jula&czaga Posted October 10, 2006 Posted October 10, 2006 Chetnie przygotuje i poprowadze wyzly kontynentalne na probach pracy Quote
jula&czaga Posted October 23, 2006 Author Posted October 23, 2006 dlatego bo mialam malo kontaktu z praca brytyjczykow a nie bede sie zabierac za rzeczy ktorych nie jestem pewna :) Quote
Neiven Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 a nie wiesz kto bys sie podiol pracy z brytyjczykiem Quote
Neiven Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 bylismy, bylismy - III stopień, no ale kurcze ja ma wyzuty sumienia, ze ten pies wiele traci przez moja niewiedze i chcialabym aby popracowala z kimś kto sie na tym za wie co i jak... (bo o sobie tak nie moge powiedzieć) Quote
sylrwia Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 Rozumiem :lol: my na Zlocie Węgrów mieliśmy szkoleniowców-myśliwych, którzy pomogli nam zrozumieć i nami pokierować aby z psem tak pracować aby miał on frajdę, a my abysmy psu nie przeszkadzali:evil_lol: Quote
Neiven Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 przydalo by mi sie cos takiego bo z tego co sie dowiedzialam to na szkoleniach p.m. daja ci barzanta i masz z psem pracowac i na tym polega cale to szkolenie. A u mnie jest ten problem ze ja nie wiem jak z tym psem pracowac. Wiem jak pokazywac kierunki, ze pies powinien chodzic zygzakami, wystawic ptaka... no i to w sumie wszystko... Quote
sylrwia Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 Ja nie byłam na takim szkoleniu. U nas na Zlocie porwadzacy zajęcia dużo tłumaczył co i jak, w którym miejscu pracy psa już ingerować, a w którym jeszcze nie, omawiał prace każdego psa na co zwrócić uwagę jeszcze, my akurta korzystaliśmy z pola pełnego przepiórek także nie potrzebowaliśmy hodowlanych ptaków. Choć w "najstarszej" grupie jednego dnia mieli takiego ćwiczebnego ptaka. ;) Quote
Martyna Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 Hawana przeciez pod samym nosem masz p. Siejkowskiego :-) ja nie wiem czy on przypadkiem nie mieszka w Zninie albo gdzies w okolicy! W tym roku jak bylam na zgrupowaniu szkoleniowym dla retrieverow on wlasnie prowadzil taki trening dla wyzlow! :-) Kontakt do niego na pewno dostaniesz w oddziale zk w Bydgoszczy! Quote
MARS Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 [quote name='Hawana'] A u mnie jest ten problem ze ja nie wiem jak z tym psem pracowac. [/quote] Polecam lekture "Wyzly" E. Dembinioka, ew. "Zrozumiec psa" J. B. Wilskiego lub "Ukladanie psow - porady praktyczne" J. Wozniaka Quote
Neiven Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 tak wiem, mieszka w Rogowie i porzyjezdza czasem do hodowcy jamnikow, ktory mieszka niedaleko. Nie musialam nawet isc z psem odebrac rodowodu bo mi ja na miejscu obejzal, ale mi tak troche glupio... Zawracac mu glowe... ale kiedys bede musiala go zapytac Quote
Martyna Posted November 3, 2006 Posted November 3, 2006 Nie musisz "zawracac mu glowy" - zapytaj poprostu czy nie organizuje znowu jakis zgrupowan/kursow, a jesli nie czy nie moglby Ci kogos polecic, bo Ci zalezy bla bla bla ;-) Quote
betty_labrador Posted November 4, 2006 Posted November 4, 2006 [quote name='Martyna'] W tym roku jak bylam na zgrupowaniu szkoleniowym dla retrieverow ![/QUOTE] Martyna, gdzie i kiedy i skad sie dowiedziec o takie szkolenie retrieverow? Quote
MARS Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 [quote name='betty_labrador']Martyna, gdzie i kiedy i skad sie dowiedziec o takie szkolenie retrieverow?[/quote] [URL]http://www.szkolenia-psy.dog.pl/[/URL] Quote
Martyna Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 [quote name='betty_labrador']Martyna, gdzie i kiedy i skad sie dowiedziec o takie szkolenie retrieverow?[/quote] Zazwyczaj wrzucam info o tym na nasza liste/forum, no i Mars podal konkretny link :D Quote
Gawroon7 Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 A propo - mój wyżeł nie zdał tylko dla tego że.....nie chciał wskoczyć do wody. Nie lubi wody. Czy to nie dziwne? Quote
sylrwia Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 Ale co ma byc dzniwne to ze nie zaliczyl, czy to ze nie lubi wody??:roll: Quote
MARS Posted February 18, 2007 Posted February 18, 2007 No dziwne że nie lubi wody. Większośc wyżłow z aportem z wody nie ma problemu... Na szczęście po to sa właśnie próby aby odrzucic hodowli psy które nie nadają się do pracy Quote
Martyna Posted February 18, 2007 Posted February 18, 2007 No faktycznie strasznie dziwnie, ze nie zdal ;-) :evil_lol: Na polowaniu ptak zleci do wody, pies sie jej boi, wiec zwierzatka zdechnie sobie ot tak - no super!!! Brawo Quote
Guest ursa81 Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Poszukuję namiarów na osoby z okolic Olsztyna, które pomogą mi w przygotowaniu wyżełki do prób polowych. :) Quote
sylrwia Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Ursa napisz pw do Goshki ona bywa w temacie galeri awyzlow. Ona jest z tamtychokolic to moze wie kto,gdzie, co i jak. Quote
Guest ursa81 Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Napisałam do Gosi, w niej oparcie. Quote
Ewelina & Hera Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 A ja szukam kogoś, kto mógłby przygootować moją wyżlinę do pp, ale z okolic Wrocławia .... Quote
Theogonia Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 tak w zasadzie, to proby polowe nie sa sprawdzianem tego co pies juz umie tylko jego naturalnych instynktow w lowisku, nie powinnno sie go wiec specjalnie przygotowywac. Obowiazkiem jednak wlasciciela umozliwienie psy kontaktu z ptactwem, woda, strzalem tak by nie byl na tych probach zdziwiony o co chodzi. proba wody jest chyba jedynym cwiczeniem gdzie wydaje mi sie normalne by z psem cwiczyc- pies na tej konkurencji musi wejsc do wody chetnie i przeplynac minimum 5 metrow z wlasnej woli. Jest to dosyc trudne, zwlaszcza ze psy bez celu nie chca na poczatku wchodzic do wody i musi sie im cos w glowce poprzestawiac zanim odkryja przyjemnosc plywania. Ewelina, szukaj wiec osoby ktora nauczyc Ciebie jak obserwowac psa w polu i na ktore rzeczy masz zwrocic uwage w pracy z Hera. Kiedy wlasciwie sa proby w legnicy? Quote
Recommended Posts