Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Imię:
Mała Mi, zwana także Ziutką
wielkość: mini, sunia waży 3,5 kg
odrobaczenie: tak
szczepienie: tak
sterylizacja: już umówiona na 27.04

stosunek do innych zwierząt: do psów i kotów poprawny, moim zdaniem jednak nie nadaje się do domu ze starszakami, bo zamęczy
czystość: czysta, załatwia się na dworze i komunikuje chęć wyjścia na dwór, ale potrzebuje częstych spacerków, inaczej zdarza jej się zrobić siusiu w domu (po nocy np.)
inne: nie potrafi zostawać sama w domu, pęka jej wtedy serduszko i przeraźl;iwie płacze, więc najlepszy byłby dla niej dom, w którym może jak najwięcej czasu spędzać z właścicielem, jest grzeczna, więc można ją wszędzie zabierać
mobilność: uwielbia jazdę autem

Mała mi składa się przede wszystkim z nadmiaru miłości, nadmiaru czułości, nadmiaru energii i wielkiego jamniczego serduszka, które w jakiś sposób udało się upchnąć matce naturze w tak małym ciałku. Szczenięca głupkowatość, naiwność i zaufanie - bezgraniczne, radość życia potwierdzona bezustannym machaniem ogona, iskierki w oczach i wywalony filuternie języczek, kiedy czegoś pragnie – a pragnie bezustannie. A to być wziętą na rączki, a to poleżeć na kolankach a to znów wyciągnąć Dużych na spacer, a to poprzeciągać się sznurkiem a to dziabnąć kolegę Wielkiego Psa za ucho i potem uciekać co sił w krótkich łapkach – ot tak, dla zabawy oczywiście. Panna Psikus, Panna Nieustające Wariactwo, Panna Przytul Mnie i Kochaj.
Sunieczka Cukiereczek, wazy zaledwie 3,5 kilograma ale nie dajcie się zwieść niewielkim rozmiarom – to istny jamniczy żywioł! Kocha na zabój. Ciężko znosi rozstania, więc idealnym dla niej domem byłby dom, w którym nie będzie musiała spędzać samotnie długich godzin rozłąki – zresztą po to ów mini rozmiar – Natura dokładnie wiedziała co czyni, taką kruszynę aż chce się zabierać wszędzie ze sobą, do pracy także, grzecznie spędza tam czas ze swoją tymczasową opiekunką.
Kogo szukam y dla Małej Mi? Ludzi z prawdziwą jamniczą pasją, mogą być już zajamniczeni bo Mała Mi psy kocha (męczyć, zabawiać i poleżeć obok także). Ludzi, dla których wygląd psa nie ma znaczenia, liczy się psi charakter. Ludzi, którzy pokochają od pierwszego wejrzenia i nie odkochają się za chwilę kiedy pojawi się problem. Ludzi zdesperowanych na bycie Dużymi Jamnika, kto był kiedykolwiek wie o czym piszę. Szukamy prawdziwego domu. Zdecydowanych proszę o kontakt: 792-944-515.

Posted

dzisiaj Mała Mi idzie na świąteczny obiadek do Pani Sąsiadki, dzieki temu nasze 3 potwory mogą jechać na obiadek z nami :) Jestem bardzo wdzięczna, za tę pomoc i jednocześnie bardzo pozytywnie zaskoczona tym, ze mam wkoło ludzi, którzy nam pomagają w opiece nad małą (wczoraj np. dzieki sąsiadom Mała Mi spędziła 2 cudowne godziny na spacerku w parku a my w tym czasie mogliśmy spokojnie swoje stado wybiegać:)

Posted

danka1234 napisał(a):
Linko do watku malutkiej Mi/Ziutki dodany do jej opisu na 1 stronie watku jamników.

dziękuję! zaraz dodam kilka słodkich fot ;)

Posted

Isadora7 napisał(a):

dziękuję po stokroć
tymczasem Mała siedzi u sąsiadów, za godzinkę ją odbieram
zanieśliśmy jej wszystko ale sąsiadka nas wywaliła mówiąc, że przecież ona wszystko tam ma
i czekała już z miska kurczaka ;)

Posted

Malutka odebrana - była bardzo grzeczna, choć przez jej bytność u Pani sąsiadki Maciek (pies Państwa) nie zaliczył poobiedniej drzemki (a ma lat już sporo więc ta drzemka to jego rytuał). Mała Mi bawiła gości, goście bawili Małą Mi, chciałam zabrać psa na spacer ale Pani sąsiadka zabrała i poszła. Normalnie jeszcze w życiu nie miałam tak fajnie z tymczasem, żeby ktoś mi tyle pomagał :loveu:

Posted

tymczasem, zaledwie kilka minut przed 10 - dzwonek do drzwi
psy podnoszą alarm, myślimy więc - listonosz
a tu Pani Sąsiadka
Mała Mi poszła więc na pobyt dzienny 2 pietra wyżej

a my rżymy z tego i cieszymy się przeogromnie
jesteśmy tak zadziwieni i wdzięczni bo to ogromna pomoc i nigdy nam się cos takiego nie przytrafiło jeszcze

Posted

tak czułam, ze jak tylko założę wątek i Iza napracuje się ostro nad ogłoszeniami to Mała Mi znajdzie domek
i znalazła
dziś
jutro czeka ją sterylizacja i wieczorem przeprowadzka

straaaaaaasznie daleko
2 bloki dalej

ale o szczegółach napiszę już jutro ;)

Posted

Kciuki za Małą Mi zaciśnięte, bo dziś ma bida spotkanie ze skalpelem.
A ja miałam dziś maila aż z zapytaniem, czy ogłoszenie jest aktualne, w jakiej jest miejscowości i czy możliwe jest podwiezienie.
Eh... zabrakło mi dopytania, czy do Małej Mi jest może dodatek legowiska, szelek, smyczki, talonu na karmę na bity rok, zabawek, kagańca i dobrego brandy dla nowych państwa. Nie wiem np. czy takie dodatkowe wyposażenie psa nie powinno stać się normą.