Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 178
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ok, nie ma problemu. :)
z potencjalnymi chętnymi dobrze by było umówić się w schronisku, żeby najpierw psiaka poznali.
tak więc trzymam kciuki za domek :D

Posted

widziałam go dziś przez kraty, wszystko jest w porządku, dobrze się chłopak trzyma. ma charakterek, więc inne psiaki go jak na razie nie zdominowały. ;)
już ogłoszenia są, czy jeszcze nie?

Posted

nie wiem, nie mam możliwości sprawdzić, jestem w pracy, a link do bazarku wcięło mi razem ze spaloną płytą główną i dyskiem, usiłuję odzyskać chociaż część danych :( sprawdzę wieczorem u TZ i dam znać.
Dobrze, że Perwuś ma charrrakterek, nie da się chłopak :)

Posted

wysłałam tekst na maila, ale może wkleję tutaj.
Chcę już dzisiaj zrobić mu ogłoszenia.

TYTUŁ: Dramatyczna majówka, czyli świat oczami Perwusia

Nazwano mnie Perwuś. To imię nadały mi osoby które mnie znalazy i przetrzymały kilka dni przed wyjazdem do schroniska. Mam około 2-3 lata. Tak naprawdę niewiele pamiętam z tych dramatycznych dni, które większości kojarzą się z mile spędzonym czasem.

Zostałem wyrzucony... Tak po prostu. Pewnego dnia mój właściciel (a właściwie były) po prostu doszedł do wniosku, że już mnie nie chce. Myślę, że przestałem być już uroczym, słodkim szczeniaczkiem.

Na początku mojej dramatycznej wędrówki pomyślałem sobie, że po prostu się zgubiłem. Ale wydaje mi się, że kiedy piesek się gubi to wszystko odbywa się inaczej. Tak, po prostu mnie wyrzucili. Kiedy tak szedłem bardzo się przeraziłem. Zadałem sobie pytanie: Czy tak będzie wyglądać dalsza moja egzystencja? Wizja straszna, ale nie dopuszczałem do siebie myśli, że tak już zostanie...

No i pamiętam, że później coś się działo, a kiedy się już obudziłem... byłem w domu! Zdziwiłem się, bo czyżby mój pan znów mnie chciał? Nie, to nie był mój pan, ale ktoś inny. Jednak od razu mnie pokochała...

Po wyczesaniu mnie stwierdziła, że musiałem mieszkać gdzieś na dworze, bo mam bardzo gruby podszerstek, taki jak u "budziarzy". Bałem się, że przez to znowu wrócę na ulicę, więc trochę się wystraszyłem. Chciałem udowodnić, że mam dobre maniery, no i owszem, czystość zachowuję.
Lubię też spać na łóżku.

Mówią mi że jestem małym pieskiem. A i owszem – ważę około 10 kg. Potrafię jeździć samochodem i mam fajny charakter, po prostu lubię ludzi.

Teraz jestem w schronisku. W poprzednim miejscu nie mogłem zostać. Tutaj o nas dbają, ale to nie jest dom. Nie chcę tutaj dłużej zostać.
Czy podarujesz mi dom?

Zadzwoń do moich opiekunów!
[email protected]
tel. 668 289 029
[email protected]
tel. 694 481 520

Dzisiaj mu zrobię ogłoszenia, a linki jutro wkleję. Aktywacyjne linki ze swojego maila aktywuję też już jutro.

Posted

Moim zdaniem to: "Tak naprawdę niewiele pamiętam z tych dramatycznych dni, które większości kojarzą się z mile spędzonym czasem." jest kompletnie nielogiczne. Dramatyczne dni, a tu nagle miłe chwile? Moim zdaniem to się wyklucza. I słowo egzystencja brzmi w tej Perwusiowej wypowiedzi strasznie nienaturalnie. Sorry że się czepiam, ale jednak niektórzy potencjalni adoptujący zwracają uwagę na tekst, musi być chwytliwy, ale też poprawny i z sensem ;)
I moim zdaniem on waży mnie niż 10 kg.. ale mogę się mylic.

Posted

jestem :) wczoraj cały dzień byłan na wyjeździe, więc dopiero teraz czytam co się nowego dzieje ;)
_ogonek_ tekst ja bym skróciła do minimum, ludziom niestety nie chce się czytać ;) i Avaloth ma rację, musi być logicznie ;) więcej o jego zaletach trzeba by napisać, bo to wszystko co ma, urodą nie grzeszy, ot, zwykły kundel. Przepraszam, że się czepiam ;)
lecę do pracy, jeszcze się odezwę ;)

Posted

lapinporokoira napisał(a):
oki ;) może z tych ogłoszeń coś dobrego już będzie dla Perwusia, naiwna jestem, nie? ;)

A tam - nadzieja jest zawsze i każdy psiaczek ma gdzieś swojego pana! ;)

Posted

taaa, gdyby nie ta nadzieja to niebyłoby sensu robić cokolwiek.
jeszcze wakacje się nie zaczęły na dobre, a ja już mam na oku asta i dużego kundla bez domu, to się nigdy nie skończy, na szczęście na dogo nigdy nie jestem sama ;)

Posted

nadzieja jest najwazniejsza. :)
faktycznie, tych bezdomniakow jest tak duzo :( wyjazdy sie zaczynaja, to trzeba sie pieska pozbyc, bo przeciez nie zabiora ze soba, a tym bardziej hotelu nie oplaca...... ;/

Posted

Jestem u Perwusia ;)
Jakieś ogłoszenia się tworzą? Ja na dniach się będę zabierac za ogłszania krakowskich bullowatych i innych na adopcje.org, Perwusia też mogę ogłosci tam.

Posted

byłabym wdzięczna za uwzględnienie Perwusia w ogłoszeniach :* bullowaty on żadną miarą coprawda nie jest ale ma 2 cechy wspólne: 1. jest psem, 2. szuka domu.

_ogonek_ ma dokończyć ogłoszenia z bazarku uwzględniając nasze sugestia, więc jeszcze będą o Perwusiu potencjalne domki czytać, miejmy nadzieję, że ten właściwy też się znajdzie :)

Posted

lapinporokoira napisał(a):
byłabym wdzięczna za uwzględnienie Perwusia w ogłoszeniach :* bullowaty on żadną miarą coprawda nie jest ale ma 2 cechy wspólne: 1. jest psem, 2. szuka domu.

_ogonek_ ma dokończyć ogłoszenia z bazarku uwzględniając nasze sugestia, więc jeszcze będą o Perwusiu potencjalne domki czytać, miejmy nadzieję, że ten właściwy też się znajdzie :)

Znaczy sie ja mu już wcześniej zrobiłam te 40 portali jak się odzywałam, napisałam że jak coś nie tak to najwyżej jesdzcze raz będę robić.
Ale to i tak jeszcze trzeba odczekać, bo ja z reguły ważność ogłoszeń daję na miesiąc.

Mam takie pytanie: czy wam na adopcje,org też zdjęcia nie wchodzą??

Posted

do mnie niestety nikt nie dzwonił, ani nie pisał... :(
Avaloth mi mówiła, że Perwusia przenieśli do innego boksu, więc będzie miał spacery - o tyle dobrze. :)