować żeby się o Perwusia domki biły;)

• 2 weeks later...
Posted

wczoraj na akcji adopcyjnej na Błoniach reklamowałam Perwusia jak mogłam, była rodzina bardziej zainteresowana nim niż moimi szczeniakami. Miejmy nadzieję, że go wezmą ze schronu, ale zanim to nastąpi ide szukac tego bazarku ogłoszeniowego i wysyłam teks na ogłoszenie na allegro do maszy44 ;)